Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

Gość gość
22:50 Nie. Seks powinni uprawiać ci którzy sa gotowi na przyjście dziecka - materialnie, psychicznie - aby nie zabijać istot niewinnych. Jeśli dziecka nie chcą niech oddadzą proste, ale niech nie zabijają. Seks powinny uprawiać kobiety gotowe psychicznie na ciąże. I jak mowie, jeśli nie chcą dziecka niech po ciąży je oddadzą do adopcji.

Gość gość
Ale ona jest w początkowych tygodniach to prosze was nie porównujcie tego z "rozrywaniem" kilkumiesięcznego płodu. Każda próbuje być świętsza od samego Boga, bo ma dobrą sytuacje materialną ,męża i dom i jakby im sie trafiła ciąża to nie byłoby nic wielkiego,kolejne dziecko do odchowania. Dla autorki jest to jednak ciężka sytuacja , nie wyobraża sobie siebie w zaawansowanej ciąży i ja to rozumiem. Piętnujecie aborcje w początkowych tygodniach a potem sie dziwicie tylu przypadkom morderstw noworodków o których ciągle słyszy się w prasie i telewizji.

Gość gość 28
sluchaj, ja urodzilam w wieku 26 lat, w ciazy nie pojawil mi sie na ciele ani jeden rozstęp, nie przytylam doslownie nic procz tego ile wazyla sama ciąża. po porodzie wygladalam dokladnie tak samo jak przed.nie zmienilo sie doslownie nic. a co do samej aborcji, poczęłaś to dziecko, także pozwól mu żyć. wiem, że niektórym to sie wydaje takie proste wziasc i usunać bo poki co jest taki malutki i niewidoczny w brzuchu. ale zeby ci to zobrazowac, pomysl ze stoji przed toba dajmy na to 4 letnie juz dziecko, i co? zabiłabyś je? strzelila w leb, pocwiartowala? bo to przeciez to samo co aborcja.

Gość gość
A skąd wiesz ze wszystkie mialysmy super sytuacje, męża, domek, tylko dziecka brak? Uprawiała seks to chyba wiedziała ze może być z tego dziecko. No ludzie nie usprawiedliwiajmy pustactwa. Zabić za cycki? Proszę was! Gadki na usprawiedliwienie ze to zarodek nie człowiek - matko jedyna ten zartodek ma swój genotyp, inny niż matki i ojca wiec jest nowym człowiekiem. Ale nie, najlepiej wierzyć w czary. Czary Mary i do 8 tygodnia to zlepek komórek potem człowiek. Bum puff !! Tak niech pije piwo którego nawarzyla jest chyba dorosła prawda?

Gość gość
dzisiaj piszesz o ciazy i o tym ,ze twoje cialo juz nie bedzie takie jak przed ciaza..........ale jak zrobisz to o czym myslisz twoje cialo to pikus do Twojego sumienia.......bedziesz patrzec na kazde dziecko w tym wieku i bedziesz pytala sie siebie CO JA ZROBILAM ,uwierz mi (sama z tym walcze lata) ze zabilam moje dziecko(8tc) i bede smazyc sie w piekle..teraz kiedy ,cos zlego sie dzieje u mnie w rodzinie mysle,ze to kara za tamto ,co "zrobilam " ....cierpie 28lat :( M55

Gość gość
Ale sie uwziełyście na te "cycki" i "rozstępy" , jednak myślę,że tak naprawdę to autorka ma ważniejszy powód dla którego nie chce mieć dziecka. Po prostu nie ma wsparcia i rozstała sie z facetem. Wizja samotnego macierzyństwa na pewno ją przeraża.

Gość gość
Każda kobieta decyduje o sobie, dla was to zbrodnia i równoznaczne z zabójstwem 4 letniego dziecka, dla innych nie. Tak jak niektóre mądre kobiety pisały - wszystkie chętnie ratują dzieci przed aborcją, ale żeby potem wykarmić/adoptować/pomóc wychować nie ma żadnego wsparcia.

Gość gość
I w ogóle argument z zabiciem 4 letniego dziecka jest z d**y, co my tu w ogóle porównujemy ? zlepek komórek do żyjącego już kilka lat człowieka ?

Gość gość
No właśnie, ani partnera, ani warunków finansowych na wychowanie dziecka. Do tego go nie chce, bo nigdy nie planowała dzieci. Dla mnie sprawa jest jasna. Po co spieprzyć swoje życie, skoro można tego uniknąć?

Gość gość
Pracuje w domu dziecka i wiem jedno -na noworodka czekają kolejki rodzin to raz. Drugie co wiem - każdy ma prawo się urodzić. Trzecie co wiem - śmierć tego dziecka nie uczyni autorki szczesliwszej. Lepiej urodzić i oddać. A może przez te 9 miesięcy pokocha maleństwo? Autorko, nie zabijaj, proszę. To może być Twoje największe szczęście.

Gość gość
Pewnie autorko, nie pieprz sobie życia, spieprz komuś innemu. Pamiętaj o tej maksymie, gdy znowu będziesz się z kimś pieprzyc. Skąd wiesz ze nie pokochasz tego dziecka???

Gość gość
A ja wiem, że człowiek ma prawo o sobie decydować. Jak ktoś chce mieć dziecko to niech sobie sam zrobi i będzie w ciąży 9 miesięcy i znosi rozstępy i inne nieprzyjemności z tym związane, ale nie zmuszajcie do tego innych.

Gość gość
Ja tez sama wychowam. Nie zyje na bezludneu wyspie. Poradze sobie. Wole to niz zycie z psychopata. Taki okazal sie ojciec mojego dziecka. Osmiotygodniowy czlowiek to czlowiek. Za 20 lat niewiele zostanie Ci z ciala. Adoptowalabym Twoje dziecko gdybym mogla. Dodqm ze swoje uridzilam majac 35 i po ciazy wazylam tyle co przed. Malo. Jedrnosc jak na moj wiek ok. Biegam codziennie. Brzuch prawie plaski. Ale ja mam juz orawie 40 lat.

Gość gość
Skoro sprawa jasna po co piszesz? Ten aniołek za ciebie się w niebie raczej modlić nie będzie. Smutne to wszystko. Byłby czlowiek, kochający, madry, mający marzenia i plany. Może byłby kimś ważnym? Albo kimś zwykłym ale dobrym. Ale mama go nie chce wiec go nie będzie. I tyle. Nie ma ludzi niepotrzebnych. Ale nie każdy to rozumie.

Gość gość
Aborcja jest nielegalna, ale kobieta nie ponosi za to żadnych konsekwencji, tak jest to zrobione prawnie.

Gość gość
Forum o macierzynstwie. Fasada. Matki a namawiają do aborcji, nazywają ciąże jakimiś katuszami. To zenada nie forum o macierzynstwie. Jakie z was matki ze nie odciagacie młodej od aborcji? Niejedną pragnelaby i stu rozstepow byleby mieć dziecko.

Gość gość
Nie zabijaj. Czytam i mam tylko jeden apel - nie zabijaj. Oddaj. Jak czlowiek. Do okna życia, albo zostaw w szpitalu. Ale nie zabijaj.

Gość gość
No pewnie lepiej namawiać każdą jedną na poród a potem słyszeć w telewizji o depresji poporodowej i przykrych konsekwencjach :( Czemu karzecie wszystkim dookoła żyć tak jak wam sie podoba? nie rozumiecie ,że jak ona będzie miała już duży brzuch to ludzie zaczną pytać , a potem jak wróci bez dziecka to będzie dla wszystkich szok i społeczne napiętnowanie tej biednej dziewczyny ? Przecież ona będzie sie musiała liczyć z ostracyzmem ludzi !!

Gość gość
Od kiedy ciaza jest na pietnowane? Mamy 21 wiek legalne śluby homoseksualistów a wy ciągle tkwicie z myśleniem w poprzedniej epoce 8 tydz ciąży to nie żaden zlepek komórek. Tak samo można nazwać żyjącego człowieka bo składa się też ze zlepka komórek. Każdy ma prawo do życia . Aborcji nie popieram chic staram się mocno zrozumieć jakie muszą ważne być te powody by to zrobić. A może tylko w tej chwili są aż tak ważne by pozbawić poczęte życie praw do istnienia. Nie wiem. Nie jestem wierząca ale poczęcie dziecka uważam za niesamowita rzecz i mały cud. Urodzilabym każde dziecko które chcialoby jeszcze zaistnieć we mnie. Nie ważne czy z wpadki czy z przypadkowego romansu. Ono jest moje! Rośnie żyje we mnie i dzięki mnie. To jest szczęście. Jestem 5 raz w ciąży. Urodze 4 raz na dniach może nawet jutro ojciec dziecka nawet go nie zobaczy nie ma to już znaczenia. . Nieważne życie pisze różne scenariusze Ja jestem szczęśliwa choć przeplakalam całą ciążę. Budziłam się i zasypialam zaplakana. Czasem nowa ciężko ale trzeba pogodzić się z rzeczywistością. Iść dalej i cieszyć się tym co daje nam nowy dzień. To nie prawda że z dzieckiem dziećmi jest ciężko. Nie. Jest porostu inaczej . Wszystko zależy od podejścia do życia organizacji i miłości jaka każdy ma w sobie Autorko masz wyjście każdy ma wystarczy się nie bać

Gość gość
Glupie malolaty daja d**y a potem wypisuja "jestem w ciazy!ratunku!usunac musze!nie dam rady urodzic". Zalosne jestescie wszystkie i zycze Wam najgorszych mek po dokonaniu aborcji. 15 lat sex uprawialam i dzieci nie mialam bo nie chcialam. Pieprzylam sie po pijaku i w ciaze nie zaszlam bo zawsze sie zabezpieczalam, trojkaciki i inne ekscesy tez zaliczylam ale w ciaze nie zaszlam bo bylam odpowiedzialna i gowno prawda ze "gumka pekla" czy "zapomnialam jednej tabletki" po prostu trzeba byc odpowiedzialnym a nie c**e nastawiac a potem pisac ze urodzic nie moge bo rozstepow dostane. To smieszne i zenujace. Wymiotowac mi sie chce od takich wpisow. Nie mam na mysli tutaj autorki, do ogolu glupich i bezmyslnych niby kobiet to kieruje bo juz wytrzymac nie moge tej paplaniny o mozliwosci wyboru i prawach jakie macie jako wolne kobiety. Mam teraz dwoje dzieci bo chcialam. Ciesze sie z kazdej minuty z nimi, z kazdej chwili

Gość gość
do autorki co napisala dla mnie zarodek to nie dziecko....A dla mnie taka pani lekkich obyczajów to nie kobieta czyli ty kobieta nie jestes! tak bardzo boisz sie o swoje cialo przykre moglas pomyslec wczesniej zanim dałas......od dzis zaczne sie modlic o to ze jak usuniesz ta ciaze zebys roztyła sie jak wieprz ,miała rozstępy nawet na czole życze ci tego! dziecko mozna oddac do adopcji ale po co przeciez mozna zabic...spotka cie za to kara

Gość gość
Autorki zglosilam ten topik do pogotowia antyaborcyjnego, trwa namierzanie twojego ip spodziewaj sie dzisiaj wizyty dwóch smutnych panow w sutannach będą rozmawiać z twoimi rodzicami i sąsiadami ze chcesz zamordować dziecko, wynik pozanalzenskiej prokreacji mimo iż to będzie bękart pogotowie również takie dzieci chroni. Wszyscy się dowiedzą co chcesz uczynic.

Gość gość
Aaaa i jeszcze odnośnie tego pogotowia, to moja sasiadke tez tak namierzyli gowniara 16 lat pewnie tez na necie bzdury wypisywala. Przyszlo dwóch w czarnych szatach i pytanie do nas czy wiemy ze sasiadka nasza jest aborcjonalistka my takie oczy ze nie, panowie na to ze sasiadka jest w ciąży i chce szczypcami rozerwać swoje dziecko w lonie i czy to pochwalamy my ze potępiamy wiec jak sie pojawi to mamy to udowodnić i ja potępić, potem poszli do niej dlugo z rodzicami gadali a teraz sasiadka juz urodzila. Oddala do adapcji para z Norwegi i ma czyste sumienie ogotowie pomoglo jej uniknąć grzechu morderstwa tobie tez pomoga,rodzice ,sąsiedzi

Gość gość
ale się rozpisują durne baby, a ty zrób tak jak uważasz za słuszne, nie sztuka urodzić, sztuką jest wychować, a w tym pierdolonym kraju to ciężko to wykonać, bo tutaj jak jest praca to za 1200 zł, oby szlag trafił ten kraj

Gość gość
Nie pierdol ze za 1200 bo ja mam tylko srednie i 3500 zarabiam a dopiero teraz studia robie mam 31 lat. Do roboty sie wezcie nieroby puszczalskie a nie zwalacie na kraj i narod swoje nieszczescia

Gość gość
pogotowie antyaborcyjne:D ale was fantazja ponosi:D ale dobrze posmiac sie z rana:) Normalnie jak policja obyczajowa z Iranu:D

Gość gość
Z tym pogotowiem to prawda !!!! Sąsiada tak w samych gaciach i skarpetach wywlekali ciemna noca z domu ( patrzyliśmy przez okno) aby do oltarza zaciągnąć ponoc na dyskotece jakas zapylil,ona zadzwonila ze sie miga i antyaborcjonalusci szybko go znaleźli spalowali a teraz są malzenstwem co niedzielę do kościoła chodza

Gość gość
Teraz nie chcesz, a jak poczujesz ruchy dziecka to Ci się odwidzi. Sama dostałaś życie to nie odbieraj go komuś innemu. Oddaj dziecko do okna życia.

Gość gość
A gździć się chciało? wiesz o zabezpieczeniach czy pip*ą myślałaś?

Ja na Twoim miejscu oddalabym dziecko. Dalabym sobie tez czas, te dziewięć miesięcy, na pokochanie go. Poszukalabym wsparcia w rodzinie. Uroda przeminie, miłość dziecka zostanie na zawsze. Ono by rosło i było kiedys dla Ciebie otucha (oczywiście zależy wszystko jak je wychowasz). Ale jeśli naprawę go nie zechcesz oddaje innej mamie. Na pewno nie jest madre aby podejmować decyzje w emocjach na szybko. To zbyt poważna sprawa, nawet jeśli nie widzisz w tym dziecku jeszcze dziecka to dla Twojej psychiki aborcja może być potężnym ciosem. Przemyśl wszystko na spokojnie. To fakt, ze nikt z nas dziecka Ci nie wykarmi ale nikt nie musi tego robić, oddaje dziecko a tez sama nie będziesz mieć tego problemu. Ale zabijanie to chyba najgorszy pomysł.