Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowierzająca taka jedna

umiescilam ogloszenie i odzew byl niesamowity

Polecane posty

Pożyjemy, zobaczymy jak będzie.. Z pewnością napiszę jak będzie nad tym morzem - o ile w ogóle wyjedziemy, bo to nic pewnego. Póki co jedynie zaproponował ten wyjazd - chciał zobaczyć moją reakcję na ten pomysł. Mam nadzieję, że trafiłam na dobrego człowieka...

Kontynuując temat... Po co by mnie zapraszal nad morze, skoro wyjazd do Anglii byl juz umowiony, a bilet kupiony? Po co by sie fatygowal z takim pomyslem? Kolejna sprawa - facet mieszka w kawalerce, ma jeden pokoj. Wydaje mi sie, ze jesli zwabialby dziewczyny na przyslowiowa pomoc (a mial zle intencje) to raczej mialby duze mieszkanie ewentualnie dom, i oferowalby oddzielny pokoj. A on wprost mi powiedzial, ze 'niestety ale wynajmnuje kawalerke'. Gdyby handlowal ludzmi, byl jakims przestepca, to zapewne mialby wiecej pieniedzy i stac by go bylo na jakis wypasiony dom. Jego samochod - Nie jest to zadna gangsterska fura, ani BMW ani Audi ani Mercedes.. Gdyby byl gangsterem, to domyslam sie, ze mialby duzo lepszy samochod.

Gość gość
Jestes naiwna, wszystko mozna ukryć, wyjazd nad morze-chce wzbudzić Twoje zachowanie, nie podoba mi się też to, że nie chce byś miała funty... powiedz, że rezygnujesz, zobacz jak zareaguje

Gość gość
Jak ma jeden pokój to gdzie Ty będziesz mieszkać? razem z Nim?

Gość gość
ups zamiast zachowanie miało byc zaufanie :P

Ja już raz zrezygnowałam z jego propozycji - kiedy dostałam pracę. A i tak kontakt był utrzymywany, wcale się nie obruszył ani nic. Później ja z kolei zrezygnowałam z pracy, bo wszystko było na lewo.. I wtedy znowu pojawiła się opcja, żebym do niego pojechała. Tak, będę z nim mieszkała w jednym pokoju - mam do wyboru - albo materac albo łóżko - decyzja należy do mnie.. Ludzie się przez internet poznają, tworzą związki, dlaczego od razu każdy zakłada, że to jakiś zbok czy przestępca? Jeśli chodzi o funty - dopiero po wielu dniach rozmów zaproponował mi, że aż tak mocno mi pomoże - czyli żebym nie stresowała się tym, że nie mam pieniędzy i takie tam. Jak on to stwierdził: żebyś nie szalała z funtami czy zakupami, jedzeniem - bo o to nie będę musiała się martwić.

Gość gość
tak? to niech tobie pomaga teraz i juz :D po co masz leciec do tej Anglii?!!! hahahah

Gość gość
Sprawdz maila. :-)

To, że do Anglii chcę lecieć, to już moja sprawa. W Polsce nie chcę mieszkać. Chcę na stałe się stąd wyprowadzić. Nie jadę do Anglii po to, by tylko zarabiać, ale przede wszystkim po to, by osiedlić się tam na stałe. Powodzenia w Polsce dla tych, którzy tu zostają. Polska nie ma nic. Jest jednym wielkim bankrutem. Nawet lasy państwowe wyprzedają :O A w szpitalu, w którym ostatnio byłam, pół terenu wyprzedają prywaciarzom. Młode pokolenie może zapomnieć o emeryturach. Tylu młodych wyjechało, że jak tak dalej pójdzie, to Polska stanie się krajem emerytów i rencistów. Nie chcę tu zostawać, bo tu nie ma żadnej przyszłości.

Odpisałam :) I póki co uciekam - tak jak napisałam ;) Ehh.. ale mam mętlik w głowie, masakra.. Czekam na dalsze opinie, ale coś czuję, że znaczna większość będzie dalej negowała mój wyjazd.

Gość RebekaUlert
Hej Autorko! Powiedz mi kiedy wyjeżdzasz? Niestety nie przeczytałam całego tematu i stąd mój brak wiedzy na ten temat. Może mogłabym Ci pomoc. Rownież wyjeżdżam do UK niebawem. Gdybysmy miały kontakt, czułabyś się może pewniej. Można by się umówić, że jeżeli jest "coś nie tak" staram się w jakiś sposob interweniowć. No nic, odezwij się jeśli masz ochotę na mejla: j_k_a@poczta.pl A i powiedź mi jeszcze na jakiej stronie zamieściłaś swoje ogłoszenie, że był na nie aż taki odzew? :D pzrd!

Gość gość
up

Gość gość
idiotki naprawde, facet to jakis biedak albo wynajal ten pokój jako mete dla wabienia panienek, wiesz ile kasy można dostac za młoda kobiete, on tak łatwo nie odpusci, nic go nie kosztuje utzrymywac z tobą kontakt przez internet, jak cie sprzeda,dostanie tyle kasy, ze przez kilka lat nie bedzie musial pracowac. co ty o nim wiesz, tylko to co ci napisał skoro ma 1 pokój to kasiasty niby nie est , zakładając ze ma uczciwe zamiary, ile on tam lat jest , ze koczuje na jednym pokoju, zastanow sie ile on zarabia, z czego bedzie cie utrzymywał, tak zostaniesz utrzymanką obcego goscia.... Zrozumiałbym jakbys jechała do pewnej pracy, ale ty jej nawet nie masz obiecanej,jak to sobie wyobrazasz, ze znajdziesz ją od razu...ile bedziesz mieszkac u niego za talerz zupy A Ty juz marzysz o wielkiej miłosci. Rodzice twoi albo są głupi albo cie nie kochaja, moi w życiu by mnie nie puscili,nie raz jeszcze mi powatarzali zebym nie wpakowala sie w cos takiego, zebym poczytała sobie ulotki fundacji do spraw zaginięć i porwań Znam 2 odważne które wyjechały ale obie miały zagwarantowana prace , jedna nie dostała wypłaty , wróciła z długami za pożyczone pieniądze od przypadkowego gości, zlitował sie i dał jej na bilet do polski, a wyjechała z zaufaną osobą, która ją wyh**ała Druga została okradziona z kasy którą przywiozła przez osobe z którą pojechała, obcy pomogli, obili mu ryja i kase oddal, potem juz liczyla tylko na siebie,na swoja prace i swoje pieniądze A ty jestes nieudolna, jestes jak bluszcz który musi sie kogos uczepić i wspinac sie po szczeblach zycia na czyis plecach, w życiu bym nie wpadła na pomysł dac takie ogłoszenie, dlaczego nie szukałaś pracy przez polskie agencje

Gość Ale to już było
Jesteś odważna.Nie rozumiem jak można ufać obcemu facetowi którego nie widziałaś na oczy? Jak nic znajdziesz się w burdelu! Czy nie słyszałaś o takich zdarzeniach?

Gość gość
slyszalam od dzeiwczynie, ktora pisala sie na taka historie, slad po nie zaginal, przyszal tylko raz kartka nie wiem skad, a pisalo na niej; mamo ,ratuj..

Gość gość
jakas idiotka gazet nie czyta, telewizji nie oglada, pewnie tylko na fb siedzi i nic o życiu nie wie, wierzy w bajki o kopciuszku .Pustak jakich mało, aż sie wierzyc nie chce ze to nie prowokacja. Ale ci rodzice to w ogóle patologia albo chcą sie pozbyc wrzoda na tyłku

Gość gość
jestes leniwa poszukaj pracy za granicą , ale nie ty wolisz szukac jelenia i juz knujesz ze rozkochasz go w sobie Na bank pochodzisz z patologicznej rodziny, świadczy o tym fakt, ze rodzice twoi nie maja nic przeciw zebys jechala.żaden normalny kochający rodzic nie pozwoliłby na to swemu dziecku. Pochodzisz z patologii, stąd twoje destrukcyjne zachowanie. Też nie mialam pracy, moja matka pomagala mi kosztem własnych wyrzeczeń i chodzila prosiła znajomych zeby dali mi jakąkolwiek prace, bo sama nie moglam nic znalezc. Mam dla ciebie rade, bo ty sie do pracy nie garniesz, masz parcie na pójscie na łatwiznę Znajdz już sobie lepiej sponsora w polsce, wynajmie ci mieszkanie, studia ci opłaci, da kase , a moze i uda ci sie go w sobie rozkochac, zamiast pchac sie na niepewną minę na pokoik z jakims oblechem w nieznanym kraju, skąd żadnej pomocy nie dostaniesz. Lepiej juz miec bogatego sponsora niz dawac d**y za talerz zupy Pisze ci poważnie, to jest dobre wyjscie dla takich idiotek jak ty. Tak na marginesie znam jedna matke która wie ze jej corka pracuje w burdelu , jedyne co jej na to powiedziala, to- uważaj na siebie. Nic nie mówi, ona sie cieszy , że matka nie wpieprza sie w jej życie, a matka sie nie wpieprza bo córka na opłaty i na jedzenie kase daje i nawet prezenty kupuje. Ale to jest rodzina patologiczna moja kochana, chociaz w domu mają czysto, alkohol nie leje sie strumieniami, normalna polska rodzina z pozoru

Gość gość
Daj znać jak było