Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carolyna95

Ubezpieczenie samochodu.

Polecane posty

Gość gość
źle rozumujesz....ta kara może przyjść w każdej chwili...jutro zawrzecie ubezpieczenie..a kara może przyjść za miesiąc - bo ktoś w UFG - sprawdzi, że ubezpieczenie skończyło się w styczniu a nowe zostało zawarte w kwietniu - czyli jest przerwa - czyli samochód był nieubezpieczony - i wtedy nakłąda

UFG dzielnie pracuje nad wyłapaniem WSZYSTKICH nawet najkrótszych przerw w ubezpieczeniu , najwyżej trochę się to przeciągnie. Obowiązkowo idźcie, ubezpieczcie, bo i tak za zaległy okres was ścigną

Ze przyjdzie jestem pewna, pytanie tylko kiedy.... Odkładajcie powoli na ten "zbytek";D

Gość gość
Bella - mój mąż jest agentem - ma mase takich przypadków....i powiem Ci, że jeszce się nie trafiło, żeby którys z klientów zapłacił.. Mam nadzieję, że faktycznie nwezmą się za takich - bo strach po drodze jeździć jak jedn z drugim bez ubezpieczenia śmigaja - bo nie mają kasy:)

To są nadzieje, że Sobie UFG Nas odpuści? Do jakiego okresu czasu jak nie przyjdzie żadna "niespodzianka" można się cieszyć?

Dobiorą im się do skóry, w to nie wątpię, poczekają az odsetki ustawowe urosną, aby było jeszcze więcej $ Nie odpuszczą, nie po to ta ustawa powstała Raczkują dopiero, ale na pewno w przyszłości będzie im sprawniej szło i ładnie podsumuja wszystkich

pewnie z 10 lat a windykacja im zajmuje średnio 3 z tego co czytałam prognozy:P

Gość gość
ehhh zadzwoniłam do męża - agenta - do 3 lat możecie dostać niespodziankę - czasami sprawdzają do 5 ale zgodnie z ustawą do 3 lat wstecz moga sprawdzać:) A no i okazało się, że wszystkim klientom, którzy byli w takiej sytuacji jak wy przyszło z UFG do zapłącienia:)

Mówiłam;-) Porządnie się za to wzięli bo to czysty pieniądz ;-) Koleżanko od męża agenta, powiedz mi, czy wiesz coś na temat windykacji z tytułu obowiązkowego ubezpieczenia budynków gospodarczych w gosp. rolnym(400zł kary za rok) i OC dla rolników(160zł rocznie)? A jak z ciągnikami? (też jakieś kary tylko nie wiem dokładnie jakie) Czy za to też zwykli ścigac? Mogłabyś podpytać męża na ile to obowiązkowe i czy ludzie się z tego wywiązują? To świeża sprawa, weszło niedawno i właśnie wolałabym i tu być ok, aby potem nie było tysięcy zaległych do zapłacenia :(

Carolyna95, nie musicie Państwo kontynuować ubezpieczenia w tej samej firmie. Natomiast za przerwę w ubezpieczeniu UFG może nałożyć na Państwa karę. Pozdrawiam, Ekspert LINK4

Witam ponownie! :) Autko ubezpieczone i chyba miałyście złe informacje, bo Pan wszystko pięknie wyjaśnił i nie musimy spodziewać się żadnej kary, bo nie złapała Nas Policja, Wydział Komunikacji o niczym nie wiem, a kolejną osobą która mogła to zgłosić jest Ubezpieczyciel, czyli Pan u którego byliśmy, ale On nic nie chciał nakładać :D

Gość gość
Proponuje zmienić agenta :). Fundusz sam wychwytuje takie samochody, które nie maja ciągłości oc. Wpisz sobie w wyszukiwarkę : brak ciągłości oc.

Gość gość
najlepiej rozeznac sie samemu ile takie ubezpieczenie moze wyniesc w innych firmach. Ja sama dzwonilam do firm i odrazu mi wyliczali, nawet troszke udalo mi sie wynegocjowac korzystniejsze warunki i najtaniej wyszlo mi ubezpieczenie w generali.

Gość Kamil Świderski
Witam, To prawda, że dla wielu osób podstawowym kryterium w takiej sytuacji jest cena. Warto zatem sprawdzić, którzy ubezpieczyciele są najtańsi. Można to zrobić tutaj http://www.mfind.pl/inne-artykuly/tanie-oc. Polecam uwadze także inne udostępnione artykuły. Pozdrawiam, Kamil Świderski - Mfind.

Gość Justynka354
Dla 9 na 10 kierowców najważniejszym kryterium jest jednak cena. W większości przypadków jakość usługi jest podobna (wszystko jest regulowane przez odpowiednie przepisy i regulaminy). Warto szukać tych najtańszych opcji - bo często różnica pomiędzy tymi najtańszymi i najdroższymi polisami wynosi kilkaset zł. W znalezieniu taj korzystnej polisy pomocna będzie ta wyszukiwarka: http://kalkulator-oc-ac.auto.pl W jednym miejscu dostęp do ofert 16 towarzystw ubezpieczeniowych.

Gość gość
Ja mam fajne ubezpieczenie w Commercial , bo mają pomoc drogową od http://www.pomoc-drogowa-kielce.pl/ i wiem,ze przyjada też za granicą, a to dla mnie akurat bylo istotne bo duzo wyjkezdzam.

Gość gość
Polecam ubezpieczyć samochód w KredytyImpet. Jak dla mnie firma numer jeden w Polsce. Szybko wypłacją odszkodowanie i nie ma z ta firmą żadnych problemów i o nic nie trzeba sie martwić. Bardzo polecam!!

Gość gość
Dowiedz się też o ubezpieczenie komunikacyjne i dokładnie przeczytaj wszystkie kruczki w umowie. Właśnie na nich bazują ubezpieczyciele, którzy po fakcie nie chcą wypłacić pieniędzy, które jawnie ci się należą, a potem człowiek musi zatrudniać firmy typu http://www.zco.com.pl/ żeby wyjść na swoje

Gość Aleksandra Kożuszek
Serdecznie zapraszam po najlepsza i najtansza ofete ubezpieczeniową e-mail 24h Ubezpieczenia Aleksandra Kożuszek Oferujemy Najlepsze oferty Ubezpieczeń - Komunikacyjnych, OC, AC, NNW ,ASS - Mieszkań, domów - Firm - Rolnych Duży wybór towarzystw oraz porównanie warunków i Cen! 20 towarzystw w jednym miejscu PZU,WARTA,HDI,COMPENSA,GENERALI,INTERRISK,GOTHEAR,LINK4,AXA,ERGO HESTIA,PROAMA,I WIELE INNYCH Wystarczy podesłać nam dane, potrzebne do wyliczenia polisy. My już zajmiemy się resztą! lidia0452@gmail.com Dodatkowe zniżki dla stałych klientów, grup zawodowych, inne - zawsze aktualne promocje. Polisy dowozimy do domu.

Gość gość
ok, a ja potrzebuję mieć konkrety i porównanie z innymi firmami, takie oferty mi nic nie mówią:P

Gość kota98
zapytaj w Abak Radom, porównają ci najlepsze oferty i jeszcze przywiozą wszystkie dokumenty do domu:P

Gość Aleksandra Kożuszek
Po przesłaniu nam potrzebnych dokumentów przygotowywujemy oferte z kilku towarzystw ubezpieczeniowych, dlatego zachęcam do poznania naszych możliwości.

Gość gość
Biuro ubezpieczeniowe Grzegorz Kania z siedzibą w Cieszynie zaprasza do skorzystania ze swoich usług. Mamy wieloletnie doświadczenie w branży ubezpieczeniowej, sprawiło, że bez najmniejszych problemów dobierzemy każdy rodzaj ubezpieczenia z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb klienta. Zapraszamy do kontaktu: E-mail: kaniafinanse@wp.pl