Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szybko oglądajcie na info, kobiety niepełnosprawnych atakują Tuska

Polecane posty

Gość gość
jakie k***a matki katoliczki ?? jakieś dwie ,trzy psychopatki piszą tu o zdychaniu i warzywach, a kolejne trzy , cztery sie pieklą, bo takich pierdzielniętych bzdur trudno na trzeźwo czytać :P

Gość gość
dokladnie choolera, radz se sama, mnie nikt nie daje tyramy z mezem, u nas minimalnie przekraczamy ten dochod z mezem i co ledwie wiazemy koniec z koncem, dzieci tez choruja, niech te z chorymi dziecmi sie uspokoja, u mnie w rodzinie bylo teraz takie dziecko, byli pod opieka fundacji, kupe kasy tam dostawali, a powodzi im sie niezle, nigdy nie dam pieniedzy juz na zadne fundacjie bo wiem jak to działa xxx a kto ci kazał robić bachory skoro nawet ledwo stać cie na zapewnienie im podstawowych potrzeb cię nie stać? :D to już twój problem i twoja głupota z takich postów widać jedynie głupią zazdrość o to, ze matki z chorymi dziećmi dostają kasę, a te ze zdrowymi nie, choć idiotka jedna z drugą nie domyśli się że większość tej kasy idzie na leki, rehabilitację, terapie itd. a na co przecież matki zdrowych dzieci nie potrzebują pieniędzy

Gość Madera 123
czyli po co płacić mu jak zdechl? kasa nie zwróciłaby się bo nigdy nie pracował x x O matko, niech ktos znaldzie IP tej osoby i ja zapoda na policje, niech pokaza jej twarz w Tv, nie wiem kto to pisze ale to jest jakas osoba, straszne, az nie do wiary jakie potwory zyja wokół nas

Gość gość
h 15,15 tak masz racje...wina lekarzy,bo podobno im za malo placa.......wszyscy maja te biedne dzieci w doopie i ich rodzicow.... zaraz rzad zabierze sie za kase fundacji.. :(

Gość gość
gość a tych osrodkow dziennego pobytu ile jest w polsce ? dzieci od ktorego roku zycia sa tam zabierane? czy z malych wsi jest darmowy dowoz? jest ich bardzo dużo, są też stowarzyszenia prowadzące takie ośrodki, my jesteśmy stowarzyszeniem rodziców, które stworzyło taki osrodek i wszytsko jest za darmo, bo są dodacje z miasta, z państwa, cała ehabilitacja. a to jest sieć stowarzyszeń w całej polsce i ośrodków jest mnóstwo. w naszym 80 procent dzieci jest właśnie z wiosek, bus jedzie po dzieci pod sam dom i odwozi , za darmo, rehabilitacja, za darmo, paczki, pomoc w sądach, z kuratorami wszystko jest za darmo

Gość gość
a dzieci mogą być w tych osrodkach od 2 do 25 roku życia, a potem sa ośrodki dziennego pobytu dla starszych

Gość gość
musza opiekowac sie takim dzieckiem np. 50 lat, do końca zycia, i utrzymac je i siebie tylko ze swiadczenia x NIE MUSZĄ, A jak chcą to niech sami pracują

Gość gość
nie jestem zazdrosna o kasę jaką dostają matki na chore dzieci, ale znam jeden przypadek gdzie matka chyba po znajomosci dostała sporo kasy gdy już dziecko tego nie potrzebowało. ,nie będę się rozpisywać nie chodzi mi o tę kasę tylko że ja nieraz daję pieniądze na chore dzieci a poprostu tu te pieniądze dostał niewłasciwy człowiek i przeznaczenie jest inne niz na potrzeby choroby

Gość gość
takie osrodki nie sa dla wszystkich dzieci ....bo dzieci z ciezka postacia mpd .niechodzace,nie siedzace,nie zdolne do samodzielnej egzystencji nikt nie wezmie!:(

Gość gość
Pokazujesz jedynie, ze sama jesteś idiotką. Przecież są różne zasiłki z MOP-su itd. wspomagające biedniejsze rodziny, stypendia szkolne dla dzieci itd. Więc o czym ty farmazonisz? I co jeszcze mają niby wspomóc? Twoje dziecko nie potrzebuje kosztownych leków czy rehabilitacji.

Gość Madera 123
A wy myslicie, ze ośrodki dziennego pobytu nie kosztuja? Tzn budzet państwa? Mi kiedys jedna złosliwa osoba napisała ,zebym oddała dziecko- warzywko do osrodka, i poszła do roboty. Ok, w zasadzie myslac egistycznie to ja bym cholernie chetnie poszła do roboty. Ale - obecnie dostaje na dziecko te 620 zł z dodatkami, gdybym je oddała do osrodka, to utrzymanie tego dziecka w nim to dla państwa koszt ok. 4 tys złotych. Tylko dlatego państwo wypłaca te swiadczenie, zeby zdesperowani ludzie mieli mozliwosc utrzymania takiego dziecka , kwota jest tak groszowa, ze starcza wyłacznie na przezycie

Gość gość
to utrzymanie tego dziecka w nim to dla państwa koszt ok. 4 tys złotych. x kawiorem je karmią?

Gość gość
co ty pierniczysz, u nas w ośrodku są dzieci z ozreczeniem upośledzenia od umiarkowanego przez znaczne do głębokliego oraz zi niepełnisprawnoscią sprzężoną, leżące, które poza pampersowaniem tzreba cewnikować, karmić przez sondę itp. nie siej nieprawdziwych informacji bo to jest naprawdę koszmarne co robisz nie mając pojecia jaka jest prawda

Gość gość
* MOPS-u

Gość gość
jak kupuje 1 piwo w puszce to logiczne że płace więcej niż w 8 paku

Gość Madera 123
kawiorem je karmią? x x karmia tam raczej syfem, ale ogromny koszt to pensje dla pracowników, tam ludzie nie siedza - jak rodzic, 24 h na dobe, tylko góra 8 godzin, nauczyciel ma etat 4 godziny, to na dobe potrzeba 3 osoby , osobno zarabiaja sprzataczki, kucharki, pielegniarki, dyrektor, sekretarka, kierowcy itp

Gość gość
tak moje dziecko takie bylo .biedne,schorowane,epileptyczne,z ciezka postacia mpd i wiele wspolistniejacych chorob.......i co bys sie zamienila na takie dziecko...pozniej te biedne zmeczone dzieci odchodza :(

Gość gość
współczuję, mam 3 zdrowych dzieci, marnie z pieniędzmi, ale zadne pieniądze nie dadzą nam zdrowia

Gość gość
nie odwracaj kota ogonem trudno twoje dziecko takie było, nie ejst to moja wina, ani jego ani nikogo innego problemem jest twoja postawa i świadczenie nieprawdy, ze takie ośrodki nie przyjmują głęboko upośledzonych ze sprzężęniami

Gość gość
nie pier/dol że 24 h na dobę

Gość gość
no to tak logicznie patrząc i pobyt w specjalnym ośrodku i zostanie dziecka w domu z matką to koszt dla państwa więc co to za różnica gdzie będzie dziecko? już pomijam tę kwestię, że dzieci wolą jednak przebywać z którymś z rodziców niż z obcymi

Gość Madera 123
Co do naduzyc to najwięcej było ich w przypadku tych opiekunów innych niż rodzice, co sie zajmuja np. schorowanymi rodzicami. Kiedys pobierali to swiadczenie pielegnacyjne, obecnie im je zabrano, na jego miejsce dano specjalny zasiłek opiekuńczy, który jest nizszy. Kupa ludzie"opiekowala " sie starszymi osobami, mieszkajac w np. innym miescie. Jednak zebrali sie na forum wykluczonych opiekunów i zaczeli agresywnie prostestowac. Rzad zatem wymyslił podział ludzi na 5 grup wg niesprawnosci, tego sie własnie wszyscy boja, zeby nie było nagłych uzdrowien, i zeby utrzymac oddzielenie rodziców co sie opiekuja dziecmi, od innych opiekunów.

Gość gość
moje dziecko odeszlo 5lat temu i nawet nikt mi nie pomogl o opiekunce nawet na 1 godzine moglam pomarzyc.mieszkam na wsi i tu takie dzieci nie maja nic do "powiedzenia" i jak piszesz opieka to krzyczec mi sie chce ja bylam zdana tylko na siebie i pomoc mojego meza....i nigdy niczego nie dostalam za darmo.wszyscy umywali rece :(

Gość gość
gość moje dziecko odeszlo 5lat temu i nawet nikt mi nie pomogl o opiekunce nawet na 1 godzine moglam pomarzyc.mieszkam na wsi i tu takie dzieci nie maja nic do "powiedzenia" i jak piszesz opieka to krzyczec mi sie chce ja bylam zdana tylko na siebie i pomoc mojego meza....i nigdy niczego nie dostalam za darmo.wszyscy umywali rece x TO SĄ KONSEKWENCJE TWOJEGO SEKSU nikt NIE będzie zajmował się twoim warzywem

Gość co za znieczulica tu panuje
"dlatego zamiast ładować kase w rośliny to powinni dawać normalnym dzieciom, na te rzeczy które wymieniłam na samym początku, bo "inwestycja" w takie normalne, zdrowe dziecko przynajmniej się zwróci, bo takie dziecko kiedys będzie pracowało (płaciło podatki), będzie miało własną rodzine i własne dzieci, wyda na świat kolejnych polaków". . Czy gdyby dzis twoje dziecko zlamalo sobie kregoslup, nadal bylabys takiego samego zdania?

Gość gość
gość moje dziecko odeszlo 5lat temu i nawet nikt mi nie pomogl o opiekunce nawet na 1 godzine moglam pomarzyc.mieszkam na wsi i tu takie dzieci nie maja nic do "powiedzenia" i jak piszesz opieka to krzyczec mi sie chce ja bylam zdana tylko na siebie i pomoc mojego meza....i nigdy niczego nie dostalam za darmo.wszyscy umywali rece x było je oddać, lub kupić śliski kocyk lub nakarmić grzybami

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem dbalam o siebie w ciazy,dbalam o wszystko tylko ,ze lekarzowi chcialo isc sie na sniadanie i tym, samym skazal moje dziecko na lata bolu i cierpienia,na opluwanie i na wasz egoizm! AMEN

Gość gość
Czy gdyby dzis twoje dziecko zlamalo sobie kregoslup, nadal bylabys takiego samego zdania? x ona pisała o warzywach które się takimi urodzili

Gość gość
k******** zeby was pokaralo,zebyscie byli wtedy za taka pyskowka i choler**mi epitetami dziecko to nie warzywko,nie roslinka,ale osoba,ktora czuje i zyje!!!!moze ciebie ktos kiedys odda na poniewierke >>>zycze tobie z calego serca

Gość co za znieczulica tu panuje
Madera 123, no wlasnie, ktos kto nie ma w rodzinie osoby niepelnosprawnej, nigdy nie zrozumie, jakie to obciazenie psychiczne... Ty jestes kolejna osoba, ktora CHCE pracowac i chwala Ci za to! Ciekawe czemu krzykacze z tego forum nie zaloza osobnego watku dot. pomocy spolecznej wiezniom, narkomanom, alkoholikom?