Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miałam pierwszeństwo przed kobietą w ciąży w aptece?

Polecane posty

Gość gość
Twoj mąż zawsze płacił za leki bo nikt na czole nie ma napisane, trzeba kiedyś trzeba było lekarzowi powiedzieć aby mógł wpisać odpowiednią refundację zazwyczaj była to duża zniżka, lub lek za darmo. Teraz są nowe przepisy ale pewnie też się da.

Gość gość
Juz wiem czemu , dlatego że nie robi z siebie dziada i dlatego zawsze płacił za leki :)

tak, trzeba powiedzieć lekarzowi, wypisuje wtedy stosowną adnotację na recepcie po przedstawieniu legitymacji. Ale trzeba być zasłużonym dawcą, a nie tylko honorowym

Jak baba w ciazy nie umie kontrolowac swoich emocji, to nie dojrzala zeby tego dzieciaka miec. Dorosle osoby umieja sie kontrolowac.

Gość gość
babe to masz w nosie :P

Gość gość
i co z tego ze w sklepach, autobusach sa adnotacje dla kobiet w ciazy jak nikt teg o nie przestrzega, odkad jestem w ciazy zauwazylam ze nikt nie ustepuje kobiecie w ciazy nawet jak stoi w kolejce dla ciezarnych... uwierzcie mi bylam w ikea ostatnio i po prostu mimo ustawienia sie do kasy uprzywilejowanej stalam tam normalnie ... przede mna ludzie robili normalnie zakupy nikt mi nie ustapil, na 8 miesiecy ciazy ani razu nie mialam nigdzie pierwszenstwa, nie oczekuje tego ale jest to bardzo niekulturalne bo sa dni ze ledwo idzie mi wytzrymac, bola mnie plecy a zycie sie normalnie toczy i musze robic normalne pewne rzeczy - kupic leki, jedzenie, wyjsc z domu

Gość gość
mam problemy z pęcherzem, też bolą mnie plecy i też muszę stać, a nawet mam gorzej bo dla mnie nie ma karteczek wiec mogę jedynie prosić a w razie odmowy spuścić głowę. Ty możesz się KULTURALNIE upomnieć a w razie odmowy stoi za tobą przywilej, który kasjerka musi uwzględnić.

Gość gość
Witaj, ja będąc w ciąży z brzuszyskiem poszłam do apteki, w której nie było kolejek, a numerki, pobrałam numerek i czekam, źle się nie czułam, więc nie szukałam czy mam pierwszeństwo czy nie, przede mną jakieś 4-5 osób ale były 2 albo 3 okienka i nagle farmaceutka mnie wywołuje, że ja jestem w ciąży, więc po co stoję jak mam pierwszeństwo... Jak mówię-nie wiem czy była jakaś karteczka :]

Gość gość
to zależy. jak on była tuż po dotacji to miała prawo wejść pierwsza, jeśli nie, raczej ty. ale skoro się dobrze czujesz, to nie ma co się oburzać.

Gość ja jestem mama i tez dawca
Je jestem mamą kilkulatka, też jestem dawcą. I uważam, że ciąża to nie choroba, a źle się czuć to może każdy. Gdy ciąża to choroba, to wtedy spędza się ją w szpitalu. A kultura - cóż obowiązuje każdego, bez względu czy ma duży brzuch przed sobą czy 5 litrów oddanej krwi.

Gość gość
A ja miałam takie szczęście w Polsce (aż dziw),że ekspedientki czy panie w banku same mnie prosiły abym podeszła bez kolejki.I nikt wtedy nawet nie miauknął.Raz będąc w sklepie odzieżowym( duszno,gorąco,spora kolejka) mając jedną dzidziusiową czapeczkę podeszłam z boku do obsługującego i spytałam się czy mnie obsłużybez kolejki-nie było problemu.Na przepuszczanie w kolejce było również moje myślenie na głos:ciekawe czy mnie ktoś przepuści.Działało:)

Gość gość
to wcale nie jest tak, ze kobiety w ciąży to biedactwa, jak świadomie rodzą po kilkoro dzieci i to niejednokrotnie jedno po drugim to są wytrzymałe babska jak ruski czołg. To są baby nei do z******ia, a w kolejce udają jakie to one biedne. Jak tak ciężko to po cholerę decydujecie się na dzieci. Nie ma przymusu posiadania dzieci.

Gość gość
Ja zawsze wpuszczam kobiete w ciazy przede mnie

Gość gość
jest równouprawnienie wiec kobiety w ciąży powinny czekać :D 🌼

Gość gość
Mnie tez wkurza stwierdzenie ze ciaza to nie choroba,tak chyba mowia tylko te baby co w ciazy nie byly albo te co nawet mdlosci nie mialy

Gość gość
Nie kazda chce byc stara bezdzietna i zgryzliwa baba

Gość gość
Ja sie bardzo ciesze ze jestem w ciazy.maluch byl planowany.czuje sie jak narazie zle w blogoslawionym stanie i to nie moja wina.uwierzcie mi ze kazda chcialaby sie czuc wspaniale

Gość gość
Och dzieciusio pierdziusio, oh oh oh! będę sobie włosy z głowy rwać bo zobaczyłam brzuchola nadętego a tam takie maleńkie dzieciusio. Orgazmu dostanę za chwilę.

Gość gość
Gosc powyzej to chyba sfrustrowana bezdzietna baba co maz ja zostawil bo nie potrafi bawet w ciaze zajsc i dzieciaka urodzic

Gość gość
a ja np. mam dziecko i drugiego nie będę miała, bo nie mam zamiaru więcej się męczyć, no ale jak wam zachodzenie w ciąże stwarza przyjemność to nie wymagajcie aby inni się nad wami użalali

Gość gość
Autorko ty i ta druga kobieta popisalyscie sie niezla kultura.gdybym zobaczyla taka scene to pomyslalabym ze jestescie nienormalne.i na twoim miejscu nie mowilabym o tej sytuacji nikomu bo tylko siw osmieszysz

Gość gość
Ciężarna ma język i może poprosić! podobnie jak każda osoba, która źle się czuje! Ale chamstwa nie znoszę. Dwa razy stałam w kolejce, raz na poczcie, raz w sklepie. Kolejka długa, a ciężarna, w towarzystwie partnera pcha się do kasy, bo przecież ona w ciąży i jej się należy, a facet: na poczcie siadł sobie na krzesełku, w sklepie pcha się przejeżdżając wózkiem ludziom po nogach do kasy!! NO PRZEPRASZAM BARDZO! Ciężarna wesoła jak skowronek biega po sklepie, a przed kasą pełną ludzi nagle zaniemogła! A partner? no cóż... kultura .. ..

Gość gość
Ty teZ masz jezyk i moglas jej cos powiedziec a nie pchac sie

Gość gość
A ja uważam, że autorka postąpiła słusznie! Ciężarna mogła zapytać!! Uprzejmość niewiele kosztuje (chociaż może jestem w błędzie??) A na chamstwo, czasem trzeba odpowiedzieć chamstwem!! Też jestem honorowym dawcą krwi, ale nie korzystam z tego przywileju! Jednakże nie wiem, czy nie wykorzystam tego kiedy ktoś w chamski sposób spróbuje wepchać się w moją kolejkę!!

Gość gość
a gdzie ja napisałam, że się pchałam? To oni się pchali, ja stałam grzecznie w kolejce! :)

Gość gość
Jezeli na chamstwo odpowiadasz chamstwem to niewiele wiesz o kulturze.

Gość gość
Wiesz, nie oceniaj kultury innych. Czasami nic innego nie dociera do niektórych ludzi! A poza tym, jak mam bardzo dobrą metodę na chamskich ludzi - jestem jeszcze bardziej uprzejma, a im idzie to w pięty.

Gość gość
Jezeli ktos sie zachowuje nie ladnie to czemu mam nie oceniac

Gość gość
Bo mnie nie znasz? A zachowania autorki, może nie całkiem poprawne, ale też nie karygodne! Wystarczyłoby (w większości sytuacji) grzecznie zapytać!! Ale nie pewnym osobom należy się więcej niż innym, a zwrócenie uwagi jest chamstwem... No cóż... Ty możesz mieć swoje zdanie, którego ja nie podzielam.