Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość gość
a jakie bierzesz kochana leki?

Gość czekająca na dobre wieści
acard, duphaston, luteina, folik- wiec jest tego sporo. Masz już wyniki?

Gość gość
TEZBRALAM DUPHASTONKILKAMS TEMU.ale tylko jeden cykl bo zaczelam krwawic w trakcie brania,wlasnie jade po wyniki:)

Gość gość
ujemny:( och my nieszczesne:( ale dlaczego w tymlaboratoriumpisze ze mniejszy niz 10 to nie ciaza

Gość gość
dziewczyny pamiętajcie że nawet test z krwi może wyjść dopiero 14 dni po zapłodnieniu, zagnieżdzenie moze być dopiero w 12 DPO i dopiero 48 h pozniej wytwarzany jest hormon ...

Gość gość
ehhh zalamalam sie

Gość czekająca na dobre wieści
oj biedulko:( współczuje, trzymaj się ja wczoraj wypiłam winko na żale i od dziś mam lepszy nastrój. A Ty jak się dzisiaj czujesz?

Gość gość
bardzo ładny ! :)

Gość gość
Hej dziewczyny nie wiem jak mam odczytac wynik beta hcg wyszedł mi 14109 który to może być tydz proszę o odpowiedz to bardzo ważne gdyż lekarz stwierdził ze mam poronienie chybione i dlatego kazal mi zrobić ta beta.PROSZE POMOZCIE MI :((

Gość gość
Jakie poronienie masz piekny wynik bety!

Gość gość
tak mowil lekarz bo miby z om ma być 8-9 tydz tylko ze ja dokładnie nie pamiętam kiedy tak naprawdę ja dostałam a na usg pęcherzyk ma 6-7 tyg jest pęcherzyk zoltkowy ale brak zarodka ;(((( dlatego kazal mi zrobić ta beta tylko nie muiem jej odczytac jeśli wyjdzie za mało to będzie oznaczalo poronienie chybione inaczej mowiac ciaza zatrzymana i zabieg lyzeczkowania:(((((((

Gość gość
beta wysoka, jakie masz normy ? napisz, ponieważ każde laboratorium ma inne... możliwe że ciąża jest młodsza.. zakres norm jest szeroki i ciezko okreslić wiek ciązy , twój wynik odpowiada 6/7/8 tyg ciąży ...

Gość gość
ja bym za pare dni sie wybrala do innego lekarza... albo sprawdz za 2 dni czy beta spada czy rosnie

Gość gość
tu mam takie normy 3 tydz 5.8 - 71.2 4 tydz 9.5 - 750 5 tydz 217 -7138 6 tydz 158 - 31795 7 tydz 3697 - 163563 8 tydz 32065 - 149571 9 tydz 63803 - 151410 Ale sprawdzam w necie ze tw moje normy sa niby na same hcg a na beta sa inne już nie rozumiem tego :(((((MOJ 14109..

Gość gość
Znalazlam cos takiego zupełnie inne. Prawidłowe normy beta hCG to poziom beta hCG mieszczący się między minimalnym a maksymalnym poziomem dla danego tygodnia ciąży. Przykładowe normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, gdy ciąża liczona jest od dnia ostatniej miesiączki: 3 tydzień ciąży: 5 – 50 mIU/ml 4 tydzień ciąży: 5 – 426 mIU/ml 5 tydzień ciąży: 18 – 7340 mIU/ml 6 tydzień ciąży: 1080 – 56500 mIU/ml 7 – 8 tydzień ciąży: 7650 – 229000 mIU/ml 9 – 12 tydzień ciąży: 25700 – 288000 mIU/ml 13 – 16 tydzień ciąży: 13300 – 254000 mIU/ml 17 – 24 tydzień ciąży: 4060 – 165400 mIU/ml 25 – 40 tydzień ciąży: 3640 – 117000 mIU/ml kobiety nie będące w ciąży: poniżej 5.0 mIU/ml nie inne niż moje

Gość gość
I takie kurde już sama nie wiem pomóżcie????????????? Normy hormonu gonadotropiny kosmówkowej beta są następujące: 3-4 tydzień ciąży: 9-130 mlU/ml 4-5 tydzień ciąży: 75-2600 mlU/ml 5-6 tydzień ciąży: 850-20800 mlU/ml 6-7 tydzień ciąży: 4000-100200 mlU/ml 7-12 tydzień ciąży: 11500-289000 mlU/ml 12-16 tydzień ciąży: 18300-137000 mlU/ml 16-29 tydzień ciąży: 1400-53000 mlU/ml 29-41 tydzień ciąży: 940-60000 mlU/ml

Gość gość
wg Twojego lab jesteś w 6/7 tyg ciąży od OM... może być za wczesnie aby bylo cos widać, na Twoim miejscu poczekala bym tydz i poszla do innego lekarza na kontrole ... 7/8 tyg już powinno być cos widać wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz, bo jak na razie to czytam że jest bardzo duzo przypadków ze lekarze chca robic zabiegi a ciaza jest młodsza !