Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wasze dzieci mialy lat jak nauczyly sie jezdzic na rowerze

Polecane posty

Gość gość

bez bocznych kolek?

Gość gość
Córka mojej siostry dopiero co sie nauczyla a ma 5 lat

Gość Nikaaa479
Mój synek w wieku 5 lat się uczył jeździć. Pamiętam to jakby było wczoraj :D a corcia tydzień temu. Obecnie ma 6 lat.

Gość gość
moja corka nauczyla sie jezdzic na 2 kolkach w ciagu 1 dnia,. kolega na podowrku kolega ja uczyl. potem ja z rowerka odkrecilam boczne. i jezdzi. a ile czasu waszymn dzieciom to zajelo?>

Moja córka ma 5,5 roku i jeszcze nie jeździ bez bocznych kółek, ale ona jest mało sportowa :P Dzieciaki koleżanek nauczyły się mniej więcej około 4-5 lat.

Gość gość
mój późno miał 6 lat ,wkurzyłam się pewno dnia bo kurcze z tymi kółkami taki stary jeździł jak kółko mąż podniósł to równowagi nie łapał ,kiedyś zabrałam na boisko powiedziałam dzisiaj będziemy tak długo aż się nauczysz się ,wywalisz wsiądziesz jedziesz dalej,puściłam siodełko pojechał jak strzała nawet się nie zachwiał .Potem do domu nie chciał wracać .

Gość gość
35 - nie żartuję córa dopiero w zeszłym roku się nauczyła...

Gość gość
6 lat

Gość gość
ale za to na hulajnodze jak miała 6, na łyżwach 10 a na rolkach 14 :P

Gość gość
moja mama do dzisiaj twierdzi że nigdy na rowerze nie jeździła i nie umie ,co dla jest dziwne bo pierwsze lata mieszkali na wsi a na wsiach wszyscy jeżdżą na rowerach ,jak proponowałam jej mój rower to powiedziała dziecko ja się zabije nie chce nie umie jeździć a łazi po jakiś górach skałach ,wpina się a roweru sie boi .

Gość gość
11 czerwca skończył 3 lata, a ostatniego sierpnia pierwszy raz ruszył na 2 kółkach. wcześniej jeździł na biegowym, na wakacjach (po jego 3 urodzinach) otworzyli u nas w parku placyk z rampą dla rolek i podjazdami na których chłopaki skakali na hulajnogach i niskich rowerach. po tym jak zaczął ich podglądać i podobnie skakać na biegowym musiałam mu go zarekwirować ;) dostał większy rowerek - 16 calowy bez bocznych kółek i ruszył od razu. z tym że Syn nie zna lęku przed niczym, czym mnie doprowadza do zawału...

Gość gość
Moja miała 4,5 więc chyba tak w normie. Ja chyba też byłam w podobnym wieku jak nauczyłam się jeździć.

Gość gość
Moja corka skonczy zaraz 6 lat i nie potrafi, co wiecej boi sie i u nas by nie przeszlo wyjscie na boisko i zapowiedzenie, ze wrocimy, jak sie nauczy. Nie wiem, co robic. Pocieszajacy jest fakt, ze wiekszosc dzieci z jej grupy w szkole ma boczne kolka...

Gość gość
Ja miałam jakieś sześć lat gdy się nauczyłam a umiejętności zsiadania i wsiadania z ruszaniem nabrałam po kolejnych latach. Teraz jestem w średnim wieku a rower to dla mnie naturalny środek transportu i relaksu. Nie rozumiem po co wdajecie się w te wyścigi. Moja córa ma 4,5 roku, na razie boczne kółka choć jeździ od dwóch lat i uważam że nie ma żadnego znaczenia czy nauczy się za rok, za dwa czy cztery. Tymczasem dziś byłyśmy na wycieczce rowerowej. Może wy też postawcie na praktykę i dobrą zabawę?

Gość gość
nie ma co się spieszyć, uwierzcie mi, że wolałabym żeby Syn też później zaczął jeździć, ile stanów przedzawałowych by mnie ominęło... ;) przyjdzie czas to się nauczą, delektujcie się spokojem ;)

Gość gość
5 lat teraz ma 6 i uczy się na łyżworolkach

Gość gość
phi ,to cieniasy te wasze dzieci , moje jezdziło już w brzuchu ,a nawet to nie wiem czy nie zaczęło nim z prącia wypadło

Gość betix
5 lat

Gość gość
3,5 jak bez bocznych kolek pomykac zaczal :)

Gość gość
nie pamiętam ile miał lat ,pamiętam że skasował ławkę i starszego pana ( ale była zadyma!), sobie nos i kierownice . od tamtej pory śmiga .

Gość gość
uwielbiam rower,moje dziecko nauczyło się w wieku 5 lat a przy okazji: jak miałam 7-8 lat,wsadziłam braciszka do koszyka,który był zawieszony na kierownicy i rąbnęłam,mało co dziecka nie zabiłam dzisiaj już nie pamiętam jak go tam wsadziłam,może mi ktoś pomógł?ciarki mam na skórze:)

Gość gość
Hej! Moja córka ma 8 lat i na rower nie chce obecnie wsiąść:-) Dwa lata temu na siłę próbowałam ją nauczyć, potem mąż i dziadek i tak się zniechęciła, że rower ma w nosie. Za to hulajnoga super i rolki też:-) Nie ma się co spieszyć, nic na siłę:-)

Gość gość
Na drugie urodziny kupiliśmy synkowi rowerek biegowy. Synek go uwielbiał, wszędzie brał ze sobą. Po jakimś czasie na tyle czuł się pewnie, że rozpędzał się i brał nóżki do góry. Gdy zauważyłam, że utrzymuje równowagę kupiliśmy mu rowerek 12 cali z bocznymi kółkami ( miał 2 lata i 10 mc ). Dwa dni potrzebował aby nauczyć się pedałować i znowu szarżował, na przemian raz na biegowym raz na normalnym. Miesiąc później odkręciłam mu boczne kółka i poszliśmy próbować jeździć.SZOK od razu umiał jeździć na 2 kółkach. Wystarczył jeden dzień i jeździł jak zawodowy rowerzysta. Także mój syn miał 2 lata i 11 miesięcy jak samodzielnie zaczął jeździł na rowerku. Zawdzięczamy to rowerkowi biegowemu i oczywiście dzięki dużej energii mojemu dziecku.

Gość a sie
Nauczyl

Gość TakaSobieMama2
Rower dostala na 4-te urodziny i kilka tygodni pozniej nauczyma sie jezdzic. Nauka trwala 2 dni, a w zasadzie dwa razy po 3 godziny . Wczesniej przez 2 lata jezdzila na biegowym, wiec swietnie trzymala rownowage. Teraz ma 6 lat i uczy sie jezdzic na rolkach... i nawet dobrze jej to idzie. Ale moja corka to sportcmenka :) ;)

Gość gość
3 dzieci i wszystkie u nas w wieku 6 lat.

Gość gość
Moja córka jeszcze nie miała 4 lat jak nauczyła się jeździć na rowerze, wcześniej miała rower biegowy, nauczyła się trzymać równowagę.

Gość gość
starszy syn koło 4 urodzin a młodszy jak miał 4lata,

Gość gość
Moje dziecko 5 ale w rodzinie dzieci 3,5 l już pomykały. Ja za to miałam 7 lat, dostałam wtedy swój pierwszy rower 2 kołowy i za to kocham jeździć na rowerze, w przeciwieństwie do reszty moich znajomych, którzy od 10 lat nie siedzieli na rowerze.