Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

A kto powiedział, że Autorka będzie za kilka lat żałować usunięcia? Wy? Ludzie, nie mierzcie innych swoją miarą! Jeżeli kobieta jest pewna że nie chce dziecka, i chce je usunąć, to aborcja będzie dla niej ulgą. Nie ukrywajmy.

Gość gość
malpiszon, usunac to mozna plame po czerwonym winie z bialej bluzki. ciaza to czlowiek, to zycie. oczywiscie do 12 tyg zdarzaja sie samoistne poronienia, ale najczesciej to puste jajo plodowe albo zagniezdzenie w jajowodzie. organizm nasz jest madry. ludzie sa glupi i nieodpowiedzialni. poza tym co to za argument ze cialo przestanie byc piekne, ze ciaza je zrujnuje. ponosimy konsekwencje swoim czynow, w tym pieprzenia sie. mozna zapobiegac ciazy. sa tabletki po stosunku. ale jak juz serce bije to zycie zaczelo sie rozwijac. nie umiem obojetnie przejsc obok takich takich wpisow. mozna dziecko oddac skoro sie go nie chce. autorka powinna zglosic sie do roznych instytucji w celu zdobycia informacji jakie ma wyjscia i na jaka pomoc moze liczyc. nie chrzancie ze aborcja to w tej sytuacji dobry wybor bo to po prostu odwracanie kota ogonem. jestesmy dorosli, badzmy odpowiedzialni

Gość gość
Ja usunełam i nie mam żadnych wyrzutów, gdybym wtedy urodziła miałabym dzis przejebane zycie i to dziecko tez, dlatego nie załuje nic a nic

Zabiłaś kiedyś człowieka? A zabijesz kogoś, żeby ładnie wyglądać? Kiedy płód zaczyna być człowiekiem? Czyli póki przypomina zwierzę to jest zwierzęciem? A może zdecyduj po porodzie. Jeżeli dziecko będzie wyjątkowo śliczne i będziesz zadowolona, że zrekompensuje Ci to małe niedoskonałości cielesne, to sobie je zatrzymasz, a jeżeli będzie takie średnio ładne i będzie krzykliwe, to sobie wtedy je zabijesz, dobrze? W końcu ten mały człowiek to Twoja własność.

Gość gość na skraju zalamania
Decyzje podjelam i jej nie zmienie. Dzis rozmawialam z siostra i pozyczy mi 2 tysiace. Mam nadzieje ze starczy tyle na usuniecie za granica

Gość gość
starczy Ci spokojnie, na stronie Woman On Web sa strony klinik w Czechach ;)

Gość gość
mam nadzieje ze ta ciaza bedzie Twoja ostatnia

Gość gość
W de 500 euro kosztuje wiec to za mało autorko. Mam nadzieje ze się szybko po tym nie wygrzebiesz z depresji i powikłań.

Gość gość
takie katoliczki a jakie zawistne ;)

Gość gość
Poza tym po aborcji powinni pokazać matkom szczątki nienarodzonych może to wywolaloby u nich szok na tyle duży by przez kilka miesięcy nie mogły normalnie funkcjonować

Gość gość
przy parutygodniowej ciazy to bedzie wygladalo jak okres, wiec faktycznie, "szczątki" wywołałyby wielki szok :D

Gość gość
Jak okres? Byłaś widziałaś? Ja pracowałam w klinice. Byłam przy poronieniach kilkutygodniowych ciąż i nie wygląda to jak okres. Jest łożysko tkanki miękkie wielkości 5 złotówki czasem większe skrzepy koloru bordowego o konsystencji gęstej galaretki nie jest to widok przyjemny. Zapach bardzo charakterystyczny slodkawy.Owszem krwawienie po jest jak okres Chyba dość obrazowo to opisalam?

Gość gość
Smieszy mnie to wasze bezmyslne powtwarzanie koscielnej propagandy o syndromie poaborcyjnym. W latach 1956-1993 aborcja w Polsce byla legalna i praktycznie na zyczenie. Wg CBOS szacunkowo od 25 do 35 proc. Polek dokonało aborcji. Musielibysmy miec tyle samo kobiet z syndromem poaborcyjnym a jakos tego nie widac. Zapytajcie sie lepiej swoich babc, mamus, cioc czy starszych siostr czy nie usunely ciazy- jesli dostaniecie szczera odpowiedz to mozecie sie lekko zdziwic.

Gość gość
Dlaczego uważacie że przeciwni aborcji są jedynie katolicy?ja akurat nie należę do żadnego kościoła żadnej religi ie wyznaje a pomimo to uważam że to niedopuszczalne i złe. Zycie się zaczęło i ma prawo do rozwoju. Człowiek dał dobie egoistyczne prawo do decydowania o prawie do życia własnego potomstwa ale także innych gatunków. Świat jest obrzydliwy pełen przemocy

Gość gość
no to faktycznie, SKRZEPY TAKIE DRASTYCZNE

Ja o ciąży dowiedzialam się w 6 tyg. Zaczyna bić serduszko - kurczy się ok. 65 razy na minutę. Już na USG można zobaczyć, jak pulsuje. Lokator twojego brzucha przypomina kijankę. Ma dużą głowę i mały tułów, a na nim zgrubienia - zawiązki ramion oraz nóg. Może pochwalić się ogonkiem. Spokojnie, ogonek później zniknie pod obrastającymi go tkankami. Zamyka się kanał nerwowy dla rdzenia kręgowego, a na jego końcu zagina się (a następnie zamyka) warstwa komórek nerwowych, tworząc mózg. Powstają zaczątki naczyń krwionośnych i nerek. Rozwija się pierwotne jelito, z którego utworzy się cały układ pokarmowy wraz z trzustką i wątrobą oraz gardło i fragment układu oddechowego. W 25. dniu od zapłodnienia zamyka się przedni otwór cewy nerwowej, a 2 dni później tylny. Malec jest skulony, więc podczas badania USG mierzy się wielkość tzw. ciemieniowo-siedzeniową, czyli od czubka głowy do pupy. Nadal twierdzicie ze to zlepek komórek??? Nie bawcie się w Boga... Bo karma wraca

Gość gość
a skad wiesz ze katoliczka jestem? nie pisalam. szkoda ze jej matka nie wyskrobala bo zakladam ze to juz duza ciaza skoro za granice chce sie wybrac aby w PL jej sie do d**y nie dobrali

Gość gość
"szkoda ze jej matka nie wyskrobala" - ty sie zdecyduj czy jestes za czy przeciw aborcji bo na razie twoj post swiadczy o schizorfrenii. "zakladam ze to juz duza ciaza skoro za granice chce sie wybrac aby w PL jej sie do d**y nie dobrali "- guzik wiesz ale sie wypowiesz:D w Polsce zgodnie z prawem nie mozna usuwac zadnej ciazy, niezaleznie od tego czy to 2 czy 22 tydzien; sa 3 wyjatki okreslone w ustawie ale autorka na zadne z nich sie nie lapie, a zreszta jakby nawet to na przykladzie Chazana widac jak to dziala w praktyce. Niezaleznie od wieku ciazy za wykonanie aborcji scigany jest tylko lekarz i pomocnicy, a nie kobieta. Czyli jak zawieziesz kolezanke na skrobanke swoim samochodem to mozesz pojsc siedziec razem z ginekologiem, ale kolezanka nie bedzie odpowiadac. Usuniecie za granica jest legalne, bez ryzyka brania nie wiadomo jakich pigulek z netu czy wyszukiwania lekarza.

Gość gość
Legalne za granica ale płatne. I sorry ale te 2 tys nie wystarcza na zabieg za granicą chyba ze jakiś konowal to zrobi t ze nielegalnie bo w Czechach jak ktoś pisze to jest tak samo nielegalne jak w Polsce. Powinni ci autorko wyciąć całą macice żebyś więcej się skrobac nie musiala

Gość gość
Do gość 13.23 To nie są takie skrzepy jak możesz zaobserwować przy miesiączce. Galaretowata postać kawałki łożyska itp Osoby nie mające pojęcia jak zwykle mają najwięcej do powiedzenia.

Gość gość
Mam nadzieję ze cię tak wyskrobia ze,juz nigdy nie będziesz miala dziecka !!!! a i mam nadzieję ze sie hiv zarazisz bo lubisz kopyta rozkladac i zdechniesz tak samo jak to biedne dzieciątko w twoim brzuchu

Gość gość
cennik ze strony kliniki na Slowacji, strona dostepna po polsku: 3. Usunięcie ciąży w znieczuleniu ogólnym. Cena 370 euro. (1600 zł) jak widac 2tys wystarczy. Hiv jej nie zaraza, bezplodna tez nie bedzie, to jest mit, dementowany przez ginekologa z 45- letnia praktyka, wykonujacego aborcje w Niemczech: "Jak wygląda zabieg aborcyjny? Daje się pacjentce tabletki przygotowawcze, a później wykonuje się zabieg metodą próżniową. Do macicy wprowadza się specjalny podciśnieniowy instrument, który usuwa jej zawartość. Ten zabieg trwa niecałe dwie minuty. Nie widzi się płodu, bo jeszcze go najczęściej nie ma. Pacjentka przychodzi o godzinie 8.00, zostaje przygotowana do zabiegu i w sali operacyjnej dostaje dożylnie dwuminutową narkozę. Po godzinie pacjentka wychodzi do domu. To krótki i bardzo bezpieczny zabieg, bez żadnych następstw. A możliwość wystąpienia bezpłodności po aborcji? To straszenie niepłodnością jest uzasadnione tylko wtedy, gdy ktoś nie umie dokonywać aborcji, robi to w domowych warunkach, przebije macicę lub wydarzy się coś podobnego. Wtedy oczywiste jest, że kobieta nie będzie miała dzieci. Ale aborcja sama w sobie nie ma żadnych negatywnych konsekwencji. Po trzech godzinach pacjentka idzie do domu."

Gość gość
Gościu z 14.18 ---> szkoda że tak mało kobiet wie o tym, że usuwając ciążę wcale nie będą pociagniete za to do odpowiedzialności, nielegalnością aborcji zastrasza się te biedne kobiety:( szkoda jeszcze, że jak już urodzisz to nikt Ci nie pomoże, opieka społeczna w Polsce to mit, poza becikowym nie dostaniesz praktycznie nic:( chyba jakieś 70 zł miesięcznie jak się nie mylę:(

Gość gość
ja usunełam ciaze w 9 tygodniu, widziałam płód, wypadł oczywiscie w całosci, nie był to fajny widok, ale tego sie spodziewałam. Kobiety zdecydowane na aborcje nie maja zadnej traumy i nie załuja

Gość gość
Radze usunac. Ciaza w wiekszosci przypadkow niszczy cialo, taka jest prawda. Nie jestesmy zwierzetami ktore uprawiaja seks tylko dla prokreacji. Poza tym gdyby nie nawiedzeni katolicy itp wmawiajacy bzdury ze to morderstwo i ze zarpdek cierpi w trakcie- to wiekszosc kobiet wcale by nie zalowala. Usuwaj i ciesz sir mlodoscia. Nie patrz na niedouczonyg ludzi gadajacych ze to zabojstwo. Ja mam 19 lat i nie uprawiam seksu ale gdybym tp robila i gdybym wpadla to na pewno bym usunela.

Gość gość
A ja jestem w 11 tc, dziś miałam Usg i widziałam jak moje Maleństwo macha nóżkami i rączkami, serducho mu wali jak dzwon :-) w 8 tc tez juz mogłam posłuchać jego serduszka. przed jazda wizyta modlę się by wszystko było ok. Poprzednia ciążę poronilam w 8 tc i do dziś czuje ból, że tamto dziecko musiało odejść. Mam też 5 letnią córkę, która urodziłam w wieku 22 lat. Jest moja największą dumą i radością. Nic nie równa się z byciem mamą.

Gość gość
bezmysle dupodajki z Was kafeterianki, skrobcie sie ile chcecie zeby Wasze zycie bylo nadal takie cudowne. ze tez takie cos po ziemi chodzi

Gość gość
to fakt nie ma nic lepszego niz bycie matka, mam 3 dzieci a 4 usunełam własnie dlatego zeby tej trójce zapewnic wszystko co najlepsze, zeby nie cierpiały z powodu tego 4 nieplanowanego dziecka a na pewno by ucierpiały gdyby sie urodziło. Teraz mój młodszy syn jest na obozie jezykowym w Londynie, a mógłby o nim pomarzyc gdybym urodziła to dziecko. Wiem ze i tak wielu z was tego nie zrozumie, ale mam to gdzies , wazne ze moje dzieci sa szczesliwe

Gość gość
zastanawia mnie, czemu osoba młoda, która usunie ciażę, żeby studiować, rozwijać się jest wyzywana, a osoba która urodzi i zajmie się tylko pieluchami i nie będzie się już w ogóle rozwijać, tylko zajmować dzieckiem jest dla was mądra i wspaniała. cóż, mamy inne priorytety. ja tam wolę się wykształcić, rozwinąć, poznać świat, a nie zajmować się wycieraniem tyłka. sorry

Gość gość
ze mnie największa dupodajka :) ja, czyli aseksualna dziewica. co nie zmienia faktu że aborcja powinna być legalna w pełni, bo to sprawa osobista, czy ktoś chce takiego pasożyta urodzić czy nie :O