Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Clotrimazolum...

Polecane posty

Gość gość

Cześć, 5 dni temu zaaplikowałam dopochwowo tabletkę clotrimazolum 500 mg. Następnego dnia strasznie bolał mnie dół brzucha. Miałam wrażenie że tabletka wcale ze mnie nie wypływa, no może śladowe ilości. Dziś podczas podmywania zaważyłam że w pochwie mam wydzielinę z białymi grudkami...wiem ze to brzmi obrzydliwie...ale... Tej wydzieliny jest mało, przez co czuję wręcz suchość, i w ogole scianki pochwy sa szorstkie i te grudki, które przypominają peeling. Próbowałam to z siebie wyjąć i zauważyłam smuge krwi. Czy to normalne? Jak długo to potrwa? może to efekt złuszczenia?

Gość gość
trudno coś doradzić, ja nie miałam takich problemów przy clotrimazolum, a wydzielina z białymi grudkami kojarzy mi się z typowymi upławami przy grzybicy.Może poczytaj o objawch grzybicy : http://www.invag.pl/Infekcje_pochwy/Rodzaje_infekcji tam są też zdjęcia to sobie porównaj.Ja chyba użyłabym jeszcze raz tych globulek-jeśli sytuacja się powtórzy to je odstaw.

Gość gość
z tego co opisujesz to może być grzybica pochwy i jeśli globulki sama bez wizyty u ginekologa dawkujesz to lepiej idź do niego czym prędzej bo nie ma co bawić się w doświadczenia. Bierz też probiotyki ginekologiczne i może kup sobie provag żel, który pomoże ci teraz na ten dyskomfort, suchość, którą odczuwasz i pomoże w walce z infekcją.

Gość gość
następna ma szlaban z bzykaniem na jakiś czas

Gość gość
Globulki przepisal mi lekarz. Wiem jakie sa uplawy przy grzybicy bo z tego powodu to leczenie. Moje pytanie dotyczy konkretnej reakcji na lek...

Gość Iza1478
Te serowate upławy to właśnie grzybica a nie rozpuszczająca się globulka. Wydaje mi się że jedna globulka to za mało, mnie ostatnio pomógł macmirror, leczenie trwało 2 tygodnie a później jeszcze przez tydzień zakładałam dopochwowo probiotyk invag aby odbudować mikroflorę, dzięki czemu skutecznie pozbyłam się infekcji.