Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec kochający nas wszystkich

Polecane posty

Gość misti
zastanawia mnie jedno, Bóg jest wszechmogący czyż nie przewidział jakiego potwora(człowieka) stworzy? że będą wojny, cierpienie, tortury itd dlaczego nie zaniechał swojego dzieła dał ludziom rozum i wolną wolę,ale na zasadzie kija i marchewki ,np macie ciało seksualne, czujecie pożądanie,ale stop stop, nie wolno wam z tego korzystać

Gość gość
Posłuchajcie jak rockowa zakonnica zakasowała jurorów w The Voice http://deser.pl/deser/1,111858,15667108,Jurorzy_uslyszeli_niesamowity_glos__odwrocili_sie.html#Cuk

Gość barranek
raczej prześladowcy , niż wielbiciele :D

Gość SiostraPodłączonaPodRespirator
Ja myślę że to nie tak.B/ó/g po prostu ufał, wierzył w człowieka. Dał mu wszystko co dobre, tak jak ludzki rodzic, a mimo to człowiek poddał się podszeptowi złego. Czy B/ ó/ g to przewidział ? Ja nie wiem. Myślę że jeśli człowiek miał wolną wolę, to mógł postapić inaczej. Mógł nie zgodzić się na propozycję sza/tana. W sumie jest to dobre pytanie i warto je zadać teologowi.Ciekawi mnie jak widzą to np protestanci-pytaliście ich o to?

Z tym że co do seksualności na przykład, to nie masz racji. Nie jest przecież tak że nie wolno człowiekowie z niej korzystać, wręcz przeciwnie-wolno.A nawet należy (B/ ó/ g sam powiedział do ludzi ''idzcie i rozmnażajcie się") tylko że mądrz i odpowiedzialnie.Seks nie jest ani sportem ani jakaś zabawką oderwaną od reszty życia, powienien wyrażać miłość.

Gość gość
Bóg stworzył człowieka dobrego. Dopiero po popełnieniu pierwszego odstępstwa zmieniła się natura człowieka (wojny i reszta).

Gość gość
Rany, jak można w takie bajki wierzyć? Bóg lepił sobie człowieczka z gliny i wierzył, że będzie dobry... A teologia to już szczyt wszystkiego:)

Nie bierz słów Pi/sma dosłownie.Tam pisze z prochu ziemi, czyli z materii tej samej z której jest wszystko inne.I nauka to potwierdza, ludzkie ciało składa się z tych samych pierwiastków i składników z jakich składa sie np skorupa ziemska, oraz zwierzęta i rośliny.

Skąd wiesz że szczyt? Z Iloma rozmawiałaś teologami ? :)

Gość gość
Pewnie z żadnym.Dlatego to taki ''szczyt'' ;)

Gość gość
Niezdobyty

Gość gość
Nie muszę rozmawiać z żadnym teologiem, aby wiedzieć, czym jest teologia. Tak jak i nie muszę rozmawiać z żadnym chemikiem, by mieć pojęcie (i to niezłe!), czym jest ta dziedzina nauki.

Gość gość
Jak to się nazywa taka postawa? Ignorancja ? Czy bezmyślność ? Z żadnym teologiem nie rozmawiała, czyli pojęcia o teologii nie ma, ale ''wie'' że teologia jest do bani ;) Dobre :)

Gość gość
Nie ma to jak wypowiadać się ''ałtorytatywnie'' o czymś o czym się nie ma zielonego pojęcia .

Gość gość
Nie rozmawiałam też z żadnym filozofem, ale znam się na filozofii bardzo dobrze. Być może wg Was, drodzy katolicy, jedyną drogą dowiedzenia się, czym jest teologia jest rozmowa z teologiem. Niestety, nie wydaje mi się, że tą drogą zdobyłabym obiektywną wiedzę. Pozdrawiam:)

Gość gość
*żebym tą drogą zdobyła obiektywną wiedzę - tak miało być.

Gość gość
Nie wydaje Ci się, ale tak jest.Też pozdrawiam.

Gość gość
tekst z urzędu pracy : - zawod ? -filozof - następny proszę

Gość gość m
No i masz rację, czerpać wiedzę o teologii od teologa to zezwolenie na indoktrynację/ Tego by oni chcieli:)

Gość gość
Bdurki opowiadasz ,ale to nic dziwnego, skoro nie liznąwszy teologii wypowiadasz o niej jakies sądy. Trochę to śmieszne.

Gość gość
I jak tam ? Jest godzina 19.

Dzięki baranek, poczytam ten link.To co są jakieś ludki? Czekamy jeszcze na modelkę-mówiła że pojawi się po 19 tej.

O super :) To zaczniemy powolutku co? Jak ktoś jeszcze się pojawi i zechce dołączyć to nie ma problemu.Kto zaczyna ? :)

Ok :) W imię Ojca i Syna i Du/ cha św. Najukochanszy nasz Ojcze, zebraliśmy w tym niewielkim gronie, aby wspólnie uwielbić dziś Twoje Imię, aby Cie razem prosić , aby razem wsłuchiwać się w Twój głos. Panie zjednocz nas w tej modlitwie, otwórz nasze serca, naucz nas słyszeć Ciebie, ucz jak swoje dzieci -bo przecież nimi jesteśmy- ucz nas więc być Tobie posłusznymi, ucz nas kochać Ciebie, i siebie nawzajem, iść Twoim śladem .......

Panie Boże Wszechmogący,dziękujemy Ci za kolejny dzien życia i za wszystkie łaski i dobra jakie od Ciebie otrzymaliśmy i wciąż otrzymujemy.Pomóż nam abyśmy w Ciebie coraz bardziej wierzyli,Tobie ufali,Ciebie kochali i naśladowali.Prowadz nas każdego dnia i każdej godziny.Pragniemy siebie zawierzyć Tobie i Twej Najświętszej Matce .Chcemy zawsze do Ciebie Boże należeć,bądz Królem i Panem naszego życia

Gość barranek
Ojcze Niebieski - miej nas w swojej opiece i zsyłaj nam siłę do walki z różnymi przeciwnosciami losu , własnymi ułomnościam oraz z wiadomym działamiem kopytnego ,a nawet stada kopytnych