Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejjjjjjee

co złego jest w słoiczkach bo nie rozumiem tej nagony na kafe

Polecane posty

Gość ejjjjjjee

j.w.? jestem w trakcie rozszerzania diety maluchowi i słoiczki są super. Kupuje z hipp'a w składzie tylko warzywa, woda, olej - przygotowanie trwa chwilę. W czym niby ekologiczna marchew w słoiczku jest gorsza od tej ekologicznej marchwi na ryneczku, markecie , osiedlowym sklepie? Życie trzeba sobie ułatwiać :)

Gość gość
ja uzywam tylko sloiczków póki co dla 8 miesiecznego dziecka. Kupuje raz na tydzien wieksza ilosc, mały zjada 3 sloiczki dziennie- np owoce z musli, obiadek i kaszke na noc ze sloiczka. Nie bawie sie w gotowanie i blenderowanie, bo mi sie nie chce Zaraz nas zjada tutaj :)

Gość gość
Jest gorsze bo ich nie stac i musza same gotowac.

Gość gość
spróbuj z tych samych składników ugotować sama i porównaj smak ze smakiem tego dania w słoiczku.... to sama sobie szybko odpowiesz na powyższe pytanie ;) Ponadto... odraża mnie w słoiczkach skład porównywalny z jedzeniem dla kotów (rzygać mi się chce na sama myśl). Kolejna sprawa to taka, że jak dowiedziałam JAKIE warzywa i owoce sa używane do robienia słoiczków dla dzieci (i nie tylko, bo to też tyczy się kupnych dżemów, musów itp) to odrzuciło mnie na zawsze od tego wynalazku. A mianowicie- normalne owoce ida na sprzedarz, a nadgniłe (autentycznie!!!), rozwalone, przejrzałe idą na przeciery i słoiczki dla niemowląt. SMACZNEGO

Gość gość
w tym, że nie jest smacznym świeżym posiłkiem, traci witaminy podczas procesu produkcji a ma dodane sztuczne. Teraz lepiej kupić mrożone warzywa niż kupować świeże.

Gość gość
Oj tam tez myslalam ze to swinstwo i wogole,poki dziecka nie urodzilam

Gość gość
glupoty pisze osoba wyzej po pierwsze smak potraw ze sloiczkow jest dobry po drugie moj znajmoy pracuje w fabryce gerbera, jakie tam sa kontrole jakosci to w głowie Ci sie nie miesci.Akurat rynek produktow dla dzieci jest poddany bardzo restrykcyjnym normom

Gość gość
moje dziecko ma 10 miesięcy , jedziemy na słoiczkach, głownie HIPP , moim zdaniem najlepsze, czasem kupie coś z Bobovity, wyjątkowo z gerbera :). Je obiadki , deserki, warzywa :), smakuje dziecku :). Nie chce mi się szukać ekologicznych warzyw, kur itd. i jeszcze potem gotować , blendować :( Ale po roczku zaczynam dawać to ja z mężuniem jem :)

Mam problem z dostępem do niepryskanych owoców i warzyw, a zwłaszcza do nienafaszerowanego antybiotykami mięsa.

Gość 8383
Moje dziecko co prawda nie lubiło jeść słoikowych obiadów i kaszek ale za desery byłam wdzięczna bo gdy byłam poza domem niejednokrotnie mie ratowały. Jeśli chodzi o obiady to niesamowicie mdłe i bez smaku sa te słoiczki, przyjmuje zasade, ze czego sama bym nie zjadła to nie dam dla dziecka. Ale absolutnie nie potępiam mam które dają swoim maluchom słoiczkowe jedzenie :)

Gość gość
Sloiczki sa wekowane prawda? A mrozone warzywa tez nie sa jakies super zdrowe,przeciez podczas zamrazania i odmrazania tez sie witaminy wytracaja.

Gość gość
08.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość glupoty pisze osoba wyzej po pierwsze smak potraw ze sloiczkow jest dobry po drugie moj znajmoy pracuje w fabryce gerbera, jakie tam sa kontrole jakosci to w głowie Ci sie nie miesci.Akurat rynek produktow dla dzieci jest poddany bardzo restrykcyjnym normom x smak potraw ze słoiczków jest dobry? hahahaha :D To ja Ci współczuję, ze w zyciu nie jadłas nic naprawdę dobrego :D jak dla mnie to mozesz się upierac przy swoim i karmić dziecko nagniłymi i przejrzałymi owocami i warzywami, ale nie pitol głupota, ze słoiczek ma lepszy smak niz ugotowane danie domowe z tych samych składników! A w znajomego z produkcji gerbera nie wierzę. Wiem co i komu teściowie sprzedają... Bzdur w reklamach się naoglądałaś i jak przystało na przygłupa uwierzyłaś :D

Moje dziecko chowało się m.in. na słoiczkach - nie widzę w tym nic złego. Dania były urozmaicone, dużo owoców, warzyw, ryby. Pewnie sama tylu różnych składników bym nie gotowała.

Gość gość
ja nie wierze, ze Ty masz tesciow:D:D:D:D to sobie porozmawialysmy :P

Gość gość
a niby jaka jest roznica w smaku jak wezmiesz marchwe, ziemniaka i kawalek miesa , ugotujesz, zmiksujesz i nie doprawisz niczym ? Moze twoja gazówka ma jakies skladniki poprawiajace smak ?? jak sie zupek nie doprawi to smakuja tak samo , nie wazne czy ze sloiczka czy zriobione w domu. Dodajesz pewnie masełko, odrobine s\cukru i soli i dlatego Ci lepiej smakuje domowe jedzenie od sloiczkowego

Gość gość
jaka ekologiczna uprawa?!? Już widzę jak rolnik chodzi skulony wpół przez kilka hektarów grządek z marchewką i zbiera ręcznie stonkę i ślimaki... Naprawdę wierzycie że na tych "ekologicznych" uprawach nie stosuje się chemii?

Gość gość
Dokładnie osoba wyżej ma rację. Do słoiczków dla niemowląt, wszelkich przecierów bierze się owoce i warzywa, ktorych nie da się sprzedać, bo są w kiepskim stanie. Ja też bym dziecku tego nie dała. Od tego otruć co prawda się nie da, ale ten mdły smak i świadomość jak musiały te składniki wyglądać przed przyrządzeniem... bleeee.... ja jednak wole domowe jedzonko :)

A wy widać, że hodujecie marchew, pietruszkę, ziemniaki, do tego hodowla drobiu, a obok staw z eko rybą.

Gość gość
15:59 a próbowaalś ugotować marchewke, ziemniaka i kawałek mięsa i bez przyprawiania porównać ze smakiem słoiczka? Widać, że nie, bo smak jest zupełnie inny.

Gość ejjjjjjee
ja jestem dopiero na początku mojej słoikowej drogi i jak na razie jestem miło zaskoczona co do smaku hmm kupiłam dynie z ziemniakami, marchew i wg. mnie smakują ok jak normalne nieprzyprawione warzywa. Co do tych eko gospodarstw , mam rodzinę na wsi i uwierzcie wiosną jak ci rolnicy wyjeżdżają na pola pryskać uprawy nie da się wysiedzieć na dworze :o - a te opryski osiadają sobie również na tych eko uprawach :o niestety ale żyjemy w takich paskudnych czasach gdzie czy kupując marchew u "zaprzyjaźnionego" rolnika czy gotową w słoiczku jest tak samo nafaszerowana chemią o ile ta ze słoika przez wyśrubowane normy ma mniej :p

Gość gość
pewnie, ze probowalam.Smakuje okropnie , juz nawet sloiczek lepiej smakuje

Gość gość
nie mam eko hodowli. Używam tych samych warzyw i owoców jakie sa w słoiczkach tylko nie przegniłych i nie przejrzałych jakich używa sie do ich produkcji a świeżych ;)

Gość gość
08.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość pewnie, ze probowalam.Smakuje okropnie , juz nawet sloiczek lepiej smakuje x zatem udaj się do lekarza specjalisty, bo masz duży problem z powonieniem ;)

ejjjje te słoiczki po półroczu są już dużo lepsze w smaku, no i nie są to już stricte papki.

Gość gość
mogę założyć się, że sama też żywisz się gotowcami :D

Gość gość
Ja tez poki co podaje ze sloiczkow.syn ma 4mce,probujemy nowych smakow.skad teraz wziasc dobre warzywa i owoce?ale,kiedy bedzie jadl wiecej,sama bede gotowala,mieszkam na wsi,mam swoj ogrod i sad,szklarnie.mnie tu tez zjechaly,kiedy pytalam ktorej firmy najlepsze dania:)moj syn lubi hipp,z bobovity kalafiora,brokula.

Gość ejjjjjjee
2014-04-08 13:05:34 [zgłoś do usunięcia] gość mogę założyć się, że sama też żywisz się gotowcami smiech.gif x x oczywiście nie widzisz tej subtelnej różnicy między składem gotowego dania dla niemowlaka a składem potrawy dla dorosłych? :)

Gość gość
A,i kurki mam swoje,wiec drob i jaja.

Gość gość
Dziewczyny, one są tak zapatrzone w reklamy słoiczków, ze z nimi nie ma dyskusji ;) szkoda czasu na słoiczkowe mamy, bo do nich nie dociera fakt, ze warzywa i owoce w słoikach nie są z żadnych eco hodowli tylko najgorsze g***o jakie sie nie sprzedało. Lepiej nie kłócić się z idiotą, bo zniży Cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem ;)