Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcia08

Dieta DUKAN start 20 marzec 2014 !!

Polecane posty

anutkaanutka nie mieszkam sama wiec obiady musze gotowac;) dlal mnie byly 2 jajka pomidor i ogorek;) Wczesniej jak spadlam z wagi jadłam jogurt z musli i dalo rade zleciec;) Mam poprostu problem z jogurtami wszelkiego rodzaju ,wogole sie sobie dziwe ze ja pije kefir ;)to juz dla mnie sukces:) pozdrawiam;) I witam serdecznie nowo przybyla kolezanke , co do wagi nie ma co sie wstydzic , ja musze 10 kg zleciec ale marzeniem jest 15:)

Jogurt naturalny 0 procent a do niego dorzucam musli inaczej nie przełkne ;) zboza tam wiele owocow malo;)

Hej dziewczynki :-)) U mnie waga niestety nic się nie zmienia już się robie maniaczką i waze się codziennie ;/ Dzis znow 60,5 kg czyli tylko w pierwsze dwa dni 2 kg zleciało i waga stoi w miejscu, jeszcze dziś się wkurzyłam w pracy bo wyczytałam że nie wolno gumy żuć a żułam dziś ze 3;/ Ogólnie powiem wam, że mi ta dieta odpowiada daje rade na niej leciec bez problemu tylko waga mało spada. Dziś zjadłam: -śniadanie- twaróg 0% z łososiem -obiad- stek upieczony -podwieczorek serek wiejski No i standardowo butelka wody! Powiedzcie mi dziewczyny jak długą robicie sobie tą fazę I? Ja planowałam 10 dni ale myśle czy nie zrobić z 12 skoro waga mało spada a mi to odżywianie póki co pasuje? Witam nową koleżankę, jasne że mozesz dołączyć i nic sie nie wstydz, bedziemy sie wspierac nie wazne kto ile wazy każda z nas ma swój cel :) Biore się za trening teraz i potem jeszcze do was zajrze :) Buzki

Gość gość
Bylam na diecie dukana.pozniej poszlam do dietetyka i powiedzial mi ze po takiej diecie ciezko pozniej schudnac i to najglupsza i najniebezpieczniejsza dieta

Gość ANUTKANUTKA
MARTA36TORUN sorki serce przeoczylam ,ze obiad nie dla ciebie. przeoczylam rowniez nowa kolezanke z duzzza :) waga . ja niedawno wazylam 110.900 kg wiec jak wazysz pare kilo a nawet parenascie do gory to sie nie przejmuj tylko zabieraj ochoto do naszej kochanej dietki . u mnie dzis znow wieje I leje za oknem spadam do kolegi go obciac bo jutro leci do londynu .. MARTA36TORUN ja rowniez gotuje obiadki mam corke na stanie wiec robie wszystko na oko I ponoc lepiej smakuje bez mojego probowania hihihi buziaki wieczorem jeszcze musze lyknac ze dwa litry wody . dzis sie troche lazilam I nie pilam bo sikam jak najeta . papa

;0 Anutkanutka nie probowalam sukces;) Zjadłam własnie jajeczniczke i o 19 szklanka kefiru i koniec na dzis;) Marcia ja tez mysle ze pojade z 1 faza dluzej ewentualnie dodawac pomalu bede wiecej warzyw. pozdrawiam zajrze jeszcze;)

Ja dziś zaszłam jeszcze po zakupki na jutro, kupiłam składniki na omlet ale jestem już tak zmęczona że nie chce mi się robić, będę jutro kombinować a i dokupiłam otręby bo do tej pory ich nie jadłam a są ważne także wszamie je jutro z jogurtem naturalnym. A zadam wam jeszcze jedno taki dyskretne pytanko, czy macie problem może z załatwianiem się ;-)? Dobrej nocy!

Ja dziś zaszłam jeszcze po zakupki na jutro, kupiłam składniki na omlet ale jestem już tak zmęczona że nie chce mi się robić, będę jutro kombinować a i dokupiłam otręby bo do tej pory ich nie jadłam a są ważne także wszamie je jutro z jogurtem naturalnym. A zadam wam jeszcze jedno taki dyskretne pytanko, czy macie problem może z załatwianiem się ;-)? Dobrej nocy!

Ja tez jem jourt naturalny z otrebami masakra do przelkniecia dla mnie;) a co do pytania ;) ja problem mam z ta potrzeba:)

Gość ANUTKANUTKA
HEJ dziewczyny zapomnialam dodac ,ze od samego poczatku jadam dwie lyzki otreby owsianych i jedna pszennych . to jest tak oczywiste,ze ja juz tego niepisze jak podaje co jadam dziennie . u mnie z wyproznianiem jest ok, to pewnie dlatego,ze mam duza wage. no I staram sie pic 3,5 litra wody dzis juz zdycham . obcielam mojego kumpla (profesorek hihi ) dopczlapalam do domu I zlopie swoja wode.o zakupy na jutro nie musze sie starac bo ogromne sklepy mam doslownie 40 krokow od mieszkania ktore wynajmuje ..buziaki

Witajcie kochane,dziekuje za przyjęcie mnie do grona dukanek:-)Mój start z dukanem jest 2za pierwszym razem zrzuciłam 24kg przez 6 miesięcy, ale ciąza i wszystko diabli wzięli:-)obecna moja waga to 114kg masakra i musiała się wziąć za siebie,wstyd było się przyznać, ale macie racje.Jestem po zmianie nocnej i ide się połozyć,odezwie się później.kochane czytałyście ksiązke?przed zastosowaniem diety to konieczne.

Hej kobietki! No ja dzis w mega dobrym humorze ;-) Rano waga pokazała 0,5 kg mniej! Także na dzień dzisiejszy moja waga równa się 60 kg czyli w 6 dni 2,5 kg mniej ;-)) rensta505 - Witamy ;-)) Nie ważne ile ważysz dziś ważne ile będziesz po diecie a my będziemy cię wspierać :) A co do książki to ja przeczytałam. Ja już na śniadanko pochłonełam 2 jajka na twardo.

Czesc laski:) ja dzis jestem po kawie gorzka czarna , to moj nałog;), pol twarozku i jajko .Musze leciec do sklepu bo koncza mi sie jopgurty i kefiry .Waga u mnie stoi jestem przed damskimi dniami wiec puchne .Ja tak naprawde czaelam mniej jesc od 17stego marca i wazylam 90kg , teraz 86 i stoje w miejscu , a od niedawna postanowilam, bardziej kategorycznie podejsc do tej swojej diety , wiec staram sie jak moge;)

rensta505 witaj Ja ksiazki niestety nie czytalam , no ale cos z soba zrobic trzeba wiec oraniczma sie do tej wiedzy jaka przekazujecie;)pozdrawiam

Gość ANUTKANUTKA
hej szczuplutkie w najblizszej przyszlosci jak osy laseczki . u mnie dzis piekne slonce rano ale wieje ja rowniez nie przeczytalam ksiazeczki ;) dzis juz jetem po ; pol kawy z mlekiem free fat 1,5 litra wody 2 lyzki otreb owsianych + 1 pszennych zupa pieczarkowa (bez wysilku ,nedzna ale to zupa dla leniwych ) czyli dwie paczuszki pieczarek + mala marchewka + trzy piersi z kurczaka + ziele angielskie,pieprz ,prawie cala kostka kucharka kurczak rosolowy . piersi pewnie na dwa dni beda tak jak I ta zupa . waga sie podniosla od wczoraj czyli 98.600 wieczorem pewnie wsune twarozek 0% I do tego papryke +1,5 litra wody trzymam kciuki za nas wszystkie :) buziaczki kochane

Heja kobietki ;-) Co tam u was, ja gnije w pracy za oknem brzydko i ponuro i wcinam jogurt naturalny z otrębami i zaraz wypise jeszcze kefir bo cholerka ale od piątku się nie załatwialam ;/ Na potem mam jeszcze surimi, stek i butelka wody oczywiście ;-) Miłego dnia!

Gość ANUTKANUTKA
hej dziewczyny :) ja dzis wstalam I odrazu na kibelek w przeciwienstwie do ciebie marcia08 . moze kochana zbyt malo wody pijesz albo zbyt malo jesz ? miluskiego w pracy ci zycze. ja po kursie wczorajszym zadowolona jestem bo fajnie mi obcinanie wychodzi . dzis jestem po kawie z mlekiem,a moja waga wciaz stoi w miejscu 98.600 jutro ostatni dzien pw a potem same p wiec moze znow cos sie ruszy . od piatku do dzis marcia08 to naprawde niedobrze.z tym twoim stolcem . u mnie sloneczko na moment przebilo ale wciz zimno . napisze potem zmykam na kolejna kawe I fajeczke . buziaczki

Gość gość
Oj złą dietę wybrałaś. Proponowałabym prędzej nie dietę, a zdrowe odżywianie, które np proponuje metoda Montignaca - odżywianie przeznaczone dla diabetyków, z ograniczeniem cukrów (nie tylko słodyczy, ale też niektórych produktów spożywczych). Różne diety przechodziłam, ale po tej najlepiej się czułam i fizycznie i psychicznie, odechciewa się jeść słodycze i co najważniejsze - je się zdrowo.

Również uważam tak jak Gośc powyżej. Dziewczyny. Diety to droga donikąd. Jesteście pewne, że do końca zycia będzicie umiały "gotować" i "jeść" wg Dukana? Nie sądzę. Wcześniej czy później wrócicie do dawnych nawyków z tym, że waga wzrośnie razy dwa. Autorka wazy niezbyt duzo, ale Dziewczyny, które maja sporą nadwagę i jeszcze do tego tarczycę, to jest wielki błąd. No chyba że robicie to pod kontrola specjalisty, to już Wasza sprawa. Ja tez byłam na Dukanie, schudłam 9 kg w ciągu meisiąca, ale potem przytyłam 15 i do teraz nie mogę tego zrzucić. Dukan moim zdaniem to dieta na całe życie. Jakiekolwiek książki z dietami nie przeczytacie, to wszytstkie pieknie brzmią, ale to wszystko.

Gość gość
Kobiety dajcie sobie spokoj z ta dieta.jezeli chcecie zgubic kilka kg to poprostu jesc 5 lekkich posilkow dziennie i cwiczyc.a przy dukanie cwiczyn nie da rady bo poprostu brak sily

Gość ANUTKANUTKA
zostaje przy diecie. waga dzis rano 97.700 . wszyscy pisz ,ze szkodliwa ale przy moim 105 kg wczesniejszym mialam dosc zycia. wiec wybralam dukana ,poniewaz rozmawialam z kolezanka ktora schudla z 98 kg do 58 kg I wszystkie wyniki ma ok .pozdrawiam dziewczyny .

Gość ANUTKANUTKA
dzis rano na wadze 96.700 pozdrawiam :) lece zaraz na targ jakas cielencinke :) kupic :)

Gość gość
Róbcie sobie owsiankę z otrębów,jest pyszna.Wtedy na pewno odwiedzicie wc.Na szybsze zrzucanie polecam jeść wiecej białka pochodzącego z ryb i mięsa niż z nabiału.Szybciej spada.

Gość gość
A na zatrzymywanie wody przed okresem pije pokrzywę.Spróbujcie. Zrzucilam na Dukanie 25 kilo w 2010 roku i nadal utrzymuje wagę,dużo cwicze i uważam na to co jem.Do dzis jem kolacje tylko białkowa.

Gość ANUTKANUTKA
dziekujemy za slowa otuchy ;) cudownie,ze utrzymujesz wage . kupilam tej cielencinki kawalek ,ale to chyba ostatni raz bo za kawalatek zaplacilam 8 eurakow ;(faktycznie czuje sie slabsza ,ale juz dluzej nie moglam wyrobic w soim ciele . teraz sie dopiero uwalniam z tego ciezaru .

Hej dziewczynki :) Wybaczcie dziewczyny dwa dni mnie nie było jestem akurat na weekendzie u rodziców :) Odpoczywam i trochę leniuchuję, ale ja również z diety nie rezygnuje! dziś rozpoczęłam II fazę, i waże 58 kg!!! Moja mama też jest na dukanie więc się wspieramy, jeszcze 3 kg do wymarzonej wagi jestem zadowolona, I ciesze się, że moge jeść warzywa, dziś zjadłam jajecznice, piers z indyka z sałatą pomidorem ogórkiem i papryką, i teraz na kolacje serek wiejski ! Buziaki

Gość ANUTKANUTKA
Marcia08 u ciebie kochana 3 kg do wymarzonej wagi a u mnie 40 ;) mam nadzieje,ze mnie pozniej nie opuscisz tak szybciutko . ja dzis na fazie P jestem. zjadlam troche tej ogromnie drogiej cielencinki (upieczona w foli aluminiowej ) potem watrobki drobiowe (fuj ,nie lubie ) a teraz jajecznice z dwoch jajek na mleku . pilam duzo wody .buziaki

ANUTKANUTKA nawet jeśli osiągnę już swoją wymarzoną wagę to napewno nie opuszczę Was, bo trzeba się wspierać a ja poza tym potem trzeba tą wagę utrzymać a to jest chyba najważniejsze!! Także zaczynam kolejny dzionek z dukanem ja juz zjadłam śniadanko i zaraz ide na kijki z mamą prejsc się nad jezioro bo piękna jest pogoda! Miłego dnia kobietki!

Gość ANUTKANUTKA
dzis wstalam raniutko I pojechalam obcinac znajomego . wypilam tam kawusie kawe.i juz przyjechalam z powrotem . gotuje dwie piersi z kurczaka ,zjadlam juz kawalek indyka I jedno jajako . mam na wieczor serek bialy 0 %. dostalam od znajomych pyszna wedzona szynke I kielbasa swojska +pycha ciasto . pachnialo w calym aucie a teraz w domu . ciasto tylko powachalam I jest dla corki I szyneczki tez nie tknelam . zastanawiam sie jaka szynke mozna jesc I ile . zazdroszcze ci pogody u nas lekko zagladajace sloneczko ale jest zimno . buziaki I milego dzionka