Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miałam smutne i ubogie dzieciństwo. Ktoś miał podobnie?

Polecane posty

Gość gość

Moje dzieciństwo było szare, smutne i ubogie. Klucze na szyi, stare zabawki, szare bloki, paskudne osiedle, złośliwe nauczycielki, nieuprzejmi ludzie, sprzedawczynie w sklepach, pijacy, chuligani, nudna szkoła, wredni koledzy i koleżanki, bieda w domu, brzydkie ubrania, meble, stary telewizor, brak telefonu, małe szare mieszkanie, szary pokój. Niby był już kapitalizm (lata 90), ale nie przypominam sobie aby było kolorowo i wesoło.

Gość gość
bo lata 90-te to najgorszy z mozliwych okres na dziecinstwo. trzeba bylo urodzic sie na poczatku 80tych lub pod koniec 70tych :)

Gość gość
A ja właśnie nie zamieniłbym dzieciństwa w latach '90 na inne (chociaż może '70-'80), było pięknie, kolory ostrzejsze, a z dworu nie można nas było zagnać do domu. Za to to co teraz się dzieje to syf, zgorszenie i upadek obyczajów, teraz wolałbym być w latach '60 lub '70.

Gość gość
ja mialem tylko ubogie mimo ze oboje rodzice pracowali obowiazywal schemat jak u Fedorowicza "pojdzie na warzywniak pensje przehula" po prostu malo zarabiali nigdy mnie to jakos nie przeszkadzalo

Gość gość
Smutne owszem.

Gość gość
moje dziecinstwo bylo ubogie materialnie , przypadlo na lata 70-80 kartki na zywnosc i puste polki w sklepach ale byly to najlepsze lata mojego zycia , kochajaca sie rodzina , cieplo i pachnaca w domu , przyjaciele z ktorymi gralo sie w gume albo kapsel calymi dniami , ech dzisiejsze dzieciaki "fejsbukowe" tluki z zaganianymi rodzicami nigdy tego nie doswiadcza :)

Gość gość
Teraz jest znacznie gorzej. Aspołeczne dzieciaki z nadwagą spędzające dzieciństwo przez tv lub komputerem.

Gość gość
lata 90 kojarzą mi się z szalonymi zabawami na podwórku, graliśmy w siatkę, chowanego, całe popołudnie po szkole przebywaliśmy na dworze. Było wesoło. Teraz cztery ściany, komputer..nikt nie ma czasu się spotkać.

Gość gośśssia
tylko dwa razy rodzice wysłali mnie na kolonie, nie mieliśmy pieniędzy, żeby wyjechać wszyscy razem. W szkole wredni ludzie...moje dzieciństwo też nie było kolorowe.

Gość gość
Miałem beznadziejne dzieciństwo, ale myślałem, że potem będzie lepiej. Ale byłem naiwny.