Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LUTÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Wer26
Ewelurkak nie przejmuj się czyjąś złośliwością. Najlepiej nie dać się sprowokować, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał komuś uprzykrzyć życie. Cieszmy się naszymi fasolkami :))) Dobranoc dziewczyny :)))

Gość gość
bo tu jakas schizuska siedzi i sie wyzwa , pewnie jej maz nie dogadza w lozku, albo kali sie w ogole zmyl i teraz musi zbierac duzo truskawek zeby bylo ja stac na badanie glukozy ;)

Gość __Kreska__
Cześć dziewczyny, ja oczywiście wstałam już ponad godzinę temu i próbuję znaleźć pozycję, w której mój żołądek przestanie protestować... Ciekawią mnie te badania prenatalne, macie jakieś wskazania do ich zrobienia? Bo tak sobie myślę, jestem w 1-szej ciąży, mam 25 lat, w rodzinie nigdy nie było przypadku jakiejś choroby genetycznej, oboje z mężem jesteśmy zdrowi... Mówiąc o tych badaniach macie na myśli coś bardziej inwazyjnego od USG? Ja osobiście nie wiem, czy odważyłabym się je zrobić, bo często wychodzą głupoty.. ludzie dowiadują się, że dziecko chore, zamartwiają się całą ciąże, a okazuje się, że to pomyłka. ...

Gość Mamaluty
Ja p*****le wchodzę tutaj i oczom nie wierzę ... zostałam zwyzywana od kretynek debilek bo nie wiem co to za glukoza bo się pomyliłam w napisaniu....Wy będziecie matkami??!! W życiu nie byłam na takim temacie gdzie matki się wyzywaja od idiotek i tepaków masakra...:/ Myślałam,że to normalne forum i będę miała wsparcie pomoc rady jak dawniej na topiku,ale widzę ,że się nie da. Trudno ,przecież nie musi mnie tu być w tym bydle . Jest mi strasznie przykro,bo będą w ciąży nigdy nikt mnie tak nie zwyzywał tylko dlatego,że chciałam tu dołączyć.tylko dlatego,że zadałam pytanie..tylko dlatego że się pomyliłam w pismie dowiedzenia "matki"

Gość gość
Do widzenia *

Gość anii84
Mamaluty zignoruj te bzdury, nie warto sie przejmować. Kreska ja właśnie też sie zadtanawiam nad tymi badaniami, ja mam 30 lat ale właśnie z uwagi na błędy o których piszesz boje sie trochę je przeprowadzić. Mam zamiar na najbliższej wizycie zapytać sie ginekolog co ona myśli

Gość Martolina
Ja mam 31 lat. Urodze jak rocznilowo bede miala 32. Ile takie badanie prenatalne kosztuje? A jak sie dowiem,ze cos nie tak?co wtedy?

Gość sysunia999
jeden lekarz sugerował mi, żebym rozważyła te badania (poszłam do niego prywatnie raz bo mój był na urlopie) - bo jestem po jednej stracie i mam ponad 30 lat.... mówił, że zdania są różne- jedne matki nie robią ze względów finansowych, inne mówią, że to i tak nic nie zmieni... bo jakie dziecko nie będzie i tak urodzą - i ja się tego trzymam. Z kolei mój lekarz mi o tych badaniach nie wspominał

Czytałam wczoraj że jak lekarz prowadzący w pisze zalecenie do takiego badania to można to na NFZ zrobic, a jeśli nie to pierwsze badanie ok 200-250 zl

Gość wer26
Ja czekam na wizytę 17.07 mój lekarz powiedział, że wtedy mi wszystko opowie na temat tego badania więc podzielę się z wami tą informacją :) powiem wam, że też jestem oburzona zachowaniem pewnych " Pań " biedne te dzieci później... Ich problem! Ja za to żadnych mdłości tylko napady głodu. Miłego dnia dziewczyny!

Gość anii84
wer26 to ja mam 15.07, też ciekawa jestem co mi powie :) ja czasem mam lekkie nudności, jak coś przegryzę to przechodzą. Nie wymiotowałam ani razu. Może dlatego że nie pracuje i rano moge sobie w łóżku poleżeć po przebudzeniu

Gość wer26
Anii84 To będę czekać na relacje, ja też już nie mogę się doczekać. Myślę co do mdłości, że po prostu mamy szczęście, bo ja chodzę codziennie po 8 h do pracy i dobrze się czuję. Czasem przy szczotkowaniu zębów mnie zemdli rano, poza tym od czasu do czasu bóle głowy ale nie mocne i niestety zaparcia... Biorę witaminy i tam w składzie jest żelazo to może być tego przyczyną. Staram się jeść otręby i to pomaga :)

Gość Enka7
Cześć wszystkim :) Dzisiaj idę potwierdzić ciąże, moją pierwszą o którą staraliśmy się 10 miesięcy. Ostatni @ miałam 22 maja, zupełnie nie mam z kim porozmawiać o swoich obawach. Mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś kto podpowie co i jak, podniesie na duchu trochę. Zastanawiam się czy u mnie nie za wcześnie na 1 wizytę?

Gość czerwcowka
Moja sytuacja wyglada tak. Bylo to w 22 dniu cyklu, w ogole wuykluczylam ze jest mozliwosc ciazy przy moich cyklach 26-28 dniowych. Chyba na palcach jednej reki moglabym policzyc jak zdarzylo mi sie miec cykl dluzszy o pare dni. Teraz 3 dzien opoznienia okresu, ale w sumie dopiero 9 dni od tego dnia. Test dzisiaj rano negatywny. Ale czy nie za wczesnie? Objawy: to co zauwazylam bardzo szybko to pragnienie picia wody , ja ktora sie z tym zawsze ociaga, tutaj nagle sama zaczelam duzo jej pic, do tego dochodzi zemczenie, ziewam w cigu dnia, no i wlasciwie od okolo tygodnia zbiera mi sie na @ i jakos nie przychodzi. Codzinnie mysle ze to juz dzisiaj dostane @ bo mam typowe objawy na nia, ale nie ma. czasem nawet czuje jakby cos juz mi lecialo ale sprawdzam i nic. Sluzu zadengo nie mam tez ani bialego ani zadnego innego przynajmniej na zewnatrz. Pytanie 1. Czy w ogole mozliwa jest ciaza w 22 dniu cyklu 2. Kiedy w takim razie test moze pokazac prawidlowy wynik. Nie ukrywam ze teraz jak zaczelam o tym myslec to bardzo bym chciala tej ciazy, no ale te objawy na okres sprawiaja ze nie chce sobie robic nie potzrebnej nadziei. Co sadzicie? Bardzo bym chciala dolaczyc do lutowek ...

Gość wer26
Enka 7 witaj :) zacznij od razu brać kwas foliowy. Ja również starałam się z mężem parę miesięcy i się udało :) Jak dzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego powiedział, żeby na pierwszą wizytę poczekać od ok 6 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, wiec może tak być, że jak pójdziesz teraz do lekarza to nic Ci jeszcze nie powie, lepiej dbać o siebie i poczekać jeszcze trochę, wiem, że to trudne ale warto :) bijące serduszko jest niesamowite :) chyba że będzie się działo coś niepokojącego

Gość czerwcowka
Aha jesczez jedno starsznie mam wydety brzuch, bardziej niz zwykle na @ ale mzoe to przez to ze czesciej i duzo wody pije. Przez to tez czesciej odwiedzam toalete ale to jakby normalne. Najbardziej ciekawi mnie to czy ten test ktory zrobilam po 9 dniach od ewentualnego zaplodnienia powinnien juz wykazac ciaze jesli ona jest. I drugie ciagle nurtujace mnie pytanie czy owulacja mogla sie az tak przesunac ?

Witaj czerwcowka :) Pewnie,że owu mogła sie przesunąc.....organizm nie działa jak maszyna:) Wystarczy,że drobne przeziebienie ( ba! zwykły katar, jak np. w moim przypadku ) i wszystko sie przestawia :) Ja zanim zrobiłam test czułam sie jak bym miała grype dostac. Senna, zmeczona, w parcy zero skupienia..... Zrobiłam test i niespodzianka :) Kiedy miałaś ostatnią @?

Gość czerwcowka
ostatnia 1 czerwca ale jak powiedzialam zwykle mam cykle 26-18 dniowe. Sprawdzilam cykle ostatnie i byly 26 i 28 dniowe. biorac pod uwage 28 dniowy mam 3 dni opoznienia ale tezt z samego ranan negatywny ..

Gość czerwcowka
26-28 dniowe

Gość wer26
Dziewczyny co wy na to, żebyśmy zainstalowały Suwaczki z planem ciąży? Choć nie wiem czy na tym forum się da...

Gość czerwcowka
troche mnie ten nast nastawil juz negatywnie do ciazy i jak nie wierzylam na pocztaku, potem uwierylam , tak teraz znow nie batdzo wierze...

Słuchaj owu mogła sie przesunąc, to po pierwsze, po drugie nim jajeczko sie zagnieżdzi i nim wogóle dotrze do macicy też potrzebuje troszke czasu....czasem nawet do 12 dni :) Jeśli już nie możesz sie doczekac ( co jest absolutnie zrozumiałe :) ) lec na Beta HCG. Kosztuje koło 20 paru złoty ale bedziesz miała pewności. Pamietaj,że domowe testy mają zawyczaj czułośc 25 uml czy jakoś tak :) A piersi bolą? Są nabrzmiałe, tkliwe? Jeśli tak to dobry znak ! :)

Gość anii84
Czerwcowka możesz iść zrobic bete albo zaczekać kilka dni i test powtorzyc

Gość wer26
Czerwcowka - czasami jest tak, że jak opóźni Ci się owulacja z jakichś powodów to i automatycznie okres dostaniesz później, poczekaj jeszcze 3 dni i zrób kolejny test. Jeśli to nie da rezultatu a okresu dalej nie będzie to najlepiej udaj się na badanie krwi beta hcg, koszt ok 30 zł. Ale pewność 100 %

Gość Czerwcowka
Ja mieszkam w angli, tutaj nie robia beta tak ot .. piersi nie bola, czasami jakies lkkie klucie poczulam przy lewej piersi, ale to nic znaczacego. Ibjawy na okres mam od tygodnia do dzisiaj. I przez caly ten czas jakby @ miala przyjsc w kazdej chwili .... no i to pragnienie wody. Jelsi to nie ciaza to chyba wreszcie sie nawodnilam ....

Gość czerwcowka
no a to ze nie mam zadengo bialego sluzu..bo nie mam, majtusie czyste. czuje jakby cos mi lecialo i mysle ze to @ ale zaden slad na majtusiach sie nie pojawia ani bialy ani czerwony. Kieyd wlasciwie pojawia sie taki sluz i czy zqawsze?

Gość czerwcowka
zastanawia mnie to uczucie pragnienia. Ciezko mnie bylo zmusic do picia wody, i wiem ze mialam niedowodniony organizm. I teraz nagle sama siegam po wopde bo inaczej mnie suszy ....czy komus tez sie tak zdarzylo na poczatku ciazu?

Śluz sie pojawia ale nie zawsze....ja tak miałam na początku,że co chwila latałam do łazienki sprawdzic czy jednak okresu nie dostałam bo miałam wrażenie,że właśnie go dostaje....a tu nic..... Brzuch bolał jak na @ Śluz pojawił sie poźniej...w ilości....ogromej..:D Faktycznie poczekaj jeszcze choc 2 dni... Wiem,że to trudne....ale wytrzymaj i dopiero zrób test...:) I zajmij sie czymś...nie myśl o ciązy bo dostaniesz pierd***lca tak jak ja ..... 15 misiecy starań, wyliczeń, testów owulacyjnych....po seksie nogi do góry.....z sypialni zrobiłam totalny cyrk..... Kiedy stwierdziłam niech sie dzieje co chce, koleżanka zaproponwała mi kupno oleju z wiesiołka ( niby na poprawe śluzu ) brałam.....bez wiary,że to co pomoże.... Przestałam o tym myslec....i bum ! Niespodziewajka :D

Gość gość
te badania są bezpłatne, tzn. na nfz dla kobiet po 35 roku zycia