Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się z tymi babami w święta dzieje?

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie podenerwowane delikatnie mówiąc, zabiegane, wyglądają jakby z kamieniołomów wyszły. Narzekają że święta, że wszystko trzeba zrobić, że nie lubią świąt, że chcą aby się skończyły...szok. No ja rozumiem, że te baby wszystko same robią bo nauczyły misiów i dzieci usługiwania i teraz nie wiedzą w co mają ręce włożyć a odpoczynek i miły czas to tylko hmm pobożne życzenie. Apeluje do was: weźcie młot i sobie w łeb walnijcie. Swięta to czas odpoczynku i radości a nie wiecznie zdyszanej matki polki, która poleruje futryny i piecze 300 placków sama!!!! A potem nie ma siły na nic. Ja pracuje i chce odpocząć, kupiłam jeden placek,męża wysłałam na zakupy, córka sałatkę skroiła, porządki pobieżne jak zawsze. Nie wyjeżdżamy do rodziny bo mamy wolne i chcemy spędzić to razem bycząc się bo we wtorek do roboty!!! Kocham święta.

Gość dont save me
ja tez kocham. jade do rodzicow, swoje male grono i odpoczynek :)

Gość gość
chron boze przed taką babą

Gość gość
dokładnie autorka ma rację, ja też nic w święta nie robię, trzeba odpocząć, a jakbym miała męża lenia to bym go pogoniła, bo ja nie jestem niczyją służącą.

Gość gość
podpisuje sie obiema rekami i nogami... pozniej taka jedna z druga szczyci sie, ze napielka 8 plackow, 4 obiady,szczoteczka kibel wyczyscila, a sama ledwo na nogach stoi prefekcyjna pani domu

Gość gość
O czym wy mówicie, jakie placki? Co to jest?

Gość gość
W niektórych wiochach na ciasto mówi się placek; głownie na podkarpaciu i w małopolsce

Gość gość
czyli na zadupiu

Gość gość
dokładnie potoczna nazwa bowiem placek może być na słono jak i na słodko.

Gość zgadzam się z pełni
ale tak to już jest - od tych kobiet rodzina wymaga i one same od siebie wymagają. a jak skrytykujesz, jesteś wyzwana od leni i pasożytów, bo nie chcesz być etatową posługaczką rodzinki :) i jeszcze świetne jest wmawianie jak to one to niby łatwo robią, z palcem w nosie, nic się nie męczą, robota im się w łapkach pali ;) tia, sraty taty :P ja pochodzę z takiej rodziny, gdzie mama tak za/pie/prz/ała i ja z nią :O wiem doskonale ile to pracy, frustracji i zmęczenia kosztuje. teraz mam własną rodzinę i nie robimy z mężem NIC :D w życiu nie urządzę zadnych świąt, obiecałam to sobie. i święta są cudowne! :) a mamuśki do garów! ;)

Gość gość
Treść uznana za spam???

Gość gość
Placek to wam może krowa zostawić pod drzwiami na wsi :D

Gość gość
Placek - niskie ciasto pieczone w prostokątnej blasze.

Gość gość
Określenie nieznane nowobogackim i słoikom :P

Gość gość
pozniej taka jedna z druga szczyci sie, ze napielka 8 plackow, 4 obiady,szczoteczka kibel wyczyscila xxx 8 placków 4 obiady - nie. Ale nie wyczyszczony na święta kibel??? Fuuuj!

Gość gość
Ja mam wyczyszczony kibel zawsze a nie tylko na święta. I czyni to każdy domownik a nie matka polka męczennica. I tak jestem ze wsi.

Gość zgadzam się z pełni
do tej od niewyczyszczonego kibla - cóż, ja mam czysty kibel zawsze, nie muszę go myć od święta :P tobie też radzę, nie będziesz miała tyle roboty na święta (co jeszcze masz czyste raz do roku na święta)? :P

Gość gość
nie no wy serio bd się kłócić o ciasto i placek? No normalnie najistotniejsza kwestia...aż strach co to się dzieje jak wasze dziecko mopa z miotłą pomyli albo miotłę nazwie kijem z włosami.

Gość gość
niestety ale jak przyjmujemy na święta gości to mamy więcej przygotowań i dlatego jesteśmy zabiegane " jak z kamieniołomów". może jak będziesz przygotowywać dom na pierwszą komunie swojego dziecka to zrozumiesz " to i owo"

Gość gość
Albo zwalaja sie na głowy swoich matek a te muszą nakarmic całe towarzystwo. Stara matka potem ledwo zipie. Nie zrobi wyżerki to ją nie odwiedzą - normalnie szantaż

Gość gość
a co to za problem cos upiec?

Gość gość
A czy wystawna komunia to obowiązek? Czy jak zaproszę mamę czy teściową to mam latać jak powalona i świadomie rezygnować z odpoczynku i radości świąt? Kpisz? Same jesteśmy kowalami własnych losów. Ja sobie na takie coś nie pozwolę bo ja tego nie rozumiem i jest to dla mnie chore. Jak ktoś do mnie przyjeżdża to rodzina i znajomi a przed nimi nie muszę grać komedii...też sprzątam jak zawsze, kupuje gotowce, ktoś coś przywozi..maż i córka POMAGAJĄ a potem każdy sam się obsługuje jak w domu. Ja jestem zadowolona, nie przemęczam się i wsio. Mimo to wolę samotne święta..a wy se żyły wypruwajcie.

Gość gość
Moja matka też wiecznie narzeka, wiecznie w****iona na wszystkich i tylko pogania do roboty każdego i mega nerwową atmosferę wprowadza. I co roku (właściwie dwa razy w roku) mówi, że za rok świat nie będzie, bo ona nie będzie się tak urabiać. To jej mówimy: No spoooko, nie rób. Myślicie, że kiedyś swoją groźbę spełniła? :p Sama się w to pakuje, bo nikt tego od niej wcale nie oczekuje.

Gość gość
A czy wystawna komunia to obowiązek? Czy jak zaproszę mamę czy teściową to mam latać jak powalona i świadomie rezygnować z odpoczynku i radości świąt? Kpisz? Same jesteśmy kowalami własnych losów. Ja sobie na takie coś nie pozwolę bo ja tego nie rozumiem i jest to dla mnie chore. Jak ktoś do mnie przyjeżdża to rodzina i znajomi a przed nimi nie muszę grać komedii...też sprzątam jak zawsze, kupuje gotowce, ktoś coś przywozi..maż i córka POMAGAJĄ a potem każdy sam się obsługuje jak w domu. Ja jestem zadowolona, nie przemęczam się i wsio. Mimo to wolę samotne święta..a wy se żyły wypruwajcie.

Gość gość
Moja ciotka ma 69 lat i musi upiec 20 ciast dla całej rodziny plus tyle samo innych potraw. Kupnego ciasta nikt by nie tknął i by się obrazili na taki syf. W życiu nie wzięłaby do ust kupnych pierogów.

Gość gość
a ja nie sprzatam kibla przed swietami goscie przyjda i tak zasraja

Gość gość
a w ogóle co to za słowo kibel? w jakim srodowisku żyjecie, że używacie takich prostackich słów? u mnie się mówi toaleta lub łazienka ewentualnie w.c.

Gość gość
hahah ale wiesz co to znaczy to slowo kibel :) hahahhahg

Gość takasobiebaba
a ja nie kupiłam placka tylko zrobilam \z dzieckiem sernik.kręcilismy razem ser przez maszynkę a ile smiechu było.ciasto wyszło z******te.