Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

_wygląd mleczaków

Polecane posty

Gość gość

Moje roczne dziecię ma 3 zęby, niezupełnie jeszcze urosły, ale są. Między górnymi jedynkami ma przerwę na szerokość jednego zęba (albo ciut więcej). Pytanie: czy gdy wyjdą kolejne zęby to diastema się zwęzi? Czy układ mleczaków ma się do układu zębów stałych? Dwoje dzieci znajomych ma jeszcze mleczaki, ale zęby są blisko siebie, a u nas spora przerwa i nie wiem czy to minie czy taka uroda dziecka.

Gość gość
Też byłam tym "przerażona", ale widzę że u córki im starsza tym bardziej ta szpara między zębami znika. Teraz ma 3 lata i wygląda to prawie dobrze :D

Gość gość
Mój tez ma taką dużą przerwę między górnymi jedynkami i tez jestem ciekawa jak to będzie później wyglądać

Gość gość
Hehe mój synek ma tak samo. Ma u góry 4 zęby i jak się uśmiecha to wygląda jak wampirek :) też ma szparę między jedynkami. Ma roczek.

Gość gość
Tu autorka. No własnie i mój taki wampirek:-P

Gość gość
raczej się zejdą

Gość gość
Do czasu aż jedynki górne nie urosną w całości dosłownie każde dziecko ma szpare- u mojego dziecka miała ona jednak około 3-4 milimetrów i gdy żeby wyrosły całkowice szpara zniknęła zupełnie, jednak gdy szpara jest tak szeroka to raczej dziecko ma diastemie- korygują ja się przez usuniecie tego kawałka dziąsła gdy dziecku wyrosną żeby stałe- jedynki oraz dwójki.

Gość gość
# zęby