Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betka00

herbata

Polecane posty

Gość gość
Hej wieczorkiem:) Filterka, znam ten ból rozmów z M o kosztach używek :-o by sobie to odbić to też sobie dogadzam tym co lubię:) oczywiście nie uświadamiam tego M bo tu idealnie pasuje powiedzenie, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal i wszystko gra:) Julanka, ja te wszystkie trocinki wrzuciłam do dzbanka z nożami i masa wyszła jak tra la la:D przy okazji cebulkę też tam wrzuciłam. I kto pukał?:) Czarna, A może ciotka z Ameryki do Ciebie już puka i stąd te bojowe nastroje:D. Wynagrodzisz synusiowi ostry ton a ochrzan może się przyda na przyszłość, kto wie... Powiem Wam, że dziś boli mnie głowa i też mam lekkiego nerwa😭 Solidarnie położę się ale raczej na plecach i pogapię w tv:)

Gość Meliisaa
Ja pitole😭 wyżej to ja Meliisaa!!! a już się wystraszyłam zestresowałam, że ktoś na "C":-o:D

Gość Meliisaa
O nie! wcale nie wyżej tylko niżej! a dokładniej na poprzedniej stronie:D

Gość Meliisaa
Słodkich snów, dobranoc:)

Gość julanka
Kto przyszedl ? :-) To byla tylko sasiadka ,oddala moj talerz po plackach :-). Melisa ,normalnie sie usmialam gdy przeczytalam Twoje 'ja pitole ' :-) ,chyba pierwszy raz tak 'brzydko ' :D sie wyrazilas :-). Kurcze ,czesto chce nazywac nas po dawnemu :-) i pewnie tak sie zdarzy :-). Dzis wypozyczylam nastepna porcje ksiazek i juz jedna przeczytalam Teraz czytam Sage 'Siostry' ,ktora sklada sie z 40 tomow :-) http://sprzedajemy.pl/saga-siostry-anna-nalecz-1-40-tomow-komplet-nr42462397 Czarnula dzis szaleje w domu ,tzn pewnie cos dobrego upiekla :-) Co upieklas Czarnula ? :-) Ja nie pieke ,pod kloszem jest jeszcze kawalek babki eksperymentalnej i chlopaki jesli jutro po nia nie siegna ,to ich zmusze :D ,bo chcialabym upiec placek z kulkami serowo-kokosowymi ,w poniedzialek beda znow goscie przejezdni na kawce :-) Spokojnej nocy 🖐️

Niedzielne dzień dobry Hehe nie zagubiłam się nigdzie,tylko delektuję się domkiem:-)to po pierwsze.Po drugie ,to po przeczytaniu tutaj kilku tematów,myślę,że trochę pobłądziłyśmy:-Dtak,że nie gniewajcie się,ale będę wpadać do Was sporadycznie,bo nie chcę komuś zaśmiecać tematu.Ale zaznaczam:-Dto są tylko moje przemyślenia,że jestem tutaj nie na miejscu;-) Jula;-)no właśnie już bym napisała po swojemu:-Dże coś tam coś tam:-DJa czekam na Ciebie jak upieczesz i wtedy będę wiedziała czy gra warta świeczki:-D Miłej niedzieli;-)

Gość Meliisaa
Cześć! no ja też nie wiem o jakie zaśmiecanie Wioli chodzi? Teraz pomyślałam, że może że napisałam, że obawiałam się kogoś na litere ,,C" ale to chodziło mi o siebie samą(poprzedni nick), że się pomyliłam:-o. Ale na szczęście wyszło z gościa:)Bo tym tropem można nas odszukać gdy się pomylimy:D Filterka, ja do zielonej się przyzwyczaiłam ale że jednostajność to nie u mnie więc piję ją z dodatkami. Np.: listki zielonej, torebka melisy czy innej ziołowej i do tego wiórki imbiru lub ziarnka goździków. Przyznaję, że słodzę płaską łyżeczką cukru. To prawdziwy herbaciany coctail :D. A dolewkę słodzę miodem:) He, he...ja nie wiem jak Ty, Wy możecie pić te kawsko:D jedynie zapach świeżo zmielonej może podrażnić nozdrza ale smak? ?? nie za ciekawy i pozostawiający w ustach dziwny niesmak:-o pewnie dlatego kawosze muszą zagryźć to czymś słodkim potęgując zakwaszenie:-o...no ale niech Wam będzie, że lubicie a nie musicie:D Dzięki za pozdrowienia:) Byłam już dziś na zakupach bo okazało się, że kotom brakło karmy. Julanka, z jednej strony zazdroszczę Ci, że masz kiedy poczytać. To co teraz czytasz wydaje się być mocno wciągające. "Ja pitolę" to tak brzydko? przepraszam :)byłam podstresowana bo zdawało mi się, że się nie wylogowałam i na odgonienie stresu sobie ,,zakłęłam":D Zaraz u mnie będzie najazd dzieci i syn będzie usuwał małą usterkę w pokoju po córce więc do nie wiem kiedy

Gość julanka
Witajcie 🖐️ Ja dzis podnioslam sie z łoza o 9;50 :-).Chlopaki jeszcze spali wiec nie spieszylo mi sie ze wstawaniem i jakos nie chcialo mi sie wczesniej podnosic ,a to jest u mnie nieczeste zjawisko :-) Tak wiec od 'samiuskiego rana ' nastawilam warzywa na salatke i potem nasiedzialam sie i ja przygotowalam ,co zajelo mi troche czasu ,malo nie umiem robic :-).Potem przygotowalam duuuzego kuroka do pieczenia ,ktory sie jeszcze piecze ,bo z obiadem dzis nie ma pospiechu ,chlopaki jedli pozno sniadanie . Przed chwila wrocilam ze mszy ,dzis bylam w Lublinie :-),ot nawedruje sie po Polsce :-) Dziewczyny :-),nie przypisujcie sobie winy z ktorej to Wiolka napisala jak napisala ,bo chyba nie o Was jej chodzilo ,a o cos zupelnie innego ,tak mysle .Zreszta nie mnie to osadzac ,Wiolka przyjdzie ,to moze blizej wyjasni :-). Melissa ,ja sie smialam z tego Twojego 'pitole' ,bo to zadne przeklenstwo ,a taki malusi epitecik ,znam naprawde duzo mocniejsze :D Co sie tyczy czytania ,to nie tak ,ze trzeba miec czas ,to tez ,ale jest tak ,ze ma sie takiego bakcyla ,albo nie ,ja chyba od zawsze lubilam czytac i nawet nudne obowiazkowe lektury czytalam :-) No nic ,ide zajrzec do kuroka :-)

Gość julanka
He,he ,Filterka ,Ciebie wypuscic na miasto ,to zaraz stracisz wiecej anizeli 1/4 pensji :D.Wzielabys od mamy 3 sekatory i schowala u siebie :-).Chyba wszyscy bedziecie wychodzic na ogrod w jednym czasie i obcinac co sie daa i jeszcze jeden zostanie w zapasie :-)

Gość Meliisaa
Jestem, jestem:) już po rodzinnej integracji. Nacieszyłam się dzieciaczkami a one mną;) Przejrzałam kafe, skrobnęłam tu i ówdzie i też idę w kierunku spania. Jutro trzeba do pracy. Dobranoc:)

Gość julanka
Spicie juz ,zazdroszcze z calego serca :-).Ja dopiero bede zbierala sie do spania ?:-). U mnie tez omawialismy (pobieznie ) sprawy przyszlosciowe ,a tak wlasciwie stwierdzilismy (zreszta nie od dzis ),ze trzeba by spisac testament :-).Choc nie jestesmy jeszcze starzy ,ale trzeba by juz pomyslec o tych sprawach ,aby potem chlopaki sobie łbow nie pourywali :D,a i tak moze byc roznie :-). Przeczytalam dzis 2 tomy sagi ,sa to ksiazki mniejszego formatu i szybko mi sie je czyta :-).Małzowin powiedzial ,ze nie bedzie co trzy dni jezdzil ze mna do biblioteki :-) Spokojnej nocy 🖐️

Ostatnio bardzo lubię popijać herbatę, ale nie taką zwykłą tylko owocową. Kupuję różne jej odmiany i sobie sprawdzam jak to smakuje :)

Gość julanka
Ojojoj ,booooli 😭 Witajcie 🖐️ Slyszycie jak jecze ,polamaly mnie znow korzonki ,ale tak ,ze nie moglam sie ruszac 😭.Przelezalam prawie caly dzien ale o 18;oo musialam sie podniesc ,a wlasciwie Julanek :-)mnie podniosl i pojechalismy na poczte .Jak juz bylam postawiona do pionu ,to weszlam przy okazji do Tesco ,bo byly tam ladne cukinie i nie moglam sie oprzec ,a byly po 6 z groszami ,wiec wzglednie tanie . Teraz Julanek mnie nasmaruje :-)Voltarenem i musze przygotowac sledzie w oleju i cebulce ,duzo cebulki i kwasku cytrynowym :-). Filterka ,zyczmy sobie aby miec taka kondycje jaka ma Twoja mama w jej wieku :-)

Gość julanka
Juz jakis czas mialam spokoj z korzonkami i dzis juz bolalo gdy rano podnosilam sie z lozka .Nie fajczylam juz od kilku dni ,tak wiec raczej mnie nie zawialo .Moze zbyt dlugo wczoraj lezalam na boku ,podpierajac sie lokciem przy czytaniu . Cukinie lubie panierowana w jajeczku ,bulce i smazona na malej ilosci oleju i odsaczona . Nie kupuje ziemniakow w duzych sklepach ,mamy sprawdzone w Lewiatanie i sa ok .

Gość Meliisaa
Dobry wieczorek:) Pracowałam dziś od 12, jutro też tak będzie. A oczy otwieram o 9 więc nie ma kiedy forumować;) U mnie też był dziś piękny dzień. Filterka, jeżdżenie w deszczu już mam przerobione i był już moment, że wolałam deszcz niż jazde po śniegu:-o:D ale to też już przerobiłam. Autko.....odpukać...puk, puk:) jak na siedemnastoletniego ,,młodzieńca" całkiem dobrze się sprawuje:) Też gdzieś muszę znaleźć miejsce chociaż na dwa krzaczki cukinii bo lubię i na surowo, i smażoną i w leczo. Julance życzę by dolegliwości zelżały i precz odeszły:) Dobrej nocy

Gość julanka
Dzieki kobietki :-),kilka dni bolu i przejdzie ,jak zawsze . Lubie czytac i ogladac tv w opisanej pozycji .Nie lubie lezec na wznak ,a chcialabym .Rowniez tak spie (jak spie :-) ),z tym ,ze nie podparta na lokciu :-). Filterka ,no jak Ci sie nie chce zrobic cukini dla samej siebie .Kiedys kroilam ja na plasterki i potem to panierowanie wielu plasterkow najpierw w mace ,potem w jajku i bulce tartej zajmowalo troche czasu ,a i jeszcze przewracanie wielu plasterkow na patelni ,to tez troche roboty ,a kiedys smazylam 2 lub 3 cukinie .Od pewnego czasu przekrawam cukinie na pol i te polowki kroje wzdluz na plastry ,jest szybciej :-) Spokojnej nocy 🖐️

Gość julanka
Dzien Dobry🖐️ Filterka ,widze ,ze nosilo Cie w nocy :-).Wiesz co pomyslalam gdy przeczytalam ,ze zapalilas M swieczki ,wiesz :-) U mnie tez wlaczaja sie telewizory gdy wczesniej zabraknie pradu i doswiadczona tym zjawiskiem ,przed wylaczeniem tv sciszam fonie do zera ,bo kiedys wlaczyl sie w nocy i tak sie przestraszylam ,ze o malo serce mi nie stanelo :-) Korzonki nic ,a nic mi nie ulzyly .Rano saama sie nasmarowalam ,bo Julianka juz nie bylo i cos tam ,cos tam :-) ,obralam ziemniaki na obiad i teraz ide sie polozyc ,oczywiscie na boku ,niekoniecznie podparta na lokciu :-),co by pałaka nie bylo :-) U nas dzisiaj pada deszcz ,jest buro . Spalam jak zwykle ,czyli zasnelam moze ze dwie godziny po polozeniu sie ,eh do duszy .Nie chce mi sie wstawac w nocy juz ,kiedys wstawalam ,leze i czekam sen ,nie przewracam sie z boku na bok i to tez jest blad ,bo nogi mnie okrutnie bola i moglabym zmieniac pozycje ,ale tak mam ,ze jak sie poloze na lewym boku ,tak cichutko leze :-).Julanek ,gdy nie moze zasnac ,to wierci sie i pyta czesto 'spisz ? ' ,najczesciej odpowiadam 'spie ' :D Do pozniej