Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość7777777
Może będziemy sobie sami sprawdzać od razu :D Kalkulator do liczenia procentów. Hahah. Nie, no nie jest potrzebny, BMI można policzyć samemu na piechotę.

Gość gość iówa
Temblak zakładamy na leżąco jeszcze (w pozycji półsiedzącej) czy już po posadzeniu pacjenta?

Gość gość
I dalej nie wiadomo co będzie. Każdy obiecywał, że poda a tu lipa. No cóż pech.

Gość gość iówa
Każdy dba tylko o siebie, standardowo. Nic nie poradzisz

Gość gość
Z 20 ktoś coś wie ? Ja zdaje 21. 06.2016

Gość Kropka 12
Zdawał ktoś dziś może praktyczny.....tak żeby napisać konkretnie co było bo zglupialam juz do końca taki chaos jest w wypowiedziach nie można się dowiedzieć niczego konkretnie.... Proszę napiszcie kto juz zdawał

Gość gość
Kropka mamy pecha. Co rok ludzie sobie pomagali, a w tym niestety nie.

Gość gość
ja zdaje w sobote i kazali przygotowac sie do przenoszenia pacjenta z lozka na wozek ,mycia zebow i moze byc przygotowanie jakiegos zesawu np do przebrania pieluchy

Gość gość
Chyba większość z nas zdaje 18.06 ja również lub po tym terminie a osoby które zdawały w dniach 14,15,16.06 to teraz pewnie pilnie uczą się do testu i dlatego taka cisza pozdr i powodzenia

Gość gość
czlowiek sie boi rzecz normalna:)

Gość gość
Dziewczyny napisanie co było zajmuje 5 minut. To po prostu zwykła zawiść i tyle. Ja mam 20 na 8 rano. Po wyjściu od razu napiszę. Trzymam kciuki za wszystkich. Damy radę:) Chyba...

Gość gość
Przestancie! A moze ci co juz pisali(choc watpie) nie wiedza o tym forum? Ja slyszalam ze zaczynaja sie egzaminy od 20.06...niektorzy mowia ze maja 18 wiec i tak sie ciesze ze sie podziela... Choc jestem zaskoczona ze egzamin w niedziele.... Dziwne

Gość gość
U nas tez kazali przygotowac sie z przenoszenia na wózek,mycia zebow i przygotowanie zestawu do mycia głowy

Gość gość
Cierpliwosci.... Najbardziej pewna data to 18-19.06....ja wiem ze kazdy by chcial wiedziec co bedzie wczesniej no ale tak sie nie da ktos musi najpierw pierwszy napisac... A skoro ci co juz pisali nic nie pisza to inni z soboty lub niedzieli napisza. Po co te zlosliwosci

Gość gość iówa
ja w sobotę, a jutro pisemny, jak wszyscy. wrrr, minął mi stres, jesteśmy przygotowani, trzeba dziś kibicować Polsce i się odstresować :) Jak Polska mogła wygrać z Irlandią to my możemy zdać egzamin :D

Gość gość
a jeszcze sobie przypomnialam ze nauczycielka mowila cos o podmywaniu krocza:) dziewczyny powiedzcie czy przy podmywaniu jak ma byc budka? w strone pacjentki ze patrzy na siebie:) czy przykrywamy i myjemy ja pod koldra

Gość gość
Pacjentka widzi co robimy, budka w odwrotną stronę (tak ,że nie widzi co robimy) jest przy podmywaniu ginekologicznym

Gość gość
Budka tak by pacjentka widziala co robimy,odwrotna sytuacja (czyli pacjentka nie widzi co robimy) jest przy podmywaniu ginekologicznym..

Gość gość ków
Hej Hej Słuchajcie, już mówię co wiem, gdyż jak obiecałem moja szkoła (Kraków) organizowała egz praktyczny dla "szkoły" w dniach 15-15-16, a dla tych co po kkz w dniach 23-24-25 (ja zdaję 23 o godz. 12:00). W Krakowie mieliśmy dwie grupy na przemian. Wiem więcej o pierwszej, bo to moja koleżanka na nią trafiła. Miała w części praktycznej przesadzić pacjentkę z łóżka na wózek (szlafrok, kapcie, żadnej chorej strony/ręki, żadnego temblaka, chusty....) i prześcielić pacjentce łóżko. W zadaniu pisemnym była pacjentka (malarka), i tu napiszę ile pamiętam (ile zdołała mi jeszcze w nerwach przekazać koleżanka), pacjentka cierpiąca na zaparcia, zaburzenia snu oraz skurcze i drętwienia nóg. Tylko tyle pamiętam/pamiętała na szybko. Druga grupa z kolei w części praktycznej miała algorytm mycia pacjenta w łóżku (bez pleców i nóg), czyli, zęby, twarz, ręce, klatka piersiowa+brzuch, oraz zmiana pampersa z podmyciem. Niestety nie wiem jaki był pacjent do rozpisania w planie opieki. Aha, mieli jeszcze napisać o profilaktyce przeciwodleżynowej. Generalnie grupa druga (mycie + odleżyny + plan opieki) uważana jest za trudniejszą, według opinii zdających. To tyle. Mam nadzieję że pomogłem wszystkim wyczekującym. Pozdrawiam i powodzenia na egz.

Gość gość
i takie informacje zgadzały się i z przygotowanymi sprzętami i z tym, co tutaj ludzie piszą. dzięki gość ków! jak czegoś więcej się dowiesz (np. treści z drugiej grupy) to pisz! :)

Gość gość
gosc kow pisze prawde :) sa 2 zadania podzielone na godz u nas na 8 rano jest zad 1 ... super ze w koncu sa jakies konkrety :) prosimy o wiecej szczegolow z grupy 2 jaki przypadek itp

Gość gość
Niech żyje gość ków ! dzieks

Gość gość
Jednak facet zawsze niezawodny

Gość majka333333333
hej gośc kow . Możesz odezwać się do mnie na maila ? majka.kokot@o2.pl Pozdrawiam:)

Gość gość
Bardzo dziękujemy za info.:-)

Gość gość
Miłego kibicowania opiekunowie! :)

Gość gość iówa
Ków, dziękujemy :)

Gość gość
Wszystkim zycze powodzenia ;) oby test nie był trudny :)

Gość gość
Dziwi mnie jedna rzecz. Od kiedy są dwie grupy! Coś mi tu śmierdzi Analizując poprzednie lata jedno zadanie dla każdej godziny. O co caman baby. Hellloooo

Gość gość
Niestety tak jest