Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja3364

skuteczne cwiczenia na plaski brzuch?!:(

Polecane posty

Hey. Znam ktoras z nas potwierdzone/skuteczne cwiczenia na plaski brzuch? Nie mam pojecia Jamie cwiczenia powinnam robic , jest ich Tak duzo i kazdy mowi mi COS innego. Chcialabym do czerwa chociaz troche stracic brzuch.Mel b skuteczna?

Gość zuza333333333333
W domu nie miała wystarczającej motywacji aby ćwiczyć. Wykupiłam sobie karnet do Fitness Klubu Marcelinka , już widzę efekty swojej pracy :)

Gość zuza333333333333
W domu nie miała wystarczającej motywacji aby ćwiczyć. Wykupiłam sobie karnet do Fitness Klubu Marcelinka , już widzę efekty swojej pracy :)

Gość gość
www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=22039 "Kolejną i jedną z najbardziej popularnych form otyłości jest otyłość brzuszna. Za ten typ otyłości odpowiada głównie kortyzol, zwany także hormonem stresu. Wyjaśnijmy sobie od razu, że poziom kortyzolu rośnie przy każdym stresie, zarówno psychicznym, jak i fizycznym. Mają rację Ci, którzy od razu dostrzegą tu niebezpieczeństwo - skoro stres fizyczny podwyższa poziom kortyzolu, to jak się ma sprawa z treningiem? Otóż jak najbardziej, poziom kortyzolu wzrasta znacząco w trakcie długich sesji treningowych - głównie w trakcie ćwiczeń aerobowych oraz przedłużających się treningów siłowych. Osoby o tendencjach do tycia w partiach brzusznych jak ognia powinny wystrzegać się długich treningów! Osoby takie powinny ćwiczyć siłowo krótko i intensywnie, stosować bardzo krótkie sesje ćwiczeń interwałowych i metabolicznych oraz dodawać do swoich planów treningowych aktywności o bardzo niskiej intensywności typu na przykład spacery, takie, które nie generują nadmiaru kortyzolu, ale jednocześnie pomagają spalić więcej kalorii pochodzących z tłuszczu."