Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec kochający nas wszystkich

Polecane posty

Gość SiostraPodłączonaPodRespirator
Amen. Dzięki :)

A gdzie baraneczek? Modelko nie wiem czy mi coś wyslałaś na maila, bo nie mogę w ogóle wejsc na swoja skrzynke mailową, coś mi sie dzieje od paru dni z kompem, chyba jakis wirus wlazl :(

Prosiłam tam o wspólna modl ale protestantki odmówiły

Ale jeśli chcesz to spróbuj,

Gość gość
Mam pytanie: czy taka modlitwa przez internet ma sens? Czy możecie się skupić? Piszecie za kogo i odchodzicie od komputera, na kolana i się modlicie? Potraficie się skupić? Pytam serio. Bo ja bym tak nie umiała

Witam.Dla mnie sens, owszem,jest taką samą modlitwą jak na żywo-tyle że osób które modlą się ze mną nie ma obok w sensie fizycznym, dzieli nas nieco więcej przestrzeni, ale co to zmienia właściwie ? Uważam że nic.Jeśli możemy nawzajem się ''słyszeć''-w tym przypadku czytać,to ja nie widzę problemu.Nie wiem jak inni,ale ja nie odchodzę wtedy na kolana (i tak z powodów zdrowotnych nie mogłabym-modlę się w jakiejkolwiek pozycji-siedząc,leżąc) tylko po prostu zamykam oczy i się modlę.

gość z 02.04.14 Piszesz: Cyt.: "Mam pytanie: czy taka mod/litwa przez internet ma sens? ... Ma sens. Mod/limy tu się wspólnie w tym samym czasie i w tej samej intencji. Nie ważne gdzie się fizycznie znajdujemy skoro nasza mod/litwa idzie w tym samym kierunku a jedynie z różnych miejsc na ziemi. Również dobrze moglibyśmy się mod/lić w tym samym czasie w pokojach obok - tą samą mod/litwą i w tej samej intencji :) W Biblii pisze: Mat. 18:19 "19 I jeszcze zapewniam was: jeśli dwóch z was na ziemi zgodzi się co do jakiejkolwiek sprawy, by o nią się mo/dlić, to spełni się im za sprawą mojego Ojca, Tego w niebie. 20 Bo gdzie dwóch lub trzech jest zebranych w moje imię, tam jestem wśród nich". Cyt.:"Czy możecie się skupić?" ... O ile nie włączę radia czy tel. nie dzwoni to tak :) Skupienie w sumie zależy od wew. woli. Hałas rozprasza a cisza pomaga w skupieniu się i usłyszeniu swoich myśli. Czasem nawet w kościele trudno się kupić. Można mieć rozproszone myśli np. skupiając się na fajnym lub niefajnym wyglądzie innych osób czy myśleć o czymś innym a nie skupiać się na Msz/y Św. Tu też zależy od wew. woli na co kierujemy nasze myśli i nad czym się skupiamy. Cyt.: "Piszecie za kogo i odchodzicie od komputera, na kolana i się modl/icie?" ... W moim przypadku jest tak, że mod/lę się na siedząco, normalnie tak jak siedzę przed komputerem ale czytając kolejną mod/litwę - mod/lę się - kieruję myśli na daną Osobę do kogo jest kierowana. Po skończeniu piszę swoją i wysyłam. I mod/lę się nią tak same jak inne osoby czytając i modl/ąc się w danej chwili. Cyt.: "Potraficie się skupić?" Pytam serio. Bo ja bym tak nie umiała ... Kiedy skupiam się na Osobie do której daną mod/litwę kieruję - wyobrażam sobie, że tak powiem osobowo - tak jakbym mówiła do konkretnej Osoby stojąc na przeciw danej Osoby. W moim przypadku to działa w sensie skupienia się w danej chwili. Jeśli chodzi o pozycję to wg mnie nie jest ona tak ważna. Ważne jest to aby dana mod/litwa była szczera pełna wiary i gorącego serca. W moim przypadku było tak, że gdy po kilkunastu latach gdy "zbłądzenia" od wiary pierwszy raz zwróciłam się w myślach do Je/zusa o pomoc w temacie pewnego wieloletniego konfliktu w rodzinie. Wówczas leżałam w łóżku tuż przed zaśnięciem, przy zgaszonym świetle. W sumie z desperacji niż z wiary w myślach: "Jez/u jeżeli jesteś to mi pomóż bo ja już nie daje rady, już nie udźwignę kolejnych świąt w tak sztucznej atmosferze". Działo się to w grudniu 2012. I od tego momentu wiem, że Jez/us jest :) Wieloletni rodzinny konflikt znikł. Bez żadnej mojej osobistej interwencji. "Przemiana serc" dotyczyła nie jednej ale wielu osób. A to nie było możliwe przez wiele lat. Jez/us żyje :)

No ja bym sie mogła w 100 % podpisać pod tym co napisała modelka, bardzo fajnie to wszystko nakreśliłaś Siostro Modelko :)

A ja Cie tam szukam a Ty tu :)

No nie mów że już poszłaś ? :(

Nno :)

Jedziemy z koksem? Dziś chyba jesteśmy same,baranka nie ma ? Znasz może modlitwy św Brygidy? "Tajemnica szczęścia'' się nazywają

Ok to wrzucajmy :) Może dzis taka ''czyjaś"? x Ojcze, oddaję się w Twoje ręce. Uczyń ze mną to, czego pragniesz. Cokolwiek uczynisz, dziękuję Ci. Jestem gotowy na wszystko. Przyjmuję wszystko. Niech tylko Twoja wola będzie we mnie I w każdym Twoim stworzeniu. Nie pragnę niczego, ponad to, Panie. W Twoje ręce oddaję duszę moją Z całą miłością mego serca, Ponieważ kocham Cię, Panie. Pragnę powierzyć się Tobie, Oddać się w Twoje ręce bez zastrzeżeń, z bezgraniczną ufnością, Ponieważ Ty jesteś moim Ojcem.

Zdrowaś ........

Boże Ojcze Wszechmogący prosimy Cię o Twoją potrzebną Łaskę Miłości dla rządzących państwami aby służyli swoim narodom w Imię Twoich Zasad. Prosimy Cię zmniejszenie niepokojów na świecie i cierpień bezbronnych i niewinnych ludzi. Miej nasz kraj w Swojej Opiece.

Prosimy Cię Panie o wszystkie potrzebne nam łaski, o zdrowie, o siły, o mądrość w podejmowaniu codziennych wyborów,decyzji. Przemieniaj nasze serca, wykorzeniaj z nas zło,czyn nas dobrą rolą abyśmy mogli wydać plon. Nie dopuść abyśmy zmarnowali nasze talenty, pobudzaj naszą wolę do służenia Tobie w tych wszystkich sprawach w jakich to możliwe. Daj nam czuć Twoją miłośc ,Twoja obecność w każdej chwili.Pogłąbiaj naszą wiarę ,umacniaj nas,kieruj nami

Prosimy też za naszych kapła/nów,o ich świętość, o to by szli drogą prawdy i powołania.Prosimy Cię też o wszystkie łaski potrzebne naszemu papieżowi Franciszkowi, ochraniaj Go Panie przed atakami złego,bądz z Nim,obdarzaj mądrością, siłą i miłością, aby dobrze mógł kierować Twoim k/ości/ ołem, zgodnie z Twoją wolą

Gość barranek
miej nas Panie w Swojej łaskawości i obdarzaj nas Twoja mocą . amen

:)

gość Prosimy o pokój na świecie, o pokój i zgodę w naszych rodzinach, pokój z naszymi braćmi i siostrami, o pokój w naszych sercach.Naucz nas Panie wybaczać i ulecz wszystkie rany naszych dusz. Wielbimy Cię jako naszego Pana i Stwórcę, Króla naszego życia-Tobie oddajemy jego ster