Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wizzzu

Mam dość pracy z ludźmi! wizażysta

Polecane posty

Gość wizzzu

Pracuję jako wizażysta. W zawodzie od kilku dobrych lat. Dopadło mnie załamanie nerwowe, albo zwyczajnie się wypaliłam. Praca z gwiazdkami TV wykańczała mnie psychicznie. Ciągły bieg, stres.. Stwierdziłam, że będę pracować z przeciętnymi ludźmi- panny młode, klienci indywidualni. Niestety jest gorzej niż z celebrytami. Ciągle postawa roszczeniowa, traktują mnie jak g***o, w kółko jakieś pretensje, pytania -"dlaczego taka cena...Pani Krysia robi makijaż za 30 zł" -"a dlaczego to jest zrobione w ten sposób? w Telewizji robili inaczej". Pójdzie do laski, która odwala tandetę i pracuje pędzlami, których nie myła od momentu kupna i są zadowolone. Przyjdą do mnie i ciągle marudzą, kręcą nosem, obrażają. Ostatnio usłyszałam od jednej: 'o jej...ale ma Pani obrzydliwą bliznę na szyi. nie da się z tym nic zrobić?" (blizna w skutek poważnego wypadku). Czy ktoś z was pracuje z klientami? jak sobie radzicie?

Gość Valther
Ojej przejmujesz się wszystkim to zamknij się w jakiejś norze i nie wychodź. Jesteś ofermą i już.

Gość gość
To normalne w Polsce ,tak jest w kazdej branzy, jak robisz cos uczciwie i porzadnie i sie cenil to bedziesz klepal biede. Ludzie w Polsce oczekuja taniej tandety, dlatego tez nie ma w tym kraju nic porzadnego, zarcie , odziez, mieszkania to masowa tandeta. Poza ty Polak ci nie da nigdy zarobic chociazby sral pieniedzmi.

Gość wizzzu
Valther- sam jesteś ofermą, która niczego w życiu nie osiągnęła. typowy polaczek, który jedyne co potrafi to obrażać ludzi.

Gość wizzzu
gość- masz rację. Zaczynam poważnie myśleć o wyjeździe. Niestety u nas w kraju nikt nie szanuje specjalistów.

Gość gość
Jak sie zaraza jakims swierzbem albo grzybem czy opryszczka to moze zrozumieja. A takiego grzyba mozna sie nigdy nie pozbyc. Tak jest ze wszystkim, ludzie chca wszystkiego za darmo.

Gość gość
a znasz kinge k. wizażystkę? uwaza sie za bostwo, a moim zdaniem jest szpetna, tylko zrobiona

Gość jiojooo
ja robię również przy upiększaniu, ale pracuję jako manicurzystka. też rzygam tą robotą. polaczkowie są paskudni

Gość gość
Wywyższasz się i uważasz za nie wiadomo kogo, to nic dziwnego, że klienci Cię drażnią.

Gość wizzzzu
"Wywyższasz się i uważasz za nie wiadomo kogo, to nic dziwnego, że klienci Cię drażnią"- co za nonsens. nawet mnie nie znasz, nigdy ze mną nie rozmawiałaś a już mnie oceniasz i twierdzisz, że się wywyższam. to samo mogłabym napisać o tobie.

Gość gość
Przeciez wiadomo, najbardziej wredny, zlosliwy, jedzowaty narod na swiecie.

Wizzu na jakiej podstawie oceniasz mnie skoro mnie osobiście nie poznałeś? Świetnie, jestem nieudacznikiem bo tak znaffca przed kompem powiedział. <3 Oceniam osobę na podstawie tkstu który napisała, łatwo widać, że przejmuje się wszystkim i nie potrafi odszczeknąć się właśnie takim polaczkom, którzy muszą skomentować każdą bliznę czy wysoką cenę. Pozdrawiam:)

Gość wizzzzu
właśnie to zauważyłam po niektórych postach...niestety :/

Gość gość
Ja też pracuję z ludźmi. Jestem agentem ubezpieczeniowym. I choć zawsze lubiłam swoją pracę, to ostatnio mam dość i mam ochotę uciec gdzie pieprz rośnie. Mam dość ludzi, ich pomysłów itd. Mogłabym książkę napisać.

Gość wizzzzu
"Świetnie, jestem nieudacznikiem bo tak znaffca przed kompem powiedział. <3"- no właśnie...sama mi napisałaś, że jestem nieudacznikiem. Jak łatwo jest kogoś ocenić i obrazić prawda??? a skąd ta pewność, że nie odpowiedziałam w odpowiedni sposób?

gość to daj pracę tym, którzy chcą pracować z ludźmi a ty sobie załóż firmę jednoosobową, jako specjalista (nie wiem od czego jesteś specjalistą ale taka wybitna jednostka nie mogla się marnować) i nie marudź

Gość wizzzzu
Valther- jesteś bezrobotna czy się mylę?

po pierwsze nie napisałaś a napisałeś - ja siebie poprawiłem to wypadałoby również się poprawić. Po drugie - oceniłem ciebie na podstawie twoich wywodów i nie tak bezpodstawnie. Przyznaję, krótko się znamy, ale z tych wywodów można wywnioskować dużo o tobie babe.

Nie nie martw się o mnie- nie jestem bezrobotny, nie boję się również pracy z ludźmi.

Gość giik
Valther- przestań pieprzyć te kocopały. siedząc za komputerem łatwo jest oceniać i krytykować. nie w każdym zawodzie możesz walić pyskówki do klientów...mało tego...musisz robić z siebie idiotę, jeżeli chcesz pracować i mieć klientów. plotki na temat jak potraktowałeś klienta rozchodzą się z prędkością światła i szybko możesz stracić wszystkich kientów.

Gość gość
Wyrażasz się o innych wizażystkach pogardliwie i obrażasz je, chociaż tak naprawdę ich nie znasz. A co to klient nie może Cię zapytać dlaczego coś robisz tak, a nie inaczej, skoro ma inne doświadczenia? Nie może też zapytać o cenę i o to, dlaczego jest taka, a nie inna? Ja tego nie rozumiem. Jak robię komuś zlecenie, to wyjaśniam wszystkie wątpliwości i odpowiadam na wszystkie pytania. Dostarczam też dokładny cennik i wyróżniam co za co, jak jest ktoś nowy, kto na przykład wcześniej miał podobne rzeczy robione taniej. A jak trafia się niekulturalny kontrahent, to trafia na moją czarną listę i więcej nie mam dla niego czasu. Każda praca czasem męczy i w każdej zdarzają się ciężkie okresy, ale Ty chyba za nerwowa jesteś i zbyt zadufana w sobie. To klientka ma milczeć i łaskawej pani nawet nie może zapytać czemu coś jest robione tak, a nie inaczej? To ja ostatnio nawet nową dentystkę wypytywałam o szczegóły zabiegu, bo odbywał się inaczej niż u dotychczasowej i wszyscy cierpliwie mi wytłumaczyła, choć mogła się oburzyć o to, kto tu kogo leczy, a Ciebie o nic zapytać nie można?

Gość wizzzzu
Łatwość z jaką przychodzi nam ocenianie innych nigdy nie przestanie mnie zadziwiać. Nikt ci nie każe czytać moich "wywodów". Zapewne masz inne ciekawsze zajęcia. Szkoda twojego cennego czasu i klawiatury.

Gość wizzzzu
gość- problem w tym, że owa klientka doskonale znała cenę usługi. w którym miejscu napisałam, że nie przedstawiłam jej cennika? w którym miejscu napisałam, że nie przeprowadziłam z nią wywiadu? w którym miejscu obraziłam wizażystkę? nie dopisuj czegoś, czego sama nie napisałam.

Gość wizzzzu
"Wyrażasz się o innych wizażystkach pogardliwie i obrażasz je, chociaż tak naprawdę ich nie znasz"- ćpałaś coś czy może czytałaś zupełnie inny wątek a odpisujesz w innym? skąd ci to przyszło do głowy?

mój czas to mój czas i pozwolisz że sam zadecyduję czy mam w danej chwili ciekawsze zajęcia. Tak się sklada, że to jest akurat bardzo ciekawe i wystarczająco by je kontynuować. Oferujesz usługi - klient ma prawo pytać ciebie o nie. Uwagi dot. wyglądu też normalne - nie wiem jaki problem odpowiedzieć tak by zamknąć gębę. Nie doradzę, bo nie zasługujesz - oferuję trening personalny oczywiście za odpowiednią opłatą. Dla ciebie - zniżka.

Gość wizzzzu
"Nie doradzę, bo nie zasługujesz"- spoko. dobrej nocy :)

Gość gość
Teraz się tłumaczysz, a sama napisałaś, że klientka była zaskoczona ceną i powiedziała, że gdzieś tam biorą taniej. To ciekawe, kiedy ten cennik jej pokazałaś. A może po prostu była rozczarowana i uznała, że jak za Twoją cenę, to się nie popisałaś i właśnie ktoś inny zrobił lepiej, a taniej. I jak nie wiesz, w którym miejscu obrażasz inne wizażystki, to ja Cię kultury uczyć nie będę. Dobranoc.