Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

Gość gość
właśnie zamiast pisać bzdury o tym, że autorka może oddac do adopcji to dlaczego same nie chcecie adoptować tylko zabijacie te zarodki (te same, które autorka ma w brzuchu) by mieć swoje geny dzięki in vitro. I żeby nie było, ja jestem za in vitro, popieram w całej rozciągłości to że medycyna może dać szansę parom niepłodnym, ale jestem też za aborcją. I śmiać mi się chce jak czytam hipokrytki , które in vitro robią a piszą o zabijaniu małych człowieczków:D a co się dzieje z waszymi zarodeczkami jak jeden się przyjmie? Aha, są mrożone i co dalej? I dlaczego zamrażacie ludzi, kto wam dał prawo? Idiotki hipokrytki:O

Gość gość
Autorko, o ciążę zagrożoną się nie martw. Powiem Ci tak: jeżeli byłaby zagrożona to wcale nie powinnaś się tym przejmować-w końcu 'problem' sam by się rozwiązał. Jakby była zagrożona to nie musiałabyś wcale leżeć plackiem tylko żyć swoim życiem a natura sama by zdecydowała co z ciążą. Ja wychodzę z założenia że jeśli cokolwiek by się działo z ciążą to na siłę jej utrzymywać nie będę (a wręcz cieszyłabym się że problemy moje się skończą). Ja jestem tym gościem z 20:55. Tyle że moja ciąża jest już 'duża'. I przetrwała wszystko

Gość gość
yjryutuy

Gość gość
a masz komu oddać dziecko? Czy planujesz zostawić w szpitalu?-to do gościa z 23:03

Gość gość
Ja tez popieram in vitro jak najbardziej, sama nigdy się w takiej sytuacji nie widziałam po prostu. Nie znoszę szpitali, badań, lekarzy, leków. Automatycznie niejako nie moge być przeciw aborcji i wierzyć w bzdury o kilkudniowych maleństwa co pod sercem kopia nóżkami. Przy każdym zabiegu zarodków powstaje więcej i ...? Co z nimi? Małymi człowieczekmi? Zamrażanie to dopiero okrutne eksperymenty, marzy się wam wnuczka w ciazy z własną ciocia czy co? Mam bardzo ciepłe odczucia względem adopcji, to jest dowód na prawdziwe powołanie do macierzynstwa i pokłady miłości a nie zatracenie siw kolejnych próbach utrata przy tym zdrowia fizycznego i jak widać na załączonym obrazku również psychicznego.

Gość gość
Wiesz co jak czytam co ty piszesz to fakt za mloda i za glupia na dziecko!! I tak pewnie piekna nie jestes skoro jestes sama! Tak durna mala ku rewka co placze ze jej dupka urosnie cycki sie zniszcza a zabic dziecko to no problem a skocz z dachu jedna idi otka mniej!! Szkoda dziecka ale nie ciebie z drugiej strony masz racje lepiej zeby twoje geny wyginely .W pl jest niz demograficzny ale selekcja jest potrzebna przynajmniej większa szansa na normalnych ludzi za pare nascie lat

Gość gość
23.43 ZAMKNIJ JAPE KATOLICKO SZAMTO

Gość gość
Nie krzycz tluczku

Gość gość
Tak autorko masz ty zajecua co latarnia trzeba dawc!!! 2 madra ze na rowerze do pracy nie dojedzie to autem jedz albo inna komunikacja jakąś a jak beda.pytac gdzie dziecka -zmarlo i tyle! Jestem od was troche starsza ale madre to wy nie jestescie!!!

Gość gość
Banda durnych rozpłodowych idiotek. Namawiacie do urodzenia bachora, któraś z was się potem nim zajmie i będzie łożyć na utrzymanie?

Gość gość
Oddaj do adopcji. Jest wiele rodzin które pragną mieć dziecko a nie mogą. Kim jesteś żeby decydować o życiu drugiego człowieka? Martwisz się o swoje ciało? Spoko, na drugi raz zabezpiecz się. To dziecko nie prosiło się żebyś je płodziła i ma prawo żyć. Wiele kobiet mówi ze ma prawo decydować o swoim ciele. Nie mam nic przeciwko. Ze swoim ciałem rób co chcesz ale w tobie jest ciało drugiego człowieka o którym nie masz prawa decydować czy będzie żyć czy nie. O tym decyduje Bóg. Ty możesz jedynie urodzić to dziecko albo je zamordować. Wybór należy do ciebie

Gość gość
a jak dziewczyny na auto nie stać a komunikacja tamnie dojezza gdzie mieszka? To ty jestes durna idiotka co zycia nie zna:O ze tez takie intelektualne zero musi sie rozmnazac, natura powinna twoje zarodki eliminowac

Gość gość
tu są same hipokrytki! jak kobieta chce usunąć to wyzywają od najgorszych i nakłaniają do adopcji. a jak kobieta chce oddać do adopcji to jest najgorsza i jak można nie chcieć tego różowego bobaska i zostawiać go w szpitalu samego! Nosz k***a! nóż w kieszeni się otwiera!!!

Gość Czarna79xxx nowy nick
jest ciało drugiego człowieka o którym nie masz prawa decydować czy będzie żyć czy nie. O tym decyduje Bóg. Ty możesz jedynie urodzić to dziecko albo je zamordować. Wybór należy do ciebie xxx to kto w koncu decyduje,ku/rwa pisz jasniej:D

Gość gość
do gościa z 23:51 wytłumaczę Ci tępa dzido że nie mam wyjścia i muszę jakoś zarobić na swoje utrzymanie bo co mam innego zrobić!? do pracy mam 23km. z czego dojeżdżam ile mogę pociągiem a resztę niestety muszę dojechać rowerem (6km). i nie ma innego wyjścia. samochodu nie wyczaruję przecież! chyba że ty mnie utrzymasz skoro tak ci przeszkadza ten rower.

Gość gość
Ty czarna to chyba powinnaś mieć ciemna w nicku jak nie kumasz. Przestań się słówek czepiać.

Gość gość
Autorka juz pewnie pojechala sie skrobac, ups przepraszam farmakologicznie usunac zlepek komorek a Wy nadal sie blotem obrzucacie a w niedziele szumnie i dumnie do kosciola pojdziecie i bedziecie w tej farsie uczestniczyc bo przeciez jak sasiadka zobaczy ze Was nie bylo to gadac bedzie i rozpowiadac po wsi. Nie uogolniam, ot taka refleksja. Usuwanie ciazy bez przyczyn medycznych czy uwarunkowan w szczegolnych przypadkach uwazam za zlo

00.19 nie czepiam sie slowek,ale jak czytam taka glupote to mi sie noz w kieszeni otwiera.wez moze przestan sluchac czarnych pederastow a zacznij mylec logicznie,bo w twojej wypowiedzi nie bylo za grosz logiki.

Gość gość
dlaczego usuwanie ciąży wczesnej to takie zło? gdyby to było jakimś okrutnym morderstwem to przecież w krajach zachodniej europy nie byłoby to legalne. Każda pewnie pierwsza krzyczy by żyć na takim poziomie jak w UK czy w Niemczech w Polsce, ale tam usuwają ciążę legalnie więc? Może dlatego robicie za najniższą i płodzicie dzieci na 30m2 bo ciemnota w głowie i myślicie, że tak powinno być. Chcecie zachodu i zachodnich pensji, zachodniego poziomu życia, ale jak wam ktos pisze, że w cywilizowanym kraju brat z siostrą nie może mieć pokoju ani z rodzicami to plujecie się jak muchy, że to chore i dzieci chcą wam odbierać za nic:O Mentalnie tkwicie w PRLu dzieki pewnie swoim rodzicom i jak kiedyś w PRLu ludzie chcieli Hameryki w Polsce tak wy dziś chcecie zachodu będąc przy tym wciąż zacofanym. In vitro już wam pasuje, a aborcja nie. A to ciekawe, bo w jednym jak i w drugim przypadku o życiu zarodka decyduje człowiek

Gość gość
Ja ci mowie usuwajcie ile chcecie ale tak żeby nigdy nie miec dzieci. Selelcja idealna!

Gość gość
Co ludzie powiedza ojej! Jesli wczesna ciaza to rob jak chcesz przynajmniej swiat stanie na nogi. A jak ok 12tyg to strzel sobie w głowę A do wiesniaczki co tyle do przystanku na rowerze jezdzi to tak upadłas .z konia na rower? Pewnie na wiejskiej potupai w krzakach dalas to trraz cierp ciało jak sie d upy wiesiowi rudemu dalo

Gość gość
W UK to najwiecej aborcji polskie emigrantki i przyjezdzajace robia bo niestety u nas poziom wiedzy na ten temat jest tragiczny. W UK darmowa antykoncepcja a u nas? Gumka to zabicie dziecka! Zgroza. Rozumiem ze miec wybor to fundament zyjacej w wolnym kraju kobiety ale nie oszukujmy sie, bijace serce to nie zycie?

Gość usunęłam ciążę
miałam wtedy 21 lat, studia, zycie całe przed sobą. Czy żałuję? Ani odrobinkę, bo gdybym nie usunęła to nie poznałabym rok później mojego obecnego męża, nie przeżyłabym z nim tylu wspaniałych chwil, pewnie nigdy byśmy się nie spotkali i razem nie byli. Kim zaś bym była? Penie pracowałabym na 2 etaty by mieć co do garnka włożyc o studiach pomarzyć bym mogła i jakiejkolwiek lepszej przyszłości. Czy byłoby warto? Nie sądzę, bo dziś mam i dziecko i pracę wymarzoną po studiach, które skończyłam i męża, którego kocham nad życie z wzajemnością. Gdybym nie usunęła ciąży nie miałabym niz z tego co mam dziś. To była świadoma decyzja. Nie żałuję.

Gość gość
bijące serce to nie zycie, bo jak mozg nie pracuje to co to za zycie? To czlowiek na poziomie rosliny. Depczesz trawe? Wstydz sie.

Gość gość
do gościa 00:50 a myślisz że mi przeszkadza że jeżdżę rowerem do pracy :)? śmieszna jesteś ale już śpieszę z odpowiedzią: NIE! Jestem zadowolona bo ciągle trzymam formę i nie jestem taka tępa cizia jak Ty co tylko zobaczy II kreski i już leży z tyłkiem w górze. Fizycznie jestem twardą babą i nic mnie nie złamie-i chciałabym się urodzić na prawdziwej wsi, a nie kuźwa bułkę przez bibułkę jak ty i wielce delikatna paniusia co tylko dupsko by samochodem woziła. Mam takie w pracy gwiazdy wielkie co to paznokietki wymalowane i ona nawet szklaneczki nie zmyje po sobie. wybacz-nie mój świat! :)

Gość gość
Wybacz autorko trochę Ci się w wątek wpiepszyłam ;) ale wkurzają mnie takie baby tępe-życia nie znają a uważają się za największe mądrale. pffff!!! Niejedna na moim miejscu by leżała i tylko czekała aż jej pod nos podadza-ale umieją tylko szczekać japkami i nic poza tym

Gość gość
Porownac trawe do zarodka, slabo!

Gość gość
co w tym dziwnego, że laska do pracy jeździ rowerem? Moja mama juz 12 rok tak jeździ jak przeprowadziła sie na wieś. tato ma na 8 do pracy i jedzie samochodem, a mama na 11 i musi jechać rowerem, bo czym niby jak autobusu na wsi nie ma? Komunikacja miejska debilki istnieje tylko w mieście stąd ta nazwa:D Uświadomcie sobie że nie każdy żyje w mieście. Mama km jeździ do pracy rowerem i nie narzeka, pewnie te tłuste ciężarne mogą tylko mojej mamie w wieku 55 lat pozazdrościć sylwetki;) I dalej usprawiedliwiajcie swoje leżenie do góry z bębnem, a ja od zawze twierdziłam, że tyja po 20kg te które żrą jak prosiaki i się nie ruszają.

Gość gość
Do Pani od bicykla: chyba jednak zal Ci d**e sciska ze auta nie masz i pewnie nie wiesz jak to jest byc u manikurzystki ktora zadba o dlonie bo tsk jakos pokretnie to wszystko piszesz a masz taki los na jaki sobie zapracowalas

Gość gość
nie trawę tępa idiotko a to, że jak człowiekowi mózg przestaje pracować to jest na etapie takiej trawy. Żyje owszem, ale co z tego? Nie czuje, nie jest aktywny umysłowo, jest jak trawa właśnie, a że serce mu bije? To o niczym nie świadczy skoro jest na poziomie rośliny