Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miałam pierwszeństwo przed kobietą w ciąży w aptece?

Polecane posty

Gość gość
up

Gość gość
ej czytam i nie wierze co to za akcja? 4 osoby w kolejce a tymczesm dwie baby sie przepychaja...zenada. Rozumiem jak by w kolejce stalo 123 osoby ale 4? I baba z brzuchem nie miala prawa sie wepchac, a jak sie zle czula to mogla poprosic. A zreszta 4 osoby w kolejce to i konajacy wyczeka. Mnie kiedys wkurzyl babsztyl w ciazy w sklepie. W hipermarkecie w kolejce stalo chyba z 10 osob. Ja bylam jako druga a mialam slownie jeden artykul - chleb i wyliczona gotowke. A tu toczy sie babsztyl w ciazy z koszykiem i mowi ze sie zle czuje i czy moze przedemnie. Mowie spoko. A ten babsztyl zawolal meza maz ochoczo podjechal z calym koszykiem towaru i w smiech. Jak to zobaczylam to powiedzialam ze nie a tym bardziej ze ja mam tylko chleb a oni caly wielki koszyk (taki jezdzacy) - w sumie cala kolejka ich nei wpuscila- to yla jeszcz eobraza majestatu

Gość gość
nie wiecie chyba co to problemy...

Gość gość
Ja jeden jedyny raz będąc w ciąży poprosiłam kogoś żeby mnie przepuścił. Byłam już w 9 miesiącu i przyszłam do przychodni odebrać wyniki badań. A u nas jest wspólna kolejka po wyniki, do rejestracji itd, oczywiście była mega długa. Poprosiłam mężczyznę ok 50, czy mógłby mnie przepuścić, że jak tylko odebrać wynik. I co się dowiedziałam? Że on też i przecież widzę jaka jest długa kolejka :P Szczęka mi opadła, pani która stała za nim przepuściła mnie, a facet cham nie dość że odbierał wyniki to jeszcze rejestrował ileś tam osób z rodziny co trwalo chyba z 5 minut.

Gość gość
Normalne jest, że w aptece jest sporo osób chorych. jest więc duże prawdopodobieństwo, ze osoba stojąca po leki może źle się czuć. Dlatego ciężarna powinna zapytać czy może wejść bez kolejki, a nie wpychać się "bo mi się należy". Rzadko choruję, ale raz w życiu czułam się tak źle, że końcowy etap porodu to przy tym nic. I tez uważacie, że ciężarna miałaby prawo wcisnąć się przed mnie? A skoro tak zazdrościcie przywilejów dawcom krwi, to zapraszam do oddawania. Nie jest to żadna atrakcja ani przyjemność. Czasu za to traci się dużo więcej niż wszystkie ewentualne wejścia bez kolejki w aptece. Jestem zwolenniczką Wieszcza i jego "g**** niech się g***tem odciska". Na chamskie osoby (w ciąży czy nie) trzeba reagować chamstwem, bo czego innego nie zrozumieją. Każdy ma prawo czuć się źle lub bardzo spieszyć i każdy powinien to zrozumieć.

Gość gość
Jestem facetem. W supermarkcie z jedna rzecza czy z pelnym wozkiem ustawiam sie ZAWSZE na koncu kolejki i czekam, totez nie przepuszczam nikogo "tylko z jedna rzecza". Co do ciezarnych - oczywiscie powinny miec pierwszenstwo w aptece, sklepie (male zakupy pierwszej potrzeby), nalezy tez ustepowac miejsca w komunikacji publicznej. To nie wymaga dyskusji. Natomiast kobieta w ciazy z pelnym wozkiem ciezkich zakupow ??? - jezeli ma sile pakowac do wozka i transportowac to wszystko, to moze rowniez kilka minut przed kasa poczekac. Przywileje sa sluszne, ale maja swoje granice.

Gość gość
W aptece ciezarnych nie przepuszczam bo nie chodze tam, kiedy moje samopoczucie jest swietne tylko wrecz przeciwnie. Mowy nie ma! W sklepach zalezy od zachowania takiej ciezarnej - grzeczna przepuszcze, chamidlo niech stoi i sie slania, nie moj problem. W komunikacji nie ustepuje miejsca bo komunikacja (na szczescie) sie nie poruszam :P Reasumujac - grzeczna, kulturalna przepuszcze i pomoge, chamskiej babie moge pokazac gdzie raki zimuja :D

Gość gość
Jak ktoś poprosi (w ciąży czy nie) to luz :) ale jak się wpycha to spadaj na drzewo :p Ale nie o tym chcialam pisać... Ty kobieto-honorowy dawco, ok może i masz racje w tej sprawie (nie wiemy jak było naprawdę), ale albo jestes zakompleksiona, albo sama nie możesz mieć dzieci a może po prostu nie masz kandydata. Bo to co piszesz o ciężarnych jest oburzające. Wrzucic wszystkich do jednego worka, a co? Sama nie wykazalaś się kulturą. Hmm... może to Ciebie spotkała kara w postaci tej choroby/chorób? Nie życz drugiemu co Tobie niemiłe. Nikomu nie życzy się źle!

Gość gość
Kochane, jak szybko zapomnialyscie jak czułyscie się w 9 miesiącu ciąży. W sierpniu zeszłego roku urodziłam 3 dziecko, był to czas strasznych upałów. Wychodziłam na zakupy tylko wieczorami., nie mniej jednak czasmi zdarzało się, że musiałam wyjść z dwójką dzieci (wtedy 2 i 4 lata). Nieraz zdarzało mi sie stać w kolejce i bezglosnie płakać z bólu i zmęczenia. Ciąża to nie choroba, ale z jakiegoś powodu nazywa się ten stan ciążą a nie lekkością..........

Gość gość
ja w ciąży skorzystałam z możliwośc****erwszeństwa ze 3 razy ( tuż przed porodem upał, nogi obolała, a jeść trzeba), ale zawsze szłam do kasy pierwszeństwa, w końcu po to one są. Do zwykłych kas się nie pchałam bez kolejki.

Gość gość
z tymi kasami pierwszeństwa to też bywa różnie. Jak chciałam skorzystać to nie raz się trafił ktoś kto się przyczepił. Jeśli na 50 kas w markecie jest 1 kasa pierwszeństwa, to trzeba się liczyć z tym, że może do niej podejść ktoś uprzywilejowany. Można wybierać inne kasy.

Gość gość
O tam przexywacie,tez jestem w zaawansowanej ciazy i bylam dzisiaj w aptece,ludzi po same dzrzwi.zajelam sobie kolejke i usiadlam na krzesle i czekalam

Gość gość
Ciężarna nie ciężarna, jeśli ktoś się gorzej czuję to wypada zapytać czy dane osoby zechcą przepuścić bo mi zdrowie nie dopisuje bo się śpiesze itd

Gość gość
Wiekszosc ludzi w aptece to sa starsi ludzie ktorym bardziej nalezy sie przepuszczenie niz ciezarnym