Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daża

jestem w ciąży a on kazał usunąć

Polecane posty

Gość gość
Zimne serce to brak miłości. Brak miłości to brak wiary w Boga. Kiedy uzmysłowimy sobie, że to co widzimy i czego nie widzimy podarowował nam Stwórca to automatycznie czujemy się kochani bo byliśmy dla kogos tak ważni, że Stworzył nas własnie z miłosci i do zycia w miłosci. Wowczas fakt, że ktoś ukochał nas pierwszy daje nam to poczucie bezpieczenstwa, że jestesmy ważni dla Boga. Jak wowczs możemy Go za to wszystko nie potrafic kochac? A rowniez Jego inne dzieci? Wiara czyni cuda . Bo po to jest :)

Gość gość
Zabojstwo to morderstwo. Trzymaj sie od tego z daleka. Bede sie za Ciebie modlic.

Gość gość
Zabójstwo a morderstwo to różnica poczytaj jaka ;) Poćwiartowane ciałko, co wy k***a na biologię nie chodziliście? ja pierodle, szkoda, że was matka nie wyskrobała, nie wstydziłaby się za takich tłuków bez wiedzy :o

Gość gość
Tak to się własnie kończy, gdy dorastającej dziewczynie zabraknie mądrej matki. Autorka nic nie wspomina o swojej matce, jakby jej nie miła. Gdybyś autorko miła wspierającą, mądrą matkę, tobyś pewnie nigdy nie zamieszkała z takim padalcem co zmachał ci dziecko i zwiał, bo matka przeciwieństwie do ciebie i twojego tatusia wyczułaby oszusta na kilometr i odpowiednio wcześnie uprzedziłaby do niego.

Gość gość
Nie usuwaj, masz wsparcie w ojcu, masz mieszkanie. Czemu chcesz to robić? :-o o ojcu dziecka zapomnij, będzie kiedyś żałował tego, że odszedł.

Gość gość
"z drugiej strony ten lajza skoro bedzie placil alimenty w przyszlosci moze odebrac ci dziecko pod kazdym pretekstem i bedziesz udowadniac ze nie jestes wielbłądem" hehehe, weź mnie nie rozśmieszaj, akurat w tym kraju ojciec jeżeli chce się dzieckiem zajmować a matka chce mu to uniemożliwić to może generalnie pisać na Berdyczów. Żeby matce sąd zabrał dziecko to musi być narkomanką i alkoholiczką i cholera wie co jeszcze. Gorzej, że wyciągnięcie należnych alimentów może być trudne, jeżeli koleś postanowi robić ukrywać dochody.

Gość penyyyy
nie usuwaj. faceta przez to i tak nie odzyskasz, ja przynajmniej nie mogłabym być z takim gn..em po czymś takim. skoro tata ci pomoże - dasz sobie radę, pozdrawiam!

Gość gość
Jeżeli zdecydujesz się urodzić, pamiętaj dziecko z wyglądu może byćbardzo podobne do twojego partnera. Zastanów się czy to wytrzymasz. Natomiast jeśli zechcesz usunąć, to tak jak już wcześniej ktoś pisał zrób to w dobrych warunkach. Ja też radzę ci zastanowić się nad klinikami na Słowacji. Tam bęziesz miała zapewnioną profesjonalną opiekę, a w razie komplikacji niezbęną pomoc. To twoje życie, więc to ty musisz zdecydować. Nikt nie będzie żyć za ciebie. Trzymaj się cieplutko.

rzuć go natychmiast, a jego rzeczy przez okno!!!!! też z takim byłam, okazało się ze nie byłam jednak w ciąży, ale nigdy nie chciał dzieci i na koniec stwierdził,ze się nie znamy!!! - po 5 latach!!! to poj...eby!!! zaczęłam noweżycie!

Gość gość
Ta ktora pisze o klinikach w Slowacji pisze o nich na roznych forach .Chyba ma jakis interes w tym .Moze policja by tak namierzyła ta pania i dałaby wrescie spokój bo to jest nie do wiary zeby takie cos tak usilnie namawialo kobiety do aborcji. !!!

Gość gość
Jesli usuniesz ciaze to do konca zycia beda cie dreczyc wyrzuty sumienia dzecko zmieni twooje zycie i stanie sie najwazniejsze dla Ciebie

mam 33 lata i bardzo pragnę mieć dziecko też się wcześniej bałam zajść że sobie nie poradzimy, bo studia, brak pracy teraz żałuję że nie zaczęłam wcześniej się starać straciłam cenny czas tylko in vitro mnie ratuje nie usuwaj, nie słuchaj takich porad,wejdź na fora gdzie ludzie latami walczą o dziecko i nie wychodzi ty masz warunki, nie jesteś z patologicznej rodziny

Gość gość
jakie "poćwiartowane ciałko"? Aborcja jest tylko farmakologiczna, nawet ta legalna. Jak ktoś chce skrobać to należy wiać :) W CZ i SK zrobią to legalnie.

Gość Taki_jeden_964
"To twoje życie, więc to ty musisz zdecydować." Nie tylko jej ale też dziecka i nikt nie ma prawa odbierać mu życia. Tak mówi przykazanie i kropka. Zabójstwo to zabójstwo dotyczy zarówno katolików jak i nie katolików.

Gość gość
ja bym usunęła , nie jestem cierpietnicą bez mózgu która w imie polskiej tepoty będzie matka polką [ z przypadku w tym wypadku] nie jestem ofiarą , facet nie ma zamiaru wychowywac dziecka i pomagać cały ciężar spadł by na mnie , w imie czego tak poswiecać się ? bachorów możesz spłodzić co rok innego , usuń i definitywnie rozstań się z facetem widać że masz ochotę tworzyc rodzine ale to nie ten moment nie z tą osobą musisz szukac dalej i wyciagac wnioski na przyszłosc

Gość gość
dzieciatko? , mamusiu? co wy bredzicie idiotki , to płód przypominający w tej chwili wyplutą flegme a kretynki już się zleciały i dorabiają katolicką ideologie , tepe pały zapamiętajcie laska zaliczyła wpadkę , nie jest zadną zasraną mamusią , ten płód to nie człowiek to wydzielina póki co

Co za komentarze... Daża. Zobacz co wyszło z twojego faceta (choć trudno nazwać kogoś takiego facetem. prawdziwy mężczyzna się tak nie zachowuje). Ktoś powinien porządnie nim wstrząsnąć... Jakby mi coś takiego powiedział leżałby na ziemi trzymając się za jajka. Co za D**EK. Czy Ty tego nie widzisz? Co innego wpaść w panikę, a co innego okazać się człowiekiem, na którego kompletnie nie możesz liczyć. Wasze dziecko, owoc waszej miłości, traktuje jak błąd (a pewnie gumki mu się nie chciało zakładać..) i to Twój błąd, nie jego. Wku/rwia/ją mnie tacy ludzie. Ciebie też powinni. Masz warunki, żeby zapewnić temu dziecku przyszłość. Jak spojrzysz w oczy ojcu lub sobie samej, gdy usuniesz dziecko? Czy będziesz w stanie sobie wybaczyć? To maleństwo będzie Cię kochało najbardziej na świecie. A Ty je. To cenniejsza miłość niż kłamliwego egoisty, który wprowadził sie na gotowe a teraz cię szantażuje... Znajdziesz sobie kogoś lepszego. A on tego gnoja domagaj się alimentów!

o matko, tacy faceci mi ciśnienie podnoszą! On Cię nie kocha, wywal jego graty przez okno i zamknij ten rozdział. Ja na Twoim miejscu raczej bym nie usunęła- ale to już musi być Twoja decyzja. Jedno wiem- na pewno przy jej podejmowaniu nie bierz pod uwagę tego gościa palanta!

Gość gość
ten gosc o 10.47 to albo jakis szowinista albo zatwardziała lesbijka

Gość gość
W 7 tyg zaczyna bic serduszko ..o jakiej flegmie tu mowa ? Poza tym aborcja farmokologiczna czasem jest nieskuteczna a potem rodza sie sie dzieci z przeróznymi wadami rozwojowymi np z deformacja czaszki . Siedza tu takie niedouki które potrafia tylko wysylac do Slowacji...Boszszsz co za świat .To malenstwo nawet obronic sie nie może :-(

Gość Taki_jeden_964
Najgorsze, że autorka o takie ważne sprawy pyta na kafeterii. gość 11:29 Przyjdzie czas, że kiedyś wszystkim się oczy otworzą.

Gość gość
Nie tylko jej ale też dziecka i nikt nie ma prawa odbierać mu życia. Tak mówi przykazanie i kropka. Zabójstwo to zabójstwo dotyczy zarówno katolików jak i nie katolików. xx płód to płód! tylko katolicy nazywają to "dzieckiem poczętym".

Gość gość
ja bym spakowala klamoty tego gnojka i wystawila za drzwi a jego samego juz nigdy bym nie wpuscila do domu ani do swojego zycia, a ciąże bym jednak usunęła i to nie dlatego ze gnojek tak chcial tylko z kilku innych powodów: 1- dziecko moze byc podobne z urody lub charakteru do tego gnoja, a trudno by mi bylo wytrzymac z ciąglym widokiem przypominajacym mi o czyms o czym chce za wszelką cene zapomniec 2 - samotne macierzynstwo wcale nie jest zabawne, to wieczne zmeczenie i obowiązki przez najbliższe 20 kilka lat, a radosc z posiadania dziecka jest wtedy kiedy ono spi. Jak bym chciala by jakas istota kochala mnie bezwarunkowo to bym sobie kupila psa. 3- niech mohery mówią co chcą ale lepiej nie miec wcale dziecka niz miec je na siłe, niechciane bo akurat sie zdarzyło 4- nawet jakbym ułozyla zycie sobie z kimś to takie dziecko innego partnera zawsze bedzie dla kolejnego kimś obcym i nie tak bardzo kochanym jak własne dzieci.No ale to ja bym zrobiła, jak zrobi autorka -zalezy od niej

Gość gość
12.29 Piszesz o tym samym juz enty raz .Kużwa pytam po co ?? To ty bys tak zrobiła ! kobieto Ty ! To sobie rób co chcesz ale nie namawiaj raz po raz ..do czego namawiasz do zabójstwa ? Myslicie jedna z drugą ze tylko moherowe berety mają serce i zasady ktore nie pozwalają zabijać ?!?!?!?

Gość gość
Ja bym urodzila. Masz kochającego tate z jego pomocą dasz sobie rade. Mysle ze bardziej bedziesz zalowac tego ze usunelas niz tego ze urodzilas... Powodzenia! - niezaleznie od tego jaką decyzje podejmiesz.

Gość gość
Pomyśl, masz wsparcie taty, pracę z porządnym szefem, auto, mieszkanie. Jesteś w na prawdę dobrej sytuacji. Takie dzieciątko daje mocnego powera. A z czasem na pewno kogoś poznasz. Kogoś kto pokocha i ciebie i dziecko.

Gość daża
Dziękuję wszystkim za porady, czytałam dzisiaj trochę i wiem że jeżeli zdecyduję się usunąć to tylko zabieg u lekarza wchodzi w grę. Strasznie bym się bała że tabletki tylko uszkodzą płód albo spowodują krwotok. Kiedy myślę o tym żeby urodzić to widzę pozytywy posiadania dziecka ale boję się że sobie nie poradzę jako matka. Nie chodzi mi o finanse tylko o moją psychikę. Wiem że nie mogę czekać i najpóźniej do piątku muszę zdecydować. Może jest tu ktoś kto zdecydował się na taki profesjonalny zabieg i moż napisaćczy to rzeczywiśie jest bezpieczne? Czy taka klinika na prawdę gwarantuje pomoc w przypadku komplikacji? Ktoś pytał dlaczego nic nie piszę o mojej mamie. Mama zmarła gdy miałam cztery latka, więc tato wychował mnie sam. Wiem że i jemu nie jest teraz łatwo.

Gość Taki_jeden_964
Akurat od kościoła to od dawna jestem daleko. daża Jeśli usuniesz na sumieniu też będą mieli ci co cie do tego namawiali. Byłaś dorosla żeby iść do łóżka stań teraz na wysokości zadania i zostań matką. Dasz sobie radę. Dziwię się trochę twojemu ojcu, że nie wspiera cię żebyś urodziła.

Gość gość
pamietaj, ze to skonczy sie tym, ze nie bedzie mgoga badz bardzo trudno bedzie ci kiedys miec dzieci, badz tego swiadoma!

Gość gość
Ty już raczej zdecydowałaś że usuniesz. Jeżeli chcesz na zabieg to najlepiej Czechy albo Słowacja. Nie decyduj się na podziemny zabieg w Polsce bo jak coś będzie nie tak to lekarz zostawi cię bez pomocy.