Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakich kolorach macie salon i jak urządzony?

Polecane posty

Gość gość
ja ciekawy kolor farby do ścian znalazłam tu http://ceramik.info.pl/nasza-oferta/ to odcien maliny, cieply kolor. fajnie to się komponuje z szarą kanapą i fotelami i szarą podłogą.

Gość gość
całe mieszkanie w nowoczesnym stylu: kolory biały, czarny, czerwień

Gość gość
na biało szaro narożnik ciemno szary, dywan jasno szary, meblościanka ikea biały lakier, stół też, krzesła biało czarne z metalowymi nogami. minimalizm. nie lubię pstrokatych wnętrz.

Gość gość
Moja mam sobie super salon zrobila jedna sciana gdzie jest kominek jest z cegly takiej czerwonej nie kupnej tylko zdrapala caly tynk oczyscila sciane wyglada super reszta scian biala podloga jak zawsze \parkiet szwedzki z przed 20 lat,ale odrestaurowany takie ciemno drewno plus plus tv wisi na scianie dwie sofy ciemno brazowe z poduszkami takimi pod kolor cegly mala komona podobna do koloru parkietu i akwarium wyglada super

Gość gość
całe mieszkanie mam stylizowane na loft,w otwartej kuchni na salon jedna sciana z cegły,białe meble pół mat,bez klamek,stół debowy z metalowymi nogami,w salonie na scianie struktura betonowa,szara kanapa,komoda i szafka rtv debowa z metalowymi okuciami,stolik kawowy podobnie

Gość gość
meble czekolada, do tego ściany jasno szary i biały, dodatki szary, niebieski i krem..

Gość tom34
Przy wyborze mebli trzeba zwrócić uwagę nie tylko na ich wygląd, ale także na jakość materiałów, z których zostały one wykonane. Sezonowe trendy raczej też nie bardzo - bo co jak się nam kolorystyka znudzi. Ja kupuje meble w tym sklepie http://www.batdom.pl/ i bardzo je sobie chwale

Gość gość
Salon urządzałam w HIT MEBLE. Polecam do nich zajrzeć bo mają duży wybór a do tego atrakcyjne ceny. Warto zajrzeć na ich stronę internetową www.hitmeble.pl Można zamawiać też przez telefon. Mają bardzo fachowych sprzedawców. Znają się na rzeczy i dobrze doradzą. Mi bardzo pomogli. Polecam!

Gość gość
Szczerze mówiąc to dla mnie oprócz mebli bardzo ważna jest również jakość podłogi. Mam u siebie drewnianą podłogę od firmy www.profi-parkiet.com.pl i na prawdę mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że jestem nią zachwycona. Wiadomo, meble powinny być do niej dopasowane i wygodne bo przebywanie w mieszkaniu powinno nas relaksować po ciężkim dniu :)

A u mnie jest klasycznie i spokojnie. Drewniana dębowa podłoga, białe ściany, wielka ciemno brązowa kanapa z poduszkami, szklana ława, wygodny fotel. Dwie ciemne komody w kolorze kanapy, telewizor na ścianie i kominek w rogu. Salon ma 30m2. Wzdłuż okna, które jest prawie na całą ścianę stoją kwiaty- na podłodze większe: juka, dracena, arukaria i fikusy a na parapecie storczyki, kaktusy, kalatea... Na jednej ścianie w rogu ogromne epipremnum.

Gość gość
Ściany białe ale ciepła biel, meble ciemne brąz, dodatki typu dywan poduchy na kanapie, wazon itp ciemnoczerwone . Okucia mebli lampy i żyrandol - stare złoto. Podłoga drewniana jasny dąb. Drzwi białe, kominek biały. Lustro w starozlotej ramie , woalowe firanki ecru.

Gość gość
My mamy salon w beżu i bieli,a do tego zamówiliśmy sobie przepiękną marmurową podłogę z http://www.marwen.com.pl/ myślę,że zasłużyliśmy na odrobinę luksusu,a taki wystrój robi duże wrażenie na naszych gościach.

Gość gość
Ja właśnie wykładam w mieszkaniu jedną ścianę betonem VHCT.PL i coraz bardziej mi się to podoba, choć z początku byłem sceptycznie nastawiony. Poza tym, jakie to praktyczne, a ja lubię minimalizm- także w zachowaniu czystości w domu im szybciej i łatwiej się sprząta - tym lepiej. No i nie ma co ukrywać - beton jest teraz trendy!

Gość gość
gwiżdżę sobie na takie trendy ja się muszę dobrze czuć we wnętrzu a z betonem nigdy tego nie osiągnę :o

Gość gość
to chyba wiadomo jak sie ma choc odrobine inteligencji 333 www.youtube.com/watch?v=i7qW3FUz_Eo

Gość gość
Ja tez mam w miarę klasycznie, mam dwupoziomowe mieszkanie i na dole jest salon połączony z kuchnią i jadalnia, kuchnie mam biala z drewnianym blatem, plytki takie białe cegielki, stol drewniany z jakiejs serii provance, blat brazowy nogi biale, krzesla biale z Ikei takie z krzyzami z tylu podloga na calej powierzchni panele dosyc ciemne nazywają się dab tasmanski, kanapa szaro biala do niej stolik kawowy i kominek z bezowego piaskowca, ściany białe. Trochę nudno ale nie wynajmowalismy żadnego dekoratora, a sama nie mam talentu do urzadzania wnetrz wiec postawilam na klasykę kiedys moze zaszaleje :p

Gość gość
Moim zdaniem bardzo ładne są nowoczesne aranżacje z wykorzystaniem naturalnego kamienia ozdobnego, np. marmurowe parapety, posadzki, czy blaty. Dlatego ostatnio zafundowaliśmy sobie w salonie marmurową posadzkę z www.marmursolniczki.pl To prawdziwy majstersztyk! Uważam, że takie wykwintne detale doskonale podkreślą wyjątkowy charakter wnętrza.

Gość gość
Ja mam bialy i do tego dodane wiele rodzajow akcesoriow drobniejszych do mebli, kupowalam takie tutaj www.akcesoria.heban.pl polecam wszystkim takie rozwiązanie

Gość gość
ja całe mieszkanie mam w jasnej tonacji, dzięki temu wydaje się przestronniejsze, meble do jadalni i salonu wybrałam sobie w http://www.33meble.pl/ Szczecin mają tam meble dobrych producentów

Gość gość
U mnie dominują szarości, dlatego stawiam na dodatki. Kupiłam piękne lampy u nich http://swiatly.com.pl/ i jestem bardzo zadowolona. To świetne rozwiązanie.

Gość Ninka_45
ja urządziłam salon w klasycznym połączeniu kolorystycznym, czyli czerń i biel. Wygląda to bardzo harmonijnie i elegancko, a leemntem bardziej zwariowanym jest stolik kawowy z marmurowym blatem (szare uwarwtienia). długo szukałam stolika, ktory pasowalby do mojego salonu, bylby ciekawy, ale nie przytłoczył go. W koncu natknelam się na stoliki marki ABSYNTH http://www.absynth.eu/meble_do_salonu.php kupiłam i jestem naprawdę zadowolona i z wyglądu, jakości. kawa smakuje super :)

Gość gość
teraz jednym z największych terndów jest wykorzystanie marmuru w dekoracji wnętrz. Ja go przemyciłam w forimie blatu stolika kawowego. zdecydowałam się na cały biały stolik NOi marki ASBSYNTH http://www.absynth.eu/kolekcje.php?k=noi%20table wygląda bardzo stylowo :)

Gość gość
Co myślicie o elementach betonu we wnętrzu? Widziałam takie płyty architektoniczne u producenta VHCT.PL i myślę, że to jest nietypowy element dekoracyjny, który zechcę wykorzystać w moim mieszkaniu :) Jestem przed remontem i nie mogę się już doczekać na te zmiany.

Gość gość
Mam salon urządzony w starym stylu, niektore meble i inne elementy ponad stuletnie. Stare meble nie sa drozsze od nowych a o wiele ciekawsze , niepowtarzalne i nie wychodza z mody, łatwiej sie zestawiają. Nie lubie wnetrz typu elegancki bank, dobre na wczasy albo na wynajem, lubie, jak mieszkanie żyje i widać w nim charakter i zamilowania wlasciciela.

Gość gość
Wszystko zależy od gustu. Ja przy takich meblach milemaison.pl/Meble-Aluro-Palida , mam kolor szary. Uważam że świetnie razem to współgra i tworzy jedna całość. Bardzo mi się to podoba.

Gość gość
Tutaj można sobie skompletować fajne zestawy mebli do salonu zarówno ciemne jak i jasne. Ja mam stamtąd ogromną kanapę, która jest tak wygodna, że mogłabym na niej siedzieć całymi dniami https://meblosfera24.pl/salon/2339-naroznik-darla-u.html :D Myślę, że inne mebelki też są bardzo wysokiej jakości tam!