Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w co pewnie mozna zainwestowac pieniadze i z jakim zyskiem?

Polecane posty

Gość biznesman_28
mam wejścia aby coś zakupić za połowę realnej wartości i później spieniężyć.

Gość gość
kurde a kto powiedzial ze na czarno? pracuje legalnie place podatki skladki i kase mam na koncie.

Gość biznesman_28
dostaniesz po 3 latach 104 tyś

Gość gość
pralnia brudnych pieniedzy ale to chyba na odwrot sie robi niz tak jak to napisales ;)

Gość gość
po 3 latach 104 tys? smiech na sali ja w ciagu roku odkladam po ok 25 tys a ty mi dajesz 24 tys zysku przez 4 lata? spadaj z takim interesem

Gość biznesman_28
przez 3 lata jak ci mało to idz do banku najlepiej...

Gość gość
takie cos nawet nie wchodzi w gre. az taka glupia nie jestem. bez przesady. chlopcy ale moze jakis wykladzik na temat tych akcji obligacji i funduszy. z jakimis konkretnymi przykladami najlpiej. wtedy lepiej zalapie o co chodzi

Ryzyko w przypadku akcji zależy od wielu czynników - od kondycji spółki, perspektyw dla branży a także czynników ogólnych. Teraz wystarczy że np putin pierdnie i już giełda leci w dół.

Gość biznesman_28
akcje to jest ruletka tak naprawdę nie znasz się i raczej nie zapoznasz to trzeba lat, lepiej pożycz mi tą kasę i bedziesz miała te 24 tyś.

Autorko, 24 tys zysku w ciągu 3 lat to nie jest źle, bo to daje wzrost na poziomie 9% rocznie. Ty chyba spodziewasz się że będziesz zarabiać rocznie po 20%, ale tak to nie ma przy niskim poziomie ryzyka. MI się udawało na giełdzie wyciągać po 30% rocznie ale to wiązało się z bardzo dużym stresem i wymogiem ciągłej uwagi.

Gość gość
Inwestuj w grunty.Cały czas idą w górę.

Autorka chyba myśli że inwestując gdzieś 80 tysięcy może potem sobie swobodnie żyć z odsetek nie przejmując się ryzykiem. tak to można jak się ma ze 2-3 bańki

Gość gość
Zysk od biznesmena_28 wynosi -100% bo po 3 latach nic nie odzyskasz a jeszcze stracisz na kosztach sądowych. Komornik umorzy bo biznesmen tak naprawdę nic nie ma i do tego jest bezrobotny.

Gość gość
no mi chodzilo raczej o to ze wroce sobie do kraju rok poleniuchuje kasa se narosnie potem sobie kupie jakieś male mieszkanko i autko znajde robote i tak aby na swoje utrzymanie zarobić. myslalam ze tez im wieksza sumke zainwestuje tym wiekszy zysk bede z tego miec no ale skoro tak latwo sie nie da to wole jeszcze tu posiedzieć i zarobic. wtedy mam sto procent pewnosci ze nie strace nic. a gdybym tak jeszcze np jakies male sumki poupychala gdzies troche tu w cos troche tam w cos innego. mialo by to sens jakis? czy nie za koniecznie. kurcze potrzebuje kogos kto mnie na kieruje na cos sensownego. a moze powinnam sama otworzyc jakis biznesik?

Gość biznesman_28
możemy sie dogadać co do mieszkania hehe bo to w nie właśnie inwestuje a mam w dobrej cenie w dobrej lokalizacji do kupienia.

Gość gość
hehe ;) no nie ukrywam ze fajnie by bylo. za nim wroce do pl mysle ze okolo 100 bym miała znaczy bede miala napewno ale musze cos sobie zostawic wspomoc mame itp . no i tak wlasnie myslalam zeby 150 miec to byloby juz cos ;)

Gość gość
Tak. Debile ci tak doradzą, że zainwestujesz w jakieś g***a i potracisz cześć pieniędzy. Nie ma nic za darmo. Na giełdzie zarabiają cwaniaki na takich jak ty naiwnych co myślą, że coś zarobią. Tylko ciężką pracą można coś zarobić. O biznesie też nie myśl jeśli nie siedzisz w branży wiele lat bo też stracisz.

Gość gość
no to jaki metraż i gdzie?jakie miasto?

Gość biznesman_28
za 150 tyś będziesz miała u mnie mieszkanie w centrum dużego miasta z moimi kosztami czyli na czysto jakieś 25-30% taniej niż cena rynkowa.

Gość biznesman_28
duże miasto na północy :) co do metrażu to z reguły w "promocji" są te małe mieszkanko 1-2 pokoje.

Gość gość
to moze zatrudnie ktoregos z tych dwóch na doradce ;) placic bede 50% zysku od % ktore zarobimy ;) co wy na to? albo was dwoch i 50% dla was do podzialu pod warunkiem ze sie dogadacie

Gość gość
w gre wchodzi tylko Podlasie okolice bliskie bialegostoku. i za 150 tys to w centum mego miasta kupie 3 pokoje a nie kawalerke.

Gość biznesman_28
jak chcesz sie ustatkować w polsce i kupić chate tutaj to masz okazję to zrobić 2 lata wcześniej i w dobrej cenie :)

Gość gość
Jednak widać, żeś głupia p***a. Robisz za sprzątaczkę za granicą a tutaj wielką biznes woman zgrywasz. Chcesz przekazać wszystkie pieniądze w ręce idiotów. 50% z zysków? A co jak stracą twoją kasę? Powiedzą sory taki mamy klimat? Od razu może idz do kasyna. Tam przynajmniej jest szansa, że coś może zyskasz.

Gość biznesman_28
porównanie Gdańska do Białegostoku to chyba nie ma zbytnio sensu bo te drugie to zad***e i polska B.

Gość gościówaaaa
Hmm no właśnie ja też mam 100tys zł i zastanawiam się co z tym zrobić, tyle że dostałam od babci czyli właśnie po wpłacie na lokatę może się dowalić US, tymbardziej że na lokatach już mam 50 tys .. trzeba będzie wydać w takim razie :)

Gość gość
czemu od razu wyzywasz. jakbym strugala biznes women to nikogp bym sie nie pytala o zdanie i o porady. od razu powiedzialam ze jestem glupia jal but w tym temacie. zartuje sobie to raz a dwa to ciebie mialam na myśli dobrze wiedziec ze uwazasz sie za idiote

Gość biznesman_28
dobra wasza sprawa ja tam lecę nie znacie się na inwestowaniu :)

Gość gość
dziewczyno jesteś tak tępa? nie możesz sprawdzić w necie? najbezpieczniejszy jest forex!! ja tek mówię i co zainwestujesz? po co masz internet? żeby z niego korzystać !!!