Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomogę schudnąć każdemu i udzielę cennych rad, piszcie jaki macie

Polecane posty

Gość autor tego zacnego tematu
"167 66kg stosowalam wtedy diete 1000 kcal" Czy zauważyła pani u siebie tendencje do odkładania tkanki tłuszczowej? Czy ma pani wolny metabolizm, gruby kościec, nadgarstki itd...czy ściśle przestrzegała pani tej diety? Czy ma pani jakieś problemy z tarczycą i czy nie następowały momenty, w których rzucała się pani zagłodzona na jedzenie? Generalnie nie polecam diety 1000 kcal...To tylko spowalnia metabolizm, zwłaszcza przy pani wadze i zapotrzebowaniu...W efekcie organizm broni się przed utratą tłuszczu.

zw ludzie... idę zrobić sobie herbatę :)

Gość gość
Jest to prawdopodobnie zbyt duża podaż kaloryczna, chyba, że pani aktywność jej dorównuje...polecam dodanie jednego posiłku, nie rezygnować z kolacji jeśli pani to robi, i zjeść przed snem, pół kostki twarogu chudego z odrobiną oleju lnianego.. x x tzn ja sobie obliczylam wg kalkulatora w necie ze mam zapotrzebowanie ok. 2 tys kalorii przy umiarkowanym wysiłku, wiec niby jedzac 1700 bym miala jeszcze 300 na minusie.. słyszałam, ze najlepsza metoda odchudzania jesli chodzi o diety to jedzenie tylko minimalnie mniej, tak z 10-15 % ponizej zapotrzebowania

Gość ta co nie chudnie
moze ja trudne wyzwanie, nawet moj dietetyk sobie nie radzi ze mna, musze schudnac 6 kg jeszcze ,zlecialo mi 3 kg , ktore powraca, co schudne to wraca pomimo diety a jestem juz ze 3 miesiace na diecie, mam chory kregoslup tak ze prawie wszystkie cwiczenia odpadaja, zauwazylam ze chudne jedzac bialko, ale wlasnie nie umiem ulozyc sobie jadlospisu,za owocami nie przepadam, a musze je jesc z zalecen dietetyka,mam 5 posilkow dziennie od ktorych nie chudne!Juz nie wiem co mam jesc.Hormony oke, zadnych tarczyc czy innych chorob.

Gość gość
Z JAKIEGO MIASTA JESTEŚ? :)

"tzn ja sobie obliczylam wg kalkulatora w necie ze mam zapotrzebowanie ok. 2 tys kalorii przy umiarkowanym wysiłku, wiec niby jedzac 1700 bym miala jeszcze 300 na minusie.. słyszałam, ze najlepsza metoda odchudzania jesli chodzi o diety to jedzenie tylko minimalnie mniej, tak z 10-15 % ponizej zapotrzebowania" Podaż zależy oczywiście od wysiłku...Wziąłem poprawkę na to, że pani nie trenuje... Oczywiście polecam zwrócić uwagę na to skąd te kalorie pochodzą...Ewentualne błędy jakie może pani popełniać są następujące...brak kolacji( błąd kardynalny) mit z jedzeniem ostatniego posiłku o 18 proszę sobie wybić z główek. :) Spożycie odpowiednie może tylko poprawić rezultaty. Wspominała pani coś o alkoholu i o problemach ze snem. Musi Pani zważać na to, czy dosypia pani odpowiednią ilość czasu...Niedobór snu i jego zakłócenia będą znacząco utrudniały Pani postępy. Zalecę pani wszystko co powinna pani zrobić i efekt nastąpi z całą pewnością, chyba że ma Pani problemy z hormonami lub niedobory jakichś witamin czy mikroelementów. Proszę więc: -rozbić posiłki do pięciu dziennie z uwzględnieniem kolacji -popijać między posiłkami wodę niegazowaną, nie pić w trakcie -o tym by unikać produktów przetworzonych, cukru itd nie muszę mówić -proszę zachować w posiłkach podaż dobrych tłuszczy, są w orzechach, bakaliach, oliwie z oliwek, oleju lnianym. -proszę unikać stresu, wszystkiego co prowadzi do niedosypiania i wydzielania nadmiaru kortyzolu -pomoże pani też wypicie ze dwóch kaw dziennie i prysznice naprzemiennie ciepłe z zimnymi -niech pani przeprowadza rotację kalorii, gdyż to powoduje, że organizm jest sztucznie oszukiwany i nie odczuwa zagrożenia, więc nie odkłada tłuszczu...rotacja polega na tym, by obniżać podaż np pani 1700 następnego dnia znów 1700, trzeciego 1600, potem za dwa dni 1550, a potem jak pani dojdzie do 1450 to znów niech pani zwiększy stopniowo, ale do 1600 i tym razem niech obniża pani od 1600 w dół, a potem znów rotuje...Rozumie pani?

Jestem z województwa lubuskiego...miasta nie podam, gdyż chcę pozostać anonimowy, a sporo osób mnie zna... Jeśli komuś zależy na kontakcie prywatnym to może podać gg...Tam też mogę pomagać i mogę prowadzić przebieg i udzielać dalszych wskazówek. Jest mi tu dość ciężko, bo sporo was i nie nadążam z pisaniem. ;)

Mam jeszcze jedną luźną uwagę. Zauważyłem, że zwraca się tu do mnie z prośbą dużo dziewczyn, które mają wagę w normie i nie muszą chudnąć. Porad udzieliłem wszystkim, ale dziewczyny, które ważą w granicach normy mam dla was tylko małą sugestię. Na prawdę jesteście atrakcyjniejsze, jak macie trochę ciała na sobie. Nie wierzcie w sztuczny model urody gloryfikowany przez media. On nie jest atrakcyjny, tylko chcą na was żerować. :)

Do pani o nicku: "ta co nie chudnie" nie podała pani wagi i wzrostu. Proszę to zrobić, a postaram się pomóc.

Gość Paula20000
a mi autorze nie odpowiedziales

Gość autor tego zacnego wątku
"173 cm 55 kg chudnąć bym nie chciała bo i tak ważę bardzo mało przy moim wzroście więc wolałabym nawet przytyć z 5 kg. Jestem chuda jak patyk jednak chciałabym popracować nad brzuchem- zrobić kaloryfer i wyrzeźbić mięśnie pupy jednak tak alby nie stracić na wadze i tak jak mówiłam najlepiej przytyć do tej 60." Paula 2000, przepraszam, po prostu jak już wspominałem jestem jeden i nie nadążam za wszystkim. Musiałem w pośpiechu przeoczyć. Jeśli w Twoim nicku jest podany Twój rocznik to nic nienormalnego, że masz taką małą masę ciała przy takim wzroście. Z czasem to się powinno zmienić, więc polecam odżywiać się z niewielką dodatkową podażą kaloryczną i wykonywać ćwiczenia na mięśnie brzucha, tylko nie a6w czy brzuszki...Zdecydowanie polecam ośmiominutowy trening abs, który znajdziesz na youtubie...Wpisz "abs workout" jeżeli będziesz w stanie wykonywać wszystko jest tam drugi etap, trudniejszy, jeśli zaś nie dasz rady na początku nawet z tym...to skracaj ćwiczenia i wydłużaj odpoczynek...ewentualnie pomijaj te, których nie możesz wykonać, a z czasem próbuj.

no tak, tam jest 20000 a nie 2000, więc to nie może być rocznik i znów niedopatrzenie. Zwiększ podaż kalorii, a po każdym treningu brzucha spożywaj posiłek węglowodanowo białkowy...np ryż z kurczakiem czy coś w ten deseń, by uzupełnić glikogen...Mięśnie się pojawią. Tłuszczu, który by je przykrywał przy tej wadze zapewne nie masz. :D

Gość Jakeeeeeee
Waże 64 kilo a mam 161.

Gość gość
Hej. 65 kg 1.68cm chce warzyc 58kg Co ty na to ?

Gość gość
hej,mam 154cm i waze 60 kilo,chcialabym zrzucic z 10,problem w tym ze mam problemy z hormonami i jestem szczupla tylko wtedy gdy ograniczam duzo jedzenie i do tego duzo cwicze,kiedy przestalam cwiczyc po kontuzji kolana waga wrocila od razu,jem ostre potrawy i staram sie nie objadac ale nic nie pomaga.Gosia z Krakowa

Jutro tu wedję i odpiszę na wszystkie wieczorem tak po 21, dziś już nie mam siły, ciężki dzień. Wejdźcie jutro, a znajdziecie odpowiedzi.

Gość Paula20000
no właśnie problem w tym że mam trochę tłuszczu na brzchu

Gość gość
udowodniono ze biako zwierzece szkodzi ludziom powoduje liczne choroby obejzyjcie film Przejadanie Ziemi Czy nikt z Was nie slyszal ze Dukanowi cofnieto prawo wykonywanai zawodu

Gość gość
chcę przytyć, pomóż mi :-O

Gość fillizja
64kg 160cm Wydaje mi się że jem mniej niż chudsze koleżanki. Chciałabym podkrecić metabolizm. Co polecasz? Oprócz chilli. Znasz jakiś dobry sposób.

"no właśnie problem w tym że mam trochę tłuszczu na brzchu" Nie sądzę, by przy takiej wadze była to wartość, która uniewidoczni mięśnie brzucha. Proszę zastosować się do moich zaleceń, a brzuch zacznie się zarysowywać. Jeśli będzie pani niezadowolona to potem będzie mogła pani zredukować nieco tkanki tłuszczowej, chociaż w pani przypadku absolutnie tego nie polecam.

"no właśnie problem w tym że mam trochę tłuszczu na brzchu" Nie sądzę, by przy takiej wadze była to wartość, która uniewidoczni mięśnie brzucha. Proszę zastosować się do moich zaleceń, a brzuch zacznie się zarysowywać. Jeśli będzie pani niezadowolona to potem będzie mogła pani zredukować nieco tkanki tłuszczowej, chociaż w pani przypadku absolutnie tego nie polecam.

Ja bym chciał schudnąć ale jak schudłem to się zrobiłem zbyt wątły na twarzy. Chodziłem na siłownie i całkiem mi ona zaburzyła proporcje ciała. Masa mięśniowa zeszła a została tkanka tłuszczowa.

"udowodniono ze biako zwierzece szkodzi ludziom powoduje liczne choroby obejzyjcie film Przejadanie Ziemi Czy nikt z Was nie slyszal ze Dukanowi cofnieto prawo wykonywanai zawodu" Vvv Dieta Dunkana to nie jest dobra droga do estetycznej sylwetki. Faktycznie skutkuje szybkim odchudzaniem, ale jest to środek drastyczny, niezdrowy i zdecydowanie go nie polecam. Są łatwiejsze i przyjemniejsze sposoby. Nie trzeba aż tak drastycznych śroków by zrzucić wagę, chyba że ktoś już bardzo nisko zszedl i chce zejść niżej z bf%, to wtedy może sięgać po diety typu Dunkan czy CKD, ale na własną odpowiedzialność. BF poniżej 10% jest nikomu niepotrzebny i jest nie do utrzymania na dłuższą metę.

Gość gość
Bądźcie cierpliwi, odpiszę wszystkim. :)

"chcę przytyć, pomóż mi" Jeśli zależy pani/panu na przybraniu masy ciała to konieczna będzie nadwyżka kaloryczna, proszę zwiększyć podaż węglowodanów. Jeśli masz z tym problemy to jest duże prawdopodobieństwo, że jesteś ektomorfikiem, a to jest osoba szczupła, smukła o szybkiej przemianie materii. Proszę jeść więcej produktów typu makaron, ziemniaki, ryż, pieczywo, płatki, nie musisz się powstrzymywać przed słodyczami i deserami. Jeżeli jesteś ektomorfikiem i masz szybką przemianę materii to polecam też zredukować ilość posiłków jeśli jest większa niż 4, najlepiej jeść trzy, ale obfite, by spowolnić przemianę materii. Jeśli wykonujesz codziennie wzmożony wysilek to podaż kaloryczna musi być tym większa. Polecam też zapisanie się na siłownię...to zwiększy nieco masę ciała.

"64kg 160cm Wydaje mi się że jem mniej niż chudsze koleżanki. Chciałabym podkrecić metabolizm. Co polecasz? Oprócz chilli. Znasz jakiś dobry sposób." Vvv Koleżanki mogą mieć istotnie szybszy metabolizm, ale nie będzie problemów z jego podkręceniem :) - Proszę zwiększyć ilość posiłków dziennie, ale zmniejszyć porcję pokarmu w nich zawartą. -Proszę unikać tłuszczów, zwłaszcza zwierzęcych, ponieważ spowalniają trawienie i przemianę materii, jak najbardziej wskazane zdrowe tłuszcze na noc, nie rezygnować z kolacji...najlepszy jest twaróg z oliwą z oliwek lub olejem lnianym, bez obaw, jeśli pani to zje to pomoże -Może pani też wykonać trening: tabatę...To trening metaboliczny, który trwa zaledwie pięć minut, ale znacząco podkręca metabolizm na dłuższy czas...ostrzegam, że będzie pani po nim głodna i może pani zjeść po nim posiłek, ale w rozsądnej ilości, mimo, że będzie pani miała ochotę rzucić się na jedzenie. -Polecam prysznice naprzemiennie zimne z gorącymi, są pomocne w spalaniu tłuszczu, poprawie krążenia i metabolizmu -Proszę się wysypiać i spożywać śniadanie pół godziny po przebudzeniu, może pani zjeść do niego kostkę gorzkiej czekolady -Proszę pić schłodzoną wodę między posiłkami -Dokładnie przeżuwać pokarm przed połknięciem -Może pani używać oprócz ostrych przypraw również cynamonu -Zielona herbata i dwie małe kawy dziennie (bez mleka do kawy i absolutnie bez cukru) też pomogą.

"Ja bym chciał schudnąć ale jak schudłem to się zrobiłem zbyt wątły na twarzy. Chodziłem na siłownie i całkiem mi ona zaburzyła proporcje ciała. Masa mięśniowa zeszła a została tkanka tłuszczowa." VvV To bardzo często spot//ykana przyp/adłość. Początkująca osoba na siłowni popełnia mnóstwo błędów, a oto najpopularniejsze, które mógł pan popełnić: -zbyt inte/nsywne, dług/otrwałe treningi, brak przerw i czasu na regenerację, każdą partię wystarczy trenować raz w tygodniu. -nieodpowiednio dob/rana dieta i su/plem/entacja, zbyt mała podaż białka, zbyt duża węglowodanów lub tłuszczy (zwłaszcza jeśli jest pan endo/morfikiem) -nieodpowiednio przeprowadzona redukcja, doprowadzająca do katabolizmu mięśniowego, częste błędy: zbyt intensywne treningi aerobowe (prowadzą do wyrzutu kortyzolu, który utrudnia utratę tłu/szczu jeśli wyd/ziela się w nadmiarze), nieprawidłowe odży/wianie. Polecam korz/ystać z rad udzielonych poprzednim użytkownikom, którzy chcieli schudnąć, a gdy już pan zrzuci tk/ankę tłuszc/zową to wtedy rozpocząć cyk/l mas/owy z odpow/iednią dietą. 5 posiłków dziennie, ma/karony, ry/że, kurcz/aki, jajka, twarogi, kasze i tego rodzaju produkty, a trening na siłowni raz w tygodniu każda partia. Najlepsze klasyczne połączenie... czyli spl/it biceps z kl/atką, plec/y z tric/epsem i nogi z mięśniami naramiennymi. Przez pierwsze dwa tygodnie ogólno/rozw/ojówka.

Teraz mała uwaga dla wszystkich. Starajcie się unikać cukru, nie mówię, by kompletnie z niego zrezygnować, ale jeśli trzeba to używać w małych ilościach. Cukier rujnuje cały wasz organizm i jest wyjątkowo mocno uzależniający. Możecie wygooglować: 72 sposoby, na które cukier rujnuje Twoje zdrowie.

Gość trudny przypadek
153/75kg Upragniona waga 50 Noestety mam PCOS Nadaje sie ? :)