Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3miesięczny okres wypowiedzenia. Od ilu lat ???

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda że po minimum 3 latach pracy pracownik dostaje już 3 miesięczny okres wypowiedzenia a nie na jeden miesiąc gdy pracuje np. pół roku czy rok. No i czy jeżeli chciałbym się zwolnić z pracy to czy mogę dać wypowiedzenie w środku miesiąca czy dopiero na końcu mogę ??? Oraz czy muszę przepracować te 3 miesiące czy mogę powiedzieć że bardzo mi zależy na tym abym pracował jeszcze tylko jeden miesiąc ? Wtedy urlopem bym się podratował i skończył pracę jeszcze w maju. Zależy mi na tym aby jak najszybciej się zwolnić.

Gość gość
up :(

Gość gość
zawsze mozesz rozwiazac umowe za porozumieniem stron- dzien wtedy jest dowolny tylko podajesz date. jesli skladasz normale wypowiedzenie z zachowaniem orkesu wypowiedzenia wtedy liczy sie pelny mc od 1-30. wiec jesli dasz wypowiedzenie np 14.05 to skonczysz prace pod koniec sierpnia. to ile masz okresu wypowiedzenia glownie stanowi umowa jaka zawarles. na czas okreslony jest to 2 tyg, na nieokreslony 3 mc

Gość jakd367
Ty cepie praca jest na wage złota z umową o prace ,a Ty się chcesz zwalniać.Chyba masz bogatych starych.Pochoruj sobie troche,zawsze kasa wleci,