Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliawa

ślub po 5 latach związku, ale kiedy on do niego dojrzeje?

Polecane posty

Gość juliawa
zawsze szczery Czyli oszukiwal mnie przez te wszystkie lata ze chce slubu a teraz nie chce tak?

Zawsze szczery, zasada jak najbardziej poprawna i prosta, problem tylko w tym, ze przy tradycyjnym modelu zareczyn kobieta nigdy nie ma pewnosci, czy faktycznie nie chce, czy tylko czeka.

Gość czekaczkka
zawsze szczery A no własnie nie mam zamiaru nic narzucać a to była rada te verde ze nie jestem dzieckiem żeby pytać go "KIEDY"

Gość juliawa
te verde skoro nie jest pewien to co robi ze mna przez 5 lat, po co jest obok, po co wciska kit ze kocha, ze chce spedzic ze mna zycie...to nie ma sensu

kobieta nigdy nie ma pewnosci, czy faktycznie nie chce, czy tylko czeka. x to oznacza, ze kobieta jest zwyczajnie glupia lub jest z osoba przez 5 lat a tej osoby kompletnie nie zna to tak jak czytam, ze po slubie ktos sie dowiaduje, ze maz/ zona nie chce miec dzieci

ze nie jestem dzieckiem żeby pytać go "KIEDY" x dorosly czlowiek w takiej sytuacji przedstawia jasno swoje zdanie: "posluchaj kochanie, bardzo zalezy mi na slubie, potrzebuje miec poczucie stabilnosci, jesli ty tego nie potrzebujesz to powinnismy sie rozstac, zebym mogla znalezc czlowieka, ktory ma te samoe potrzeby co ja"

Ale czemu mnie pytasz? Ja nawet tak nie uwazam, ja z zalozenia sadze, ze ludzie sa w zwiazkach dlatego, ze tego chca, a nie chciec slubu to znaczy dokladnie tyle: nie chciec slubu. Podaje ci inne mozliwe wytlumaczenia, bo to cie nie satysfakcjonowalo.

Gość czekaczkka
głupia??? Ja nie siedze w głowie mojego faceta i nigdy sie nie zna drugiej osoby na milion procent. Ja równiez jak autorka jestem zaniepokojona tym ze facet mi sie nie oświadcza nawet po tym jak rozpoczęłam na ten temet rozmowę w której on przyznał ze tez tego chce.

Gość juliawa
zawsze szczery Ale to tylko oznacza ze partner nas oszukuje, skoro mowi ze chce miec dzieci to mam prewidziec czy chce czy nie - ufam mu ze chce, skoro mowi ze chce slubu to tez nie przewidze czy chce czy oszukuje prawda?

po co jest obok, po co wciska kit ze kocha x jakie wy jestescie durne - pytanie brzmi "dlaczego wy z nim jestescie, dlaczego lykacie gladkie teksty, skad bierze sie wasza naiwnosc, dlaczego nie umiecie otwarcie rozmawiac"

"posluchaj kochanie, bardzo zalezy mi na slubie, potrzebuje miec poczucie stabilnosci, jesli ty tego nie potrzebujesz to powinnismy sie rozstac, zebym mogla znalezc czlowieka, ktory ma te samoe potrzeby co ja" ZS bardzo ladnie wyjasnil ci, co te verde miala na mysli piszac 'nie jestes dzieckiem'.

no niestety potrzebujecie stracic kolejne 5 lat na czekaniu by zrozumiec, ze bylyscie naiwne lub zrozumiec, ze nalezy jasno przedstawiac swoje oczekiwania i jesli ktos ich nie chce spelnic to znaczy ze ma inny system wartosci a dwie osoby z fundamentalnie odmiennymi systemami wartosci nie powinny bec razem

Gość czekaczkka
Ale u mnie była taka rozmowa i co to dało? Powiedział że chce slubu, dzieci że chce byc ze mną bo mnie kocha i co? Mija kolejny miesiac, on temetu slubu nie rozpoczyna a ja nadal nie wiem kiedy on to wszytsko planuje. Bo jak powiedzmy za dwa lata to mnie to nie interesuje.

Gość juliawa
Tylko wy nie rozumiecie jednego, ze ja np rozmawiam ze swoim facetem o slubie, wszystko jest ok on tego chce ale jak dochodzi do daty to on nie umie sie okreslic, to co mam zrobic ubrac w garniaka i zaprowadzic do urzedu, nikt tu nie jest naiwny ale faceci czasami sa durni i ciapowaci

on nadal chce kiedys wziac slub x tylko nie wie jeszcze z kim i kiedy :-) x to cos jak: kobieta - przywiercisz szafke? facet - tak, przywierce :-)

Bo jak powiedzmy za dwa lata to mnie to nie interesuje. x ja pierd. brak mi slow powiedz mi dziewczyno - dlaczego jestes z facetem ktorego nie znasz i ktoremu nie ufasz?

I znowu ta sama spiewka, kiedy ON to planuje, biedna, ubezwlasnowolniona dziewczyno :/ Dorosli ludzie takie rzeczy ustalaja razem. Wcale nie musisz (przynajmniej jeszcze) go ciagnac do oltarza, ale korona ci z glowy nie spadnie, jesli wykonasz pierwszy krok, nie znam sie na planowaniu slubow, wiec wymysle, nastepnym razem kiedy nie bedzie potrafil sie okreslic powiedz 'ok, to jutro pojde do kosciola zapytac o terminy i wybierzemy najblizszy :)'

Gość juliawa
zawsze szczery moj nie pije i ie bije, fajny facet z niego jest. Tylko widze ze ty masz iny swiat czasami przed oczyma, albo jest czarne albo biale napewno nie kolorowe

Gość gość
no nie wiem ja to bym chyba zwariowala no :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

'ok, to jutro pojde do kosciola zapytac o terminy i wybierzemy najblizszy x albo: "kochanie, to ja zajme sie zalatwianiem w kosciele, ty zalatwisz sale i orkiestre a wieczorem siadziemy do listy gosci" :-)

Gość zeco
Czyli co jutro do urzedu, tak z rana ustalic ma date, on wraca z pracy a ona do niego skarbie 15 czerwca o 12.30 mamy slub? Czy ludzie oszaleli...

Gość zeco
Poczekaj, sadze że facet ma jakis plan tylko chce ci zrobic niespodzianke, nic z przymusu bo ucieknie

Ty oszalalas. My ze Szczerym sie nie bawimy w polsrodki, my ich przywiazujemy do krzesla, polewamy benzyna, i kazemy sie zadeklarowac groznie blyskajac zapalniczka. To taka sarkastyczna przesada byla. Moznaby tez nastepnego dnia powiedziec przy obiedzie 'najblizszy termin jest na listopad, ale moze lepiej wezmy kwiecien w przyszlym roku z uwagi na pogode, jak myslisz?'.

Gość juliawa
powiem żeby się określił, czy na pewno chce jeśli tak to kiedy...ale mam rozumieć że jeśli tego nie zrobi to ślubu nie chce tak...

Tak. Czy nie chce samego slubu, czy nie chce ciebie - tego nie wiemy, za malo informacji. Ale slubu nie chce, to w sumie nawet teraz jest pewne. Jak sie czegos chce to sie do tego dazy.