Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

ja nie rozumiem dlaczego wy tutaj piszecie, że chcę usunąć,bo chodzi mi o ciało. Nie, chcę usunąć,bo nie chcę dziecka, nie chcę być matką. Tak trudno to zrozumieć? To z ciałem to chodzilo mi tylko o to gdybym oddawała dziecko do adopcji, po prostu uważam, że niszczenie sobie ciała i życia na 9 miesięcy w imię czyjegoś szczęścia nie opłaca się. I zabezpieczałam się, po prostu zawiodło. Dla jednego dziecko to szczęście, a dla drugiego tragedia

Gość gość
do gość dziś "inteligęcją" to ty sie wlasnie popisalas:D

Gość gość
tekst o zabepieczaniu to wymyslilas pewnie teraz zeby sie wybielic i zeby Twoja osoba nabrala wiekszego dramtyzmu czy naprawde zawiodlo? w jaki sposob sie zabepieczalas?

Gość gość
Nie wierze w to co czytam... Na ulicach widzi się tyle matek, zadbanych z idealną figurą. Sama znam kobiety, które strasznie utyły w ciąży ale później wzięły się za siebie i wyglądają genialnie. Zresztą uroda przemija , a dziecko jest i kocha ...Ja też nie miałam środków do życia, pomocy od rodziców (dalej jej nie mam) daliśmy sobie z mężem rade sami. Skończyliśmy studia, mamy pracę. Mam dużo znajomych, które urodziły w wieku 16/17 lat , pochodziły z bednych rodzin i dały rade, wyszły na ludzi, a ich dzieci są bardzo szczęśliwe i nim im nie brakuje.Masz rację usuń, to lepsze niż posiadanie takiej egoistycznej matki!

Gość gość
16/17 lat i dziecko, o czym ty piszesz, no to faktycznie kurewstwo już od łóżeczka

Gość gość
Jest dużo młodych matek w tych czasach. Jedne są faktycznie łatwe i puste a inne mądre i odpowiedzialne. Nie ma co szufladkować.

Gość gość
co w tym dziwnego ze 16/17 i w ciazy, na placu zabaw mnostwo takich. jeszcze gadaja o tym jak fajnie ze wakacje trwaja to mozna sie napic i pobawic a brzuch juz nisko jakby lada moment miala rodzic

Gość gość
zbierz od tych nawiedzonych bab tutaj co są przeciw oświadczenia , że będą ciebie i dziecko utrzymywać a jak nie to podasz ich do sądu o odszkodowanie, zobaczysz zaraz, że sie wycofają z pieprzenia, że nie usuwaj. One potrafią tylko ozorem mleć nic po za tym

Niczego nie wymyśliłam,ale nie musisz mi wierzyć. Wim co to antykoncepcja i zabezpieczałam się

Gość gość
nie pytam czy wiesz co to antykoncepcja tylko jak sie zabezpieczalas

Gość gość
Uważasz się za dojrzałą??? Do seksu dojrzałaś a do zakup prezerwatywy już nie ??? weź dziewczyno skończ pisać te pierdoły bo tylko się ośmieszasz czego tu szukasz że ktoś ci tu przyklaśnie pogłaszcze po główce i powie "tak usuń ciąże, zrobisz dobrze, nie zepsujesz sobie wyglądu" Trzeba było pustaku dojrzreć do tego zeby kupić prezerwatywę albo do wizyty u ginekologa po tabletki antykoncepcyje a nie teraz żalić się jaka to jesteś nieszcęśliwa bo zaszaś w ciąże... Ja i mój mąż robimy już 4 podejście do in vitro i nie wychodzi wiesz jaka to dla nas rozpacz że bardzon chcemy mieć dzieciątko a nie możemy a takie siksy jak ty zachodzą w ciąże i usuwają traktując aborcję jak srodek do antykoncepcji. Dojrzej najpierw a potem uprawiaj seks bo narazie chyba dojrzałaś do tego żeby bawić się jeszcze lalkami barbie

Gość gość
po przeczytaniu wnosze o wprowadzenie do szkol nauki o sexie bo widac ze ludziska pojecia nie maja o co tu chodzi

Gość gość
niech się sama utrzymuje. Wielkie zwolenniczki aborcji niech ci zafundują zabieg w Niemczech za1 500 euro, albo niech ci kupią tabletki wczesnoporonne??? Tak bronicie aborcji a normalne kobiety nazywacie nawiedzonymi babami??? zastanowcie się co sobą reprezuntujecie bo oprócz głupoty i prostactwa nic i oby żadna z was wielkie zwolenniczki aborcji gdy będziecie maiały mężów, zapragniecie mieć dziecko żebyście nigdy nie zaszły w ciąze

Gość gość
Na patologii ciąży leżala ze mną kobieta której dwa razy usuwali ciąże, bo się nie rozwijała. Nawet nie wiesz ile ją to bólu kosztowało! Ile przelanych łez! Ja nie mogłam się pozbierać patrząc na nią... A co ona miała powiedzieć? najgorsze jest to, że takim jak Ty zajście w ciąże przychodzi łatwo! A człowiek się stara latami i nic! A jak już jest upragniona ciąża to są same komplikacje.

brałam tabletki właśnie. I nie wyskakuj mi tutaj zaraz, że biorąc tabletki nie ma możliwości zajścia w ciążę, bo żadne tabletki nie dają ci 100% zabezpieczenia

Gość gość
jak sie bierze zgodnie z zaleceniami to marne szanse na ciaze ale i tak nie wierze ze sie zabezpieczalas

to sobie nie wierz, co mnie to obchodzi w co ty wierzysz?

Gość gość
plodzicie i usmiercacie, takie koleczko wzajemnej adoracji

Gość gość
A człowiek się stara latami i nic! A jak już jest upragniona ciąża to są same komplikacje. - widocznie natura nie chce zebys przekazywala swoje wadliwe geny dalej, ale jaka w tym wina autorki?

Gość gość
wierze w to ze marne masz pojecie o zyciu

Gość gość
Komplikacje to nie tylko "wadliwe geny"...

ae czy to moja wina,że ktoś w ciążę zajść nie może bądź ma komplikacje? ja wiem, że życie nie jest sprawiedliwe,ale to,że ktoś ma to czego ty pragniesz nie jest winą tej soby

Gość gość
wiesz ja bralam tabletki, moje koleżanki wszystkie brały tabletki, moje siostry, kuzynki i w ciąże jakoś nie zaszły ba nawet po odstawieniu tabletek miesiące mijaly a u niektótych wręcz lata zanim zaszly w ciaże u mnie minęły 3 lata po odstawieniu zanim zaciążyłam i się nie zabezpieczaliśmy robiliśmy to świadomie hehe:D ty nie pisz głupot bo po prostu chcesz zrobić z siebie ofiarę losu. Widocznie musiałaś tableteczkę pominąć skoro zaszłaś chociaż i mi się nie raz zdażało zapomnieć i nie zaszlam jakoś... ściemniasz dziewczyno hehe. W ciąze nie zachodzi się od tak. Jak to któraś napisała to nie jest takie proste jakby się wydawało... cytuję" łatwiej jest nie zajść w ciaze niż w ciąze zajść" Dzieczyny nie mam sensu dyskutwac z tą pindą bo same wizicie ze kłamie, kłamie i jeszcze raz kłamie jak z nut pisze coś żeby dopasować to innych wypowiedzi. nie ma co psuć sobie jak to któraś napisała siksą nerw. Takie jak ona i jej podobne zwolenniczki aborcji powinno się zaraz po urodzeniu neutralizować i było by po problemie ale niestety tak fajnie nie ma sa madre kobiety które bez względu na wiek i wygląd są szczęsliwe z zajścia w ciaze i są takie jak ona i jej podobne które aborcję traktują cytuję "jak antykoncepcję"

Gość gość
usuniesz czy nie to tylko Twoj problem

Gość gość
Dokładnie! Nie ma co z taką konwersować:)

Gość gość
milo przeczytac jak madra kobieta pisze :) ja napisalam ze latwiej nie zajsc a takie pieprzenie i usprawiedliwanie sie to nic innego jak czysta glupota. na antykoncpecje zaluja i potem takie cyrki robia. ja sie wkurzam bo wiekszosc tragedii znam wlasnie z innej strony i nie chce mi sie wierzyc ze po usunieciu dziewczyny czuja sie tak cudownie i wspaniale. to chyba trzeba miec psychike socjopaty

Gość gość
a najbardziej rozwala mnie okreslenie "zlepek komórek" przeciez na bilogii tego ucza, cialo nasze z komorek sie sklada i jak serce bije to nie ma mowy o "czyms" tylko o "kims"

Gość gość
jak ci będa usuwali ciąże zapytaj czy nie mogą ci usunąć i wszczepić nowego mózgu może zmądrzejesz. Boze że Święta ziemia nosi takich ludzi jako ona to naprawdę.. Bo wygląd ja też nie chciałam być matka w wieku 18 lat a zaszłam w ciąże też chciałam usuną ale nie miałam kasy i co ??? moje dzieck ma 8 lat kocham je nad życie wychowuje je sama bo tatuś stwierdzil że nie dojrzał do bycia tatusiem po ciaży jestem jeszcze chudsza niż przed i jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem, mimo że mam kruch z kasa, czasem problemy że nie mam co do garnka wlożyć, ale pomaga mi rodzina, to siostra to mama to ciocia to babcia. Nie wyobrażam sobie jak mogłam być taka głupia że w ogole myslałam o abrcji. Zdałam maturę, Obroniłam licencjat pracuję w swoim yuczonym zawodzie kokosów nie mam z tego, wynajmuję mieszkanie które pochałania połowę mojej wyłaty ale żyję sobie ze swoim dzieckiem i patrzę jak rośnie i jest szczęśliwe

ja ci już napisałam, że mnie nie obchodzi w co ty wierzysz. Jesli uważasz, że tabletki zabezpieczają w 100% to z tobą nie ma o czym dyskutować, może trudno tobie w to uwierzyć, ale są kobiety, które zaszły w ciążę mimo stosowania odpowiedniego tabletek. To dlatego geniuszu na ulotce masz napisane, że tabletki nie zabezpieczają w 100%, ale jesteś za ciemna by to zrozumieć. Ja nie znam nikogo kto ma problemy z zajściem w ciążę, moja siostra ma dwójkę dzieci i wyobraź sobie, że w każdą ciążę zaszła ot tak bez problemu. Nie robię też z siebie żadnej ofiary, wiem jaką podjęłam decyzję i nie ma tu się nad czym rozczulać. Oczywiście myśl sobie co chcesz, to nie mój problem co sobie w głowie uroisz, to nie ma wpływa na moje życie. Jednak gdyby napisała tu dziewczyna, która się nie zabezpieczała to twoje wywody i tak byłyby bezsensowne, bo czasu nikt nie cofnie. Musisz po prostu dać upust swojej frustracji, prawda?

Gość gość
Do gościa z : takie kobiety jak Ty się ceni i podziwia:)