Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samiczka chomika

Kardynał Schoenborn mówi Conchita Wurst zasługuje na szacunek i tolerancję

Polecane posty

Gość SiostraPodłączonaPodRespirator
No oczywiście że zasługuje na szacunek,(jak każdy człowiek) nikt nie mówi że nie. Ale nie zmienia to faktu, że zachwycać się nim nie ma powodu, ani bić mu pokłonów czy zgadzać się z chora ideologią gender, która jego osoba ma za zadanie promować. Jest osobą z zaburzeniem-i jako osobę chorą , zaburzoną, go jak najbardziej szanujemy.Tyle że na pewno nie będę mówić o nim jako o kobiecie, ani nie uważam żeby z samego faktu że sie przebrał miał zasługiwac na jakieś wyróżnienia. Każdy umie sie zrobić przebierankę, to żadna sztuka, większa sztuka umieć śpiewać, (albo coś innego) ale tu już mu nieco zabrakło chyba telentu, bo bez przebranka nie umiał zrobić kariery.Pytanie dlaczego ..

Gość gość
hahaha..Nagroda byla za najlepsza przebieranke :P:P:Przeczywiscie sama jestes chora i z zaburzeniami , szloda ze tego nie wiesz miernoto :O

Gość SiostraPodłączonaPodRespirator
"Miernoto''? Wow a to dałeś pokaz tolerancji i szacunku :D Oczywiście że za przebierankę, gdyby za śpiew to jako Tomas też zostałby doceniony a niestety tak nie było...Nic na to nie poradzisz-takie fakty

Gość gość
Jasne że jako człowiek zasluguje na szacunek i tolerancję , ale to nie oznacza że na to zasługuje jego postępowanie.Poza tym jak ktoś robi z siebie Muppeta,to nie może sie dziwić że ludzie się z niego śmieją.

Gość ufffff
ręce opadają!!! Czemu jest tyle rabanu na temat facia z brodą i makijażem? Mnie to też nie rajcuje (nie pociąga fizycznie), ale nie widzę w tym problemu. Tak samo tapir na głowie, różowe wszystko włącznie z pieskiem, szczebioczący głosik 30 latki też mnie nie pociąga.

Gość gość
Wiele rzeczy w telewizji nie podoba mi sie - i co z tego. Mam prawo do mojego zdania. Moge telewizor wylaczyc a lbo przelaczyc i powiedziec "MNIE sie to nie podoba". Smieszne jest jednak dyskutowanie co NAM powinno sie podobac lub niepodobac. Kazdy ma swoje zdanie i wolny wybor z kim/czym jako idealem sie utozsamia. Skoro juz madry Bog dal czlowiekowi rozum i wolna wole, dlaczego tak wielu probuje nie tylko pouczas i informowac, ale te wlasnie wolna wole manipulowac i recz uniemozliwiac. Prawdziwie tolerancyjne spolecznenstwo to takie, w ktorym ktos glosno mowi : ja jestem homoseksualista, a inni pomimo tego traktuja go jako czlowieka z respektem, niekoniecznie bedac sami homoseksualistami. To sprawa osobista kazdego, ale tolerancja to podejscie do swiata na miare 21 wieku. Jezeli chcesz respektu do siebie, do swoich pogladow, wiary i swojego sposobu zycia to respektuj innych, ich poglady i ich sposob zycia takze wtedy gdy sa odmienne od twoich i twojego systemu wartosci.

Gość gość
Mnie sie podobal wystep Conchity i ciesze sie ,ze zostala doceniona ;)

Gość gość
Dla mnie kazdy czlowiek zasluguje na szacunek ;) Nie znam nikogo ,kto by sie wszystkim ludziom podobal i wszystkich zachwycal swoja tworczoscia, a Conchita pieknie spiewa , lubie ja ogladac.

Gość Podwójna moralność
] [zgłoś do usunięcia] gość . Moge telewizor wylaczyc a lbo przelaczyc i powiedziec "MNIE sie to nie podoba". x Tylko że to w ogóle nie chodzi o to że JA mogę przełączyć.Pewnie że mogę, tylko co z tego skoro skoro inni oglądają i pod wpływem tego zmienia im się myślenie, gdy moje dzieci to oglądają, i to ryje im psychikę. Tv ma wielką siłę, bardzo mocno wpływa na mentalność, psychikę, zwłaszcza co słabszych jednostek( szczególnie młodych) dosłownie ich lepi jaki pacynki z gliny. Jest w stanie kompletnie zdeformować moralnie, a potem reszta (ta ktora nie ogląda, nie wchłania tych narzuconych przez tv wzorców, ale musi żyć w tym społecznstwie które ma wyprane umysły i to naprawdę nie jest fajne ..) musi się borykac ze skutkami telewizyjnej propagandy . // Smieszne jest jednak dyskutowanie co NAM powinno sie podobac lub niepodobac. x A czy ktoś komuś narzuca co NAM się powinno podobać ?? Nie.Każdy pisze i mówi za siebie.A od tego właśnie sa fora, od DYSKUTOWANIA. Nie wiedziała Pani o tym? Kazdy ma swoje zdanie i wolny wybor z kim/czym jako idealem sie utozsamia. x Dokładnie.I wolno każdego swoje zdanie wypowiedzieć, a śmiesznym jest zabranianie tego w imię jakiejś fałszywie pojętej tolerancji.Na KK wolno pluć idzie wlezie, krytykowac matki dzieci niepełnosprawnych -oczywiście, wszystko wolno, każdego wolno krytykowac, jedynie nie gejów i transów-bo wtedy oooo swięte oburzenie i big afera.Dziwna ta ''tolerancja'', no nie? / Skoro juz madry Bog dal czlowiekowi rozum i wolna wole, dlaczego tak wielu probuje nie tylko pouczas i informowac, ale te wlasnie wolna wole manipulowac i recz uniemozliwiac. x Ja się tak właśnie czuję, że tv próbuje mną manipulowac, że niektóre środowiska mi właśnie tę moją wolną wolę chca odebrać, pouczając mnie co jest dobre a co złe, tak jakbym ja sama tego nie wiedziała. / Prawdziwie tolerancyjne spolecznenstwo to takie, w ktorym ktos glosno mowi : ja jestem homoseksualista, a inni pomimo tego traktuja go jako czlowieka z respektem, niekoniecznie bedac sami homoseksualistami. x No i tak właśnie jest (a raczej było) bo teraz ma być tak że jeśli ktos powie jestem homoseksualistą, to okazuje sie z tego tytułu należą mu się obecnie hołdy i przywileje, a jak ktoś powie że homoseksualizm jest zaburzeniem to go napiętnują i potępią ! Po prostu już nie wolno mówic prawdy. / Jezeli chcesz respektu do siebie, do swoich pogladow, wiary i swojego sposobu zycia to respektuj innych, ich poglady i ich sposob zycia takze wtedy gdy sa odmienne od twoich i twojego systemu wartosci. x Tak, piękna teoria, jaka szkoda że w praktyce nie realizowana przez np lewicowe środowiska..Szkoda że tej tolerancji nie ma np wobec osób wierzących.My nie chcemy przywilejów,ani wygranych, ani pierwszych miejsc w konkursach za to że jesteśmy wierz/ ący lub za naszą taką czy taką orientację, więc może stosujmy te same kryteria wobec wszystkich, bo na ten moment widac że są równi i równiejsi,homo i transi zasługują na pochwały, na wychwalanie pod niebiosa, a ka/ to/ lików to tak ledwo ze sie toleruje, a w sumie to nawet nie-ciągle się na nich bezkarnie leje pomyje, i nikt nie zawoła wtedy gdzie ta słynna tolerancja.

Gość gość
otóż to

Gość gość
Lubie popatrzec na wystepy Conchity i posluchac jej spiewu ;) lubie takich troche zakreconych artystow :)

Gość gość
Nie jej tylko jego.To mężczyzna.

Gość gość
Mowi ze jest kobieta i ma meza ,wiec dla mnie jest kobieta ;)

Gość gość
że mówi ...dużo można mówić. Ja mogę powiedzieć że jestem prezydentem USA. I co -będę nim ? Bo tak mówię ?

Gość gość
Dla mnie to zadna roznica - kobieta? czy mezczyzna ? - czlowiek i tyle. Piekna osoba , cudowny glos ,lubie ogladac ;)

Gość gość
Fakt, bardzo ładny facet, ale gdy jest bez tego okropnego makijażu sztucznych rzęs i peruki. W przebraniu wygląda jednak z leksza ohydnie. Może gdyby zgolił choć tę brodę, to spoko, można by sie nastawić na kobiecą wersję ;P, ale tak to ani tędy ani tędy. Głos ma średni, prawdę mówiąc było kilka lepszych głosow na tej edycji EW.Tomas jak śpiewał tego Feniksa (i nie tylko) robił to jakby zbyt pompatycznie, za dużo było w tym takiej przeżywki i emfazy.

Gość gość
Człowiek ma zawsze jakąś płeć . Obojnactwo jest aberracją .

Gość gość
Maluje sie tak jak lubi i nosi brode,peruki, bo lubi i nie musi nikogo pytac o pozwolenie, Jest wolny i niezalezny;)

Gość gość
tak jak menel zasługuje naszacunek tak i Conchita Wurs zasługuje na szacunek i tolerancje osoby a nie grzechu

Gość gość
homoseksualizm zwiastował koniec ery każdej cywilizacji greckiej czy rzymskiej trochę historii trza łyknoc bo kto nie zna histori ten skazana na jej powtórzenie

Gość Do Niederschlesiera
Napisałaś że w biblii jest napisane że trzeba homoseksualistów izolować ...w biblii też jest napisane że nieposłuszne dziecko ,rodzice mają wywlec za bramy miasta i u kamieniować .Jak ci się to podoba ?

Gość gość
możesz zacytować ten fragment? Mnie się zdaje że to było o kobiecie która nie zachowała czystośći przedmałżenskiej a nie o dziecku, ale może pamięć mnie zawodzi

Gość gość
Rafalala to nowa idolka trans

Gość gość
Końcia jest cool !

Gość gość
ludzie dziwni, w tym zboczęńcy, mają parwo do nrmalnego, godnego życia, zycia wolnego od szyderstw i pogardy.

Gość gość
Do Niederschlesiera 2014.05.22 Napisałaś że w biblii jest napisane że trzeba homoseksualistów izolować ...w biblii też jest napisane że nieposłuszne dziecko ,rodzice mają wywlec za bramy miasta i u kamieniować .Jak ci się to podoba Nie ma takiego fragmentu.Bzdury ktoś wypisuje.

Gość Podglądaczka wątku
A że ludzie chorzy, zaburzeni, czy dewianci zasługują na szacunek tak samo jak zdrowi i normalni to jest oczywiste.Bo każdy człowiek ma godnośc ludzką, jest stworzony przez Boga i nawet jesli błądzi to nie zmienia faktu że pozostaje człowiekiem i z samej tej racji na szacunek zasługuje. Ja pytam tylko gdzie jest szacunek dla ludzi nienarodzonych? Albo chorych np na zespoł Dawna, na upośledzenia umysłowe, na schizofrenię, na wszelkie inne choroby? Dlaczego tych ludzi nie szanuje się ? Oni tez na szacunek zasługuja.

Gość Podglądaczka wątku
I dla mnie Koncia nie jest cool, jest marionetka w rękach lobbystów, zaburzonym czlowiekiem który dla kariery zrobi wszystko...Nie podoba mi się to , bo i śpiewać tez za dobrze nie umie, wygrał eurowziję tylko ZA swoje zaburzenie,za to że wpisywał się w politycznie ugraną propagandową sytuacje mającą promować gender, no mniejsza z tym.Ale szanuję go jako człowieka. Choć nie znaczy że popieram ten styl zachowania czy postępowania.