Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszyscy mówią że nie opłaca się studiować

Polecane posty

Gość gość
Kiedy przy zatrudnianiu do pracy skończy się te idiotyczne naciski na umiejętności miękkie??? czyli przebojowość, komunikatywność, ekstrawertyzm to jest debilne!!!! Jak k***a student po studiach może mieć 2 lata doświadczenia w pracy do której aplikuje wszędzie tego wymagają idioci!! W Niemczech jest fajny system student w czasie studiów idzie na praktykę płatną, uczy się umiejętności praktycznych a nie pierdół z teorii które w 80% są niepotrzebne i pchane na siłe żeby była robota dla magistrów i doktorów, firmy po studiach mają obowiązek zatrudnić studenta na stażu, nie prawo jak w Polsce a obowiązek k***a!!!!! Powinny liczyc się wyłącznie wiedza i umiejętności!!!!!!!!!

Gość gość
To jak ktoś jest nieśmiały i introwertyczny to niech zdycha z głodu??? Bo odpada na każdej idiotycznej rozmowie kwalifikacyjnej która nie sprawdza wiedzy a psychikę delikwenta! To jest ten cały uczłowieczony kapitalizm, wolny rynek???

Gość gość
No właśnie, z tym doświadczeniem to przeginka. Nawet na ulotki wyprzedzi cię ktoś, kto ma już doświadczenie :) najlepsze ogłoszenie, jakie czytałam, szukając dorywczej pracy - praca przy podlewaniu kwiatów - mile widziane doświadczenie! :D:D

Gość gość
Bo teraz moda jest na przebojowych, ekstrawertycznych debili

Gość gość
Teraz jak znalezienie dobrej pracy można porównać do znalezienia pięknej dziewczyny długowłosej blondynki z niebieskimi oczami. Cechy wspólne trzeba przy takiej biegać starać się jakby była jakimś bóstwem zapraszać cały czas do kina, restauracji kij wie gdzie jeszcze, odganiać konkurentów pilnować swojego "złota" identycznie jest z pracą trzeba się megastarać żeby jakikolwiek dostać

Gość gość
Od dawna wiadomo, że spryt, cwaniactwo, lizustwo, są najwyżej cenione - nie musisz byc nawet inteligentny (ani specjalnie piękny) - przynajmniej w naszym kraju.

Gość gość
dlaczego niby prymitywne jest znalezienie drugiej połówki na studiach na tym samym kierunku?:o przecież na studiach wiele osób się wiąże, wiele par jest studenckimi

Gość gość
Bo tak wychowują polscy rodzice dzieci, na zaszczutych , bojących się wszystkiego ludzi. Tak zostali oni sami wychowani, właśnie przez system, uległość na każdym kroku, władzy trzeba się bac. I potem taki człowiek, nie myśli tylko wkuwa, wkuwa, chce jak najwięcej wkuc. A tak naprawdę potrzebuje więcej praktyki niż teorii, praktycznej wiedzy i niestety terapii psychiatrycznej po latach urabiania go na biernego idiote. Wasz system szkolnictwa

Gość gość
Lizusostwo ,cwaniactwo tez wam spaja szanowana szkolą publiczna. Ściąganie, wagary. Tak, bo każdy normalny człowiek i inteligentny będzie chodzil na wagary. Zamiast skupia się na tym żeby ludzie się rozwijali, swoja inteligencję,to tępi się ludzi tórzy maja własne zdanie, uczy podpisywania i kucia zeby przeżyć w systemie

Gość gość
A ile tych ludzi naprawdę się kocha? Jejku, przecież wiadomo, że duża część ludzi wiąże się ot tak, zgadzają sie (albo i nie) w pewnych kwestiach, wiek jest już taki że 'żenić się trzeba', no to wychodzą za siebie, robią dzieci, a potem skaczą sobie do gardeł albo żyją obok siebie. Klasyka. Ludzi, którzy naprawdę się kochają (a nie sobie to wymyślili i mówią kocham cię z obowiązku) jest mniej, a jeszcze mniej takich, którzy umieją wspólnie rozwiązywać problemy i pielęgnować miłość, bo wiedzą, że po pewnym czasie w życie wkrada się pewna rutyna.

Gość gość
Dokładnie, jak ktoś jest nieśmiały, to od razu jest na straconej pozycji. Bo nawet jeżeli ma umiejętności to go zjedzą, najpierw w szkole a potem w pracy, ciągle jakieś haczyki, niedmówienia, podpuchy, te rozmowy kwalifikacyjne gdzie można zejsć ze stresu bo taki szef wielki sobie cwaniakuje i naśmiewa sie po cichu albo i nie po cichu z kolejnego "debila" któego i tak odeśle z kwitkiem bo po co mu taka "łajza. Piękny uzywilizowany świat, gorzej jak wśród ludzi pierwotnych, tam przynajmniej walczyli głównie o żarcie zeby przeżyć a teraz ludzie są tak pazerni, że chcą więcej i więcej i tylko to się liczy.

Gość gość
Boicie się mieć własne zdanie a potem kupujecie poradniki jak być asertywnym, na luzie, pewnym siebie. Paradoks. Nikogo nie trzeba słuchać ani się bac. Nikogo.

Gość gość
mam takie pytanie, czy to głupio że skreślili mnie ze studiów na które w ogóle nie chodziłam? i czy wstyd że powtarzało się 1 klase liceum? nie zdałam bo chciałam nie zdać, wiem głupota nie jestem autorką, prosze o szczerą opinie :( czy to czyni ze mnie głąba?

Gość gość
Dokładnie. Tzn. eksperci to ludzie zatrudniani dla kasy. Wiecie, że nawet profesorzy amerykańscy zarabiają kupę (powtarzam - masę forsy, setki tysiące dolarów) kasy na pisaniu artykułów popierających konkretne rzeczy (np. opłacani ekonomiśc***iszą artykuł o danej gospodarce). Ja już wierzę w małą ilość rzeczy, bo po prostu nie ufam dzisiejszemu światu. Takie podejście to też katorga, ale nic na to już nie poradzę..

Gość gość
Jezu dziewczyno po raz setny sie pytasz o to samo w dodatku podkreślasz, ze nie chciałąś, no jak nie chciałąś to nie zdałaś, ze co niby taka genialna jesteś bo jakbyś chciała to byś zdałą? Kogo to obchodzi, ze nie zdałaś w 1 klasie licuem, pyta cię ktoś o to? Przecież to jest nieważne. Poza tym nie zasób wiedzy ani nie oceny świadczą o człowieku, o jego wartości, znam ludzi, któzy są naprawdę... no niezdolni do wszelkiej nauki, ale przynajmniej wiem, ze mogę na nich liczyć, za to znam geniuszy, któzy może i matematykę czy inne mają w małym paluszku, ale za zadne pieniądze bym się nie zadała z takimi szujami, co to tylko czyhają komuy nogę podstawić i zgnoić drugiego, bufonada.

Gość gość
Ale nie utożsamiaj inteligencji z chodzeniem czy niechodzeniem do szkoły, ze zdaniem czy nie zdaniem O_O jezus.. wy wiecie, co to jest inteligencja? chyba nie.. bo jeśli dla was ktoś inteligentny to kujon, który wkuwa na pamięć, no to ja was proszę.

Gość gość
a ch*j z tym wszystkim

p********ie z tymi znajomościami, owszem POMAGAJĄ wszędzie, ale da się bez. znam ludzi, którzy bez problemu znaleźli dobrze płatną pracę w nepotycznej branży prawniczej, o lekarzach już nie wspominając

Gość gość
Tak, tak, znasz, ja też znam, ale chodzi o zwykłych ludzi, niekoniecznie przebojowych, któzy też chcą godnie żyć.

Gość gość
Zgadza się, polskie szkoły są nic nie warte. Może za wyjątkiem medycyny. Kobiety w Polsce chwalą się, że wg. badań są bardziej wykształcone od mężczyzn. Co z tego, skoro jest ich więcej a i tak zarabiają dużo mniej, bo studia dzisiaj ma każdy de/bil. Chyba, że podniesiesz znacznie kwalifikacje i nabierzesz doświadczenia, wtedy szkoła ma znaczenie - żeby tylko był dyplom.

Gość gość
Nie warto studiować, ponieważ dużo osób po studiach nie ma pracy, a jeżeli już jakąś podejmie, to jako pracownik fizyczny.

Gość gość
tylko niektóre kierunki mają sens np. bez trudu można znaleźć pracę po Teleinformatyce

Gość gość
Moim zdaniem warto jest studiować ale jedynie coś konkretnego.

Gość milina567
Nie zgadzam się z niektórymi opiniami, że nie warto jest studiować. Warto jeśli mamy pomysł na siebie, sama nie twierdzę, że od razu wiedziałam na co iść. Jak byłam w liceum to różne wersje przychodziły mi do głowy, cieszę się,że niektórych nie zrealizowałam. W końcu poszłam na informatykę na Wyższą Szkołę Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu. Rodzice odradzali mi ile mogli ,że ja dziewczyna, że sobie nie poradzę i takie tam. Ale teraz zmienili zdanie ponieważ widza, że jestem już na ukończeniu studiów, Jestem w stanie się utrzymać ponieważ już pod koniec drugiego roku znalazłam pracę. Wybrałam specjalizację sieci komputerowe - jest na to wzięcie.

Gość gość
Zgadzam sie

Gość gość
A na co isc po polskim, niemiieckim, gegrze i matmie?

Gość gość
Witam mam takie zdanie- Warto studiować i jednocześnie zacząć pracować. Jest później więcej możliwości a doświadczenie po skończeniu studiów jest bardzo potrzebne i wyczekiwane przez pracodawców.

Gość gość
Warto studiować medycynę !