Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pracownica mops moze zadac wgladu do aktu notarialnego

Polecane posty

Gość gość

Odwiedzila mnie wczoraj rano pani z mops. Ze niby dostali pismo ze dziecko w zlych warunkach zyje itp. Dziecko 2 mce. Obecnie mieszkamy u moich rodzicow. Rodzice maja swoj pokoj, my z dzieckiem swoj maly pokoj. Czyli na 45m2 mieszka nas 5 osob. Pani z mops napadla na mnie ze to nie sa super warunki na dziecko itp, mimo ze dziecko zadbane i niczego mu nie brak. Tlumaczylam ze to sytuacja czasowa bo kupilismy swoje mieszkanie i nie zdazylismy z remontem i sie wszystko troche opoznilo, ze remontujemy wlasnie i dlatego mieszkamy u rodzicow a ona zazadala bym jej pokazala akt notarialny. Czy ma takie prawo? Nie pokazalam jej bo byla wredna i mnie wkurzyla powiedzialam ze nie pokaze jej bo nie wiem w jakim celu jej to potrzebne i to wykorzysta, a ona ze jak tak to sprawy nie moze zakonczyc i mam czekac na wezwanie. Nagralam malpe dyktafonem na komorke i mysle czy nie zglosic tego gdzies.

Gość gość
Nie nie ma takiego prawa a ty dobrze zrobiłaś z tym dyktafonem.

Gość gość
a kto na Ciebie nagadał ja bym dała dla świętego spokoju bo te małpy mogą być wredne i koło d**y więcej ci narobić

Gość miedzynarodowa siatka tlumaczy
czy pracownik bezpieki chodzacy po kosciele ze szczotka do kibla i kiblem na wielkanoc udajacy ksiedza po to by swiecic jaja woda z kibla jest normalny?

Gość gość
a kto na was nasłała mops????

Gość gość
Może i ona nie ma prawa tego żądać, ale to było w Twoim interesie ten akt notarialny pokazać. Jeśli to nie prowokacja to jesteś autorko kretynką.

Gość gość
nie ma czegos takiego, ze ktos pojdzie do mopsu, nagada bzdur na sasiada i sasiad juz ma przej****e! To dlugotrwale procedury, wiec przyznaj sie autorko od razu co nawywijalas, ja stawiam na to ze byla przemoc, zalozylas partnerowi niebieska karte a potem sie pogodziliscie no ale mops sie ciagnie za wami

Gość gość
Podejrzewamy ze byli sasiedzi z bloku w ktorym mieszkanie sprzedalismy bo wczesniwj donosy na nas pisali juz do roznych instytucji a to ze pies zaniedbany, albo ze konstrukcje mieszkania zmienilismy, albo ze palimy w mieszkaniu w nielegalnym kominku wszystko bylo chorymi wymyslami.

Gość TITAN genotip X
MOPS und ZUS and KRUS to patologia największa jak i PiS!

Gość gość
MOPS to trochę państwo w państwie. Moja mama przez okres 4 miesięcy była bez dochodu i dostała od nich 4 razy zasiłek. Teraz żadają jego zwrotu ponieważ ma już dochód (az rentę). I ok ona wyraza chęc spłaty, ale w ratach na co panie napisały między innymi do spółdzielni mieszkaniowej i krzyczą, że skoro moja mama nie ma tam zadłuzeń to skądś ma pieniądze i niech im je odda. Tak, ma ode mnie. Ale nie mogę dac już więcej. Więc brak zadłuzeń traktuję jako piorytet. Wezwano i mnie do lokalnego mopsu na rozmowę, bo i we mnie widziano osobę, która to spłaci. Na szczęscie po 4 miesiącach szarpania się opamiętali, ale co się wkurzyłam to moje. Dodam, że kwotą do spłaty był 1080 zl mama proponowała spłacić w 4 ratach, a pani urzędniczka odgrażała się, że komorniczo jej to z renty sciągnie! Mama cukrzyca, problemy depresyjne (przynajmniej raz w roku trafia do szpitala psychiatrycznego;/) i wyobraźcie sobie w jkim jest stanie po takich tekstach szanownej urzędniczki.

Gość gość
Mogą sobie Ciebie straszyć. Ja miałam ojca alkoholika. Tzn. mam i po tym co narobił nie mam z nim kontaktu. Owszem zaszłam wcześnie w ciążę urodziłam w wieku 20 lat. Pisałam matrurę z brzuchem, ok nie za fajnie, ale tu nie o to chodzi. Jak zaszłam w ciążę mieszkałam z 'patologicznym' ojcem. Jak już zaczęło być widać brzuch i zauważył (bo powiedziałam tylko mamie i obiecałam jej, że wyprowadzę się szybko, ale to potrwało ok 4 miesięcy) poleciał do mopsu. Siedziałam w pokoju i pisałam pracę, słysze jakaś baba z nim gada, woła mnie i do mnie żebym Jej dowód dała. Ja w szoku mówię, że nie dam bo nawet nie wiem kim Ona jest. Ona do mnie 'karta ciąży' ja się Jej pytam w jakim celu. Ona, że ojciec chce dofinansowanie do mieszkania i zapomoge sobie załatwić ja powiedziałam 'ja i tak do końca miesiąca tylko tu mieszkam więc nie rozumiem w jakim celu ja mam się w to mieszać poza tym moja karta ciąży jest u ojca dziecka właśnie na wrazie co jakby ojciec chciał to wykorzystać'. Baba zaczęła mnie straszyć, że jak urodze dziecko to mi je zabierze bo co ja mu dam i w ogóle. Ja do niej powiedziałam ' po pierwsze to jest moje dziecko i mój ojciec jako dziadek nie powinien nic na nie dostawać, a po 2 od kiedy na nienarodzone dziecko są jakieś zapomogi' sprawa ucichła. Dostałam jakieś pisemne wezwanie aby się stawić do mopsu. Olałam to, bo w jakim celu jak ja nic od nich nie chciałam. Zadzwoniła do mnie ta baba, że miałam się stawić do niej z dokumentami i ma to na piśmie. Ja powiedziałam, że już dawno mieszkam poza miastem z ojcem dziecka jak ma ochote podam jej adres niech przyjedzie zobaczy, ale nie rozumiem co chce sprawdzać, bo jestem osobą pełnoletnią i nie mam jeszcze dziecka. I całe szczęście ucichło, ale mój ojciec trafił do więzienia za wyłudzenie pieniedzy i dofinansowanie (nie oddał im). Tylko nie rozumiem czemu te głupie baby pomogły dla fioletowego gościa, na ciążę jego córki która u niego już nie mieszkała. A ta baba wiedziała, że nie mieszkam tam nie tylko ode mnie bo była to 'koleżanka' teściowej i jak się dowiedziała o tym to sprawa ucichła.

Jezeli dziecko nie jest zaniedbane to moze Cie w nos pocalowac. Maly metraz nie ma nic do tego. W mysl polskich przepisow minimalny metraz na osobe w mieszkaniu komunalnym to bodaj 6m2, wiec paniusia z mopsu nie powinna nawet sugerowac, ze Wasze obecne lokum jest zbyt male. Fakt posiadania wlasnego mieszkania nie zmienia w tej sytuacji niczego.