Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milllka91

Brak miesiączki

Polecane posty

Gość Milllka91

Kochane Kobietki proszę o pomoc. Może zacznę od początku. W lutym ubiegłego roku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i od tamtej pory zaczęły się problemy,po odstawieniu dostałam normalnie miesiączki a później przez pół roku nic. Wreszcie wybrałam się do ginekologa i dostałam duphaston brałam oczywiście według zaleceń i przyszła. Kolejny miesiąc i znowu ten sam problem lekarz wysłał mnie na badania hormonalne wyniki TSH 2,862 LH 10.44 FSH 6.44 PROLAKTYNA 5.91 to tylko część hormonów ale chyba najważniejszych. Lekarz przepisał mi CLO kazał wywołać okres i piątego dnia cyku przez pięć dni brać CLO. i od tamtej pory co miesiąc to samo najpierw duphaston na wywołanie a później dopiero hormony. Poradźcie może któraś z Was miała podobny problem, co mam robić czy warto robić co miesiąc to samo. Chcielibyśmy z narzeczonym dzidziusia ale jak :-(

Gość gość
masz monitoring cyklu? clo działa tak, jak powinno? poza tym przy staraniach o dziecko duphastonu nie bierze sie jedynie na wywołanie miesiączki, pomaga on również w zagnieżdżeniu na przykład

Gość gość
poza tym to właśnie duphaston jest hormonem- progesteronem, a clo to steryd