Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na skraju załamania

I co ja mam zrobić? usunąć ciążę?

Polecane posty

ale ja nie chcę takiego życia jak ty by nie mieć co do garnka włożyć i połowę pensji wydawać na wynajem. Dla mnie to nie życie, a wegetacja. Bądź sobie szczęśliwa z tym biednym dzieckiem, ale nie zmienia to faktu, że twoje życie jest raczej czymś co odstrasza od urodzenia dziecka niż zachęca

Gość gość
nie jestem sfrustrowana, szkoda mi tego zycia ktore zamierzasz usmiercic, masz inne wyjscie, urodzic i oddac, zreszta wszystkie propozycje juz padaly a Ty nadal bronisz swojego zdania a ja swojego i nigdy sie nie spotkamy tylko gdzies w polowie rozejdziemy. nie chcialabym takiej corki, siostry, przyjaciolki. zrob ze swoim zyciem i swoja ciaza co tylko chcesz bo jak szumnie sie teraz mowi to "Twoja macica" tylko ze jest jeszcze i ojciec dziecka to ze wyjechal to jedno ale czy wie o ciazy? nie znalazlam info albo ominelam. nieistotne, ja na szczescie Cie nie znam i rzucam swoje mysli tutaj, anonimowo bez wiekszych konsekwencji a Ty konsekwencje swojego czynu poniesiesz na pewno

Gość gość
i tak nas jest w wuj, brak pracy albo praca za parę groszy, to po cholerę mamy się więcej rozmnażać, tylko p oto aby kolejne pokolenia klepały biedę, chyba jesteście noenormalne

Gość gość
Skoro jesteś taka mądra i wszystko wiesz to usuwaj sobie ciąże. Nikogo nie pytaj o zdanie. Starasz się być taka elokwentna a jesteś chodzącym absurdem. Zapytaj się swojej mamy czy kiedykolwiek myślała o usunięciu ciąży i pochwal się swoimi sukcesami. Powodzenia w tym Twoim egoistycznym życiu. Kiedyś sumienie Cie zagryzie OBY!

owszem, mogłabym oddać do adopcji, wiem o tym i nawet myślałam, ale szkoda mi mojego ciała i życia przez te miesiące,bo wiadomo, że ciąża to żadna frajda.Nie wiadomo też czy nie musiałabym leżeć w szpitalu, a mam pewne obowiązki, nie wspominając o tym, że nie mam pieniędzy nawet na leki w razie czego.

Gość gość
rzuc sie pod pociag problem z glowy

Gość gość
frajda? to po prostu proces fizjologiczny. nie bede Cie dluzej przekonywala bo to nie moja rola. sa natomiast miejsca w ktorych mozna otrzymac roznego rodzaju pomoc specjalistow a jak urodzisz oddajesz do adopcji. koncze moje frustracje jak to nazwalas. jesli natomiast jestes zainteresowana aby okazac Ci pomoc gdy zdecydujesz sie odejsc od pomyslu aborcji napisz

przykro mi,ale zdania nie zmienię. Wiem, że ciąża to fizjologia ale nigdy nie wiadomo jak będzie przebiegać, może się okazać że trzeba np. leżeć całą ciążę a ja sobie na to pozwolić nie mogę

Ja nie rozumiem jakie Ty masz prawo do zycia w tym wypadku jak chcesz zabic inne zycie, ktore nie ma nawet jak sie bronic?? Nie masz prawa! Jak ktos napisal, zebys rzucila sie pod pociag - nie, bo maszynista bedzie miec zycie zrabane, bo nawet pociagu nie bedzie mogl zatrzymac. Zasrana egoistka. Serduszko bije juz po 2 tygodniach.

Gość gość
@up - w sumie ma prawo, na przykład w Niemczech :) "Jak okres? Byłaś widziałaś? Ja pracowałam w klinice. Byłam przy poronieniach kilkutygodniowych ciąż i nie wygląda to jak okres. Jest łożysko tkanki miękkie wielkości 5 złotówki czasem większe skrzepy koloru bordowego o konsystencji gęstej galaretki nie jest to widok przyjemny. Zapach bardzo charakterystyczny slodkawy.Owszem krwawienie po jest jak okres Chyba dość obrazowo to opisalam?" Wow, nawet gdyby ten zarodek sobie pływał i machał czymś na kształt nibynóżek, to i tak miałabym to w dupie i usunęła. Mam marnować sobie i dzieciakowi życie, bo tak mówią obrońcy życia? Ciekawe, kto będzie płacił na utrzymanie dziecka, bo oni na pewno nie. Do osób, które mają po raz pięćdziesiąty in vitro i drą japy, że ktoś inny zaszedł od razu i usuwa - a to wina osoby usuwającej dziecko, że wy nie możecie zajść? Zabrała wam ta osoba zarodek z macicy? No chyba nie. Tak samo ktoś zarabia 50 tys., a ja 1,5 - nie każę mu oddawać swojej wypłaty, bo mnie spotkało nieszczęście życiowe i nikt nie chce mi tyle zapłacić.

Gość a wy jak robicie in vitro
to lepsze jestescie? tez mordujecie wielkie obronczynie zycia:O Tylko, ze z wlasnej perspektywy to wyglada inaczej.

Gość gośćStokrotka
nie załamuj się, zrób adopcję ze wskazaniem, jesteś młoda to szybko wrócisz do formy. Ja nie mogę mieć dzieci, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo Ci zazdroszczę. Zastanów się dobrze zanim cokolwiek zdecydujesz. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę CI wszystkiego dobrego!!!

Gość gość
to jest prowokacja, albo laska jest zafiksowała. ciągle mówi o tej aborcji i o zniszczonym ciele po ciąży. Po co tu pisze skoro nie szuka pomocy, bo decyzję podjęła? szkoda słów. Ja proponuję zamknąć wątek.

Gość gość
Śmieszą mnie wielce zrozpaczone kobiety które nie mogą zajść w ciąże i odreagowują swoją frustracje na tych co usuwają. To ze ty chcesz bachora to nie znaczy ze wszyscy inni tez.

Gość gość
Dlaczego mam poświęcać sie dla jakiegoś pasożyta który urósł w brzuchu choć go nie chciałam, mam tylko jedno życie i chce je przeżyć tak jak ja chce, czyli bez bachora.

tak mnie tutaj oceniacie,ale ciekawe co wy byście zrobiły w sytuacji kiedy nie chcecie dziecka w ogóle macie 20lat, studiujecie nikt wam nie pomaga i ledwo was stać na utrzymanie. A czy ja nie mam prawa chcieć być atrakcyjną,czy muszę koniecznie ryzykować rozstępami,przerwaniem studiów jak ciąża będzie zagrożona i odpowiadać na niewygodne pytania innych ludzi?Muszę? Nie mam wybór. Jednym z nich jest aborcja.

Gość gość
Dziewczyno czego oczekujesz od osob na tej stronie ? Wspolczucia ze 20 letnia dziewczyna swiadomie uprawiajaca stosunek co ? Chce zabic dziecko ? Inne kobiety staraja sie przez wiele lat tobie udalo sie odrazu przez przypadek . Jezeli napisalas tu to czego oczekujesz.jak na kazdy wpis ty masz wytlumaczenie . Cialo sie zmieni , zmieni sie tez za 3 lata , a moze ojciec dziecka ma prawo wiedziec moze ma prawo tez cos powiedziec . Jesli zamierzasz usunac - usun , ale nie pisz postow , bo co ci to daje ? Jakas pomoc tu nie dostaniesz rzadnej .nikt za ciebie decyzji nie podejmie. Chcesz urodzic ? Oddac , to to zrob , moze bedzie szczesliwe , a moze je zabijesz . Twoja decyzja twoj wybor , chodz nie dajesz wyboru temu dziecku ono moze chcialoby zyc . :) powodzenia , w podjeciu dobrej decyzji .

Gość gość
Ale socjopatow na kafe

Gość gość
Dlaczego socjopatow ? Kazdy pisze co uwaza kazdy , ma prawo cos innego uwazac za dobre za sluszne . Lecz ja uwazam tak chcesz usunac usun , urodzic i oddac to to zrob , ale po co ten post po co wgl taki spam tu jak dziewczynka wie co chce zrobic

Gość gość
Nibynozki to u pierwotniakow wystepuja, zarodek ma zalazki konczyn gornych i dolnych. Na pewno 90% siedzacych tu pseudo kobiet matury nie zdalo. Kraj schodzi na psy bo debili zesmy wyhodowali niestety bez wiedzy, wartosci

Gość gość
Usuń twoja sprawa. Jednak nie daje ci ten fakt żadnej gwarancji ze pomimo tego i tak będziesz wegetowala i połowę pensji płaciła za mieszkanie że twoje ciało się nie posypie np z powodu choroby alergii wypadku bo wiesz życie bywa przewrotne i to co jest piękne dziś jutro może nie mieć żadnej wartości ani znaczenia. Uroda tez przemija. Cóż naiwne 20 latki myślą że wiecznie będą młode i super żałosne Miałam 18 lat wpadka szok chodziłam jeszcze do szkoły. Rodzice chłopaka zalatwili wszystko zapłacili za zabieg. Kłopot zniknął chłopak z reszta tez niedlugo Kilka lat później spotkałam obecnego męża po roku zapragnelismy dziecka bo mieliśmy wszystko oboje dobre stanowiska pieniądze mieszkanie on nawet bardziej niż bardzo chciał być tata. Każdy cykl test ciążowy nic. Testy owu itp. Zaczęły się wizyty u lekarza badania.bralam hormony moje piękne smukłe ciało zmieniło się w bryle cielska. Utyłam prawie 14 kg stałam się nieksztaltna forma ale to wszystko było nie ważne chcieliśmy dziecka ponad wszystko. Test pozytywny złe radość trwała krótko. Ciąża pozamaciczna Straciłam prawy jajnik Minęło prawie 8 lat . Nigdy nie będę matką. Byłam nią tylko kilka tygodni przed zabiegiem nic więcej. Moje małżeństwo jest skończone nic nas nie łączy oprócz wspólnej firmy. On jest jedynie gościem w naszym pięknym urządzonym domu ja jestem sama z moim żalem do świata i świadomością ze mogło być inaczej ale nigdy już nie będzie Siostra ma 2 synkow urodziła mając 17 lat potem 2 w wieku 19 lat..zazdroszczę jej i pomagam bo tatusiowie się ulotnili Tak bywa nic nie jest pewne autorko nawet to czy jutro wstaniesz zdrowa

piszę tu,bo nie mam z kim o tym porozmawiać,pisałam jaka mam sytuacje pod tym względem. A dlaczego za 3 lata ciało miałoby się mi zmienić? Co do ojca dziecka to on na pewno tego dziecka nie chce, wiem o tym. I wiem, że ciało się zmienia, że może być wypadek, ale na to nie mam wpływu, o tym nie zadecyduje. Natomiast o tym czy będę w ciąży mogę zdecydować

Gość gość
Niektore wypowiedzi naleza do osob ktore nosza cechy charakterystyczne dla socjopaty, brak sumienia, odpowiedzialnosci, poczucia winy

Gość gość
Autorko, przeczytaj dokładnie co teraz napiszę. Nie namawiam Cię do aborcji broń Boże! Kiedyś byłam ostrą przeciwniczką i wieszałabym na Tobie psy... Do czasu.... Jestem w takiej sytuacji jak Ty. W podobnej. Ale jestem starsza od Ciebie o 3lata. Tyle że ja na aborcję się nie zdecydowałam. Zabrakło mi odwagi. Nawet nie wiesz jak żałuję... Od początku wiedziałam że oddam. Ale to co teraz przeżywam-nie życzę nikomu (no-jednej osobie ;) ) jest tragicznie! Każdy dzień jest męczarnią. Fizycznie jest super-żadnych, ŻADNYCH dolegliwości i objawów-nic! Nie biorę żadnych witamin, nic. Pojawiły mi się rozstępy na piersiach-wyglądają obrzydliwie. Psychicznie jestem wrakiem człowieka. I to wszystko po co? żeby dzieciak mógł żyć!? Nienawidzę go. Wszyscy się ode mnie odwrócili-nie mam w nikim oparcia. Jeszcze pracuję, ale wiadomo jak długo? Mieszkam sama i co ja pocznę jak pewnego dnia nie dam rady dojechać do pracy rowerem? Na zasiłek pójdę? To nie jest tak kolorowo-urodź i oddaj. Myślałam że dam radę-myliłam się. I każdego dnia modlę się żeby wreszcie ten koszmar się skończył.....

Gość gość
jeszcze jedno: do tych wszystkich co pieprzą-urodź i oddaj! Myślicie że to tak kolorowo!? U mnie cała wieś huczy że ja w ciąży, że chcę oddać! fajnie, nie?

bardzo ci współczuję, dlatego ja się bałam zdecydować na adopcję, bo wiem, że w razie czego jak będę musiała położyć się na długo, bo ciąża będzie zagrożona to będzie to oznaczało przerwe w studiach, a razem z tym brak pieniędzy. Nie wspomnę już o tym co z ludźmi, którzy będą zadawać pytania, oceniać wykładowcy, koleżanki i koledzy z roku, znajomi z akademika, siostra. Nie wiem czy z tym bym sobie poradziła

Gość gość
No zapewne lepiej sie po cichutku wyskrobac. Niedorajdy zyciowe

Gość gość
Ale , zadam ci autorko jedno pytanie , moze napisalas moze nie. Ktory to tyg ciazy ? Byc noze napisalas a ja bie doczytalam Czemu za 3 lata sie zmieni- cialo zmienia sie caly czas czasem zmiany sa wrecz niewidzialne lecz gdybys robila sobie zdj co dzien przez 3 lata calego ciala zobaczysz zmiany . Nawet male , moga byc wieksze. Moze choroba a moze taka natura i sie zmienisz. Jesli podjelas decyzje , to to zrob , nie zmuszaj sie do niczego lecz pamietaj ze czasem to co wydaje sie zle , jest dobre Nie jestem jakas wspieraczka stop aborcji i mam zdanie ze czasem lepiej ja zrobic biz zevy dziecko mialo z 10 lat spedzic w domu dziecka. Lecz teraz ludzie chca adoptowac dzieci male , dlatego wybor oddaj tez nie jest zly

Gość gość
Ochrona życia od poczęcia do...urodzenia. Taki zapis powinni wprowadzić w konstytucji bo najlepiej oddaje nastroje społeczne. Zolzy, kretynki bez serca, niespełnione krowy rozplodowe in spe, wy chyba nie chcecie dziecka ale bycia w ciazy. Fasolki, serduszka juz bijące, kruszynki kopiace w brzuszek, maleństwa kiedyś stracą swój urok bycia cudem gdyż się urodza i dorosną! I jeszcze szpary popuszcza i wpadną i co wtedy powiecie? Szkoda ze cie matka nie wyskrobala? Schizofreniczki p*****lon e wy na dziecko nie zasługujecie! Jak można życzyć komuś by zdechł i chcieć obdarzac dziecko miłością? Może Bóg rzeczywiście istnieje i działa tak jak nas nauczono ze za dobre uczynki karze i dlatego mimo że dajecie się nadziewac w laboratoriach (przy tym spuszczajac w zlewach małe cuda wszechświata czyli zarodki) po 50 razy to w w ciazy nie jesteście? Czyżby kara od losu? Adopcja mówicie? Tyle osób czeka na to maleństwo? Jasne domy dziecka przecież świecą pustkami... Pierwsze idźcie adoptować zamiast robić z siebie ludzkie króliki doświadczalne w klinikach in vitro. Ale zaraz, nie, przecież trzeba za wszelką cenę urodzić swoje, geny nienawiści dalej przekazać! Pozdrawiam autorkę, obrończynie cudu życia ale tylko w łonie matki nie. 30-latka w planowanej choc bez wspomagaczy,d zawsze przekonanej o własnej niepłodności ciazy.

Gość gość
Moja mama miała 3 małych dzieci . Zostawił ja mój ojciec. Po czasie spotkali się no i wyszłam ja . 4 dziecko. .. ojciec nalegał i jego matka CZYLI mojababcia by mam usunęła ciążę. Mama nie chciała. Ojciec odszedł na dobre . Mama została z 4 DZIECI. Rozwijali się. Mama mieszkał a z swoimi rodzicami. Dziś mam 28 lat. 2 dzieci i życie udane i dziękuję z wszystkich sił i serca całego ze mama wtedy postawiła na swoim i urodziła mnie . Dziękuję jej za życie ze mimo tego że ojciec odszedł i namawiał i ja do aborcji nie usunęła ... a ty autorki zrobisz jak uważasz. Piszesz ze masz 20 lat. Ja w tym wieku urodziłam pierwsze dziecko.na początku panikowa łam ze usunę ze nie chce tego dziecka. Jednak ono już było. Dziś ma 8 lat. Idzie do 2 klasy... moja dumą. . Także podejmij właściwą decyzje