Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcia08

Dieta DUKAN start 20 marzec 2014 !!

Polecane posty

Gość gość
od jutra zaczne , bo dzis juz zjadłam troche warzyw i kromke chleba po południu wyrusze na zakupy - zrobiłam sobie taka liste nabiał chudy, jajka, pierś z kuraka, tuńczyk, makrela wedzona?, słodzik stewia?, otręby, woda, herbata zielona, czerwona co myslisz o tym słodziku i makreli- mozna? Tobie ta waga spada jak szalona- tez tak chceeeeee Ja mam 170cm wzrostu, 72kg, cel 62-64 Mam 42 lata Możesz napisac co zjadasz w ciagu dnia- będe odgapiać

Gość anutkanutka
kochana ja mam lat 46 . makrele wedzona jak najbardziej mozna ,lista twoich zakupow doskonala . ile chcesz zrobic pierwszej fazy ?ja narazie nagotowalam udek z kurczaka bez skorky oczywiscie ,upieklam chleb dukanowski i salamona wcinam wedzonego pychota. jestem leniwa to nie chce mi sie przyzadzac zbyt skomplikowanych posilkow . chyba ,ze jak mi sie zacznie nudzic to co jem to cos bede pichcic . hihihi trzymam za ciebie kciuki ! razem chudnac zawsze razniej . siedze w robocie i czas mi sie dluzy ,bo pracuje do 7 wieczorem. skocze tyklo po napoje energetyzujace na przerwie ,0% oczywiscie .fajnie ,ze odpisalas .

Gość mmmm74
Fajnie ,że odchudzaja sie nie tylko nastolatki. Ja bede pewno miała mnóstwo pytań do Ciebie jak bedziesz mnie miała dość to po prostu napisz ,bo nie chce Cie zamęczyć. Mamy podobny cel 10kg. Ja planuje 5 dni protein ale zobacze jak mi pójdzie. Myslisz, że w miesiąc się nam uda zrzucic ten nadbagaż?

Gość mmmm74
poprosze przepis na ten chlebek

Gość anutkanutka
oczywiscie ,ze tak mysle ;) w miesiac napewno . jade na urlop na wybrzeze francuskie do caness za dwa tygodnie i mam zamiar wyladowac tam szczuplutka . ale trzeba sie trzymac zasad jak cos zgrzeszysz dupa blada caly proces sie zatrzymuje i ciezej sie chudnie . wiem z doswiadczenia

Gość mmmm74
Tak pytam, bo za miesiąc mam wesele i wiadomo chciałoby sie jak najlepiej wyglądać. A Tobie zazdroszcze wakacji i na pewno bedziesz super wygladac.

Gość anutkanutka
oj to jak masz weselisko to wstrzymaj sie z zakupem sukienki do samego konca ,bo bedziesz leciec jak talala . kolezanka kupila trzy i wszystkie po 3 tygodniach za duze .mozna miec chwilowy zastoj na drugiej fazie jak dodajesz warzywa a potem ni z tad ni z owat waga pyk i juz na dole 1 kg mniej . czyje te weselisko ?

Gość mmmm74
Syn kuzynki męża sie żeni 20 sierpnia a sukienke mam juz upatrzoną ale kupie tuz przed jak radzisz. Nie moge sie doczekac jutra taka jestem pozytywnie nastawiona

Gość agatkaa190
Hej dziewczyny! Przyłączam się do Was:) wczoraj zaczęłam dietkę dziś drugi dzień. Mam dobre doświadczenia z poprzedniego roku z dukanem ale teraz większy cel- zejść poniżej 60 kg;) mam 168 wzrostu aktualnie ważę 66 kg. Zaraz zabieram się za robienie kotlecików z mielonego kurczaka:))

Gość mmmm74
agatka witaj ja właśnie wybieram sie na zakupy i od jutra startuje

Gość agatkaa190
Hej mmmm74;) i wszystkie dukanki! Zakupy to podstawa, zawsze cos dukanowego musi być w domu co można zjeść, bo inaczej ciągnie nas do czegoś zakazanego!;) Ja idąc na zakupy biorę wszystko co tylko możliwe i białkowe a ser piórko ratuje mnie z opresji kiedy marzę o pizzy;) Ciekawa jestem czy troche wody spadnie jutro na wadze, bo dostałam właśnie @ i pewnie bedzie wiecej:( ale jak już zaczęłam wczoraj to się nie wycofam teraz:) Ahh 59 kg marzy mi się :)

Gość anutkanutka
witamy nowa kolezanke ;) widze,ze wszystkie startujemy w podobnym czasie . na chlebek przepisy znalazlam w internecie i nie stosuje sie do jednego bo zawsze wychodzi mi inny tzn . raz dam wiecej jajek innym razem bialkego sera i tak na oko sobie robie . zaraz koncze prace i szybko do domu bo jestem glodna jak wilk . dzis kolega z pracy juz zauwazyl ,ze schudlam ciesze sie to mile.mam 4 dni wolnego takze musze nakupowac produktow bo faktycznie kusza cie wtedy zakazane rzeczy jak nie masz nic pod reka dukanowskiego.buziaki dla was i nie podjadajcie niczego czego nie wolno . jutro bede zajeta takze napisze dopiero w piatek jak idzie waga . papa kochane

Gość agatkaa190
Ja uwielbiam bułeczki i chlebek dukana! Dziś na śniadanie kanapka z wędlina i jajkiem Obiad jajka sadzone na wedlinie Później mięsko w sosie pomidorowym i chyba jeszcze zjem jajko na miękko bo coś w brzuchu burczy; ) Mimo ze mam te dni jakoś dobrze się czuje i chyba trochę pocwicze Mam ochote wręcz; )

Gość agatkaa190
Albo rezygnuje z jajka bo za dużo tych jajek hehe Zjem serek wiejski z wędlina ogórkiem i cebulka:)

Gość mmmm74
Dzień pierwszy waga 72kg wzrost 170 Hej kobietki startuje i coś czuje, że bede tu miec mega wsparcie bo wszystkie jesteśmy zmotywowane na maksa. Plan jedzeniowy na dzis -bułka otrebowa z makrelką -serek wiejski -pierś z kurczaka grilowana -jogurt naturalny -jajko na miękko Laski a ćwiczycie coś czy nie bardzo?

Gość mmmm74
anutka teraz dopiero doczytałam ,że Cię dzis nie będzie- szkoda może jednak wpadniesz na 2 minutki pochwalic się wagą- to daje mega kopa jak po 4 dniach kolega zauważył,ze schudłaś to po kolejnych Cie nie pozna

Gość agatkaa190
Hej hej! Dziś dzień trzeci! Rano na wadze 65, 5! Pierwszego dnia było 66, 8 czyl po dwoch dniach 1, 3 kgi jest super! :) Mimo ze mam @ woda sobie spada powoli:) Ja po śniadaniu bluzeczka z wędlina i kawka czarna bez dodatków Ale ja zawsze taka piłam bez mleka bez cukru To jeż dopiero kawa:)))

Gość agatkaa190
Mmmm74 ja narazie nie ćwiczę od drugiej fazy dopiero bo nie dziś że źle dni to mało wegli A warzywa jednak trochę kopa do ćwiczeń dają Jeżdżę rowerem sobie wszędzie tylko:)) Jestem bardzo pozytywnie nastawiona! :) W tamtym roku przed wakacjami pomyślałam ze schudne i udało się na dukanie zejść z 76 na 65! Czułam się świetnie z tym ze cwiczylam też na drugiej fazie więc ciało było jędrne i tak się dobrze czułam ze przeszłam do 3 fazy którą jednak stosowalam bardziej jako zdrowe odżywianie i trochę ruchu Do tego roku waga się trzymała no teraz skończyło do 66 bo zaczelsm jesc wisczorami duzo i postanowiłam ze jest okazja żeby zejść poniżej 60 chociaż te 59; ) marzenie!

Gość mmmm74
Agatka super Ile planujesz 1 faze? A potem jakim systemem? Ja mysle 3 dni atak a potem 1/1 -za bardzo lubie warzywa. Po ataku marzy mi sie 6 z przodu może byc nawet 69,999 Ja kawe pije mocną ,czarna z cynamonem i kardamonem i miodkiem jak nie jestem na diecie

Gość mmmm74
Ile czasu zeszło zrzucenie tych 11kg?

Gość agatkaa190
Jakieś ponad dwa miesiące Zaczęłam pod koniec maja A na początku sierpnia jechałam na wakacje Ale już w lipcu wygladalam dobrze bo zeszłam ponizej 70kg pamiętam ze Cię cieszyłam jak na wadze było 68; ) a później do sierpnia zeszło do 65 nawet 64 i coś momentami Do wyjazdu byl tydzien wiec przeszlam na 3 fazę zeby jakos wejsc w normalne jedzenie A na wakacjach jadłam po prostu zdrowo Wiadomo nie obyło się bez alko czy pizzy Ale nie rzuciłam się na jedzenie tylko jak była okazja to piłam jak szliśmy na frytki to jadłam ale gotowałam w wynajetym domku śniadania zdrowe czy obiad I po tygodniu jak wróciłam dalej było 65:) Nie spoczelam na laurach i po prostu zdrowo jadłam żeby utrzymać wagę i udało się do tego roku Ale teraz chce więcej! :)

Gość agatkaa190
Na pierwszej fazie właśnie mam dylemat dziś trzeci dzień ataku i jutro mogłabym dorzucić warzywa Ale jeszcze nie wiem czy nie zrobić 5 dni. Później planuje 5\5 bo czytałam w książce dukana ze to najlepszy tryb Ale nie wiem czy wytrzymam; ) w tamtym roku jadłam 1\1 i też było dobrze

Gość mmmm74
No właśnie takich wpisów tu potrzeba- jesteś moją motywacją. Ja za 4 tyg ide na wesele i wtedy juz chciałabym byc na 3 fazie a jak nie schudne tych conajmniej 8 kg to co mi radzisz? Na weselu nie mam zamiaru dietowac a potem co znowu atak czy 2 faza? ?????

Gość agatkaa190
Nie nastawiaj się lepiej ze schudniesz 8 kg w miesiąc To możliwe ale to za dużo moim zdaniem Ja te 8 kg z 76 na 68 schudłam w 6 tygodni około Od ostatniego tygodnia maja przez cały czerwiec*****erwszy tydzień lipca Więc spokojnie dasz radę kochana tylko nie stawiaj sobie takich dużych celów na krótki czas bo to frustrujace i tylko się człowiek wkurza ze nie wyszło Pomysl ze zaczelas dietę i to już dobry znak bo coś robisz dla siebie Teraz powoli pierwsza faza 3 dni ( chyba ze chcesz schudnąć więcej niż 10 kg) później PW i zobaczysz ze za cztery tygodnie będziesz poniżej 70 napewno Ale nie wiadomo ile będzie nie myśl ile tylko ze mniej! :)) później wesele wiec nie dajmy się zwariować zjedz normalnie ale bez przesady nie rzucaj się na wszystko Pomysl jestem na dobrej drodze i nie będę bezmyślnie jeść jak oszalala; ) zresztą po czterech tygodniach już tak dużo nie będziesz mogla; )) a i przed weselem w dzień tez zdrowo jedz A zostaw imprezę jako królewski posiłek z trzeciej fazy Później jak wrócisz dalej PW tylko od protein i będzie dobrze Zejdziesz do wymarzonej wagi A ile byś chciała??

Gość mmmm74
Agatka dziękuje za rady. Tak jak pisałam 8 kg chce zrzucić tylko i aż a poniżej 70 kg to chciałabym mieć za 4 dni a nie za 4 tygodnie hihihi tak sobie tylko marze ale masz racje lepiej sie nie nastawiac na cuda. Jeszcze raz wielkie dzieki

Gość agatkaa190
Źle się wyrazilam; ) za cztery tygodnie będzie poniżej 70 czyli 60 kilka myślę ze 66-67 jakoś tak; ) czyli poniżej :) a właśnie miałam pisać ze po fazie ataku to możesz zobaczyć na wadze już ta 6 z przodu:)

Gość agatkaa190
A ja mam dziś wolne i sprzątam w domu i siedzę na necie więc trochę po pisze tu bo jakoś mi lepiej:)) w czerwcu 2017 biorę ślub czyli za ok 10 miesięcy i chce wyglądać pieknie:) fiesta ćwiczenia Ale też kupiłam kremy ujędrniające I różności żeby pielęgnować się wewnątrz i z zewnątrz; )

Gość agatkaa190
Nie fiesta tylko dieta miało być hehe

Gość mmmm74
agatka to do czerwca na pewno będzie pieknie i szczupło i fiesta tez bedzie hahhha to Ty młode dziewcze jestes to i z odchudzaniem lepiej Ci idzie ja jak sie odchudzam teżlubie pisac na forum- tak jakoś lepiej na duszy

Gość agatkaa190
A skąd wiesz ze młode hehe? Nie no 26 lat mam także nie stare; ) a ty ile masz lat bo może przeoczyłam? Czas szybko zleci do slubu a lepiej wczesniej sie zabrac za siebie niz miesiac przed plakac; )