Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miałam pierwszeństwo przed kobietą w ciąży w aptece?

Polecane posty

Gość gość
I z czego się cieszysz że uderzyłas kobietę w ciazy ? Głupotę trzeba ukrywac a nie się nią chwalić

Gość gość
11:53 - no gratulacje wielkie....jeszcze większa debilko-idiotka.

Gość gość
Bo co kobiety jak sa w ciazy to maja w domu zamkniete siedziec

Gość ciąża to naprawdę nie choroba
A czemu przepuszczać ciężarną? NO DLACZEGO? skoro przyszła do marketu na zakupy to znaczy, że dobrze się czuje. no chyba że Wy wszystkie jesteście samotnymi ciężarnymi które dawca spermy porzucił. Ja jak źle się czułam w ciąży to leżałam w szpitalu - od 5tc. i uważam że jeśli ktoś się źle czuje to nie chadza do centrum handlowego ani marketów, nie plącze się godzinę po sklepie a potem nagle nie może 10 minut wystać w kolejce.Ciężarna z przykłądu autorki była chamska choć akurat apteka czy gabinet lekarski to takie miejsce gdzie ta źle czująca się ciężarna może się znaleźć. ale wtedy należy zapytać, a nie się pchać jak krowa. Ale i autorka kulturą nie grzeszy skoro tak się zachowała.

a ja przepuszczam jak mam wyładowany wózek a za mną stoi osoba z dwoma rzeczami:) Nie ważne, że to chłopak czy dziewczyna:)

Gość a mi szkoda
jeej... jaki smutny temat :( ludzie, nie widzicie tego, że w naszym kraju jest tak źle, bo... mamy wszyscy siebie nawzajem w d***e? :( najpierw jest nawalanka na kobiety w ciąży, że chodzą na zwolnienia, potem - że dlaczego nie siedzą w domu, skoro się gorzej czują? :( prosty przykład z tramwajem: stoję, z tym swoim brzuchem, wszyscy odwróceni w stronę okien; wydawało mi się, że to żaden problem, ale to nie chodzi o to, że mnie nogi bolą, tylko każde szarpnięcie to jest konieczność "utrzymania" ręką swojego dość sporego ciężaru... a generalnie kobieta w ciąży nie powinna nosić więcej niż 5 kg :( itp, itd... dla mnie moja ciąża jest taką lekcją pokory, bo wcześniej wydawało mi się, że jako ktoś potrzebuje, to niech powie, to mu wtedy ustąpię, miejsca, itp; ale... wtedy, kiedy czujesz się najgorzej, masz najmniej siły na to, żeby o siebie zadbać, poprosić o coś... teraz już o wiele bardziej "aktywnie" będę przepuszczać w kolejkach, ustępować w autobusach wszelkim staruszkom, itp... straszne jest jeszcze takie poczucie, że jak ktoś jest słabszy - tak, jak ja teraz - to nie bardzo może liczyć na innych, tylko go jeszcze zdepczą :( ludzie, nie bądźmy tacy dla siebie nawzajem :( wszystkim nam się będzie żyło milej i przyjemniej, jak będziemy dla siebie milsi i bardziej troskliwi... tak naprawdę, to ewentualne przepuszczenie w kolejce zabiera nam jakieś 5 - 10 minut z życia :( a dla baby z wielkim brzuchem, która nie wie, czy w tej chwili bardziej chce jej się siku, czy zwymiotować, czy się kręci w głowie, itd. - to może być naprawdę ogromną ulgą :( i przestańmy mówić, że jak ktoś się źle czuje, to ma siedzieć w domu - bo w cywilizowanym społeczeństwie powinno być miejsce dla wszystkich - silniejszych, słabszych, itp; gdybyśmy byli bardziej troskliwi dla ciężarnych, niepełnosprawnych, starszych - to mniej ludzi siedziałoby w domach na zwolnieniach, zasiłkach, rentach - wszyscy byśmy na tym lepiej wyszli... bądźmy dla siebie trochę lepsi...

do a mi szkoda Ale zrozum prostą rzecz -KAŻDY, NAPRAWDĘ KAŻDY ma prawo źle się czuć, nie tylko ciężarna. i jeśli ciężarna czuje się tak tragicznie z tym wielkim brzuchem, to naprawde swoją aktywnośc może ograniczyć do spacerów po parku, a nie po galeriach. i jeśli te 10 minut w kolejce sprawi jej tak ogromny ból fizyczny to ciekawe, że wcześniej 50 minut chodziła między regałami i czuła się dobrze. tak jak napisałam jak ktoś ma problemową ciąże i źle się czuje to nie chadza po sklepach tylko leży w szpitalu.

Gość gość
Ja jestem w ciazy niby dobrze sie czuje,ale jak ostatnio stalam w kokejce w sklepie to od tych zapachow i mocno wyperfumowanych pan zemdlilo mnie i zaczelabolec mnie glowa.i co mam siedxiecw w domu bo jestem w ciazy,nie zawsze fajnie stac w 5 metrowej kolejce wsrod wyperfumowanych ludzi

Gość a mi szkoda
do "ciąża to naprawdę nie choroba" - wiesz co? ręce mi opadają, jak to czytam :( zawsze wychodziłam z założenia, że - jeśli zrobię dla kogoś coś miłego, to będzie dwa razy więcej dobra na świecie - bo komuś będzie miło, a ja też będę zadowolona... to przysłowiowe przepuszczenie w kolejce to jest tylko kilka minut! i naprawdę nie ma z czego robić afery :( strasznie, strasznie to smutne :( mam wrażenie, że po prostu jako społeczeństwo cierpimy na jakiś taki syndrom niedokochania :( bo to są takie zachowania, jakie prezentowały zawsze dzieci z Domu Dziecka, gdzie pracowałam - taka cholerna trudność z byciem dobrym dla innych, bo mi ubędzie, bo od tego umrę :( strrrasznie smutne :( no nic, dobrze, że mimo wszystko jest pełno ludzi, którzy myślą i zachowują się inaczej :) dziękuję wszystkim, z których życzliwością na co dzień się spotykam :) bo takich ludzi jest jednak też sporo, tego będę uczyć swoje dziecko :) sama też, jak akurat nic mi nie dolega puszczam przed sobą osobę z jednym jogurtem, itp;)

Gość gość
jak ja byłam w ciąży..to dopóki chodziłam to spoko.a jak stałam to robiło mi się słabo. Spoko nie wymuszałam,nie pchałam się w kolejkach po prostu dreptałam w kołko ,bo wtedy robilo mi się lepiej :) młode pokolenia czy w ciązy,czy bez ciazy są strasznie roszczeniowe i chamskie! jak byłam w 8mięsiacu w kościele,to starsza kobieta ok.55 lat ustąpiła mi miejsca, młodzi udawali,że mnie nie widzą. Podziękowałam jej,nie usiadłam. Postałam 10minut,a potem poszłam na dwór stać resztę mszy,bo zrobiło mi się słabo od tłumu i tyle.

Gość gość
Wy to wszystkie sie złe czujecie, nogi popuchniete, kręgosłup boli. Ale jak sie *****yście to nic was nie bolało?

Gość gość
Jak nie chcecie to nie wpuszczajcie po co takie wielkie halo

Gość gość
jesteście tak wulgarne i obrzydliwe,że tego się czytać nie da! "maciory"?!?!!twoja matka jak była z Tobą w ciąży to też maciora była?! "a jak się *****lyscie to nie bolało" BOŻE,ile jadu..to chyba te bezdzietne,stare panny się wyżywają na tych ciężarnych :/ NIGDY w życiu nie spotkałam się z chamską ciężarną.Sama będąc w ciąży nigdy nie skorzystałam z żadnego "przywileju",ani nic nie wymusiłam. Za to widzę,że mnóstwo tutaj wulgarnych bab, które jadą na te ciężarne-jakby one biegały tabunami po mieście i wpieprzały się non stop w kolejkę.Z jakich wy miast pochodzicie?Ja jestem z Krakowa,nikt z moim znajomych nie miał podobnych zdarzeń :/

Gość gość
Ja jestem w ciazy i sie oszczedzam nie mam zamiaru pozniej sobie w brode pluc jezeli byloby cos nie tak.nie mam zamiaru byc matka polka ktora zapierdziela od rana do wieczora.i jezeli ktos mnie przepusci to korzystam

Gość gość
12:53 - a twoja starą głowa nieźle musiała boleć, jak się roochała i jeszcze bardziej ciiipsko, jak takie coś jak ty wysrywała.

do a mi szkoda naprawdę naucz się dziewczyno czytać bo jesteś tak zaślepiona tym co się tobie należy, ta miłość i empatia od innych jakie ciebie powinny otaczać.... ale każdy inny człowiek też zaśługuje na to żeby się nim zainteresować - NIE TYLKO CIĘŻARNA. jesteś zapatrzona w czubek własnego nosa i jest ci przykro bo wszyscy przy tobie nie skaczą, nie ustępują, bo nie powinnaś dźwigać powyżej 5 kg - cóż trzeba było nie przytyć powyżej 5 kg - proste. ja naprawdę mam w sobie wiele cierpliwości i współczucia do innych ludzi, ale nienawidzę po prostu osób roszczeniowych które uważają, że im się należy, i nie ma znaczenia czy to honorowy dawca krwi, czy ciężarna czy starsza pani. każdemu należy się taki sam szacunek i tyle samo współczucia i nikt nie jest lepszy czy bardziej uprzywilejowany. i jak ktoś zrobi grzeczność takiej ciężarnej to ok, ale to nie jest mus...

Gość gość
pewnie lejce te maciory po brzuchach,jak tam jedna wcześniej pisała..a z***** jeee! jakim prawem one w ogole wychodzą do sklepu?maciory do chlewu!! p.s. co za społeczeństwo debilne.. a tamta się chwali,że ciężarną w brzuch uderzyła...trzeba było jeszcze jej z pieści zejabć!

Gość gość
ciąża to nie choroba - żal mi Ciebie wielce tolerancyjna osóbko.

Gość gość
13:05 - uwierz mi, że maciory żyjące w chlewie mają więcej kultury, niż panie, które się tu wypowiadają, jakie to są tolerancyjne i ile to szacunku dla innych mają w tym równouprawnieniu.

Gość gość
ciąża to naprawdę nie choroba - BRAWO! "ale każdy inny człowiek też zaśługuje na to żeby się nim zainteresować - NIE TYLKO CIĘŻARNA" dokładnie o to chodzi, szacunek dla każdego !!

Gość gość
Mnie mama zawsze uczyla zeby pomagac slabszym czy to staruszce,niepelnosprawnemu czy nawet kobieta w ciazy i jezeli stoi sobie kobietka z wielkim brzuchem i widac ze zle sie czuje to zawsze wpuszcze

Gość a mi szkoda
"ciąża to naprawdę nie choroba" ojej... przecież ja w tych postach nie piszę o tylko sobie, tylko generalnie o postawie w stosunku do osób w jakiś tam sposób słabszych; piszę o tym, czego doświadczenie ciąży mnie nauczyło - czyli np. tego, żeby być bardziej wyczuloną na potrzeby osób w jakiś sposób słabszych ode mnie (np. o tym, że będę bardziej zwracać uwagę na staruszki, itp...); wspominam o ludziach starszych, niepełnosprawnych, itd... nie zauważyłaś tego...? o tym, że nawet teraz staram się przepuszczać przed sobą kogoś z np. 1 jogurtem... poza tym - ten przykład z tramwajem - nawet gdybym nie przytyła nawet 1 kg, to i tak moja waga wynosi przynajmniej te 40 - 50 kg, dochodzą szarpnięcia, mistrzem z fizyki nie jestem - ale to i tak nie jest zdrowe dla kogoś w ciąży;)

Gość gość
a jeżeli ta kobieta z wielkim brzuchem wpycha się do kolejki z hasełkiem złaź bo ja w ciąży i mi się należy (JA , MI) ???

Gość gość
a mi szkoda - nie dyskutuj z tą tępą dzidą, szkoda prądu, ona ma swoją najmądrzejszą i o ironio "tolerancyjną"rację. Oczywiście zgadzam się z Tobą i imponujesz mi swoimi przemyśleniami i podejściem do życia.Pozdrawiam.

ale dlaczego ci mnie żal? bo piszę prawdę, że nie znoszę roszczeniowych osób, które nikogo nie szanują tylko one się liczą, tylko one są ważne bo są w ciąży? bo nie pogłaskałam po główce ciężarnej, której jest żal samej siebie, bo taka biedna a społeczeństwo się nie lituje. i ona oczywiście obiecuje, że będzie się litować nad resztą społeczenstwa jak tylko urodzi.... ha ha ha. wtedy będzie się jej nadal należało pierwszeństwo bo będzie miała małe dziecko. no cóż ten typ tak ma, że patrzy tylko na własne potrzeby i tyle. ja ustępuję innym miejsca czy to w kolejce czy w autobusie. przepuszczam jak widzę że ktoś ma 1 rzecz, a ja 15 - nawet jeśli to jest wielki wyglądający na zdrowego facet. a dlaczego? a dlatego, że nigdy nie wiem, czy ten wielki wyglądający na zdrowego facet nie padnie obok mnie z drgawkami padaczkowymi. różnie może być, nikt nie ma wypisanej na czole choroby. ja wyglądam na zdrową, a mam sm i nie zamierzam na nikogo z tego powodu krzyczeć i się pchać, żeby mnie przepuścili w kolejce. nigdy nie wiem kto stoi w tej kolejce, co mu dolega. może jest generalnie zdrowy, ale akurat tego dnia się źle czuje? nie wiem. wiem, że jak ktoś poprosi, to każdego przepuszczę, ale jak ktoś ode mnie żąda przepuszczenia to po prostu tego nie zrobię, bo nie lubię osób roszczeniowych, którym się należy.

Gość gość
13:16 to ja nie wiem w jakiej patologii się obracasz,gdzie ganiają takie ciężarne i drą japę "jestem w ciązy złaź MI z drogi" nie znam takich sytuacji.przykro Mi.

Gość gość
ciąża to naprawdę - a najbardziej rozbawił mnie tekst " trzeba było nie przytyć 5 kg"...no większej debilki trudno szukać i że też takie się plenią.

Gość gość
ciąża to naprawdę nie choroba pieprzysz jak potłuczona tutaj piszą o szacunku dla wszystkich,a nie tylko do ciężarnych.poza tym widzę,że masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego :) "a szkoda mi"

Gość gość
Ty ciąża to nie choroba - bo zaraz z tej Twojej tolerancji Cię trafi na miejscu :)

Gość toście błysnęły kulturą
Z poniższych wypowiedzi po prostu wieje kulturą.... 2014-05-02 13:18:10 [zgłoś do usunięcia] gość a mi szkoda - nie dyskutuj z tą tępą dzidą, szkoda prądu, 2014-05-02 13:20:36 [zgłoś do usunięcia] gość ciąża to naprawdę - a najbardziej rozbawił mnie tekst " trzeba było nie przytyć 5 kg"...no większej debilki trudno szukać i że też takie się plenią.