Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regnis

od ilu w waszej opini jest nadwaga

Polecane posty

Gość regnis

Jak w temacie, wzrost 170 cm. dot. kobiety;-)

Gość gość
najlepsza waga dla wzrostu 170 - to 55 lub 60kg, norma sięga do 70kg), natomiast nadwaga to powyżej 70kg.....

Gość gość
zależy jak jesteś zbudowana i ile masz tkanki mięśniowej. ja np jestem drobna, chuda z natury, zero mięśni i moja normalna waga, to 50, a jak doszłam do 60 kg, to wyglądałam strasznie- gruba doopa o 2 rozmiary większa niż góra, rozlane udziska, lekkie podgardle i zwisy na ramionach. i to była nadwaga mimo niskiej wagi, a ktoś może ważyć 70 kg inie mieć sadła. a póżniej zrzuciłam sadło i zaczęłam ostry trening siłowy w efekcie ważę 55, ale jestem zgrabniejsza niż gdy miałam 50 kg

Gość regnis
cieszę się, ze poruszyłyście temat budowy ciała. Zgadzam się, że bardzo ważne jest,żeby przed ewentualnym odchudzaniem zbadać się pod względem zawartości tkanki mięśniowej i tłuszczu. Czasem nam się wydaje, ze ważymy za dużo, a okaże się, ze to nasze mięśnie. ZByt pochopna decyzja o odchudzaniu tylko na podstawie wagi może zaszkodzić zdrowiu. Dlatego dziewuchy przed odchudzaniem koniecznie analiza ciała;-)