Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lubicie chodzić do kościoła ?

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli obie strony dają przyzwolenie to gdzie tu zło? x A to myslisz że coś jest/ może być złe jedynie wtedy gdy ktoś na to coś nie daje przyzwolenia? To jeśli np ja będę chciala popełnić samobójstwo i poproszę kolegę o pomoc w zrealizowaniu tego planu, poproszę by mnie zabil, (czyli wyrażę na to zgodę) to to co on zrobi nie będzie złe? No bo bylo za moja zgodą..

Gość gość
Oczywiście, że nie. Jeżeli jedna strona nie wyraża zgody to dzieje się to wbrew jej woli. To dlaczego nie uciekła jest już sprawą dla prokuratora. Jedna strona oczywiście chciała, ale skoro zrobiła to wbrew woli drugiej strony to wyrządziła komuś krzywdę. Proste i logiczne. x Wcale nieproste ani nielogiczne.Wielu meżczyzn twierdzi ze kobiety takie już są że co innego mowią a co innego robia, i on biedaczek nie wiedzial,że jak ona mowi nie to nie znaczy-chcę, tylko naprawde znaczy s********j, on myślał że ona sie droczy...No przecież miala miniówkę ...I tak się uśmiechała ...I umalowana była! Wyzywająco. I dekolt miala do pępka,ona chciała, chciała, tak tylko mówiła że niby nie chce żeby nie wyglądało...Gdyby nie chciala toby uciekła, to by krzyczała, to by gryzła kopala, a ona nic.Czyli chciala, no jak dwa razy dwa.. Prawda?..

cd. gość z 16.04.14 Piszesz: Cyt.:"M/odliłam się od lat, lat, lat , lat. Najmłodszych!!!!" ... Zrozumiałe jest to, że przez takie ogromne cierpienia i poczucie krzywdy trudno Ci się przemóc i poprosić o pomoc J/ezusa. Ale tylko w ten sposób możesz sobie naprawdę pomóc. Zaufaj Mu bo my po ludzku niewiele możemy zrobić gdy cierpimy i żyjemy w nienawiści. Cyt.: "Wątpię aby kiedykolwiek Je/s/us poczuł czyjeś paluchy wciskające się na chama w jego...(grzecznie mówiąc) niedorozwinięte organy płodne. Śmiem wątpić aby ktoś mu wtykał coś w penisa." ... Zobacz film nakręcony na podstawie książki "Pasja" - fragmentu z objawień Katarzyny Emmerich. Umiesz normalnie patrzeć jak zezwierzęceni kaci biczowali J/ezusa pękiem sznurków zakończonych metalowymi haczykami, które na żywca wyrywały mu kawałki ciała do kości ? (albo przeczytaj całą od początku stworzenia świata do Wniebowstąpienia Maryi - pomaga wiele zrozumieć) Objawienie katowania J/ezusa miał pewien biznesmen, który po tym i po uzdrowieniu jego dziecka się n/awrócił i założył kościół uliczny. Wpisz w youtube: artur na poddaszu - odc. 1

W przypadku samobójstwa możemy mieć do czynienia z depresją która wpływa na podjętą przez ciebie decyzję. No i mamy tu do czynienia z fizycznym unicestwieniem, procesem nieodwracalnym. Jednakże jestem za legalizacją eutanazji przy czym pacjent powinien sam ur******** procedurę aby nie było żadnych wątpliwości. A odnośnie seksu - powiem wprost. Jestem dorosłym facetem. Spotykam się z dorosłą kobietą która ma do seksu takie samo podejście jak ja. Robimy wspólnie co tam sobie chcemy i żadna ze stron nie jest do niczego zmuszana. Oboje jesteśmy z tego zadowoleni. Gdzie tu zło?

Gość Teoria czysto teoretyczna
Mocne argumenty przeciwko tej teorii znalazły się m.in. w książce Sąd nad Darwinem autorstwa Phillipsa E. Johnsona, profesora prawa z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Berkeley. Johnson napisał, że jego rola jako prawnika w analizowaniu logicznej strony dowodów i identyfikowaniu pewnych założeń „jest właściwszą, niż ktoś mógłby przypuszczać, ponieważ to, czy ludzie wierzą w ewolucję, czy darwinizm, w dużym stopniu zależy od tego, jaki rodzaj logicznego rozumowania stosują i jakie założenia przyjmują”. Następnie Johnson omawia dowody dotyczące doboru naturalnego, mutacji, skamielin i współzależności biologicznej, budowy kręgowców, biologii molekularnej oraz pochodzenia życia. Dochodzi do wniosku, że w każdej z powyższych dziedzin wszelkie dane wzmacniają raczej te argumenty, które są przeciwko ewolucji, a nie te, które ją popierają. Nawet najprostsze formy życia są tak złożone, że przypuszczenie o ich samorzutnym powstaniu przekracza możliwości prawdopodobieństwa. Podobnie teoria doboru naturalnego pomaga wyjaśnić zasadę przetrwania najsilniejszych jednostek, ale nie tłumaczy ich pojawienia się, a przypadkowe zmiany spowodowane mutacją także nie wyjaśniają dostatecznie zasad ewolucji. Skamieliny, o których Darwin powiedział, iż są poważnym problemem, w dalszym ciągu nie mogą dostarczyć brakujących ogniw w teorii ewolucji. Dlaczego zatem teoria ta, ciągle modyfikowana, jest jeszcze uznawana? W swoich poglądach Johnson nie jest odosobniony. W ciągu ostatnich lat wielka liczba ludzi nauki poddawała w wątpliwość różne aspekty teorii ewolucji.

"Wielu meżczyzn twierdzi ze kobiety takie już są że co innego mowią a co innego robia, i on biedaczek nie wiedzial,że jak ona mowi nie to nie znaczy-chcę, tylko naprawde znaczy s********j, on myślał że ona sie droczy...No przecież miala miniówkę ...I tak się uśmiechała ...I umalowana była! Wyzywająco." Tu już sprawa dla psychiatry. Jeżeli człowiek odmawia seksu to trzeba uszanować jego decyzję a nie bawić się w polonistę i analizować "co autor miał na myśli". A to czy miała na sobie habit czy miniówę nie ma żadnego znaczenia.

Gość gość
W przypadku samobójstwa możemy mieć do czynienia z depresją która wpływa na podjętą przez ciebie decyzję. x Tak. Ale jest dobrowolność ? Jest. Wiec o co chodzi. Twierdzileś że jeśli jest dobrowolnośc to nie ma zła.

Gość gość
Nie znamy wszystkich skutków naszych obecnych działan. Prosty przykład, mówisz o swojej aktualnej kobiecie,.Pominę tu dywagacje że może za jakiś czas ona będzie chciała wyjść za mąż, że marnujesz jej czas ktory ona moglaby przeznaczyć na znalezienie dobrego męż,a pominę to że nie wiesz czy w ktorymś momencie nie zakocha sie ona w Tobie, a ponieważ Ty traktujesz ją przedmiotowo i nie kochasz jej-będzie cierpiec, pomine wiele wiele nienamacalnych i niemierzalnych rzeczy.POwiem o czymś prozaicznym.Co by bylo gdyby z Waszych niezobowiązujących spotkan wynikło dziecko? Wszak pigulki czasem zawodzą. Co stanie sie z tym dzieckiem? Zabijecie? Urodzi sie niechciane ? Bedzie wychowywane tylko przez matkę (to tez krzywda, nie miec obojga rodzicow) pełną żalu o swoj los? No pomyśl sam ..

Eksperyment Stanleya Millera udowodnił, że przy odpowiednim składzie i warunkach mogą samorzutnie powstawać aminokwasy. A to czy obecne organizmy są "zbyt' skomplikowane" czy nie aby powstać w wyniku ewolucji trudno rozpatrywać w kategoriach naukowych. To jest subiektywna opinia a nie żaden dowód naukowy. A dlaczego teoria ewolucji jest modyfikowana? Ponieważ wychodzą wciąż nowe odkrycia, jednakże wciąż jest to teoria najlepiej tłumacząca pochodzenie organizmów żywych. Bo chyba mi nie napiszesz że kreacjonizm spełnia wymogi brzytwy Ockhama?

Gość gość
Tu już sprawa dla psychiatry. x Absolutnie.Tak tłumaczy sie wielu g****icieli. Ja sama kiedyś bylam w takiej sytuacji gdzie zglosilam probę zgwałcenia,i linia obrony mego napastnika bylo wlasnie to-że bylam seksy ubrana, że sie usmiechalam i tym podobne bzdety.Nikt nie wzywal psychiatry dla niego, pani sędzia sluchala go wnikliwie gdy mowil... / ". A to czy miała na sobie habit czy miniówę nie ma żadnego znaczenia x Ty to wiesz, i ja to wiem.Ale wiesz jak wielu meżczyzn mysli inaczej? A nawet jeśli nie myśli, to i tak bronia sie w ten sposob.

Francis Crick, laureat Nagrody Nobla, wskazał na olbrzymie problemy związane z różnymi teoriami dotyczącymi początków powstania życia na Ziemi. Australijski biochemik Michael Denton napisał, że darwinizm jest „niczym więcej ani mniej jak tylko kosmogonicznym mitem dwudziestego wieku”. Szwedzki embriolog Soren Lovirup wyraził wiarę w to, „że pewnego dnia darwinistyczny mit zostanie uznany jako największe oszustwo w historii nauki”. Po prostu zostanie wyrzucony na śmietnik nauk biologicznych. Z szacunkiem należy odnosić się do wypowiedzi wielkich i rzetelnych naukowców, a nie obrońców takiej czy innej ideologii czy polityki,

Przy okazji badania wtórnych aureoli polonu pojawiły się argumenty popierające ogólnoświatowy Potop. 1.Eliptyczny kształt radioaureoli polonu. Ponieważ centralne obszary mają stosunkowo małe rozmiary więc radioaureole musiały być początkowo zbliżone kształtem do kuli, jednak później w wyniku dalszego osadzania się nad zawierającymi je kawałkami drewna osadów, musiały ulec skompresowaniu pod wpływem ciężaru tych osadów. Wymagało to stosunkowo szybkiego nanoszenia osadów zanim drewno zawierające radioaureole uległoby procesowi karboryzacji. Odpowiada to scenariuszowi światowego Potopu, podczas którego prędkość nanoszenia musiała być stosunkowo duża. Należy zwrócić tutaj uwagę na jeszcze inny istotny element. Aureole polonu znajdowane są w materiale pochodzącym z Płaskowyżu Kolorado z trzech różnych formacji skalnych określanych przez naukowców ewolucjonistów następująco: Trias, Jura oraz Eocen. We wszystkich tych formacjach mają one kształt eliptyczny, co może świadczyć, że cała formacja powstawała w tych samych warunkach, wymagających szybkiego przykrycia drewna zawierającego aureole pewną masą osadów umożliwiającą kompresję. Taki przebieg wydarzeń mocno świadczy za Potopem. Wówczas te same warunki mogły wystąpić jednocześnie we wszystkich wspomnianych formacjach skalnych.

2.W niektórych widoczne są podwójne aureole nałożone na siebie Jedna o kształcie eliptycznym, a druga kołowym. Analiza tych aureoli pozwala określić zakres czasu w którym następował proces kompresji osadów. Obie nałożone na siebie aureole pochodzą od (210Po).

Moły powstać następująco: W początkowym okresie po złożeniu drewna w pobliżu miejsc bogatych w uran, roztwór tego pierwiastka przenikał drewno.

Musiał on zawierać wszystkie pochodne uranu w tym izotop ołowiu (210Pb), T1/2=22 lata.

"Tak. Ale jest dobrowolność ? Jest. Wiec o co chodzi. Twierdzileś że jeśli jest dobrowolnośc to nie ma zła." Jest to sytuacja dość nietypowa, ponieważ byłoby to zabójstwo a nie samobójstwo w dosłownym sensie. Samobójstwo nie wymaga działania osób trzecich. Jednakże nie widzę powodu dla których dorosła osoba by nie mogła iść do jakiejś kliniki eutanazji i jej wykonać jeżeli tego chce. Każdy może dowolnie decydować o swoim życiu. "Prosty przykład, mówisz o swojej aktualnej kobiecie,.Pominę tu dywagacje że może za jakiś czas ona będzie chciała wyjść za mąż, że marnujesz jej czas ktory ona moglaby przeznaczyć na znalezienie dobrego męż" Ja piszę o hipotetycznej sytuacji ponieważ w chwili obecnej z nikim się nie spotykam. Jednakże zawierałem takie znajomości w przeszłości. A czy taka kobieta może za jakiś czas szukać męża a ja marnuję jej czas? Po pierwsze naprawdę nie dla każdego ślub jest celem życia. Po drugie jeżeli ona sama pisze się na taki układ to dlaczego to ja a nie ona sama marnuje jej czas? Po trzecie przecież może w tym czasie także szukać faceta na stałe. Po czwarte jeżeli odpowiada jej taki układ to znaczy że w danym czasie jest to dla niej korzystne. "pominę to że nie wiesz czy w ktorymś momencie nie zakocha sie ona w Tobie, a ponieważ Ty traktujesz ją przedmiotowo i nie kochasz jej" Ale ja otwarcie mówię jaki jest układ. A co do przedmiotowego traktowania - czy umawiając się z kolegą na piwo także traktuję go przedmiotowo? "Co by bylo gdyby z Waszych niezobowiązujących spotkan wynikło dziecko? Wszak pigulki czasem zawodzą. Co stanie sie z tym dzieckiem? Zabijecie? Urodzi sie niechciane ? Bedzie wychowywane tylko przez matkę (to tez krzywda, nie miec obojga rodzicow) pełną żalu o swoj los?" Zawsze o tym myślę. I stosuję wielokrotne zabezpieczenia (pigułka, kondom, stosunek przerywany). I zawsze ustalam z kobietą co zrobimy jeżeli będzie wpadka. W przypadku pęknięcia kondomu zawsze istnieje tabletka 72h

"Ty to wiesz, i ja to wiem.Ale wiesz jak wielu meżczyzn mysli inaczej? A nawet jeśli nie myśli, to i tak bronia sie w ten sposob." No i co w związku z tym? Na świecie są ludzie którzy myślą, że ziemia jest płaska. Mam się za nich tłumaczyć?

Musze w chwili obecnej przerwać tą dysputę, ale wrócę jak będę miał czas.

W niektórych miejscach osadzał się tylko (210Po),jednak w niektórych osadzał się zarówno polon (210Po) jak również izotop ołowiu (210Pb), będący bezpośrednim prekursorem polonu (210Po

Gość gość
Bóg nas Stworzył. Nic z wybuchu nie mogło powstać. Co powstaje z wybuchu ? Kupa gruzy i zniszczeń i nic więcej. Ewolucja się kupy ani d... nie trzyma. Od ponad 2 tys lat nie urósł nam dodatkowy palec ani ząb ani dodatkowy narząd. Jacy fizycznie byliśmy tacy jesteśmy.

Gość gość
byłoby to zabójstwo x Tak zabójstwo z przyzwoleniem , czyli w myśl Twojej teorii nie byloby to zlem. Dodam że sytuacja nie jest wymyślona bo takie rzeczy sie zdarzały. / Po pierwsze naprawdę nie dla każdego ślub jest celem życia. x W ogóle nie o to chodzi.Tylko o to że mogłaby sobie ułożyć życie,znalezć partnera z którym spędziłaby szczęśliwie resztę życia.Ale ponieważ w najlepszych jej latach była ''zajęta''przez Ciebie ,to może sie okazac że po zakonczeniu '''niby związku''z Tobą, będzie już stara i nieatrakcyjna ,a mężczyzni ktorzy wczesniej bylo wolni teraz sa już też zajęci, no i zonk. Nie ma szans, i kobicina będzie musiała spedzić resztę życia w samotności , ew bujając sie z takim jak Ty-po różnego typu układach, gdzie ani o stabilności,ani bezpieczenstwie czy wzajemnej pomocy ani wiernosci nie ma co myślec. Porażka. / Po drugie jeżeli ona sama pisze się na taki układ to dlaczego to ja a nie ona sama marnuje jej czas? x I ona sobie i Ty jej, na jedno wychodzi. / Po trzecie przecież może w tym czasie także szukać faceta na stałe. x Wybacz ale nie sądzę. Jaki facet byłby zainteresowany kobietą tkwiącą w takim układzie? Poza tym jeśli bylo jej z Tobą w łóżku dobrze, to nie ma motywacji do oglądania sie za innymi.Po prostu. / Po czwarte jeżeli odpowiada jej taki układ to znaczy że w danym czasie jest to dla niej korzystne. x Raczej powiedzmy -przyjemne.Nie zawsze to co na krótką metę jest przyjemne, to jest naprawdę korzystne.Na dluższą metę może okazać się bardzo niekorzystne. / Ale ja otwarcie mówię jaki jest układ. x Wiem ale nie zmienia to pewnych faktow. / A co do przedmiotowego traktowania - czy umawiając się z kolegą na piwo także traktuję go przedmiotowo? x To zupełnie inna kategoria spraw.Nie można czegoś takiego w ogóle porówbywać.Z kolegą nie idziesz do łózka ,(chyba ?:P) / W przypadku pęknięcia kondomu zawsze istnieje tabletka 72h x ktora jest pigułką wczesnoporonną czyli de facto zabijesz dziecko. Czyli scenariusz opisany wcześniej przeze mnie.Oczywiście zabicie dziecka w pierwszej fazie rozwojowej uznasz za ''nic złego''.Pomimo braku dobrowolności ze strony owego.

Gość gość
Tez narazie musze odejść.Potem moze zajrzę.

Gość gość
Odnośnie ewolucji- poproszę choć jeden dowód -przykład pozytywnej odmiany między gatunkowej, czyli mutacji o jakiej mówi teoria ewolucji.

Gość gość
teoria ewolucji jest bardziej logiczna niz stworzenia swiata przez ludka ktory nigdy w zaden udokumntowany sposob sie nie objawil :)

Gość gość
dowody na ewolucj***ardzo proste jezykiem przystepnym dla kilkulatka :) http://www.eioba.pl/a/2n/posrednie-dowody-ewolucji tutaj miedzy innymi: Występowanie organów zanikających - występowanie narządu, który w jednej grupie jest niezbędny do życia a w drugiej niepotrzebny.( u człowieka, kość ogonowa, ząb mądrości, wyrostek robaczkowy, który u gryzoni jest niezbędny do życia, metameria mięśni brzucha, mięśnie twarzy poruszające uszami) Narządy szczątkowe u człowieka: •owłosienie ciała ( na klatce piersiowej u mężczyzn), •wyrostek robaczkowy, •zęby mleczne, •budowa mięśni brzusznych, •mięśnie przewodzące i odwodzące, •paluch stopy, •chwytność stopy u niemowlaka

Gość gość
Proponuję obejrzeć film na Yt "Młody wiek ziemi'', kłamstwa w podręcznikach, tam są obalone mit po micie i zdemaskowane różne tzw ''dowody'' na ewolucję.To stek nielogicznych bzdur.

Gość gość
widzialem stek bzdur, nie ma nic do rzeczy z powszechnie znanymi I udokumentowanymi przez naukowców faktami z histori ziemi i biologii i zadna placówka naukowa nie popiera teorii wykladanych w tym filmie :)

Gość gość
Nie rozumiemy się gościu.Pokaż mi DOWÓD na istnienie makro ewolucji czyli , czyli wskaż mi obecnie występującą mutację-gdzie z jednego rodzaju zwierzęcia lub rośliny tworzy się inny. Masz coś takiego?