Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marvella

czy byc z dobrym ale bardzo ubogim facetem

Polecane posty

Gość Marvella

On jest 10 lat starszy, przed 40. Jest dla mnie dobry, czuły, opiekuńczy stara się. Niestety nie ma wykształcenia, widoków na dobrą pracę, malutko zarabia. Ja zarabiam dość dobrze, ale nie jakieś tam kokosy. Jest mi wstyd, ale często o tym myślę. Marzy mi się kupno mieszkania, założenie rodziny. Przy Wojtku, o ile to się uda w ogóle, będzie bardzo biednie. Nasze dzieci będą biednie ubrane, nie będzie stać mnie na ciuchy czy wakacje. Ganię samą siebie za te myśli, bo przecież jest dla mnie dobry i czuły, nigdy by mnie nie skrzywdził. Ale czy to nie zabije naszej miłości?? Obawiam się, że decydując się na życie z nim decyduję się na ubóstwo, wieczną tułaczkę po wynajmowanych mieszkaniach, brak oszczędności na emeryturę. Martwię się, że będę na niego zła za sytuację. Czy któraś z Was przechodziła przez podobne wątpliwości? pozdrawiam Monika

Gość gość
Pieniadze szczescia nie daja ale trzeba je miec a czym zajmuje sie twoj facet

Gość Marvella
nie dają szczęścia, ale ich brak może je odebrać. jest pracownikiem infolinii.

Gość gość
przypomnę Tobie starą prawdę sama miłość to za mało do życia potrzeba też i kasy problemy finansowe a takie się pojawią gdybyście zdecydowali się na założenie rodziny, zniszczą miłość, nie zostanie z niej nic niż wzajemne pretensje chyba nie pozostaje Ci nic innego jak odpuszczenie goło/dvpca i poszukanie bardziej zaradnego mężczyzny

Gość gość
Facet ma miec kase a nie byc dobrym czlowiekiem

Gość gość
kasa to też nie wszystko facet ma być dobry i mieć kasę :D

Gość gość
przechodziłam podobne wątpliwości, był wspaniały ,założyliśmy rodzine , dziecko,super ,do czasu ,jeden szybki kredyt bo antybiotyki ,probiotyki i inne uzdrawiacze na angine 200 zł. Drugi kredycik -kanałowe leczenie jego czwórki. Trzeci już nie pamiętam.Czwarty,piąty. Dziecko do szkoły ,bez butów ,bez książek. Dobry człowiek ,do dziś się przyjaznimy,chociaż nawet na dziecko nie daje ,ale rodzina z takim facetem -NIE

Gość Marvella
ale czy to nie podłe z mojej strony skreślać mężczyznę za to, że mu się nie wiedzie finansowo? jest czuły, zakochany we mnie, dba o mnie, nieba by mi przychylił. ale jak będzie musiał iść do dentysty to kto mu na to da. ja?

Gość gość
już sobie sama odpowiedziałas na swoje pytania chcesz tylko potwierdzenia swoich przemyśleń? tak dobrze wnioskujesz, masz go zostawić bo z takim nieudacznikiem życia sobie nie ułożysz

Gość gość
Facet moze bic ponizac zdradzac byleby mial kase

Gość gość
teraz sie o ciebie stara i pokazuje sie z jak najlepszej strony, pozniej moze sie okazac ze wcale nie jest taki dobry i do tego biedny.

Gość foczka44
Wydaje mi się ,że tak cie bardzo kocha bo wyczuł, ze jesteś bardziej obrotna,wiesz czego w zyciu chcesz.a on znalazł by dobrą przystań u twego boku.Mysle że w takim małżeństwie potem będzie zazdrość z jego strony o wszystko.

Z*********ć do roboty k***y pasożytnicze od rana a nie deliberować nad oceną moralną swoich ofiar.

Ciekawe czy tasiemce też urządzają sobie pogaduchy na temat moralnej odpowiedzialności żywiciela za swoje potomstwo

Gość Marvella
wiem, że kocha. jest troskliwy, dba o dom, gotuje, sprząta, załatwia. wiem, że byłby dobrym tatą. ale nie chcę dziecka na sankach do lekarza ciągać. nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze będzie tak kochał..

Mam pytankoDostajesz wysoką rentę z powodu adekwatnie wysokiego upośledzenia umysłowego czy robisz sobie jaja?:)

Moniko, nie daj sie! masz prawo spelniac i realizowac swoja wizje zycia - nie ma sie co przejmowac tzw. normami spoelcznymi (czesto wyplywajacymi z tej durnej nauki spolecznej kosciola katolickie) na zasadzie ubostwo jest "cool" a konsumpcja - fe! Naprawde mamy XXI wiek i konsumpcja jest czescia naszego zycia, nie mowie tutaj o skrajnosci (kiedy jest celem samym w sobie) - ale do aktywnego uczestnictwa w sposlecznstwie potrzeba pieniedzy. Oczywiscie sa ludzie ktorzy celowo sie wylamuja bo przyslowiowy szlas w bieszczadach ich bardziej uszczesliwa i ok, niekazdy musi, ale to sa wyjatki. Czy na pewno chcesz sie zkazywac na czesciowe wykluczenie, hm? Ja nie mowie ze konsumpcja ponas wszystko - ale uwazam ze ubostwo jest zwiazane z inteligencja lub jej brakiem. Nie widze w Tobie postawy roszczeniowej - mysle, ze powinnas sie zwiazac z kims bardziej podobnym w postrzeganiu swiata do Ciebie - czyli z kims ktos jest w takiej samej finansowej pozycji. Nie twierdze ze peiniadze to wszystko - ale twierdze, ze ich brak wyklucza z partycypacji spoleczenstwa i zabiera niezaleznosc, zmusza do niechcuinych wyborow itd. - dlatego lepiej je miec. Ja nie zwiazalam sie z kims bogatszym ode mnie, ale z kims kto ma takie samo postrzeganie swiata jak ja i te same priorytety i nie narzekam, Moj zwiazek z asceta materialnym by zwyczajnie nie wypalil - bo podobnie jak wiekszosc ludzi lubie miec swoj kat, wychuchana wanne oraz inne przyjemnosci - wiec nie bede udawac ze w szalasie mieszka moj jedyny. Dodam, ze nie ejstem przywiazana do materialnych wartosci a w pieniadzach (swoich) kocham glownie wolnosc i niezaleznosc;-) Powodzenia - wybierz to co naprawde Cie uszczesliwi a nie co Ci sie wyadje ze spoleczenstwo od Ciebie wymaga, powodzenia

Gość gość
nie ma prawka i samochodu nawet

Gość Marvella
nie, nie ma samochodu. zarabia 2 tys netto, nie stać go

Ubóstwo jest związane z inteligencją bądź jej brakiem""Co to ma być? Darwinizm społeczny?Czyli uważasz, że głodni w afryce czy indiach po prostu są niezaradni?A te teksty o konsumpcjonizmie kiedy wysrałaś?W czasie pracy czy po?Nie masz pojęcia jak funkcjonuje świat ale jesteś pierwsza do etykietowania ludzi.Skad sie takie k***y jak ty biora?Płacą wam za p********ie takich bzdur?

"ShereKhan Ubóstwo jest związane z inteligencją bądź jej brakiem"" Co to ma być? Darwinizm społeczny?" xxx mozesz to nayzwac jak chcesz - ale poziom majtenosci zwiazany jest w sposob bezposrdeni z umiejetnoscia wykorzystania okazji do zarobkowania (chyba ze takie zalozenie sie odrzuca per se) xx "Czyli uważasz, że głodni w afryce czy indiach po prostu są niezaradni?" xx mieszkalas kiedys w afryce lub w indiach? znasz dane na tamt poziomu bogactwa w indiach czy zafiksowalas sie na tym ze w dziecinstwie ci powiedziedzili o "biednych glodujacych dziciach w afryce", hm? Z rezsta ja mowilam o kulturze zachodniej i to z punktu widzeia jednostki - a ty strzelasz banalami na zasadzie glodnych dzieci;/ xxx "A te teksty o konsumpcjonizmie kiedy wysrałaś? W czasie pracy czy po?" xxx moze jakas meliza na skolatane nerwy, hm?;-) zeby zarabiac nie trzeba pracowac - w kazdym razie nie caly czas, to dosc prosty mechanizm - w wesrji bardziej przystepnej patrz na ludzi ktorzy zyja z wynajmu wlasnych nieruchomosci;-) xxx Nie masz pojęcia jak funkcjonuje świat ale jesteś pierwsza do etykietowania ludzi." xx jasne a ty masz;-)) poza tym kazdy ma swoj swiat, taka prawda;-) x Skad sie takie k***y jak ty biora? Płacą wam za p********ie takich bzdur? xxx naprawde meliza by ci dobrze zrobila;-)

Gość gość
taki facet jak ten, którego opisujesz jest dobry do miziania się na randkach, do ogladania wspólnie zachodów słońca czy też wschodów księżyca :) motylki zdechną w brzuszku bardzo szybko gdy tylko pomyslisz o założeniu gniazdka co by złożyć w nim swoje zapłodnione jajeczko wniosek z tego taki: do wspólnego życia potrzebny jest facet, który zarabia albo przynajmniej rokuje w przyszłości na zarobki pozwalające na utrzymanie rodziny i godne życie w szałasach niech sobie mieszkaja pasterze i pasjonaci owczych serków

Gość gość
badz z nim, tylko pozniej nie miaj pretensji do niego ze nie zyjecie na takim poziomie jak ci sie marzy. Jak to sie mowi; widzialy galy co braly. A ty doskonale widzisz jaki on jest.

Gość gość
to zalezy jak duza jest ta milosc czy jest to ah aha zakochanie czy tez tylko sie z nim jest by nie byc samemu wiec jak jest to zakochanie to piniadze zawsze mozna zdobyc ale miulpsci sie nie da :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Ale wy jestescie p********* jak nie za niski to za gruby.jak nie za gruby to za maly ptak.jak nie za maly ptak to za biedny.Niedlugo wzrok bedziecie sprawdzac u faceta !

Sluchaj k****.Jesteś głupsza niż plemnik koguta wiec jeżeli w dodatku njesteś majętna to obalamtwoją teorię.Co do możliwościmzarobkowania to jak wynika z samegomsformułowania nie wynika ona z czyjejkolwiek inteligencji.Dodatkowo korelowanie jakichkolwiek wartości i cech ze stanem posiadania jest niebezpieczne chociażby ze względu na inflację i niedorzeczne bo inteligencja wnprzeciwieństwie do majątku jestbwartością w miare stałą.Twoje dywagacje są tak durne i wymyślone zapewne na potrzeby usprawiedliwienia swojego s***********a że nawet nie zamierzam z tobą dyskutować.jedyne na co możesz ode mniemliczyć od rana to wyzwiska bo i na nicmwięcej nie zasługujesz.

Gość gość
wedlog waszego glupiego myslenia taki facet powinien dawno sobie strzelic w leb.

Gość gość
shere popieram.wiekszosc piszacych w ten sposob to puste atrapy ludzi nie majacych zadnych wartosci oprocz pieniadza. Jak najdalej od takich ludzi.koncze dyskusje bo jest zalosna.

Gość gość
wg takiego myślenia facet powinien zdobyć lepiej płatną pracę albo zapomniec o założeniu rodziny, chyba, że zajdzie taką, która będzie tyrać za obydwoje

żyjesz z wynajmu własnych nieruchomości powiadasz? i co?mam sie z tego powodu czuć głupszy od ciebie?jedyne co masz to zapewne nieuczciwie zdobyte pieniądze, które tak naprawdę nie mają zadnej wartości. i nie mowie tu o jakichś wartościach moralnych. one po prostu są bezwartościowe bo nie mają poktycia w niczym oprócz wiary takich idiotek jak ty ze jednak ja mają.swoja drogą przykro mi że uważasz się za wielokrotnie głupszą od powiedzmy takiego pavlo escobara tudzież bila gatesa.mowiszmo zachodniej cywilizacji?aha.rozumiem że poza nią panują inne kryteria oceny.budzi to moje wątpliewości co do ich uniwersalności którą próbujesz mi udowodnić.i nie chce melisy.wole z****** kilkuntakichngłabów jakmty bowiem wpłynie to pozytywnie zarówno na mnie jak i na zwiększenie ogólnej inteligencji na swiecie czyli dobrobyt:)