Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewyhrjtgikho

Czemu uwazacie ze ludzie beda splacac kredyt 30 lat

Polecane posty

Gość gość
tylko głupek spłaca kredyt np. po 6-10 latach, przecież na początku spłaca się przede wszystkim odsetki, a czym dalej tym więcej kapitału więc się nie opłaca spłacać przed terminem bo bank swoje zarobi w tym czasie, w banku nawet namawiają do szybszej spłaty :)

Gość gość
z tym głupkiem to nie ma co przesadzać, pewnie że bak zarobił sporo, ale to nie powód żeby zarobił dużó więcej. odsetki na lokatach są denne, więc nie warto trzymać lokat, żeby kredytu nie nadpłacać.

Gość gość
ps. prawie wszyscy moi znajomi i rodzina mają kredyty hipoteczne już z 8-10 lat i nikt nie ma nadpłaconej nawet złotówki :) to do Twoich badań

Gość gość
no nie wiem, ja mam kredyt na 1,8% a lokatę na 4% (dwuletnią), więc chyba byłabym głupkiem nadpłacając kredyt?

Gość gość
W jakim banku ta lokata? Bo ja chce troche kasy ul9kowac ale wszedzie gdzie m8 daja to max 3.6% na dwuletniej. % kredytu masz 1.9 ale reso to czesto ponad 5 czy 6 % wiec na lokacie w zyciu nie rarobisz.

No jeszcze na lokacie trzeba uwzględnić podatek Belki, co obniża rzeczywistą stopę procentową. A do kosztów kredytu trzeba doliczyć koszty kupna waluty (spreadu walutowego), bo takie niskie oprocentowanie to oczywiście tylko w walucie :).

Gość gość
tak w walucie, mój mąż zarabia w euro więc spreadu nie ma :)

Gość gość
Ciemawe co zrobicie jak prace stracicie hahahaha wyjdziecie straceni hahabaha bogactwo p********e zastaw sie a pokaz sie. Znam taka co ma meza gdyby nie mamusia jen to h*j a nie kredyt by wzieli cwele z was

Gość gość
Nie znam osobiscie osoby majacej kredyt mieszkaniowy na kilka lat. Kazdy ma na te 30-40 lat. I im wspolczuje. Jak ktos ma duzo wkladu wlasnego i tylko nieiwele krdytu to moze i szybko splaci. Chociaz wiekszosc z tych znajomych miala po ok.100 tys wkladu wlasnego,wiec nie tak malo.

Gość gość
Ludzie połowa nie ma pojęcia o kredytach hipoteczych. Może ze 2 osoby. Reszta pisze normalnie bzdety. Kredytu nie opłaca się się wcześniej spłacić? No jak ktoś ma na bakier z matematyką to faktycznie nie opłaca się.

Gość gość
tu same bogaczki siedzą ;P i an bank spłaca kredyt w 5 lat ;P Największy procent społeczeństwa ma zarobki między najniższą krajową a średnią krajowa. Powtarzam NAJWIEKSZY PROCENT SPOŁECZEŃSTWA!!!!!!!!!!!!!!!!!! natym polegaja statystyki ;) więc... jakim cudem większośc spłaci kredyty wcześniej? Ogarnijcie się!

Gość gość
ja zarabiam 7tys, on zarabia 3tys euro, jakoś damy radę z tym kredytem na 310 euro miesięcznie :) oboje to raczej pracy nie stracimy, a wolę mieć właśnie kasę na lokatach w razie gorszej sytuacji niż spłacić kredyt i nie mieć nic, poza tym w razie najgorszej draki zawsze mogę to mieszkanie wynająć i wprowadzić się do rodziców, mają wolne 2 pokoje :) Nigdy natomiast nie wzięłabym kredytu na coś takiego jak samochód, który traci na wartości. Mieszkanie mam w dużym mieście turystycznym, więc na wartości nie straci :)

Gość gość
Szmaty a nie bogaczki. Sa k*****i to bogaczki

Gość gość
No to gdzie tą lokatę masz?

Zgadzam się - kredyt na samochód, jeśli kogoś nie stać, to ew. można brać na taki zupełnie podstawowy zakup - za 5-10 tys. zł. Taki że ma jeździć. Ale brać kredyt na samochód jako dobro luksusowe - za 50 czy więcej tys. zł to moim zdaniem chybiona inwestycja. Taki samochód, wydaje mi się, może pełnić rolę aktywu quasi-płynnego. W razie jakiegoś poślizgu sprzedają i kupuję tańszy, i mam jakąś kasę w ręce. Ale to moja opinia.

Gość gość
zakładałam ją pół roku temu na openonline

Gość gość
Są kredyty hipoteczne, gdzie nadplacasz kapitał bez odsetek.

Gość gość
mnie nadpłacenie kredytu nie interesuje, kolejne też wezmę na kredyt, tylko trzeba mieć dobrą zdolność i trafić na dobry tani kredyt, mi się tak udało i zrobię to jeszcze raz :)

Gość gość
"gość no nie wiem, ja mam kredyt na 1,8% a lokatę na 4% (dwuletnią), więc chyba byłabym głupkiem nadpłacając kredyt?" XXX biorąc pod uwagę że kredyty staniały o obecnie to jest jakieś 6% to kiedy ten kredyt wzięłaś na 1,8%?

Gość gość
to jest kredyt w walucie :)

Gość gość
Pytam w jakim banku masz a nie gdzie zakładałaś. Open finace to doradztwo finansowe a nie bank w którym lokatę zakładasz.

Gość gość
zakładałam online, taką mieli akurat ofertę

Gość gość
my spłaciliśmy po 4 latach jednorazowo

Gość gość
sprawdź też idea bank, mają dobre propozycje

Gość gość
w openonline normalnie mozna założyć lokate a nawet konto, tyle ze to getin pod przykrywką open finance

Gość gość
idz już nie reklamuj tego, przecież nawet głupi wie ze nie opłaca sie trzymać pieniedzy na lokatach i lepiej zainwestować w kredyt przy tak niskich stopach procentowych

Gość gość
ja mam 1,7% w dolcach, bank mi wypłacał kredyt po 4 zeta za dolarka :-)

Gość gość
zależy kto ma gdzie jakie oprocentowanie, ja niczego nie reklamuję, sam pytał, a ideabank ma lokatę na 4,5%

Gość gość
a toyota bank ma na 6%