Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc gogo77

9 mies ciązy, a brak kultury ludzkiej

Polecane posty

Gość gość
Taaa.... 10 minut nie moze na krzesle posiedziec bo urodzi :D Idz z pretensjami do szpitala, ze cie wypuscili. Powinni cie trzymac w lozeczku i robic ci wszystkie badania na miejscu. Jednak lekarze zdecydowali inaczej mimo, ze wiedzieli, ze po 10 minutach siedzenia na krzesla urodzisz????? :D

Gość gość
do autorki miałam kiedyś podobna sytuacje, facet na oko kolo 50tki oddawal krew wiec niż ważnego, ja wtedy zle się czułam, 9mc ciąży, chora tarczyca pogoda deszczowa niskie ciśnienie i jeszcze jakie 30schodow do pokonania do mojej przychodni bo windy nie ma...siedze dysze jak lokomotywa serce wali jak oszalale, pytam go czy by mnie nie przepuscil a on ze nie bo on jest starszy....brak slow...nie skomentowałam...nikogo więcej nie puszcze przede mna choćby umieral....

Gość gość
Kazdy moze zle sie czuc/spieszyc sie. Sama, swiadomie zdecydowalas sie na ciaze i wszystkie niedogodnosci z nia zwiazane. wiec sobie radz.

Gość gość
hahahah:))bidulka

Gość gosc gogo
masakra. co za teksty. tu są ludzie chorzy psychicznie, bo nie wierze że piszą to kobiety ciężarne albo matki dzieci:O

Gość gość
i miał racje krowo

Gość gość
chorzy psychicznie? po to ja wstaję 2h przed czasem żeby kolejkę trzymać bo do pracy nie mogę się spóxnic, a taka przylezie jak krowa jak się wyśpi, sapie mi nad uchem i mam ją wpuścić?bo co? do domu na serial się spieszy?:-D

Gość gosc gogo
gosc- dokładnie tak, w takich sytuacjach po prostu nie ma co pytac ludzi tylko trzeba isc do osoby obsługującej i ją poprosic, bo ludzie dzis to tacy życzliwi że by sie pozabijali na wzajem

Gość gość
nie no ja stoję w kolejce z nudów:-o przepuszcze wszystkich-osoby starsze, z małymi dzieci, zbrzuchacone. a jak potem wylece z pracy to mi rodzine utrzymasz:-o Nie dość że leniwe te baby do pracy nie chodzą to jeszcze siedzienie im urąga w kolejce:-o

Gość gosc gogo
krowa:O z domu to wyniosłaś? pewnie tak bo aż żal czytac te wyzywki. poza tym widac że te krótkie komentarze pisze jedna i ta sama zawistna osoba, która pewnie z chęcią ciężarnej by nóz w plecy wsadziła tylko dlatego że jest w ciązy. Idz się leczyc naprawdę:O

Gość gość
sama w ciąży byłam krowo więc spadaj ze swoimi teoriami

Gość gość
I takie pozagrazane te ciaze maja, ze szpital je wykopsal i kazal robic badania w przychodni :D Kobiety z ciaza zagrozona zaden szpital by nie wypisal. Chyba, ze wylazla na wlasne zadanie :P

Gość gość
A ja mialam teraz inna sytuacje. chcialam sie zarejestrowac do gina, trzeba to zrobic u poloznej. Tyle, ze na korytarzu siedzialo 6 ciezarnych i one przed wizyta tez wchodza do poloznej. Ja sie spieszylam do pracy, zapytalam, czy moge wejsc tylko sie zarejestriowac, to sie nie zgiodzily, bo one w ciazy i im ciezko, spiesza sie.

Gość gość
racja, wszystkie takie zagrożone mają :-o szczególnie jak do pracy trzeba iśc albo w kolejce stać🖐️

Gość gość
niedoj****e

Gość gość
taka prawda, doope urywa jak nikt księżniczce nie ustapi, powinniśmy wszyscy czytac w ich myślach i jako służący robić

Gość gość
ta najlepiej jak idzie taka niby w zagrożonej to czerwony dywan rozłożyć. D**ę w troki i czekaj w kolejce macioro

Gość gość
Nigdy nie wykorzystywalam faktu ciazy, czy posiadania dziecka, by ktos mnie gdzies wpuszczal pierwsza. Mialam jednak sytuacje, ze pomylily mi sie dni wizyty u lekarza. Przyszlam do przychodni, a polozna mowi do mnie, ze mialam wizyte wczoraj :P To juz chcialam zarejestrowac sie na inny termin i isc do domu. ale lekarz przyjal mnie z uwagi na wysoka ciaze i przyjal bez kolejki. Jak mi glupio bylo, po wyjsciu z gabinetu jeszcze grzecznie przeprosilam czekajace panie.

Gość gość
ale to właśnie trzeba mieć trochę kultury, także ciężarnej. Nie każdy może zasze przepuścić bo się spieszy. Czasami się zdarza ale z doświadczenia wiem że jak się raz taka wpuści to potem to wchodzi jej w krew ;P

Gość gość
Byłam w ciąży zagrożonej i od nikogo nie wymagałam żeby mnie w kolejke wpuścił.

Gość gość
a jak nie wpuścili to nie było focha z przytupem i melodyjką? o_O

Gość CytrynowaCytryna
Byłam w ciąży, i jakoś nie oczekiwałam że obcy ludzie będa mi pomagać, tz, przepuszczać w kolejce w sklepie czy lekarza. kilka dni po cesarce szłam na badania wszystko mnie bolało a chodziłam jak starsza pani o lasce, nie mogłam sie wyprostować lecz nie oczekiwałam że ktoś mnie przepuści w kolejce, musiałam odczekać swoje i tak było, czekałam w kolejce 2 godziny. A teraz jak chodze do lekarza z dzieckiem też mnie nikt nie przepuszcza nawet nie pytam, a ostatnio miałam taka sytuacje kolejka ogromna w rejestracji przychodzi kobita z niemowlakiem dziecko smacznie spało w wózku ale ta i tak wepchała sie w kolejke bo ona z dzieckiem, potem następna ciężąrna wepchała się na początek kolejki ja bym rozumiała jakby ona siebie zapisywała do lekarza ale ona męża przyszła zapisać, a mąż gdzieś tam łaził po szpitalu, wiedział co robi bo wykorzystali ciąże kobiety aby nie stać w kolejce.

Gość gość
U mnie w przychodni kobiety z dziecmi do 1 roku zycia wchodza bez kolejki

Gość gość
a teraz pytanie dobrych nastawionych anty. czy jeśli poszlybyscie do lekarza np zrobić badania i nagle złe byście się poczuła, słabo, zimny pot by was oblał, kręciło w glowie do tego stopnia cze czujecie że zaraz zemdlejecie to poszlybyscie grzecznie na koniec 10 osobowej kolejki i grzecznie byście czekały na swoją kolej??

Autorko :) twoja ciąża to tylko i wyłącznie twój problem i nic nikogo nie obchodzi jak sie czujesz :) gdyby coś złego się działo byłabyś w szpitalu, skoro nie jesteś znaczy że jesteś normalną osobą bez żadnych lepszych praw niż każdy inny człowiek. A skoro uważasz że nie czujesz się dobrze trzeba było albo przyjść dużo wcześniej i ustawić sie na początku kolejki, albo pod koniec kiedy kolejki już nie ma. Ale nie, lepiej przyleźć, jedzeć i wryć sie przed kogoś kto też czeka i nie wiesz jak sie czuje :o chamko ty jedna :o

Gość gość
Ja pierdziele wszystkie cierpietnice w zagrozonej ciazy siedzialy 2 godz w kolejce.ja sama przepuszczam i mam nadzieje ze w przyszlosci ktos tez mnie przepusci

Gość gość
Po waszych wypowiedziach widac jaka w polsce znieczulica

Gość gość
to się nazywa ładnie i prosto KULTURA. większości jej zwyczajnie brak

Mam nadzieję, że przepuszczasz kogo popadnie tylko wtedy kiedy w kolejce czekasz tylko ty, a nie rząd innych osób a ty akurat przed wejściem :o inaczej współczuję pozostałym :o w ogóle takie z dobrym sercem przepuszczające powinny wpuszczać na swoje miejsce i od razu ustawiać sie na końcu kolejki. Rozumiem że tak robisz?

Gość CytrynowaCytryna
Pamiętam jak chorowałam dość poważnie. strasznie się czułam, i poszłam z skierowaniem do szpitala na operację i leczenie i wiecie co, nikt mnie w kolejce nie przepuścił a ja co chwila praktycznie miałam wrażenie że zemdleje, poprosiłam męża aby postał w kolejce a ja sama poszłam na dwór posiedzieć na ławce, lekarz powiedział że w ostatniej chwili trawiłam do szpitala i na stół operacyjny, tylko szkoda że godzine musiałam czekać aby sie zapisać do tego szpitala, od tamtej pory nikogo nie przepuszczam że chyba ktoś upierdliwy sam się wepcha, mnie nikt w kolejce nie przepuszczał gdy tego potrzebowałam to i ja teraz na to jestem chamska.