Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem załamana, mam 18 lat i jestem w ciąży. Nie widzę wyjścia z sytuacji..

Polecane posty

Gość gość
teraz nie narzekasz bo synuś ma 10 mscy i jest takim słodkim bobaskiem, a jak podrośnie i będziesz musiała zapłacić 600 zł za przedszkole? albo 500 zł za podręczniki? a jak, nie daj Boże zachoruje? a jak wpadniesz, raz, drugi, trzeci ? to co wykarmisz piątkę dzieciaków? oj , Nataszo jak Ty mało wiesz o życiu.......

Gość gość
Rozwalają mnie takie teksty "ja dałam radę to ty tez musisz". Aborcja jest wyjściem. Dla wielu kobiet najlepszym. Ja nie usunęłabym ale nie potępiam żadnej kobiety która to zrobiła. Nie jest sztuką urodzić. Sztuką jest wychować, zapewnić edukację i warunki do rozwoju. A o to raczej ciężko kiedy niczego się nie ma.

Gość nataliasz933
Wasz wybór zawsze się znajdzie jakaś wymówka. Co nie? Dobre jesteście ;/ ciężko nam było i w ogóle bo najlepiej zwalić na ciężką przeszłość. Super! moja mama miała nas 5 mój ojciec chlal żyliśmy za pański h*j ale wiecie co mieliśmy wszysto to co trza było bo moja mama starała się i robiła to dla nas! A wy co wy chcecie wpoic tej dziewczynie? ze wy macie ciężko i wolicie narzekać niż wziąść się w garść to ona tez ma tak skończyc

Gość gość
gość dziś Jest taka holenderska organizacja Women on web,która pomaga kobietom z krajów trzeciego.świata w których aborcja.jest zakazana, w tym Polsce. Za 90€ wysyłają zestaw tabletek poronnych. Ja skorzystałam z ich pomocy i dziś nie musze się martwić o los mojej rodziny i swoje zdrowie po dwóch cesarkach. Jestem szczęśliwa. - właśnie podłożyłaś się pod prokuratora :D

Gość gość
Ale my jesteśmy non.stop wzięte w garść. Ciężko charujemy by utrzymać dzieci.które sprowadzilysmy na ten świat. W czym widzisz problem? Czyżbys zazdroscila ze nie.rozwazylas aborcji? Miała byś teraz zupełnie inne życie... Była byś wolna. Ja stawiam swoje życie,swoje wygody i swoją rodzinę na d kilku milimetrowy zarodek.

Gość gość
pod jakiego prokuratora? kobieta wykonująca na sobie aborcję nie jest w naszym kraju karana, karze podlegają tylko osoby pomagające - radzę zapoznać się z prawem, a potem dopiero wypowiadać się na forum

Gość gość
Ojoj a za co!? Trzese portkami, pan prokurator juz czeka za drzwiami.

Gość nataliasz933
Dobra wiecie co nie mam chyba siły na głupie gadanie, i tłumaczenie się. Wiem więcej o życiu niż ci się wydaje. A ty 18nastka zrobisz jak uważasz ja Ci powiedziałam swoje zdania. A to jest twoje życie 3maj się ;). A do reszty pokrzywdzonych przez los nara

Gość gość
Nie chodzi o wpajanie jej że jest ciężko. Chodzi o pokazanie że ma WYBÓR i że to TYLKO JEJ DECYZJA. Bo jak będzie już to dziecko na świecie to nic jej nie pomoże. Żaden nawiedzony obrońca życia nie da jej na pwmpersy, nie zatrudni i nie zajmie się dzieckiem. A jak facet przestraszy się albo odkocha to zostanie sama z dzieckiem. Wychowuję 3 dzieci Taka moja decyzja. Może będzie czwarte. Ale mam na to warunki.

Gość gość
Zamknie mnie za coś co zrobiłam w świetle prawa

Gość gość
Nataszo. Brak ci argumentów i uciekasz? Bardzo dobrze napisałas choć jedno.zdanie. Dokładnie. To wybór autorki.

Gość gość
ja usunełam i nie mam zadnej traumy, byłam przekonana w 100% ze to dobra decyzja i mysle tak do dzisiaj, czasem to jedyne wyjscie

Gość gość
nigdy w życiu bym nie usunęła. Bo gdybym spojrzała potem w lustro widziała bym mordercę!!! Zawsze jest wyjście! Jeżeli nie da rady wychowwać można oddać do adopcji bo jest wiele par które pragną mieć dziecko a nie mogą. A noworodek ma największe szanse... Te co dokonały aborcji to ich matki powinny tego dokonać żeby takie parszywce się nie rodziły! Jak ktoś uprawia seks "ile wlezie" to powinien się liczyć z tym żee żadna metoda nie daje 100 % gwarancji. Tylko zwykłe ku...y tego nie rozumieją... Ale nie ma co tłumaczyć i Nataliasz takim oszołomom bo to nie z braku argumentów tylko braku mózgu u niektórych. I są tylko 3 sytuacje w polskim prawie kiedy kobieta może usunąć dla niedoinformowanych... Inaczej popełnia przestępstwo...

Gość Nataliiaa
Po samych wypowaiedziach widać kto pisze. O Dzieciach jak o Przedmiocie. Poprostu niewiem po co wmawiać młodej dziewczynie Żeby usunęła swoje dziecko nie jakiś tam zarodok. Dobrze ze znalazła się choć jedna normalna osoba która nie myśli tylko o tym żeby pieprzyc a później usuwać. Daj znać jak z tym testem ;)

Gość gość
Natalia dziękuje Ci, nie usunę dziecka..

Gość Nataliiaa
Nie Dziękuj mi. Tylko sobie bo nie sztuka zajść i usunąć tylko zajść,urodzić i wychować tak jak pisali niektórzy jeżeli wiesz później nie będziesz dawać rady jest okno życia i tam przyjmą dziecine ;) każdy ma prawo do życia a niektóre osoby bezmyślnie odbieraja nowe życie. ;( eh. A test juz zrobiłaś?

Gość gość
tylko żeby jeszcze każdy miał prawo do godnego życia...bo wegetacji w sierocińcu na pewno nie można tak nazwać

Gość gość
nie powielajmy błędnych informacji ! "W Polsce wg nowego kodeksu karnego (26 VI 1997, art. 152) aborcja zagrożona jest karą pozbawienia wolności do 3 lat. Sprawcą tego występku może być w zasadzie każda osoba, nie wyłączając podżegacza i pomocnika, z wyjątkiem kobiety, której zabieg przerwania ciąży dotyczy (nawet gdyby wyraziła zgodę na jego dokonanie). " Kobieta za aborcję nie jest karana !

Gość gość
skoro jesteście takimi katoliczkami, to dlaczego obrażacie kobiety, które dokonały innego wyboru i usunęły ciążę? które przykazanie pozwala Wam wyzywać nas ? to się nazywa miłosierdzie? próbowałyśmy tylko dziewczynie przekazać że ma wybór i może zadecydować o swoim życiu, iść na studia, kupić mieszkanie , a dopiero potem zdecydować się na planowaną ciążę , ale zostałyśmy zmieszane z błotem...Natalio, obawiam się niestety, że żadna z tych kobiet, zachęcających do urodzenia dziecka, nie poda Ci pomocnej dłoni po jego urodzeniu, nie zapłaci Twoich rachunków, nie nakarmi Twojego dziecka...ich interesują wyłącznie dzieci nienarodzone, narodzone mogą gnić w sierocińcach...

Gość gość
W tym wieku dziewczyna powinna wiedzieć jak opiekować się swoją piczką.Żadne usprawiedliwienia nie są prawdziwe jak tylko wie jak otwierać c**ę.

Gość gość
W Polsce od roku 1993 istnieje Tgz kompromis aborcyjny. Prawo nie karze kobiet które przerwą ciążę a jedynie osoby które jej w tym pomogły bądź ja do tego naklonily. Także z tym morderstwem to trochę przesadzacie bo skoro by tak było,to co 4 polka gnila by w więzieniu bo tyle statystycznie kobiet w naszym kraju poddało się aborcji.... Ja jestem nie wiążąca i żadne przykazania nie robią na.mnie wrażenia. Jestem wolnym człowiekiem i mam prawo decydować jak chce by wyglądało moje życie.

Gość gość
A z chazanem co było? Obrońcy Życia mało się nie.posrali, a jak dziecko już się urodziło, to nikt nawet nie pofatygowal się by kobiecie pomoc bądź po ludzku powiedzieć ze jest mu przykro. Po co? Narodziło się, odfajkowane, idziemy gnębic kolejne kobiety,bo jesteśmy obrońcami życia, ale nie kobiet, nie dorosłej jednostki,tylko nie zdolnej do życia zygoty.

Gość lokowk
Ludzie w cywilizowanych krajach którymi nie rządzi Radio MaRYJA ani Rydzyk aborcja jest legalna, to prawo, każdej kobiety móc decydować o własnym życiu

Gość gość
Mam do sprzedania arthrotec 50 / 200 mg 14 tabletek , lek mam z apteki i mogę odsprzedać za 240 zł ... ktoś potrzebuje ? negocjator@interia.pl

Gość gość
Autorko , jesteś rozsądną osobą... Trzymam za Ciebie kciuki - wszystko się ułoży, a maluszek będzie dla Ciebie największym szczęsciem, wiem co mowię, bo byłam w takiej samej sytuacji...

Gość gość
wejdz na forum aborcja na gazecie jesli szukasz wsparcia !

Gość gość
To nie jest forum Wsparcia. To forum stricte nastawione na osaczenie kobiety i wmowienie jej ze na pewno będzie miała traume i nie poradzi sobie z decyzją o aborcji co nie jest prawdą.

Gość gość
Autorko jak bedziesz miała kromkę chleba to podzielisz sie z dzieckiem ,zawsze jest jakies wyjscie ,najważniejsza jest miłość jak będziesz kochała to dasz rade .Co ojciec dziecka ,czy myśli o stworzeniu rodziny .Te dzieci chowane w luksusach nie zawsze są szczęśliwe ,wiele narkomanów to z bogatych rodzin .Nigdy bym nie usuneła dziecka bo jak wystarczy dla dwojga to i to trzecie sie naje .To bardzo ważna decyzja która zostaje na całe życie ,najpierw musisz byc pewna czy na pewno jestes w ciąży a potem oswoić się z ta sytuacją i szukać miejsca dla siebie dziecka i ojca .życze powodzenia,pozdrawiam.

Gość gość
zrobiłam test,jestem w ciąży. Błagam Natalia,inni..pomóżcie proszę. Nie wiem co robić..