Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

Gość gość
Może stać cię na obóz językowy, ale nigdy Nie dowiesz się co straciliście zabijając czwarte dziecko. Być może ta trójka która masz na stare lata odwróci się od ciebie, a to czwarte miało być największą pociechą. To jest to. Nigdy nie będziesz wiedziała jak cudownym człowiekiem miało być to dziecko.

Gość jawale
to w brzuchu to płód nie dzieciątko, w początkowym staduium nie odczuwa też żadnego bólu a skrobanka to nie jest makabryczne morderstwo tylko zabieg, pozbycie się niechcianego płodu. to zlepek komórek, nie człowiek. i każda kobieta powinna mieć pełne prawo decydowania o swoim własnym brzuchu!

Gość gość
Bo większość kobiet nie zdaje sobie sprawy ze ŚWIADOMEGO rodzicielstwa, których wy (15:24 i 15:28) jesteście przykładami :) Uważam, że nie ma sensu posiadanie dziecka, które ma się męczyć w niepełnej rodzinie z problemami finansowymi. Rodzice powinni być w stanie je wychować na dobrym poziomie. Każdy człowiek ma inne poglądy, życie ma się tylko jedno.

Gość gość
a co jesli to cudowne dziecko mialo byc takim drugim hitlerem? skad wiesz, ze mialo byc cudowne?

Gość gość
nie zastanawiam sie jakie byłoby to dziecko, nie zyje mrzonkami a zyciem realnym i dziecmi które mam, a moje dzieci sa ze mna tak bardzo zwiazane ze nigdy sie ode mnie nie odwróca, tego jestem pewna

Gość gość
tak bo z penościa wiele osób mysli ze jak wychowałam 3 to wychowam i wykarmie 4, pewnie ze bym wychowała i wykarmiła ale to nie jest wszystko co dziecku do szczescia potrzebne. Trzeba dac dzieciom fajna przyszłośc a nie tylko je wykarmic

Gość gość
Wszyscy jesteśmy zlepkami komórek, to są podstawy biologii.

Gość gość
czy Wy naprawde tak w te ciaze zachodzicie i usuwacie? dla wiekszosci ludzi jakich znam zmajstrowanie dziecka to nie lada wyczyn. trudza sie latami, a na pewno miesiacami. czy macie swiadomosc o swoim cyklu? antykoncepcje stosujecie? jesli facet sie zlal do srodka mowiac kolokwialnie to mozna isc po tabletke. ja tez uprawiam sex , duuuuzo sexu, i w niechciana ciaze nie zaszlam. pytam bo uwazam ze to naprawde nie jest trudne nie zajsc, gorzej zaciazyc wlasnie

Gość gość
Tak sobie to tłumacz. Żadne pieniądze nie są warte poświęcenia w ich imię życia drugiego człowieka.

Gość gość
ale tu nie chodzi tylko o pieniadze i to oczywiste, poswieciłam jedno dziecko dla 3 tych które zyja juz, to był najlepszy wybór jakiego mogłam dokonac, choc nie był łatwy

Gość gość
to porownanie do hitlera to slabo wyszlo, dla mnie smieszna pisanina. mezowie/parterzy Was biora kiedy chca? bez gumki chociazby bo to mu przeszkadza a Wy sie godzicie? moja znajoma 4 ciaze stracila, w tym jedna usuwala w zaawansowanym stadium bo duzo wad genetycznych plod posiadal, i raczej takie historie wszedzie slysze a nie o usunieciach, no chyba ze o tym tylko anonimowo sie mowi. a moze tak tylko sie nakrecacie zeby czas zapelnic, nie wiem, ale smutne sa niektore posty i wlos mi sie na glowie jezy jak je czytam

Gość gość
Wooooow 3 dzieci 4 wyskrobane jestes śmieciem mam nafzieje ze cię dzieci zutyluzuja jak będziesz stara . Kurffffa stare babsko tyle ciąż jak krowa rozplodowa i antykoncepcji nie nauczylas sie ? Nie jdtes matka tylko zimna suka co ja pies bierze gdy tylko ochota mu najdzie

Gość gość
Kobiete która nie rodzila rozumiem, wtedy to faktycznie usuniecie dla niej nic moze nie znaczyć , to tylko zlepek komórek bo nie wie jak z takiej kijanki wyrasta czlowiek jak jest jeszcze mloda glupia antykoncepcja zawiodla chlopak się zmyl ale jestem w ciężkim szoku jak PSEUDO MATKA 3DZIECI moze lekka reka zabijać 4!!!! Czy te 3 to tez wpadki ? Nie używasz antykoncepcji ? Kobieto SKROBANKA to nie zabezpieczenie i jestes chora i bezduszna nie masz wyrzutów sumienia?????? Moze sie wysterylizuj skoro kopyta rozkladasz ciągle

Gość gość
ale wy jestescie glupie :D serio, nie moge z was. ciesze sie, ze mam rozsadne podejscie, a nie takie jak wy... zlepek komorek to zlepek komorek a nie 'kochane dzieciatko'. ja cos w zyciu osiagne, a wy tylko bachory

Gość gość
Jedyne co osiągniesz to dno moralne.

Gość gość
z pewnoscia to osiagniesz kiedys wiek pelnoletni i jak przeczytasz te wypociny to Ci bedzie wstyd po wsze czasy

Gość gość
nie moja 3 dzieci nie była wpadką i jesli wiesz cos o antykoncepcji to żadna metoda nie daje 100% pewności także daruj sobie bezczelne teksty prostaczko

Gość gość
zaraz uslyszymy zapewne ze brala tabletki,miala krazek a maz gumke ale i tak jakims cudem ciaza!

Trochę mnie przeraziłyście, że 2 tysiące to za mało,ale mam na szczęście odłozone 700zł, więc liczę na to, że tyle powinno wystarczyć. Chciałabym dokonać aborcji w Niemczech, jutro będę już wszystko wiedziała,ale mam nadzieję, że bedzie mnie stać. Aha i ktoś tu pisał że ciąża pewnie jest wysoka skoro chcę jechać za granicę sprostuję więc, że nie. Jadę za granicę, bo w Polsce aborcja jest nielegalna. A to dopiero 6 tydzień

Gość gość
6 od poczecia czy od ost miesiaczki?

Gość gość
nie trafiłas miałam spirale i zawiodła, jeszcze chcesz cos wiedziec wariatko??

Gość gość
Zorientuj się wcześniej na stronach zagranicznych klinik jakie są koszty. Możesz przecież napisać do nich, zadzwonić. Jeśli jesteś w 6 tygodniu, nie powinno być żadnych problemów, ale dobrze by pojechała z Tobą jakaś przyjaciółka. Co do kasy - 700 zł to może być za mało, ale w razie czego, bierz jakąś szybką pożyczkę, w ostateczności nawet z Providentu - oni o nic nie pytają. Uważam, że w Twoim wieku i sytuacji warto dokonać zabiegu. Jeszcze sobie poukładasz w swoim czasie szczęśliwe życie. Tylko już później bądź ostrożniejsza. Powodzenia!

Gość gość
hmmm dochodzi do wyzwisk spirala wykazuje wysoka skutecznosc o czym swiadczy wskaznik pearla ale tutaj nie zadzialalo z jakichs przyczyn

Gość gość
hahaha dokładnie, gówniarę można zrozumieć ale STARĄ SUCZ? mąż pewnie ją posuwa kiedy ma ochotę i nie patrzy czy w gumce czy bez bo wie ze wywłoka wyskrobie.

właśnie najgorsze jest to, że nie mam z kim pojechać. Moja siostra jest przeciwna aborcji, dobra koleżanka także. Nie chce więc mówić im, a jakiejs zwykłej koleżanki też nie wezmę ze sobą.

Gość gość
ale musisz być przeorana 3 ciąże , skrobanki c****o jak wiadro :o

Gość gość
jedz sama i nie obarczaj innym swoim problemem

Gość gość
Nie rób tego ja 8 lat temu miałam dokładnie tyle lat co ty usunęłam ciażę, żałowałam strasznie do dziś nie mogę przebolec tego co zrobiłam. Naprawdę ciaża i dziecko to ogromny dar, a poza tym trzeba było się zabezpieczyć, nie zaabijaj swojego dziecka tylko dlatego że ty nie popisłaś się inteligęcją zapominając o zabezpieczeniu. teraz po 8 latach znów jestem w ciaży tym razem mam męża, nie mamy lekko ja pracuje za 400 zł na miesiąć full wydatków na głowie, długi po spadku do spłacenia mam ale jestem szczęśliwa aż wszystkie te problemy odchodzą na bk kiedy czuję jak moj malutki bobasek się rusza. Dziewczyno teraz jestes przerażona ale to minie. nie zabijaj dziecka bo drugiej szansy możesz nie dostać kiedy będziesz chciała mieć dziecko

Gość gość
W 6 tygodniu ciąży bije już serduszko dziecka ??? i co zwolenniczki aborcji to już żywa istotka

Gość gość
do gość dziś a ja usunęłam i mam sie dobrze, także nie pieprz, że nie można sobie dać rady, przecież to tylko zlepek niechcianych komórek