Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziubka000000

nie daje rady samotnie wychowuje synka

Polecane posty

Gość gość
do rodzinnego sa dodatki rozne moski jedne znaja sie na prawie jak zyd na musztardzie

ja mowie ze to nie chodzi o to ze ja caly czas sie opiekowalam dzieckiem czyimiś tylko jak moje dziecko szlo do przedszkola to ja sie zajmowalam innym i wtedy i tak nie mialam zadnej pracy,ale kiedy ja sie podjelam innej pracy na umowe(zlecenie !!!) to musialam wziasc opiekunke na godziny po poludniowe wieczorowe

Gość gość
sa dodatki, ale i tak kwota sie nie zgadza, poza tym te dodatki sa tylko jak dziecko jest niepsłnosprawne, uczy sie poza miejscem zamieszkania, lub ojciec zmarł ew jest nieznany

Gość gość
dodatki są, dla dzieci które się uczą, i dla takich jak wyżej ktoś wymienił. moje dziecko jest w wieku syna autorki i rodzinnego mam 60zł...

takie wlasnie sa pomoce od panstwa jedni dostaja wiecej drodzy mniej niewiem jutro mam sprawe o ograniczenie praw rodzicielskich dla ojca dziecka staram sie od 2 lat obecnie przebywa w zakladzie karnym na 4 lata zobaczymy co bedzie jutro na sprawie czy wkoncu sad mi da te prawa jesli tak to zapewne pojade do brata za granice i uwolnie sie tak jak reszta mojego rodzenstwa od chorej matki tak jak im sie udalo

Gość wifigdańsk
cos tu faktycznie się nie zgadza. ja tez dostaję ale nie taką kwote. a poza tym najpierw piszesz ze opiekunka potem sie okazuje ze dziecko jest w przedszkolu. sorry ale gdzie pracujesz do g. 23? a moze poprostu pracujesz i zarabiasz jakas kase a matce dajesz grosze? duzo w tym wszystkim się nie zgadza,piszesz chaotycznie.

Gość gość
na pewno nie dostajesz tyle rodzinnego

Gość gość
wifigdańsk, to prowo, nigdzie nie ma 200zł rodzinnego, wszędzie jest tyle samo, jedynie na dzieci w wieku szkolnym jest więcej.

rodzinnego dostaje 77 zl a pracowalam w pizzeri do 23 fakt nie pisze wszystkiego po koleji i dlatego taki chaos sie zrobil ale to nie zmienia faktu matce dawalam 300 zl jak pracowalam a jak nie pracuje dostaje 150 zl obecnie tak to wyglada

Gość wifigdańsk
a te 200 to za co? moze i ja skorzystam?

Gość gość
no ciekawe, wszędzie jest tyle samo, moja córka ma też 5 lat, jak Twój syn, ja dostaje dokładnie 62zł, a Ty 77zł.. Niezła ściema.

Gość wifigdańsk
za co autorko te 200 ?

Gość gość
wifigdańsk ja też chętnie skorzystam, skoro mops tak chętnie pomaga, i daje tyle kasy. :D

Gość wifigdańsk
no wlasnie. pewnie autorka siedzi teraz na stronach mopsu i szuka ile za co.

Gość gość
dokładnie :D chociaż nie wiem, czy tam jest napisane :D

ja mieszkam z mama i prowdzimy odrebne gospodarstwo domowe i nie biora pod uwage jej dochodow bo bysmy przekroczyli kryterium i ta zapomoga to jest albo celowa albo okresowa w zaleznosci co komu sie nalezy ja odstaje 218 zl tak dokladniej i mam ja na 3 mce i jak nie mam dalej dochodow to mi ja przedluzaja poprostu trzeba dobrze wiedziec co komu sie i kiedy nalezy

Gość gość
napisałas ze odstajesz rodzinne 200 zł, teraz piszesz o zapomodze, z czego w kolei wynika, ze rodzinnego nei dostajesz. :p pełna logika. Przedszkola teraz kosztuja wiecej niz 100 zł

bo mialo byc 477 alimenty w tym rodzinne 77 zle napisalam moj blad ale jestem w szoku ze wczesniejsza tez ma 5 letnie dziecko i dostaje mniej

Gość wifigdańsk
ja juz chyba za zmęczona na taką trudną matematykę ;)

Gość gość
autorko wszędzie jest 62zł rodzinnego, nigdzie nie dostaje się więcej lub mniej.

Gość gość
wifigdańsk, a Ty może wiesz, czy jak dziecko kończy 5 lat, to trzeba od nowa starać się o rodzinne? Bo ja od 6 msc dopiero korzystam z tego, a nie wiem.

Każdy kto chce może mieć 800-900 € miesięcznie - 200 na pokój - 150 na żarcie + ew. Kindergeld 179€ . Pracy jest w brud ale niemiecki na min A2. To bez jakichkolwiek kwalifikacji (zaś. o niekaralności). Z Zawodami technicznymi 1200 - 1900 netto zakładając że masz dziecko. W DE betreung dla dziecka samotnej matki gwarantuje gmina. Z Angielskim i Zawodami około medycznymi proponuję NO.WWW.Naw.No na początek. Jeśli żyjesz w stagnacji i marazmie możesz to zmienić. O szczegóły pytać na Forum.

Gość gość
czyli niczego nie będę musiała teraz załatwiać?