Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość
pomyliłam słowa zamiast środkowa miało być wewnętrzna część przed ramienia

Gość gość
Nie wolno łokcia ani innej swojej części ciała wkladać do wody. No co wy... Od tego jest termometr, albo jak się podmywa czy coś w tym stylu to najpierw trochę się pacjenta udo polewa żeby powiedział czy temperatura odpowiednia. A co do algorytmu to dziś wieczorem będę go wysyłać zainteresowanym, a tu go nie wrzucę bo mam go w pdfie.

Gość gość
poproszę dorkap@wp.pl

Gość plankton
też poproszę agata.plank@vp.pl dzięki

Gość gość
dla mnie też proszę algorytm nnsln@interia.pl, Dziękuję

Gość plankton
ktoś jeszcze potwierdzi sondę i koszulę ? czy może ta osoba ,ktora to napisała po prostu liczy na takie zadania na egzaminie? pozdrawiam i ciągle czekam na konkrety, Poznan ma 2.06 więc nic dziwnego ,że siedze jak na szpilkach. acha, po egzaminie na pewno napiszę co i jak bylo.

Gość gość
Tez proszę o przesłanie algorytmu na adres abra@op.pl

Gość gość
Bardzo proszę o ten algorytm annaop.1994@o2.pl

Gość annaop
annaop.1994@o2.pl proszę o ten algorytm. Z góry dziękuję

Gość gość
poprosze algorytm omedyczny@onet.pl

Gość gość
Dla mnie też poproszę medycy@vp.pl

Gość gość
Bardzo proszę o algorytm karmienie przez zgłębnik (sondę) psopiekun2014@wp.pl z góry bardzo dziękuję

Gość gość
No właśnie a nam na zajęciach powiedziano że łokciem nie dziwota że później egzamin oblany jak tak uczą.

Gość gość
A ewentualnie koszulę zmieniamy przed czy po karmieniu?

Gość gość
ja tez bardzo proszę o algorytm mundek558@wp.pl

Gość monia10160
Także poproszę o ten algorytm dotyczący sondy, na adres mailowy monikaadamiec@gmail.com, z góry dziękuje. Aha, czy ktoś słyszał coś na temat cewnika zewnętrznego? Pozdrawiam

Gość gość
koszulę zmieniamy przed karmieniem, po karmieniu pacjenta nie wolno ruszać do 30 min, do karmienia trzeba ułożyć w pozycji pół-wysokiej, najlepiej podłożyć druga poduszkę:)

Gość gość
Koszule ubieramy przed karmieniem gdyż pacjent po karmieniu musi pozostać na pół godziny z podniesionym wezgłowiem

Gość gość
ja tez bardzo proszę o algorytm e.fabiszewska@wp.pl ja zdaje 1.06

Gość gość
Słuchajcie to będzie za trudne żeby wszystkim wysyłać założyłem adres e-mail i tam jest algorytm jeśli ktoś będzie miał jakieś inne materiały to też tam je wrzucajmy :) Powodzenia na egzaminie:)) Login :egzaminopiekun15@wp.pl Hasło: egzamin15

Gość gość
Słuchajcie kochani-coś musi być na rzeczy z tym karmieniem przez sondę. My miałyśmy praktyki na chirurgii początkiem maja i już wtedy pani która nas uczy mówiła że dowiedziała się,że będzie karmienie przez sondę i tak samo ona jak i my byłyśmy w szoku i zastanawiałyśmy się czy to może być prawda,bo przecież w książkach dla opiekunów jest wyraźnie napisane że karmienie należy do PIELĘGNIARKI! Ale skoro tu się potwierdziło że jednak jest takie zadanie to coś musi w tym być... Również poproszę algorytm -w sobotę mamy zjazd i na bank już będziemy wiedzieć co będzie i co robić po kolei -dam znać -póki co mój mail opiekunmedyczny2014a@gmail.com Pozdrawiam -Magda

Gość gość
to ja nie wiem z jakich książek się uczycie:)) oczywiście opiekun nie może założyć wzgłebika ale karmić już może:))

Gość gość
Dzięki za algorytm ,ja wcześniej pisałam w Zielonej Górze na pewno będzie karmienie przez sondę ,ja mam 1 czerwcz na 8 rano egzamin praktyczny ,po egzaminie napiszę na pewno co było.

Gość gość
Dziękuję za tego maila wyżej

Gość gość
Dziękuję za tego maila wyżej :) i za ten algorytm :) jesteś super! Co do książek to korzystamy z publikacji PZWL "Opiekun medyczny w praktyce" i "Opieka nad osobami przewlekle chorymi, w wieku podeszłym i niesamodzielnymi" E .Szwałkiewicz. Uczą nas pielęgniarki z miejscowego szpitala,które mają też swoje materiały...wszędzie pisze że opiekun medyczny tylko przygotowuje pacjenta do karmienia i zestaw do karmienia i tyle,że karmienie to nie nasza działka ;) ehhh no to bedzie się działo na najbliższych zajęciach,będziemy na gwałt uczyć sie karmienia haha ;) Pozdrawiam-Magda

Gość pawelopiekun
to nie jest nic trudnego algorytm jest prosty:) dla nas zaczyna się dopiero od pewnego momentu :) od 10 punktu:))

Gość gość
dzięki za algorytm do wiadomości zainteresowanych te algorytmy znajdziecie w książce pielęgniarstwo ćwiczenia podręcznik dla studiów medycznych pod redakcją Wiesławy Ciechaniewicz można wypożyczyć w bibliotece też mam te książki medyczne i spotkałam pewne rozbieżności w algorytmach między książkami opiekuna medycznego a tą o pielęgniarstwie ale mam nadzieję że nie będzie tego na egzaminie tylko to o czym teraz tak rozprawiamy oby tak było w tedy można skupić się na tym jednym przypadku i się w miarę przygotować jeszcze znalazłam w internecie skrypt do ćwiczeń z podstaw pielęgniarstwa część I zabiegi higieniczne i tu też nie które algorytmy są inne miałam dylemat z kolejnością mycia kończyny górnej ile źródeł tyle różnych algorytmów a egzaminatorka może też mieć swój ale to tak na marginesie

Gość plankton
dzięki z algortym i dziekuję "gościowi" z Zielonej Góry za wiadomość z 20.46, wróciła mi wiara w ludzi. dobrej nocy wszystkim

Gość gość
Na razie przygotowuję się do zdania egzaminów wewnętrznych dlatego moje dociekanie w tych algorytmach tydzień temu też na zajęciach ćwiczyliśmy karmienie przez zgłębnik a raczej przygotowanie sprzętu potrzebnego do karmienia

Gość gość
Dzięki Zielona Góra trzymam za Ciebie mocno kciuki i życzę powodzenia i czekamy na wiadomość od innych też, czy wszędzie jest to samo dobranoc wszystkim kolorowych snów :)