Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nastolatka 13

Słowa nauczycielki do dziecka

Polecane posty

Gość gość
kiedys nauczyciele bili, szarpali za byle co I nikt na skargi nie lecial.

Gość nauczycielka2014
Myslę że ten Twój syn autorko dobrze wiedział za co. Przeszkadzał i tyle. I pewnie jeszcze buńczucznie zapytał właśnie "za co" . Ale ponieważ klasa wybuchneła śmiechem to nagle przestał być gwiazdorem, który daje popalić nauczycielce, to powiedział Tobie, bo czesto tak jest, że gimnazjaliści gwiazdorzą, a jak sytuacja obraca się na niekorzyśc to leca skarzyć, bo są zwyczajnie źli, że to nauczyciel jest górą nie oni.

Gość gość
no i co autorko , bylas w szkole? Co Ci nauczycielka o Twoim synku pwoiedziala?

Gość gość
Ja uważam że w każdej klasie powinien być monitoring i każda lekcja nagrywana. Wtedy może nauczyciele by bardziej udawali że się na ten zawód nadają

Gość gość
Autorko jesteś typowa mamunia "mój synio jest miód malina a nauczyciele to debile". kiedyś nauczyciel był autorytetem! Wiesz czemu nauczycielka tak odpowiedziała twojemu synalkowi? Bo musiała zniżyć sie do jego poziomu, bo normalnie by nie zrozumiał- ot cała prawda. Co z ciebie do cholery za matka? Zamiast synowi wlepić karę, że dostał uwagę, zamiast zajać się tym, ze jest niewychowany i przynosi ze szkoły uwagi Ty się czepiasz nauczycielki. Brawo!

Gość gość
08.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ja uważam że w każdej klasie powinien być monitoring i każda lekcja nagrywana. Wtedy może nauczyciele by bardziej udawali że się na ten zawód nadają x raczej rodzice by wreszcie zobaczyli jak nieudolnie wychowuja swoje dzieci ;)

Gość gość
16:57 To mogła powiedziec "już ty wiesz za co" bo gadka "za to że żyjesz" to ze strony dorosłego w stosunku do dziecka to jest dziecinne, żenujące no i brak elementarnej kultury. A przypominam że haloooooo ta kobieta jest nauczycielem czyli powinno ją obowiązywać bycie na jeszcze wyższym poziomie niż "zwykłego" dorosłego, bo ona naucza oficjalnie

Gość gość
14:18 Spoko. Niech wszystko będzie widoczne i nieudolność nauczycieli i rodziców. I jedni i drudzy popełniają błędy

Gość gość
Kiedys bicie, szarpanie, ponizanie bylo na porzadku dziennym I nikt nie robil afery I byl spokoj.

Gość gość
nauczyciel powinien coś sobą reprezentować

Gość nauczycielka2014
"To mogła powiedziec "już ty wiesz za co" " Fajnie pisać, co mogła powiedzieć, jak się nie jest w klasie z gimnazjalistami. Na lekcji on ją pewnie cały czas wyprowadzał z równowagi, a ona miała byc potem jeszcze opanowana. Zapomnijcie. My też jesteśmy ludźmi. Załóżcie monitoring - wstyd będzie,nie nauczycielowi, ale rodzicom.

Gość nauczycielka2014
Tak, ale co ma sobą reprezentować. Uczniowie plują na ławkę - on kulturalnie i opanowanie mówi "Nie pluj". Oni rechoczą, bekają, i co tam jeszcze, a on kulturalnie mówi "Nie bekajcie". Oni podpalają ławkę, rzucają samolociki, robią dwuznaczne uwagi, a ona mówi grzecznie "Nie wolno drogie dzieci". A owszem, mało kto się nadaje - ale jeśli już, to na pewno nie ma metod powyżej.

Gość gość
wlasnie powinien byc monitoring i rodzicom w pracy powinni caly czas wyswietlac jak sie ich aniołki kochane zachowuja

Gość gość
Jestem nauczycielem i pierwsze co radzę to zastanowić się wspólnie z synem, czy interweniować czy ... mieć nauczkę na przyszłość. Na ile znam młodzież a mam doświadczenie i zawodowe i jako rodzic nastolatków wiem, że dzieci potrafią być trudne i zaburzać tok zajęć. Możliwe, że syn coś skomentował, dostał uwagę i jego pytanie "za co?" było na tyle ironiczne i retoryczne, że odpowiedź nauczycielki w tej sytuacji była ... całkiem adekwatna. Oczywiście, że nauczycielka mogła odpowiedzieć inaczej, albo nawet przemilczeć, ale tak na prawdę trudno jest po zdaniu wyrwanym z kontekstu, nie znając sytuacji oskarżyć i biec na skargę. Ja nie odpowiedziałabym w ten sposób, właśnie w obawie przed takimi rodzicami m.in. chociaż chyba głównie dlatego nie, że staram się być wzorem i nie dawać się ponosić emocjom, ale są silne i często na prawdę miałabym ochotę niejednego gagatka zgasić. Jeżeli już masz iść do nauczycielki to upewnij się, czy rzeczywiście było tak jak syn mówi i czy nie ma nie niego uwag. Może jest gwiazdorem i chciał błyszczeć dalej a słowa nauczycielki pozbawiły go tej roli i dlatego teraz robi z siebie ofiarę... I zapytaj syna czy chce żebyś to przegadała z nauczycielem, tu radzę Ci jako matka. Moja córka np. też miała kiedyś niefajną sytuację, gdzie na prawdę była ofiarą /nie nauczyciela ale starszych kolegów/ i absolutnie nie pozwoliła mi na interwencję. Sama załatwiła sprawę przy wsparciu wychowawcy. Dla takiego nastolatka mama w szkole to też nie zawsze miły gość.

Gość gość
"Załóżcie monitoring - wstyd będzie,nie nauczycielowi, ale rodzicom." A no pewnie, że wtedy już tylko rodzicom będzie wstyd, bo nauczyciele na cenzurowanym już inną maske przybiorą. Nie wiesz jak tam było z tym dzieckiem ale już opisujesz cały przebieg wydarzeń ze szczegółami.

nauczyciel jest stale na cenzurowanym. Nie wiem jak było, ale jak ktos pracuje w tym zawodzie to może sie domyslac z prawdopodobieństwem że trafi, dość wysokim. Autorka też nie wiedziała jak było, ale jak zareagowała?: "zrobilybyscie afere" Juz afere będzie robiła, jeszcze nie wie, jak zachowywał sie jej syn, ale już bedzie afere robić. To mi wiele mówi o wychowaniu tego chłopca.