Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Srodowisko feministek to towarzystwo wzajemnej adoracji

Polecane posty

Gość gość
Dareios Albo nic nie kumasz albo dla podniesienia temperatury dyskusji rżniesz głupa

"To niech się nie odbija. Niech państwo doplaca" Hahaha, oczywiście feministki mają lewoskręt. A państwo to niby jest kto? Podatnicy. Nie życzę sobie aby ktoś pobierał ode mnie podatki po to aby potem komuś innemu dołożyć do pensji. Właśnie tego domagają się feministki - socjalu i przywilejów.

gość - zapomnij na chwilę o płci. Pomyśl o pracownikach zagranicą, ilu z nich pracuje za śmiesznie niskie stawki, bierze minimalną krajową nawet za ciężką pracę?

Gość gość
"Kobiety zazwyczaj pożądana męskości". W równym stopniu z tym ze pozadaja kobiecości. Chcą być kobietami a nie maszynkami do rodzenia

Gość gość
"niech państwo dopłaca" Ha, ha naiwna kobieto, państwo to faceci i ich prawo! Nawt jesli wy mężczyźni uważacie, ze rodzenie to natura to chociaż zapewnijcie kobietom opiekę okołoporodową ale wy to macie w d***e- to tez jest dowód na to ze kobiety są dyskryminowane

Gość gość
Dereios to urodz se sam dziecko i wychowaj albo zdychaj bezpotomnie.

A ja wcale nie chcę mieć dzieci. I co to jest za argument?

Gość gość
A kogo obchodzi co ty chcesz? Dzieci leza w interesie narodu nie twoim

Moim zdaniem o wiele wiekszym problemem jest dyskrymnacja rudych przez nierudych w tym łysych a w tym łysych ex rudych:P

To są trochę pretensje do garbatego że ma dzieci proste. Pracodawca zatrudniając kobietę ponosi większe ryzyko i to jest tak naprawdę prosta sprawa.

Gość gość
weź już facet nie mieszaj i nie gotuj atmosfery, bo klepiesz w kółko te same argumenty ,które są jawnym dowodem na to co tak krytykujesz

Dzieci sa w interesie panstwa. Jasne. Na ziemi jest 7 mld ludzi. Niebawem bedzie ich 9 mld. Przeludnienie nie jest w niczyim interesie oprócz chorego systemu ekonomicznego ktory zyje juz wlasnym zyciem i nikt sie nie zastanawia nad tym czy aby wszystko z nim ok

Gość gość
i tu się zgadzam, dzieci może i są w interesie narodu ale na pewno nie w interesie ludzkości

"weź już facet nie mieszaj i nie gotuj atmosfery, bo klepiesz w kółko te same argumenty ,które są jawnym dowodem na to co tak krytykujesz" Bo co ciekawsze nikt nie potrafi ich podważyć.

Gość gość
Wiem, bo przecież w interesie polskiego pracodawcy jest sprowadzenie 4 mln skosnookich. Będzie jeszcze taniej k****, a dzieci nie będzie. Najważniejszy jest interes pracodawcy. To jest główny wyznacznik wszystkiego. Sa Rumuni, Ukraińcy, po co nam dzieci? Ja p*****le

dopóki role się nie wyrównają zawsze tak będzie. Gdyby mężczyźni opiekowali się dziećmi (a nie udawali, że to robią przez 10 minut po pracy) to pół roku macierzyńskiego nie zaważałoby na decyzji o zatrudnieniu kobiety. Tylko, że to kobiety biorą wolne jak dziecko jest chore, to kobiety pracują krócej żeby dziecko odebrać,. Gdyby było równo to nie miałoby znaczenia.

Widać nie rozumiesz czym jest mechanizm ceny. Cena to krótko mowiąc poziom który akceptuje zarówno sprzedający jak i kupujący, w odniesieniu do rynku pracy: zatrudniający i zatrudniany.

Gość gość
ale co tu podważać, jeśli to co piszesz jest dowodem na dyskryminowanie kobiet jako pracownic.

Dla was teraz to już wszystko jest dyskryminacją. Nie pasują wam stawki - nie akceptujcie ich. Prosta sprawa. Natomiast wy macie pretensje ze ktoś wam nie zaproponuje wyższych stawek niż jesteście gotowe zaakceptować. To jest biznes. Równie dobrze właściciel lokalu w jakiejś mieścinie mógłby narzekać że jest "dyskryminowany" bo nie może krzyczeć takich cen jak jego kolega w centrum warszawy

Gość gość
To w takim razie mechanizm ceny dyskryminuje kobiety.

Gość gość
Ciekawe czy ty byś zaakceptował brak seksu w związku? Skoro kobieta musi wszystko akceptować, h*jowa pensje, przerwę w zatrudnieniu, spadek konkurencyjność bo ciąża i wychowywanie wybija z trybu pracy, brak przedszkoli w miejscu pracy, k***a mac

K***a no to mamy jasnosc. Wszystko przez dzieci. Wy weźcie se juz przestancie tymi dziecmi geby wycierac bo sprowadzacie na swiat ktory przez takie spory stal sie pieklem istoty ktore beda musialy cierpiec za wasza glupote. Brzydzi mnie uzywanie jako argumentu w dyskusji faktu ich zywienia dbania o nie i wychowywania. To najwazniejsze co moze czlowiek zrobic w zyciu. Na nieszczescie w wiekszosci tym przywilejem ciesza sie ci ktorzy na to nie zasłuzyli

Gość gość
19,02 nie pluj się bo Dareiosa to najwyraźniej rajcuje, weź czlowieku odpuśc i nie wk..aj kobiet , bo tak podskórnie czuję ze prowokujesz

Gość gość
Mnie tez to brzydzi, ale coz zrobić, skoro potraficie wywalic ja bruk ciezarna

"Ciekawe czy ty byś zaakceptował brak seksu w związku? Skoro kobieta musi wszystko akceptować, h*jowa pensje, przerwę w zatrudnieniu, spadek konkurencyjność bo ciąża i wychowywanie wybija z trybu pracy, brak przedszkoli w miejscu pracy, k***a mac" Kobiety seksu potrzebują tak samo jak mężczyźni. I oboje odpowiadają za ewentualną ciążę i także o to aby jej nie było jeżeli jej nie chcą.

"Mnie tez to brzydzi, ale coz zrobić, skoro potraficie wywalic ja bruk ciezarna" A czy fakt że jest ciężarna daje jakąś ochronkę? Biznes to biznes, emocje zostawiamy przed wejściem do pracy. Wy sobie po prostu nie zdajecie sprawy, że jeżeli wasza bolszewicka krucjata ku ustawowemu wyrównaniu wynagrodzenia odniesie sukces to spowoduje to wzrost bezrobocia wśród młodych kobiet.

Gość gość
ha,ha,ha oboje dbajążeby ciąży nie było! Kpisz czy o drogę pytasz? A czemu to męski mądralo nie opracowano dotąd środka antykoncepcyjnego dla mężczyzn? Czekam na twoją sugestię :D

Pozwole sobie zacytowac sam siebie: "Jacy MY?! "Widzialas kiedys zebym wspolnie z 3mld innych homosapiens płci meskiej wyrzucal kogos na bruk?

Gość gość
To sie jeszcze okaże kto będzie bezrobotny