Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tymonekk

Grzybica skóry między pośladkami.

Polecane posty

Gość tymonekk

Czy ktoś zmagał się z tą chorobą? Jakiś czas temu leczyłam się na grzybicę pochwy. W trakcie leczenia zaczęłam czuć lekkie swędzenie w okolicach od*bytu. Pojawiło się też zaczerwienienie. Moje pierwsze skojarzenie to grzybica i faktycznie dermatolog potwierdził moje obawy. Mam drożdżaka w szczelnie między pośladkami (potocznie zwaną rowkiem). Dostałam Triderm do smarowania i 8 tabletek Itraxu doustnie. Zaczęłam przeglądać strony internetowe (głównie artykuły medyczne) i jestem przerażona, bo jest to choroba, którą leczy się nawet kilka miesięcy. Plus jest taki, że w porę zaczęłam to smarować Clotrimazolum i Pimafucinem przez co nie dopuściłam do rozwoju choroby na tyle, żeby pojawiło sie łuszczenie skóry czy pęcherzyki. Ale i tak jestem załamana. Czy ktoś zmagał się z tą chorobą? Co robić, żeby wspomóc leczenie? Odstawiłam słodycze już 2 miesiące temu, podmywam się Vagosanem, gotuję bieliznę we wrzątku, ale boję się, że to nie wystarczy :(

Gość tymonekk
Naprawdę nikt nie miał tego problemu? :(

Gość gość
Spróbuj jeszcze Travocort. A z domowego sposobu. Weź: 5 łyżek stołowych czystego spirytusu 96℅, 5 łyżek stołowych wody utlenionej i 2 łyżki stołowe octu białego, zwyczajnego. Tą mieszanką smaruj miejsca chorobowo zmienione. Mieszanka nadaje się także do grzybicy paznokci i stóp. Zdrowia!