Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewula20142014

STARANIA CIĄŻA NA 2015

Polecane posty

Gość lusia808
hej turboslimak czekam na wieści i trzymam kciuki żeby @ nie przyszła. a jeśli przyjdzie to odezwij się na maila to napisze Ci szczegółowo co robiłam w udanym cyklu . może pomogę , mam nadzieje. pamiętaj nie poddawaj się , mi to zajęło 3 lata! udało się bez hormonów , zabiegów itp.

Gość turboslimak
tak w swoim zyciu przez tyle lat wydalam tyle na testy biorąc to do kupy zebralo sie z 500 zł :) zycie... lusia dam znać,,,,wtorku czy pojawiła sie @

Gość gość
I co jak poszło @ czy jednak ciąża?

Gość lusia808
właśnie ja też czekam na wieści

Gość Karolllla31
Witajcie, w małym skrucie chciałam opisać moje starania o dzidzie i chciałabym dać nadzieje wszystkim staraczkom:) od prawie 5lat staraliśmy sie z mężem o dziecko, z początku bez większego ciśnienia, poprostu cieszyliśmy sie sobą z nadzieja na nowe życie.. Jednak po 2latach bez rezultatów, postanowiliśmy sie zbadać, na szczęście wszystkie wyniki były dobre. Mąż pocieszał mnie ze napewno i my zostaniemy szczęśliwymi rodzicami, i że napewno przyjdzie na Nas czas.. Jednak mijały lata, ja odchodziłam od zmysłów ze już nigdy nie będę miała dzieci, wszystkie koleżanki, siostry już maja dzieci lub sa w ciąży., a ja nie :( skończyłam 30lat wiec uznałam ze poprosttu nie jest mi dane zostać mama, ze będę sama. Kupiłam testy owulacyjne(Rosmann) żeby sprawdzić czy jeszcze mam owu. I w pierwszym cyklu gdy byly mega dwie krechy przytulanko z mężem, jednak jak co miesiąc pojawiła sie @, w drugim cyklu tez sprawdziłam i gdy były 2krechy przytulanko z mężem, tylko raz:) ..i @powinnam dostać 5dni temu, czekałam długo na test bo zawsze było wielkie rozczarowanie, Dziewczyny dziś zrobiłam test iiiiiii jestem w ciąży ;):):) Po 5 latach udało sie :) polecAm testy owulacyjne te z Rosmanna, w kształcie flamastra!!!

Gość turboslimak
lusia i reszta dziewczyn!!!:) kupilam testy owulacyjne i udalo sie w tym cyklu...takze lusia nie skorzystam z twojego zelu;p dwie kreski mam na tescie ciazowym tylko nie wiem kiedy isc do lekarza zeby bylo cos widac bo moj ginekolog wraca dopier 21 lipca z ulropu a to bedzie 9 tydzien ciazy to chyba za pozno na pierwsza wizyte????? ale opiszę ze myslalam ze owulacje mam w zupelnie innym dniu cyklu patrzac po sluzie i kalendarzyku,,,testy mi pokazaly 21 dzien cyklu- pomyslalam ze to jest niemozliwe bo byłam sucha jak wiór!!!! dzierwczyny ja przenioslam sie na inne forum bardziej zyjace ale chyba tu nazwy nie moge wpisac bo wyjdzie ze robie reklame;-) ale tam na wątku jest żywo i gorąco :)

Gość turboslimak
karolaa31 gratuluje:) z testami w ciaze zaszly moje dwie kolezanki dlatego ja tez kupilam :):):) ja kuoilam na allegro 1 test-=1 złoty kupilam 100 ale jak widac reszte oddaje kolezance;p

Gość Bejbee100
Witam, jestem załamana. Już 4 razy staraliśmy się z partnerem o dzidziusia. 3 razy z niepowodzeniem. Ostatnio spróbowaliśmy czwarty raz, byłam mega szczęsliwa dopóki nie zrobiłam badania beta HCg, którego wynik to 0.100. Badanie zrobiłam 8 dni po stosunku, a zarazem 5 dni przed planowaną miesiączką. Czy możliwe że jestem w ciąży czy jednak beta HCg się nie myliła? :(

Gość lusia808
turboślimak gratulacje !!! do gina najlepiej idź tak ok 7 tyg bo już powinno być widać zarodek a nawet serduszko, wcześniej będzie widoczny sam pęcherzyk

Gość lusia808
bejbe100 bhcg wzrasta po zagniezdzeniu się zarodka , jakieś 8-12 dni po zapłodnieniu, wiec mogło być jeszcze za wcześnie. Na twoim miejscu wstrzymała bym się przed tak wczesnymi badaniami bety, owulacja może się opóźnić itp . rozumiem ze się stresujesz, ja się starałam 3 lata. test zrobiłam ok 2 dni przed terminem @ i wyszedł pozytywny ale moje cykle były nie regularne .

Gość Bejbee100
Lusia808, dziękuje :) ja ciągle żyje nadzieją że to jest własnie ten moment, jeśli nie to na pewno będę próbować do skutku

Gość turboslimak
lusia pomyslalam ze pojde do gineklogoa jak beat wyiesie 1500 bo wtedy podobno bedzie widac w macicy...beta z poniedzialku 71,6 mlu a dzis powtorzylam,,,wychodzi na 4 tydzien mimo ze ostatani okres wskazuje 5 tydzien ale ja mialam 21 dnia cyklu dopiero owulacje...:) staram sie byc dobrej mysli u ciebie ktory to tydzien?:)

Gość lusia808
hej turboślimak ja na pierwsze usg poszłam 5-6 tydz ale w sumie żałuje teraz że tak wcześnie bo sie tylko nie potrzebnie stresowałam bo było widać tylko sam pęcherzyk , oczywiscie gin uspokajał ze tak ma być , a ja sie głupia naczytałam o pustych pęcherzykach i był stres :/ Na 2 usg poszłam w 7,5 tyg i był już śliczny , 14 mm zarodek z bijącym serduszkiem :)

Gość gość
Dziewczyny mam pytanie :) Jak wyznaczacie lub wyznaczałyście sobie dni płodne?

Gość lusia808
najlepsze są testy owulacyjne dostępne w Rosmanie , bo wg mnie obliczanie sie często nie sprawdza.

Gość BeataWawa35
No cóż, są różne metody. Ja po 5 lat starań z mężem (naturalnych i wspomaganych) i bez rezultatów trafiłam do bardzo dobrej ginekolog - dr hab. i ... sukces :) Zdecydowały dieta i odpowiedni :) seks. Nie będę wnikać w szczegóły, aby nikogo nie urazić, ale rozwiązanie okazało się banalnie proste. Było także skuteczne u 4 na 5 moich koleżanek. Poszukajcie dobrego ginekologa i idźcie na (drugą) wizytę z mężem. Naprawdę proste metody są czasem skuteczne.

Gość gość
My z mezem staralismy sie dwa lata, udalo sie urodzilam 27 stycznia 2015 i znow jestem w ciazy... Ale nie planowanej :-(

Gość gość
Kiedy miałyście wczesne objawy? Od stosunku (21.06) czuję "dyskomfort" w dolnej części brzucha i dużo przezroczystej wydzieliny. Niemożliwe, żeby tak wcześnie mieć objawy ciąży, skoro implantacja jest od ok 7 dnia po owulacji... Spodziewany termin @ mam 10.07.

Gość gość
Obliczanie, rzeczywiście nie jest skuteczne. testy z rossmana są dobre, ale moim zdaniem bardziej opłaca się kupić mikroskop owulacyjny np Afrodytę bo jest wielokrotnego użytku.

Gość Onateraz
W Gazecie Wyborczej z 25.06 był bardzo ciekawy artykuł "Panowie stworzeni do zdrady". Wbrew tytułowi tyczy kwestii płodności. Konkluzja - badania nasienia w klinikach mogą być zupełnie błędne, bowiem bodźce przy pobieraniu materiału do badania są odmienne od naturalnych. Co o tym sądzić? Co z tym zrobić?

Gość turboslimak
bolpodbrzusza ok 8 dnia od owulacji potem nic i po paru dniach znowuklucia ale nie takie jak do okresu, i okazalo sie ze ciaza , ja mialam mdlosci ogromne do dnia rzekomej@ potem jeszcze tydzien i objawy ustaly , w niedziele zaczynam 7 tydzień sutki bolalayy mnie od 8 dnia po owulacji coraz mocniej.

Gość gość
Gdzie najlepiej kupic tą Afrodytę? Niestety u mnie na wsi w aptece nie ma :( A chciałabym mieć takie urządzonko. Wydaje się bardzo przydatne.

Gość gość
Hej dziewczyny :) od dłuższego czasu staram się z moim chłopakiem o dzidziusia. Ostatnią @ miałam 20.07. Potem w owu i resztę dni płodnych kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Dzisiaj okres spóźnił mi się okres jeden dzień i dostałam czegoś w rodzaju bardzo skąpego brązowego krwawienia takiego że jedna podpaska wystarczyłaby na cały dzień. Do tego dochodzą ból podbrzusza sporadyczne mdłości często z rana, ból pleców, zmęczenie, bo śpię prawie w każde popołudnie a i jeszcze wielka ochota na czekoladę i ogórki kiszone. Myślicie że to krwawienie to oznaka ciąży tak jak te inne objawy?? Chyba muszę zrobić test, już się nakręciłam mam nadzieje że po 1,5 roku starań w końcu się nam udało. a więc czy to mój upragniony dzidziuś ?

Gość oluchna 30
Witam. Jestem mamą cudownego chłopca o imieniu Alan. Około 4 miesiące temu postanowiliśmy z mężem postarać się o rodzeństwo dla synka. Alan ma 7 lat więc czas najwyższy. Myślałam, że będzie prościej, jak w przypadku starania się o pierwsze dziecko , pierwszy cykl i szczęśliwe dwie kreski a tu niestety co miesiąc rozczarowanie.Mój ginekolog twierdzi że jest wszystko ok, że inne pacjentki starają się latami ale to nie pomaga. Najgorsze jest to że przez parę ostatnich lat uporczywie twierdziłam, że ponowne macierzyństwo to nie dla mnie. Dlatego teraz każdy test, każda jedna kreseczka boli podwójnie bo pragnę z całego serca zostać ponownie mamą ale niestety nie wychodzi.

Gość gość
Czy któraś z Was szukała pomocy u Jedynego Syna Bożego - Jezusa Chrystusa, czy uważacie, że to tylko postać historyczna.Dajcie mu szansę.Uwierzcie w Tego, który pokonał nie tylko Wasze problemy, ale i śmierć.

Gość gość
Z mężem staramy się o dziecko parę miesięcy ;/ Każda nieudana próbę znoszę bardzo ciężko ;/ W około tyle cudownych dzieci,nie da się nie myśleć ;/ Wiem ze Bóg ma dla mnie plan , codziennie jednak z łzami w oczach modlę się żeby tylko dodał mi sił w jego realizacji ;/ Wszystkim mama z całego serca gratuluję a tym w mojej sytuacji z całego serca życzę aby ich marzenie jak najszybciej się spełniło gdyż wiem jak wielki jest ból po nie udanych próbach ...

Gość miłka8905
Hej dziewczęta czy moge się przyłaczyć? Szukam odpowiedzi na moje pytania może któraś z Was by mi pomogła :) pozdrawiam

Gość gość
Hej dziewczyny ! My staramy się z mężem o dzidziusia już od 8 cykli. I co miesiąc nic. Teraz spóźnia mi się miesiączka 6 dni , 3 dni temu robiłam tes jedna kreska ale może być jeszcze za wcześnie , mogła bym iść na betę ale boję się że znów zobaczę 0.1, w piątek idę do ginekologa jeśli okaże się że nic to przynajmniej poproszę o skierowanie na badania ... jestem załamana a naj gorsze to to że żyje nadzieja ze jestem w ciazy a czułam taka nadzieje już wiele razy !=(

Gość AsiaSz1984
My z mezem staramy sie od roku o dzidzie i nic od 3 cykli jestem na monitoringu u gin i ten cykl byl bardzo udany duze jajo i peklo po podaniu pregnylu w zastrzyku cialko zolte ladne i teraz czekamy na rezultaty jestem teraz w 17dc tuz po owulacji biore duphaston 2 razy dziennie i estrofem 1 dziennie. Moja gin po wczorajszym badaniu byla bardzo zadowolona z efektow kuracji i nawet przepisala mi wiecej duphastonu dala mi odczuc ze jest duza szansa na dzidzie i ze jak zrobie test w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki i wyjdzie pozytywny to mam nie przerywac brania duphastonu. To pierwszy taki cykl kiedy zauwazylam ze gin tak jakos z podnieceniem w glosie ze mna rozmawiala :) moze juz cos zobaczyla ale nie chciala mi robic zludnych nadziei i tylko sie usmiechala jejku zeby sie udalo trzymajcie kciuki bo tak bardzo sie boje ze znowu nic nie wyjdzie ehhh

My z mężem staramy się o maleństwo już ponad rok.. strasznie mi z tym źle ...odpuściłam ale Jemu zależy coraz bardziej..serce mi pęka na myśl że tak długo nie mogę uszczęśliwić Go upragnionymi dwoma krechami..w tym miesiącu pojawiła się nadzieja w postaci bledziutkiej kreski...okres spóźniał się prawie 3 tygodnie.. kreski która przy kolejnym teście zamieniła się w puste białe pole..najgorsze jest w tym wszystkim to że wokół nas są sami znajomi z dziećmi..to boli.. Nigdy nie gościłam na żadnych forach ale może tutaj się wygadam :)